Menu

Myanmar Compleet

Individueel op reis en kennismaken met het onbekende Myanmar? Dat kan met deze 16-daagse complete rondreis door het bijzondere Birma. Samen met een privégids reist u naar Yangon, Mandalay en Bagan. Ook bezoekt u de 'Golden Rock', gaat u olifanten wassen bij Kalaw, verblijft u aan het sprookjesachtige Inle Lake, maakt u een boottocht over de Irrawaddy rivier en is een ballonvaart mogelijk. Er zijn veel (unieke) excursies inbegrepen. Overnachting is in goede accommodaties (gemiddeld 4-sterren). Een reis voor iedereen die een compleet beeld van Myanmar wilt krijgen en graag alles goed geregeld wilt hebben.

Noot: we kunnen deze reis ook verzorgen o.b.v. eenvoudigere / nog betere hotels; vraag naar de mogelijkheden!

Reisduur: 16 dagen

Yangon - Golden Rock - Bago - Kalaw - Green Hill Valley - Inle Lake - Mandalay - Amarapura - Sagaing - Mingun - Irrawaddy rivier - Bagan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Myanmar Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Het reistempo is aangenaam, met voldoende overnachtingen in de bekendste plaatsen. Zo hoeft u niks te missen.
 • PANGEA Travel biedt geen staatshotels aan; in Yangon verblijft u in een 5-sterren hotel nabij de Sule Pagode, in Kyaikhtiyo op loopafstand van de 'Golden Rock', voor uw verblijf bij het Inle Lake selecteren we een luxe kamer op het water, (een unieke locatie!), in Mandalay hebben we het bekende Mandalay Hill Resort geselecteerd en in Bagan hebben we gekozen voor een sfeervolle, kleinschalige accommodatie.
 • Alle excursies, entreegelden en binnenlandse vluchten zijn inclusief.
 • Een complete reis met veel (unieke) excursies.
 • Alle hoogtepunten van Myanmar zijn in deze reis opgenomen!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

huis op palen - Inle Lake - Myanmar - foto: Berry ter Horst
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen, 5-sterren hotel met veel faciliteiten. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u deze oude hoofdstad van Myanmar alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: voor een panoramisch uitzicht over 'downtown Yangon' raden wij u aan om de Thiripyitsaya Sky Bistro te bezoeken. Dit restaurant is gelegen op de 20e verdieping van de Sakura Tower.
Dag 2 Yangon
Na het ontbijt start uw stadstour in Yangon. Samen met een Engelssprekende privégids bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden. Yangon is een fascinerende stad met veel erfstukken uit de koloniale tijd. Het is een van de meest authentieke steden van Zuidoost-Azië. In 'downtown Yangon' wandelt u langs het postkantoor, de Sule Pagode, The Strand Hotel, Mahabandoola Garden, het Independence Monument, Little India, Chinese tempeltjes in Chinatown, de Bogyoke markt (gesloten op maandag en feestdagen) en de Kyaukhtatgyi Pagode. Ook drinkt u een kopje thee in een Tea Shop; dit is een belangrijk onderdeel van het lokale dagelijks leven en erg leuk om mee te maken! De dag wordt afgesloten met een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennis maken met Boeddhistische rituelen. Met name tijdens de zonsondergang is deze pagode erg indrukwekkend. Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Dag 3 Yangon - Bago - Kyaikhtiyo
Per auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids vertrekt u naar Kyaikhtiyo (zonder stops een rit van ongeveer vier uur). Onderweg brengt u een bezoek aan de Allied War Cemetery in Htaukkyan. Ook Bago, een belangrijke archeologische plaats in Myanmar, wordt aangedaan. U maakt een wandeling over de lokale markt en bezichtigt de Shwethalyaung Tempel met een liggende Boeddha van 55 meter. Vanaf het Base Camp in Kyaikhtiyo rijdt u in ongeveer één uur per lokale, open truck naar de top van de berg. U kunt eventueel ook een gedeelte te voet afleggen (net zoals de pelgrims). De ‘Golden Rock’ is een van Myanmar’s grootste en bekendste pelgrimsoorden. De stoepa is zo'n 7 meter hoog en staat op een massief goud bebladerde rots. Overnachting is in een eenvoudig hotel op loopafstand van de rots, bovenop de berg. Tip: een eenvoudige maar leuke plek om te eten is het A1 Restaurant (tegenover het Mountain Top Hotel).
Dag 4 Kyaikhtiyo - Yangon - Heho - Kalaw
Indien gewenst, kunt u 's ochtends vroeg de zonsopkomst bij de Golden Rock bijwonen. Veel lokale pelgrims gebruiken dit tijdstip voor hun dagelijkse offers. Na het ontbijt rijdt u per per lokale, open truck en privé auto terug naar Yangon. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door uw lokale chauffeur en gids. Aansluitend reist u per auto, door de heuvels, verder naar het gemoedelijke bergplaatsje Kalaw waar u overnacht.
Dag 5 Kalaw & omgeving
U kunt de dag eventueel starten met een wandeling over de lokale markt van Kalaw (op eigen gelegenheid). Deze markt wordt bezocht door lokale inwoners maar ook door de (kleurrijke) bevolking van de Shan, Palaung, Pa O en Danu stammen. Vervolgens brengt u een bezoek aan een kleinschalig Elephant Conservation in de omgeving van Kalaw: Green Hill Valley (ca. één uur rijden). Dit project is in 2011 opgezet om de natuur, de olifanten en de tradities van de lokale bevolking te beschermen. Bij aankomst krijgt u uitleg van de 'mahouts' (olifanten verzorgers) over het project. Daarna helpt u mee met het voeden en wassen van de olifanten. Een bijzondere ervaring! De lunch (vaak Nepalees) is inbegrepen tijdens het bezoek. In de middag keert u terug naar Kalaw.

Noot: u kunt eventueel ook een trekking maken naar Green Hill Valley (verschillende routes; van één à twee uur tot ca. vijf à zes uur). Daarna start bovengenoemd programma.

Noot: meer informatie over Green Hill Valley vindt u op: www.ghvelephant.com.
Dag 6 Kalaw - Inle Lake
Na het ontbijt reist u verder naar het Inle Lake (ca. 1,5 uur rijden). Hier verblijft u de komende twee nachten in een luxe kamer aan de rand van het meer; een geweldige locatie! Bij aankomst gaat u aan boord van een motorboot (privé) voor een eerste ontdekkingstocht op het meer. Het langgerekte Inle Lake (ca. 150km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens de tour kunt u kennis maken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Er worden stops gemaakt bij de Phaung Daw Oo Pagode, het drijvende weefdorpje Inpawkhone en een cheroot-fabriek.
Dag 7 Inle Lake
Een actieve dag vandaag! In de ochtend vaart u naar het dorpje In Dein. Dit is een goed startpunt voor een mooie wandeling in de omgeving (ca. twee uur). Hierbij kunt u een lokaal schooltje bezoeken en passeert u enkele stoepa's. Ook maakt u kennis met de Pa O bevolking. Vervolgens stapt u op de fiets voor een bijzondere tocht langs de westkant van het Inle Lake. Eindbestemming is Nyaung Shwe (ca. 2,5 uur fietsen). Onderweg kunt u genieten van de mooie natuur, de rust, de gemoedelijke dorpjes en de vriendelijke bevolking. Een (eenvoudige) lunch is vandaag inbegrepen.
Dag 8 Inle Lake (omgeving) - Heho - Mandalay
Per auto vertrekt u deze ochtend naar een lokaal Pa O dorpje om meer te leren over deze interessante stam. Na een kopje thee rijdt u verder naar de levendige markt van Aythaya. Uw gids geeft u 1000 Kyat per persoon met als doel om zo veel mogelijk verschillende soorten lokale hapjes te vinden (en daarna te proeven natuurlijk!). Door de interactie met de verkopers leert u wellicht een paar woordjes in de Pa O of Shan taal. Vervolgens maakt u een wandeling langs verschillende plantages. Na ongeveer 1,5 uur arriveert u bij de Aythaya Winery. U wandelt door de wijngaard en krijgt uitleg over het proces "van druif tot wijn". De tour wordt afgesloten met een lunch en wijnproeverij waarbij u vier verschillende wijnen kunt proberen. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay. Na aankomst volgt een transfer naar het bekende Mandalay Hill Resort. Hier verblijft u de komende drie nachten.

Tip: een leuke plek voor het diner is Ko's Kitchen. Hier vindt u heerlijke (Thaise) gerechten. De taxichauffeur kent dit zeker!
Dag 9 Amarapura - Ava - Sagaing
Vanuit Mandalay brengt u vandaag een bezoek aan de drie voormalige koninklijke hoofdsteden Sagaing, Ava en Amarapura. U wordt hierbij begeleid door een Engelssprekende privégids. In de ochtend steekt u de Irrawaddy rivier over voor een bezoek aan Sagaing. Rondom Sagaing Hill vindt u meer dan 600 kloosters en pagodes. Deze heuvel wordt dan ook gezien als het religieuze centrum van Myanmar. Na een bezoek aan de mooiste pagodes en de lokale markt rijdt u naar Ava. Dit was van de 14e tot de 18e eeuw de hoofdstad van Myanmar. Per paardenkar bezoekt u de belangrijkste attracties, zoals het Bagaya klooster, de ruïnes van het koninklijk paleis en het fort. Vervolgens wordt Amarapura aangedaan. U bezichtigt het Mahagandayon klooster waar duizenden monniken samen leven. De volgende stop is bij de 200 jaar oude U Bein Brug. Met een lengte van 1,2km is dit de langste teakhouten brug ter wereld. In overleg met uw gids kunt u hier de zonsondergang bijwonen. Vervolgens keert u terug naar Mandalay.
Dag 10 Mandalay - Mingun
Na het ontbijt vaart u per lokale (privé) boot over de Irrawaddy rivier naar Mingun. Alhoewel Mingun nooit een koninklijke stad is geweest, zijn er toch enkele belangrijke bezienswaardigheden. Zo bezichtigt u onder andere de fraaie Hsinbyume Pagoda en de Mingun Bell. Deze klok weegt meer dan 90 ton en is daarmee de zwaarste gong ter wereld die nog intact is. Vervolgens vaart u terug naar Mandalay waar u, samen met uw gids, de hoogtepunten bezoekt. De eerste stop is bij de Mahamuni Pagode. Na de Shwedagon Pagode in Yangon is dit de meest heilige pagode van Myanmar. De pagode (ook wel Arakan Pagode genoemd) herbergt het Mahamuni-beeld dat in 1784 na een overwinning op het Arakan-rijk overgebracht werd van Mrauk-u naar Mandalay. Nabij de pagode vindt u enkele handwerk fabriekjes. Mandalay staat bekend om de kunstenaars die bedreven zijn in het weven van tapijten, het smeden van goud en het bewerken van hout. Vervolgens rijdt u naar de Kuthodaw Pagode en het Shwenanday klooster. Dit is een van de mooiste houten kloosters van Myanmar. De tour wordt afgesloten met het bijwonen van de zonsondergang vanaf Mandalay Hill.
Dag 11 Mandalay - Shwe Tant Thit Village
In circa 3,5 uur reist u per auto met privéchauffeur en gids naar Shwe Tant Thit. In dit authentieke dorpje maakt u kennis met het lokale leven op het platteland. U maakt een wandeling door het dorpje en leert meer over de dagelijkse bezigheden van de inwoners. Vervolgens vaart u in ongeveer drie uur over de Irrawaddy rivier naar Bagan (reistijd is afhankelijk van de hoogte van de rivier). We reserveren hiervoor een privé boot. De lunch wordt aan boord geserveerd. Veel inwoners zijn afhankelijk van deze rivier waardoor er onderweg genoeg te zien is. Aanschouw de vrouwen die de was doen of de spelende kinderen aan de oever. Na aankomst in Bagan volgt een transfer naar het Areindmar Hotel; een heerlijke plek voor de komende vier overnachtingen.

Tip: in "Nyaung U's Restaurant Row" vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting. Verblijft u in New Bagan dan is het Green Elephant Restaurant een aanrader (deze keten heeft ook restaurants in Yangon en Mandalay).
Dag 12 Bagan
De dag start met een bezoek aan de levendige markt in Myinkaba. Elke ochtend komen de 'locals' hier naar toe om groenten, kruiden, vlees en andere ingrediënten voor het avond eten te kopen. Uw gids geeft u de mogelijkheid om verschillende snacks uit deze regio te proberen. Ook is er tijd om souvenirs te kopen. Daarna reist u verder naar Taungbi. In dit weinig bezochte dorpje vindt u een oud houten klooster en twee tempels die zeker de moeite waard zijn! De middag is ter vrije besteding. De auto en gids staan nog tot 18:00 uur tot uw beschikking. Samen kunt u bijvoorbeeld Old Bagan verkennen. Op een enorme vlakte vindt u hier duizenden tempels en ruïnes. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. U kunt zelf een route samenstellen en stoppen waar u maar wilt! Enkele suggesties: de tempels Thatbyinnyu, Sulamani en Dhammayangyi.
Dag 13 Bagan
Vandaag bezoekt u onder andere de gouden Shwezigon Pagode in Nyaung Oo, de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi, een lakwerk fabriekje, de Htilominlo tempel en tot slot de indrukwekkende Ananda tempel.

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 14 Bagan
Samen met uw gids verkent u deze ochtend, per fiets, opnieuw een gedeelte van Bagan. Op basis van uw wensen kunt u een leuke route samenstellen. Stop bijvoorbeeld nog bij enkele tempels in Old Bagan of fiets naar een minder toeristisch gedeelte. De middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om even te relaxen bij het zwembad. Indien geïnteresseerd, kunt u een halve dag excursie naar Mount Popa maken. Deze dode vulkaan is 1500m hoog en speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van Myanmar. Bovenop de berg vindt u een heilig monument ter ere van de 37 'Nats'; de Burmese natuurgeesten.
Dag 15 Bagan - Yangon
Transfer naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier heeft u nog één overnachting. De rest van de dag is vrij te besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de haven. Dit is een leuke locatie om een praatje te maken met de inwoners.

Tip: sluit uw reis door Myanmar af met een drankje in Mr. Guitar; een populaire bar met live muziek.
Dag 16 Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Yangon. Optioneel kunnen we een excursie verzorgen, zoals bijvoorbeeld een rit per 'Circular Train'. Ook kunt u eventueel, op eigen gelegenheid, nog een wandeling door 'downtown Yangon' maken. Stop bijvoorbeeld bij de markt om laatste aankopen, zoals souvenirs, te doen. Op tijd wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Yangon gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: kies voor een leuke 'stopover' in bijvoorbeeld Singapore of voor een strandverlenging in Ngapali!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Heho - Mandalay / Bagan - Yangon
 • vertrekbelasting binnenlandse vluchten Myanmar
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • beschreven boottransfers en -excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sule Shangri-La Hotel - Yangon
incl. ontbijt
Het 5-sterren Sule Shangri-La Hotel (voorheen Traders Hotel), behorend tot de Shangri-La keten, ligt op een centrale locatie in Yangon. Onder andere de Sule Pagode en de Bogyoke Aung San markt liggen op loopafstand. Alle 484 kamers / suites zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. Verder is er gratis wifi, een grote fitnessruimte, een buitenzwembad, een sauna en een Spa.

Pristine Lotus Spa Resort - Inle Lake
incl. ontbijt
Het luxe Pristine Lotus Spa Resort is prachtig gelegen aan het Inle Lake, op korte afstand van Khaung Daing Village. Er zijn zowel kamers als villa's, in verschillende prijsklasses. Bijzonder zijn de "drijvende" kamers, waarvan er ook twee geschikt zijn voor families. De zeer ruime villa's beschikken over een aparte woonkamer. Alle kamers en villa's zijn comfortabel ingericht en hebben een eigen balkon. Hier vandaan kunt u genieten van de rust en de mooie omgeving. Redelijk uniek aan het resort is het zwembad; daarvan vindt u er niet veel op deze locatie.

Mandalay Hill Resort - Mandalay
incl. ontbijt
Uniek aan het Mandalay Hill Resort is de locatie; het ligt aan de voet van Mandalay Hill, dichtbij Mandalay Palace. Vanaf de kamers heb je uitzicht op deze heuvel of het paleis. De 206 kamers, in meerdere prijsklasses, zijn netjes, licht en comfortabel. Ontspannen kan bij het grote zwembad, in de Kipling’s Lounge Bar (met elke avond live muziek), in de Spa of op de tennisbaan. Het hotel is met name geschikt voor reizigers die kiezen voor een groot hotel met veel faciliteiten.

Areindmar Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Het Areindmar Hotel is een leuke, kleinschalige accommodatie in New Bagan. Er zijn slechts 38 kamers die er netjes en nieuw uitzien. Ze liggen in een 2-verdieping tellend gebouw, rondom een tuintje. De ligging is rustig en er is een klein zwembad. Verder is er gratis Wi-Fi aanwezig en een restaurantje.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »