Menu

Luxe reis Myanmar

De luxe reis Myanmar is een zeer comfortabele reis die naast de hoogtepunten ook het platteland van Myanmar laat zien. De vele ontmoetingen met de lokale bevolking geeft u een echt gevoel van connectiviteit. Tijdens deze reis bezoekt u uiteraard op privébasis de hoogtepunten van Yangon en het culturele hart van het land; Mandalay. Ook maakt u een meerdaagse luxe vaart over de Ayeyarwady rivier waarin u naast bekende en onbekende tempels, kloosters en dorpen, ook veel van het rurale leven zult zien. Uiteraard mag een bezoek aan Bagan niet ontbreken. U zult de bekende en de minder bekende tempels in rustig tempo bezoeken en onderweg genieten van kleine extraatjes welke menig ander toerist aan zich voorbij laat gaan. Via het mooie bergplaatsje Kalaw komt u bij het Inle meer uit. Hier zult u kennismaken met de bergstammen en de traditionele manier van leven op en rondom het meer.

Reisduur: 12 dagen

Yangon - Mandalay - cruise Ayeryawady rivier - Bagan - Kalaw - Inle Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe reis Myanmar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Zeer mooie hotels met uitzonderlijke faciliteiten.
 • Top gidsen gedurende de gehele reis.
 • Aangenaam reistempo en veel flexibiliteit onderweg.
 • Luxe cruise op de Ayeyarwady Rivier met toegang tot een zwembad op het schip.
 • Veel culturele hoogtepunten met zowel de toeristische trekpleisters als de minder bekende hoogtepunten.
 • Veel ontmoetingen en interactie met de lokale bevolking.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

aalmoes - monnik - Mandalay - Myanmar - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u deze oude hoofdstad van Myanmar alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Yangon
U start de dag met een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagode. Onder leiding van uw gids maakt u kennis met de Boeddhistische rituelen; onderdeel van het leven in Myanmar. U zult merken, dat de informatie die u vandaag krijgt, waardevol is gedurende de rest van uw reis door dit bijzondere land. De dag begint met een typisch lokaal ontbijt in de buurt van de pagode. Vervolgens gaat u samen met uw gids de straat op om de monniken te voorzien van offers. U bezoekt de lokale marktjes aan de voet van de pagode en gaat in lokale cafeetjes een kopje koffie of thee drinken. Ook ontmoet u een waarzegster wat een erg leuke ervaring is. Natuurlijk bezoekt u de pagode ook zelf en kunt u al het pracht en praal van dichtbij aanschouwen. Na uw bezoek wordt u teruggebracht naar het hotel voor een vrije middag.
Dag 3 Yangon - Mandalay
De ochtend heeft u grotendeels vrij te besteden. Laat in de ochtend wordt u naar de luchthaven van Yangon gebracht en checkt u in voor de lokale vliegreis naar Mandalay. Na aankomst bezoekt u samen met een Engelssprekende privégids de hoogtepunten van Mandalay, ook wel de 'culturele hoofdstad van Myanmar' genoemd. U bezoekt Mandalay Hill. De heuvel staat bekend om de vele pagodes en stoepa’s die op de heuvel staan en het mooie uitzicht over het gebied rondom Mandalay. Tegen het einde van de middag bezoekt u de Atumashi en het Schwenandaw klooster. Dit zijn twee kloosters die de lokale architectuur perfect in beeld brengen. De dag eindigt bij de Kuthodaw Pagode, een stoepa aan de voet van Mandalay Hill. U vindt hier het grootste in steen uitgehakte boek ter wereld. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie in Mandalay gebracht.
Dag 4 Mandalay - Cruise Ayeyarwady Rivier
U heeft vandaag de luxe om te kiezen waar u wilt ontbijten. U kunt in het hotel ontbijten of bij het Koninklijke Meer voordat u de U Bein brug bezoekt. Met een lengte van 1,2 km is dit de langste teakhouten brug ter wereld. Na een tour over de brug bezoekt u de Mahamuni Pagode; één van de meest heilige pagodes van Myanmar. Monniken wassen hier elke ochtend, voor zonsopkomst, de Boeddha afbeeldingen. Zelfs de tanden worden gepoetst! U aanschouwt hoe de monniken hun offerronde lopen. Gekleed in rode gewaden ontvangen zij giften (rijst, e.d.) van de inwoners.
 
In de middag boord u de Strand Cruise en geniet u van een heerlijk lunchbuffet. De boot vaart inmiddels over de Ayeyarwady Rivier richting Bagan. De eerste stop tijdens deze luxe cruise wordt gemaakt in Mingun. Alhoewel Mingun nooit een koninklijke stad is geweest, zijn er toch enkele belangrijke bezienswaardigheden. Zo bezoekt u onder andere één van de grootste (helaas niet afgebouwde) pagodes ooit gebouwd in Myanmar. Ook bezoekt u de Mingun Bell, deze klok weegt meer dan 90 ton en is daarmee de zwaarste gong in de wereld die nog intact is. De fraaie Hsinbyume Pagode is ook zeker een bezoek waard voordat de zon onder gaat. Deze pagode symboliseert met zijn 7 terrassen de 7 gebergten rondom de Meru berg, welke het centrale punt symboliseert van het Boeddhistische universum. Geniet van de zonsondergang vanaf het schip, waarna een heerlijk diner wordt geserveerd. U verblijft vannacht aan boord van de Strand Cruise.

Noot: deze Strand Cruise vertrekt alleen op vrijdag. 
Dag 5 Cruise Ayeyarwady Rivier
U kunt er voor kiezen om vroeg de veren uit te gaan en te genieten van de zonsopgang vanaf de rivier. U vaart na het ontbijt richting Ava. Ava is van de 14e tot de 18e eeuw de hoofdstad van Myanmar geweest. Per paardenkar bezoekt u de belangrijkste attracties, zoals de Yadana Shemee, Wingaba tempels en het Bopaya klooster. Na dit bezoek gaat u terug aan boord van de Strand Cruise en geniet u van een Aziatische lunch (inbegrepen) op het zonnedek. Terwijl het echte plattelandsleven gestaag aan u voorbij gaat, vaart u verder richting Bagan. Aan boord kunt u uzelf in alle rust voorbereiden op de tempels van Bagan. Het schip beschikt tevens over een zwembad, waar u ook aan kunt liggen. In de avond meert het schip aan op een rustige plek van de rivier voor een laatste nacht aan boord. Uw diner is ook vandaag inclusief.
Dag 6 Cruise Ayeryawady River
Ontbijt is wederom aan boord van het schip. Mocht u iets heel speciaals willen doen om uw Bagan avontuur te starten, dan is het zeker aan te raden om een hetelucht ballon in te stappen. Deze optionele excursie kan voor u geregeld worden (op basis van beschikbaarheid). U maakt een tocht per luchtballon tijdens de zonsopgang. U wordt al vroeg opgehaald bij het schip en rijdt naar het startpunt. De ballontocht zelf duurt ongeveer 45-60 minuten. Hierbij heeft u een fantastisch uitzicht over de vlakte van Bagan en kunt u genieten van de mooie zonsopkomst. Daarna staan er champagne en snacks klaar en wordt u naar het verzamelpunt gebracht, vanwaar de tour naar Bagan zal starten. 

Op deze enorme vlakte vindt u duizenden tempels en ruïnes. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. De belangrijkste tempels zijn: Ananda, Htilominlo, Thatbyinnyu, Sulamani en Dhammayangyi. Lunch (inbegrepen) wordt voor u geserveerd aan boord waarna u de Shwe San Daw en Gubyaukgyi tempels bezoekt. Terwijl de zon ondergaat rijdt u terug naar het schip, voor uw laatste overnachting op dit schip.
Dag 7 Cruise Ayeryawady River - Bagan
Voor de laatste keer ontbijt u vandaag aan boord. Tijdens het ontbijt meert het schip aan in Bagan, na het ontbijt gaat u op ontdekking in de omgeving van Bagan! Uw gids neemt u mee naar een onbekender gedeelte van de Bagan vlakte waar u in alle rust ruïnes en tempels kunt bezoeken, en dit zonder andere toeristen. Uw gids weet een mooi lunchplekje tussen de tempels in, daar zal een picknick lunch genuttigd worden. De dag is verder flexibel in te delen. Laat uw gids weten wat u graag zou willen zien of doen, en hij of zij zal uiteraard zorgen dat u het meeste uit uw bezoek haalt. Tegen de avond wordt u naar uw hotel gebracht waar u incheckt en van een vrije avond kunt genieten.
Dag 8 Bagan - Heho - Kalaw
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Bagan voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Na aankomst wordt u verwelkomd en reist u aansluitend door naar Green Hill Valley; een Elephant Conservation. Dit project is in 2011 opgezet om de natuur, de olifanten en de tradities van de lokale bevolking te beschermen. Uw bezoek start met een wandeling door de jungle (er zijn routes van 30 minuten tot 4 à 5 uur, u kunt dit met uw gids afstemmen). Daarna staat de lunch (inbegrepen) gepland. Vervolgens helpt u de 'mahouts' (olifanten verzorgers) mee met het voeden en wassen van de olifanten. Een bijzondere ervaring! In de middag reist u verder naar Kalaw voor de overnachting. Kalaw is een gemoedelijke plaatsje in de Shan State.

Noot: meer informatie over Green Hill Valley vindt u op: www.ghvelephant.com.
Dag 9 Kalaw - Inle Lake
Na uw ontbijt begint u aan een mooie reis naar het magische Inle Lake. Allereerst bezoekt u de In Dein Pagode. Dit is een groep aan kleine tempels die rondom het dorpje In Dein staan. De ruïnes zijn veelal overgroeid met vegetatie wat een extra interessante kijk geeft op het geheel. De ligging aan het water is schitterend, net als de bergketens die zich rondom het Inle Lake begeven. Na een korte wandeling komt u aan bij het meer, hier kunt u van het uitzicht genieten. De lunch (inbegrepen) is bij een Intha Familie thuis, hier zal een zelfgekookte maaltijd aan u geserveerd worden. Deze gemeenschap woont al decennia op het water in houten huizen op palen. Na de lunch gaat de reis verder naar Nam Pan vanuit waar u een bootreis maakt in een traditionele kano. Na deze leuke ervaring stapt u over op de motorboot en vaart u naar uw hotel, pal gelegen aan het meer. 
Dag 10 Inle Lake
Het langgerekte Inle Lake (ca. 150km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens uw verblijf kunt u kennis maken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Een bezoek aan het Inle Lake bestaat niet alleen uit een boottocht op het meer, maar ook uit het ontdekken van de Shan- en Intha-dorpjes aan de oevers van het meer. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. Hierna bezoekt u de Hpaung Daw U pagode waar 5 gouden Boeddha beelden staan. De lunch is wederom inclusief en bereid door een lokaal gezin bij wie u ook de lunch nuttigt. Als de tijd het toelaat nadehand vaart u naar de drijvende tuinen. Ook een cheroot-fabriekje en een oud klooster, gebouwd op palen, worden aangedaan. In de namiddag reist u per bootje terug naar uw accommodatie.
Dag 11 Inle Lake
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan een traditionele Shan kookworkshop bij een lokale familie. De gastvrouw (Tin Tin) geeft u uitleg over de Birmese keuken en lokale kooktechnieken. Na de bereiding kunt u genieten van al het lekkers dat u zelf hebt klaar gemaakt, zoals pompoen- soep, rijst-cake of vis in bananen-bladeren. Eet smakelijk! 
Dag 12 Inle Lake - Heho - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt zult u naar de luchthaven van Heho gebracht worden voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier stapt u over op uw internationale vliegreis terug naar huis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: indien de tijd het toelaat heeft u nog de beschikking over een auto met privégids in Yangon. Zodat u de tijd tussen uw binnenlandse en internationale vlucht kunt overbruggen.

Noot: indien gewenst kunnen wij ook een dagkamer voor u reserveren in een hotel gelegen bij het vliegveld (meerprijs is op aanvraag).

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Mandalay, Bagan - Heho en Heho - Yangon
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • volledig verzorgde cruise en excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

Noot: op zoek naar een voordeligere optie? Dan kunnen wij het cruisegedeelte in deze luxe reis vervangen door een landprogramma.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The Strand Yangon - Yangon
incl. ontbijt
The Strand is waarschijnlijk het meest bekende (en dure) hotel van Yangon. Het is het eerste hotel van Myanmar, gebouwd in 1901. Tot op heden straalt het nog dezelfde koloniale sfeer uit als ruim een eeuw geleden. De witte façade, de teakhouten vloer, het hoge plafond en het elegante interieur zorgen voor een onvergetelijke ervaring. The Strand beschikt over slechts 31 kamers, verdeeld over twee verdiepingen. De kamers zijn ruim (vanaf 50m2) en van alle gemakken voorzien. Er is een 24/7 butler service en gratis wifi. Ontspannen kan in de Spa of in de populaire Strand Bar (reserveren op vrijdagavond is aanbevolen). Ook kunt u de River Gallery bezoeken of genieten van een High Tea. U vindt The Strand tegenover de Yangon Rivier, in ‘downtown Yangon’.

Rupar Mandalar Resort - Mandalay
incl. ontbijt
Een aanrader in Mandalay is het Rupar Mandalar Resort. Dit kleinschalige resort biedt voor ieder wat wils. U heeft keuze uit verschillende type kamers, allen in bungalow-stijl (laagbouw). Alle kamers zijn warm aangekleed met mooie materialen en uiterst comfortabel. Ze zijn gelegen in een rustige tuin. Ontspannen kan in het grote zwembad of in de Spa (elke gast krijgt 15 minuten massage cadeau!). Visa / Master Card wordt geaccepteerd. Het vriendelijke personeel, de persoonlijke aandacht en de aangename sfeer zorgen voor een optimaal verblijf. U vindt het Rupar Mandalar Resort op een rustige locatie. Het centrum van Mandalay ligt op ongeveer 10 minuten rijden (westwaarts).

The Strand Cruise - Ayeyarwady Rivier
incl. alle maaltijden
The Strand Cruise is één van de meest luxe schepen op de rivieren in Myanmar. Het schip heeft verschillende programma’s variërend van 2 nachten tot 4 nachten aan boord. De deluxe cabines zijn uitgerust met kabel TV, balkon, bureau, kluisje, minibar en een volledig uitgeruste, en aparte douche en toilet. De luxure categorie cabines hebben nog meer faciliteiten en comfort. Het schip zelf heeft een zonnedek met zwembad, een spa en fitnessapparaten aan boord. Alle maaltijden aan boord zijn inbegrepen en worden door een professionele chef voor u dagelijks vers klaargemaakt. In totaal zijn er 25 cabines aan boord met ruimte voor maximaal 50 gasten. The Strand staat in Myanmar voor luxe en dit hotel dient als maatstaf voor anderen wanneer het op luxe aankomt.

Bagan Lodge - Bagan
incl. ontbijt
De Bagan Lodge is een van de nieuwste accommodaties in Bagan (dichtbij New Bagan). Het is in 2013 geopend en biedt een uniek concept in Myanmar: luxe 'tented rooms'. Er zijn 82 deluxe kamers en 3 suites, welke allemaal per twee zijn geschakeld (dus ook ideaal voor gezinnen). De 'tented rooms' zijn zeer ruim (minimaal 50m2) en van alle gemakken voorzien. Zo is er buiten een veranda, een zitje in de kamer en een luxe badkamer. Verder beschikt de Bagan Lodge over een Spa, een zwembad, een open-air restaurant en een gezellige lounge bar. Een aanrader voor als u iets speciaals zoekt in Bagan!

Royal Kalaw Hill Resort - Kalaw
incl. ontbijt
Kalaw is een heerlijk rustig plekje, gelegen in de groene heuvels die rondom het Inle Meer liggen. Voeg daar een verblijf in het Royal Kalaw Hill Resort aan toe en u heeft een zeer geslaagd verblijf in deze zeer aantrekkelijke omgeving. Het Royal Kalaw Hill Resort is rondom een oud koloniaal Brits landhuis heen gebouwd. De 14 kamers zijn allen in een boutique-stijl ingericht met allen weer een andere “touch”. De omliggende tuin geeft u genoeg ruimte om een rustig plekje op te zoeken en te genieten van het uitzicht. Het interieur van het resort doet ons denken aan een skicabine in de Franse Alpen, wat een warm en intiem gevoel meegeeft. Naast volledig uitgeruste kamers biedt het resort ook verschillende leuke wandelexcursies aan in de omgeving. Ook biedt het hotel een spa, kooklessen en mountainbikes aan. In het soms koele Kalaw is een warm verblijf in het Royal Kalaw Hill Resort zeker gegarandeerd!

Sanctum Inle Resort - Inle Lake
incl. ontbijt
Het Sanctum Inle Resort ligt pal aan het Inle meer, met een schitterend uitzicht over het meer en de omringende bergen. Het resort is gebouwd op een enorm stuk land wat niets anders dan vrijheid biedt voor gasten en personeel. De goed bijgehouden tuinen zijn een genot om doorheen te lopen. Het personeel ontvangt u vriendelijk in de ruime lobby waar u direct een gevoel van rust en waardering krijgt. Het resort is uitgerust met een restaurant en bar, een spa met fitness kamer, boetiek en een zwembad. Het “Chapter House” is ingericht om uw zakelijke behoeften tegemoet te komen. De kamers zijn alles zeer ruim opgezet en zijn van alle gemakken voorzien. De manier waarop de kamers zijn aangekleed en de faciliteiten die aangeboden worden in de kamers zijn van hoge kwaliteit.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »