Menu

Myanmar Compleet

Individueel op reis en kennismaken met het onbekende Myanmar? Dat kan met deze 21-daagse complete rondreis door het bijzondere Birma. Samen met een privégids reist u naar Yangon, Mandalay en Bagan. Ook bezoekt u de 'Golden Rock', gaat u de omgeving van Hpa An, Hsipaw, Salay en Kalaw verkennen, en verblijft u aan het sprookjesachtige Inle Lake. Er zijn veel (unieke) excursies inbegrepen. Overnachting is in goede en comfortabele accommodaties. Een reis voor iedereen die een compleet beeld van Myanmar wilt krijgen en graag alles goed geregeld wilt hebben.

Noot: we kunnen deze reis ook verzorgen o.b.v. eenvoudigere / nog betere hotels; vraag naar de mogelijkheden!

Reisduur: 21 dagen

Yangon - Golden Rock - Hpa An - Hsipaw - Mandalay - Salay - Bagan - Kalaw - Inle Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Myanmar Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een aangenaam reistempo met genoeg vrije tijd.
 • Openbaar vervoer en privé vervoer op een leuke manier gemixt.
 • Hoogtepunten en het platteland comfortabel verbonden.
 • Alle excursies, entreegelden en binnenlandse vluchten zijn inclusief.
 • Een complete reis met veel (unieke) excursies.
 • Alle hoogtepunten van Myanmar zijn in deze reis opgenomen!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Myanmar - Inle Lake - werkers in het veld - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel in de stad, hier zult u de aankomende twee nachten verblijven. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u deze oude hoofdstad van Myanmar alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Tip: voor een panoramisch uitzicht over 'downtown Yangon' raden wij u aan om de Thiripyitsaya Sky Bistro te bezoeken. Dit restaurant is gelegen op de 20e verdieping van de Sakura Tower.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Yangon
Yangon is één van de meest sprankelende steden in Indochina met een rijk koloniaal verleden. De binnenstad is vrij klein en heeft veel lokale markten, koloniale gebouwen en een groen gebied ten noorden van de stad met parken en meren. Vandaag ziet u Yangon vanuit verschillende perspectieven. Natuurlijk bezoekt u de bekendste hoogtepunten van de stad zoals de Sule Pagode, het koloniale centrum van de stad, en de drukke haven. Bij het Victoriaanse Strand Hotel aan de rivier maakt u een stop voor wat lokale versnaperingen. Daarna vervolgt de dagtour zich naar het noorden van de stad, waar u het grootste liggende Boeddha standbeeld van Myanmar ziet. De lunch is vandaag inbegrepen. Na de lunch stapt u op de trein voor een ritje in de welbekende "Yangon Circular Railway", die u naar de Bogyoke Markt brengt. Deze markt staat bekend als een waar monument. De dag wordt afgesloten met een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennis maken met Boeddhistische rituelen. Met name tijdens de zonsondergang is deze pagode erg indrukwekkend. Tenslotte wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Dag 3 Yangon - Kyaikhtiyo
Per auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids vertrekt u naar Kyaikhtiyo (zonder stops een rit van ongeveer vier uur). Onderweg brengt u een bezoek aan de Allied War Cemetery in Htaukkyan. Eventueel kunt u onderweg Bago bezoeken. Dit is een belangrijke archeologische plaats in Myanmar. U kunt hier een wandeling maken over de lokale markt en de Shwethalyaung Tempel met een liggende Boeddha van 55 meter bezichtigen.

Vanaf het Base Camp in Kyaikhtiyo rijdt u in ongeveer één uur per lokale, open truck naar de top van de berg. U kunt eventueel ook een gedeelte te voet afleggen (net zoals de pelgrims). De ‘Golden Rock’ is een van Myanmar’s grootste en bekendste pelgrimsoorden. De stoepa is zo'n 7 meter hoog en staat op een massief goud bebladerde rots. Overnachting is in een eenvoudig hotel, aan de voet van de berg.
Dag 4 Kyaikhtiyo - Hpa An
Rond 07:00 uur vertrekt u richting Hpa An, gelegen aan de Salween rivier. De rit neemt ongeveer 3 uur in beslag en gaat door de Mon en Kayin staten. Het gebied kent veel ongerepte natuur en eeuwenoude traditionele culturen zoals de Mon en Karen. Na aankomst in Hpa An bezoekt u een Karen dorpje en krijgt u een goede eerste indruk van de lokale cultuur. Per kajak vaart u ca. 30 minuten door de rijstvelden. Het uitzicht is geweldig. Te voet zet u de tocht voort en bezoekt u het dorp en neemt u een kijkje in het dorp, of zelfs bij de mensen thuis. Men draagt hier nog de traditionele kledij. Er wordt voor u gekookt bij iemand thuis, hier kunt u gewoon aanschuiven. Na de lunch (inbegrepen) loopt u terug naar de kajak en bezoekt u de Saddar grot. Na het bezoek aan de grot neemt u afscheid van de lokale mensen en rijdt u richting het hotel.

Noot: het is verstandig om slippers bij de hand te hebben voor het kajakken.
Dag 5 Hpa An
Na het ontbijt stapt u op een privéboot voor een cruise over de Salween rivier. Doordat het een smalle rivier is, heeft u onderweg een mooi uitzicht over de taferelen die zich aan de oevers afspelen. U maakt een stop in Pa Lin en wandelt daar rond om meerdere stammen samen te zien leven. Hier wonen onder anderen de Karen, Shan, Mon, Bamar en PaO. De tocht over het water gaat verder naar U Na Auk waar u aan wal stapt en een tuktuk in stapt. U ziet de schitterende beeldhouwwerken en decoraties van de tempel. Ook bezoekt u een lokaal huis in Mawlamyine waar de lunch (inbegrepen) voor u klaar staat.
 
Na de lunch bezoekt u één van de hoogtepunten van deze reis; het Seindon Mibaya klooster. Het klooster is gebouwd in de traditionele stijl van het Mandalay Paleis en heeft verbluffende houtsnijwerken en decoraties. Het klooster is zo mooi en gedetailleerd dat de meeste mensen het een museum noemen. Na uw bezoek rijdt u in ongeveer een uur terug naar Hpa An. Rond 17:00 uur komt u aan in Hpa An en kunt u net voor de zonsondergang het spectaculaire schouwspel zien van honderdduizenden vleermuizen die uitvliegen op zoek naar eten en drinken. Hierna wordt u afgezet bij uw hotel voor een vrije avond.
Dag 6 Hpa An - Yangon
Na een vroeg ontbijt begint u aan de reis terug naar Yangon, onderweg maakt u een tussenstop in Bago (naar Bago is het ca. 4 uur rijden). Onderweg kunt u meerdere Mon en Karen dorpjes zien en even stoppen om de benen te strekken. Ook bezoekt u de Kawgun grot. Hier staan meerdere Boeddha’s van klei die dateren uit de 7e eeuw. Aangekomen in Bago bezoekt u het koninklijke paleis. U stapt de trein op naar Yangon voor het laatste stukje. Een afwisselende en leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Aangekomen in Yangon wordt u naar het hotel gebracht en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding.
Dag 7 Yangon - Hsipaw
U wordt naar de luchthaven van Yangon gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lashio. Na aankomst wordt u verwelkomd en aansluitend naar Hsipaw gebracht. Samen met een deskundige, lokale gids maakt u een wandeling in de omgeving van Hsipaw (ca. 3 uur). Tussen de heuvels leven verschillende bergstammen. U bezoekt enkele van deze dorpjes. Tevens passeert u rijstvelden, groene bergen en plantages.
Dag 8 Hsipaw
Vandaag staat er een boottocht over de Dokhtawady rivier op het programma. Eerst bezoekt u de Baw Gyo pagode waar het verhaal van de koninklijke familie vandaag begint. Daarna stapt u aan boord van een privé 'longtail boot' en wordt u begeleid door een lokale gids. Langs de oevers ziet u vrouwen de was doen, spelende kindjes en grazende waterbuffels. Waar de Dokhtawaddy rivier en de Myit Sone rivier bij elkaar komen picknickt u en krijgt u een heerlijk Shan lunch (inbegrepen) voorgeschoteld. Na de lunch leert u meer over het Shan Paleis in Hsipaw. U loopt door de tuinen en bezoekt het gastenverblijf van het paleis. Een oud familielid van de laatste prins verwelkomt u vertelt u de geschiedenis van haar familie. Het verhaal is vastgelegd in het boek "My life as a Shan Princess” van Inge Sargent. Na uw bezoek vaart u terug naar Hsipaw.
Dag 9 Hsipaw
Dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling in de omgeving van Hsipaw. Tussen de heuvels leven verschillende bergstammen, waaronder Palaung en Pedung. U kunt deze dorpjes bezoeken. Tevens passeert u rijstvelden, groene bergen en plantages. Ook leuk is een bezoek aan Nine Buddha Hill. Met name tijdens de zonsondergang kunt u hier mooie foto's maken.
Dag 10 Hsipaw - Mandalay
U wordt naar het lokale treinstation van Hsipaw gebracht voor de treinreis naar Naung Cho (of Mandalay). Tijdens deze 6,5 uur durende rit kunt u in de trein genieten van het lokale leven en de mooie omgeving. Zo passeert u onder andere het bekende Gokteik Viaduct en de Shan Mountains. Houd uw camera gereed! Na aankomst wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht.
Dag 11 Mandalay
Vandaag heeft u de ochtend vrij te besteden. In de middag gaat u samen met een Engelssprekende privégids de hoogtepunten van Mandalay, ook wel de 'culturele hoofdstad van Myanmar' genoemd bekijken. De eerste stop is bij de Mahamuni Pagode. Na de Shwedagon Pagode in Yangon is dit de meest heilige pagode van Myanmar. De pagode (ook wel Arakan Pagode genoemd) herbergt het Mahamuni-beeld dat in 1784 na een overwinning op het Arakan-rijk overgebracht werd van Mrauk-u naar Mandalay. Nabij de pagode vindt u enkele handwerk fabriekjes. Mandalay staat bekend om haar kunstenaars die bedreven zijn in het weven van tapijt, het smeden van goud en het bewerken van hout. Vervolgens wordt Amarapura aangedaan. U bezichtigt het Mahagandayon klooster waar duizenden monniken samen leven. De laatste stop is bij de 200 jaar oude U Bein Brug. Met een lengte van 1,2 km is dit de langste teakhouten brug ter wereld. In overleg met uw gids kunt u hier de zonsondergang bijwonen. Vervolgens keert u terug naar Mandalay.

Tip: een leuke plek voor het diner is Ko's Kitchen. Hier vindt u heerlijke (Thaise) gerechten. De taxichauffeur kent dit zeker!
Dag 12 Mandalay - Salay
Samen met uw gids rijdt u in ca. vier uur naar het dorpje Salay, waar u meer komt te weten over het dagelijks leven van de locals. Onderweg maakt u verschillende stops om even de benen te strekken en meer van het platteland van Myanmar te zien. In de vroege middag komt u aan in Salay, waar u overnacht in een kleine boutique accommodatie aan de oevers van de Ayeyarwaddy rivier. Na aankomst heeft u wat vrije tijd voordat u een korte wandeling door de omgeving gaat maken. U bezoekt een oud klooster, tempel ruïnes en koloniale gebouwen. Het zeer fraaie houten klooster waar Salay bekend om staat wordt ook bezocht. De dag eindigt bij het Salay House, waar u een versnapering en drankje voorgeschoteld krijgt. De avond is ter vrije besteding.
Dag 13 Salay
Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in Salay. Salay is een klein dorpje omgeven door oude tempels en pagodes. Het leven is hier erg rustig en authentiek. Een wandeling in de vroege ochtend over de markt is een echte aanrader, u kunt hier gegarandeerd mooie foto's maken. Nonnen en monniken wandelen van deur tot deur en vragen om aalmoezen. De lokale bevolking voorziet de nonnen en monniken van eten voor de dag. In de late middag kunt u nog eens langs de tempels of rivier wandelen op zoek naar een leuk gesprek met de lokale jeugd.
Dag 14 Salay - Bagan
Samen met uw gids gaat u in de ochtend het marktleven van Salay verkennen. Salay was voorheen volledig in handen van de Britten, boeren/landeigenaren zijn hier terecht gekomen vanwege de olie. De lokale markt is een mooie plek om al het rurale leven bij elkaar te zien, ook ziet u hoe de nonnen en monniken bij de marktstandjes om hun aalmoezen vragen. 

Na het bezoek rijdt u naar Bagan. Na aankomst begint uw ontdekkingsreis langs de tempels van Bagan. Mits mogelijk, beklimt u allereerst een tempel waar vandaan u een weids uitzicht heeft over de Vlakte van Bagan (onder voorbehoud). Op deze enorme vlakte vindt u duizenden tempels en ruïnes. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. Uiteraard brengt u een bezoek aan enkele tempels in Old Bagan, zoals bijvoorbeeld Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu (u kunt dit afstemmen met uw gids). De lunch wordt verzorgt in een lokaal restaurant (inbegrepen) waarna de tocht per paard en wagen verder gaat. Aan het einde van de middag zoekt u een mooi plekje op bij één van de  tempels en geniet u van de zonsondergang. Een verkoelend drankje mag hierbij niet missen. 

Tip: in "Nyaung U's Restaurant Row" vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting.
Dag 15 Bagan
Samen met uw gids verkent u deze ochtend, per fiets, opnieuw een gedeelte van Bagan. Op basis van uw wensen kunt u een leuke route samenstellen. Stop bijvoorbeeld nog bij enkele tempels in Old Bagan of fiets naar een minder toeristisch gedeelte. De middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om even te relaxen bij het zwembad. Indien geïnteresseerd, kunt u een halve dag excursie naar Mount Popa maken. Deze dode vulkaan is 1500 m hoog en speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van Myanmar. Bovenop de berg vindt u een heilig monument ter ere van de 37 'Nats'; de Burmese natuurgeesten.
Dag 16 Bagan
Dag ter vrije besteding (zonder vervoer / gids). U kunt Bagan eenvoudig op eigen gelegenheid verkennen, bijvoorbeeld per fiets of paard-en-wagen (en optioneel met een gids). Bezoek bijvoorbeeld de tempels in het rustige en afgelegen dorpje Minnanthu (waaronder Payathonzu, Lemyentha en Nandamannya), deze dateren uit de 13e eeuw. 

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 17 Bagan - Heho - Kalaw
Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) voor de korte vlucht naar Heho. Op deze luchthaven wordt u verwelkomd door uw lokale chauffeur en gids. Aansluitend reist u per privé auto verder naar het bergplaatsje Kalaw. Dit plaatsje en de omgeving staat bekend om de geweldige bossen en mooie wandelingen die hier gemaakt kunnen worden. In het centrum van Kalaw heerst een koloniale atmosfeer met oude villas, kerken en scholen. Hoewel het stadje zelf vooral door de Birmezen, Nepalezen en Indiërs bewoond wordt ziet u hier ook veel bergstammen zoals de Padaung en Pa O. Uw gids kan u hier meer over vertellen en neemt u, mocht u dat willen, in de middag mee op een wandeling door het gebied. 
Dag 18 Kalaw - Inle Lake
U wordt naar het treinstation van Kalaw gebracht, waar u aan boord gaat van de trein naar Nyaung Shwe. De rit voert u over bergen en langs valleien, een prachtig ritje! Omstreeks 17:30 uur komt u aan in Nyang Shwe, maar het kan zomaar zijn dat dit wat later wordt, omdat de trein af en toe stopt in lokale dorpjes om goederen op de trein te zetten. Na aankomst in Nyang Shwe (de toegangspoort tot het Inle Lake) wordt u naar uw accommodatie gebracht, nabij Inle Lake. 

Tip: een van onze favoriete restaurants in Nyaung Shwe is het Viewpoint Restaurant. Hier wordt een mix van moderne en traditionele Shan gerechten geserveerd. Verder staat het bekend om de sfeervolle locatie en de goede wijnen (voor Birmese begrippen).
Dag 19 Inle Lake
Een actieve dag vandaag! In de ochtend vaart u naar het dorpje In Dein. Dit is een goed startpunt voor een mooie wandeling in de omgeving (ca. twee uur). Hierbij kunt u een lokaal schooltje bezoeken en passeert u enkele stoepa's. Ook maakt u kennis met de Pa O bevolking. Vervolgens stapt u op de fiets voor een bijzondere tocht langs de westkant van het Inle Lake. Eindbestemming is Nyaung Shwe (ca. 2,5 uur fietsen). Onderweg kunt u genieten van de mooie natuur, de rust, de gemoedelijke dorpjes en de vriendelijke bevolking. Een (eenvoudige) lunch is vandaag inbegrepen.
Dag 20 Inle Lake
Dag ter vrije besteding om het Inle Lake op eigen gelegenheid verder te verkennen. Start de dag bijvoorbeeld met een boottocht naar een lokale markt. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. Ook kunt u een leuke fiets- of wandeltocht rondom het meer maken. Er zijn diverse routes uitgestippeld. 
Dag 21 Inle Lake - Heho - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt zult u naar de luchthaven van Heho gebracht worden voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier stapt u over op uw internationale vliegreis terug naar huis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: indien de tijd het toelaat heeft u nog de beschikking over een auto met privégids in Yangon. Zodat u de tijd tussen uw binnenlandse en internationale vlucht kunt overbruggen.

Noot: indien gewenst kunnen wij ook een dagkamer voor u reserveren in een hotel gelegen bij het vliegveld (meerprijs is op aanvraag).

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Lashio, Bagan - Heho en Heho - Yangon
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • beschreven boot- en treintransfers/excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel @ Yangon Heritage - Yangon
In het hart van Yangon vindt u in een koloniaal gebouw, het Yangon Heritage Hotel. Het kleine 3* hotel heeft 17 kamers, geschikt voor single reizigers, koppels of families. Het interieur van het hotel is erg huiselijk opgezet met een trap die naar de verschillende kamers leid en een overloop die met leuke lokale prullaria is aangekleed. De kamers zijn wat kleiner, maar erg smaakvol. Gratis water is aanwezig, net als een koelkast, AC, warm en koud water en satelliet TV. Op het dak vindt u het restaurant van waaruit u een groot deel van Yangon van boven kunt bekijken.

Golden Sunrise Hotel - Kyaikhtiyo / Golden Rock
Het Golden Sunrise Hotel is een eenvoudig hotel gelegen in Kyaikhtiyo, aan de voet van de ‘Golden Rock’ (ca. 10 minuten lopen naar het centrum en het busstation). Er zijn slechts 12 kamers; allen ruim en voorzien van o.a. een eigen badkamer, een veranda, airconditioning en gratis Wi-Fi. De kamers bevinden zich in een mooie tropische tuin waar vandaan u een geweldig uitzicht heeft over de bergen. Ook beschikt het hotel over een leuk klein restaurantje en staat het personeel de hele dag voor u klaar. Last but not least: met uw verblijf steunt u het jeugdontwikkelingscentrum Seik Phu Taung in Kyaikhtiyo waar meer dan 700 arme en weeskinderen schoolonderwijs krijgen én een kleine kraamkliniek in het dorpje Kinmon. Al met al is het een goede keuze voor een bezoek aan de 'Golden Rock'.

Hotel Gabbana - Hpa-an
Op korte afstand van het centrum van Hpa An vindt u Hotel Gabbana (2-3*). Het hotel beschikt over diverse faciliteiten, zoals een 24-uurs receptie, roomservice, een restaurant en Wi-Fi in alle ruimtes. De ca. 60 kamers zijn uitgerust met een bureau, een koelkast, een televisie en een eigen badkamer. Voor een reis met het gehele gezin beschikt het hotel ook over familiekamers. Kortom; een prima keuze in Hpa An, maar verwacht niet al te veel luxe.

Tai House Resort - Hsipaw
Het Shan gebergte is uitstekend voor meerdaagse wandelingen. De omgeving van Hsipaw leent zich daar het beste toe. Tijdens deze wandelingen moet u natuurlijk ook ergens overnachten. Dat kan het beste in het plaatsje Hsipaw, waar u een echt “homestay” gevoel krijgt. Het Tai House Resort is zo’n accommodatie. De gastheer helpt u bij het inchecken in één van de traditionele bungalows. U wordt met open armen ontvangen en de weg gewezen rondom het resort. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u iets moet inleveren aan comfort want de bungalows hebben allen heet water, een privé badkamer, westerse bedden, airconditioning en een balkon. De bungalows zijn omgeven door een tuin en er is ook een restaurantje aanwezig met roomservice. Al met al een zeer leuke en persoonlijke ervaring voor elke bezoeker.

Ayarwaddy River View Hotel - Mandalay
Het Ayarwaddy River View Hotel is een goed 3-sterren hotel op een unieke locatie: aan de oever van de Ayarwaddy rivier. Hier kunt u genieten van een prachtige zonsondergang en tevens het dagelijks leven aan de rivier. Er liggen diverse restaurants op loopafstand. De reistijd naar Mandalay Palace is ongeveer 15 minuten. De 56 kamers zijn zeer ruim en schoon, maar met weinig decoratie. De meeste Deluxe Rooms hebben ‘river view’, de Superior Rooms en Suites ‘city view’ (wat ook leuk is).

Salay River View Inn - Bagan
Op ongeveer 55km ten zuiden van Bagan vindt u Salay. Dit kleine plaatsje is een heerlijk toevluchtsoord als u de menigte rondom Bagan wilt vermijden. Het hotel is eerder een lodge te noemen en heeft maar 14 kamers. Vanaf het terras van elke kamer kijkt u uit over de Ayarwaddy rivier. De tuin is mooi bijgehouden door het uiterst vriendelijke personeel en de eigenaar helpt u maar al te graag verder. De kamers zijn wederom ruim met een aparte badkamer die aan alle verwachtingen voldoet. Er is veel gebruik gemaakt van riet en hout om de kamers een extra leuk sfeertje mee te geven. Elke kamer heeft een terras en lounge set voor de deur.

Zfreeti Hotel - Bagan
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

Kalaw Heritage Hotel - Kalaw
Het Kalaw Heritage Hotel is één van die hotels waar u zou moeten verblijven als u rondom de gebergtes van het Inle Meer verblijft. Het is een perfecte plek om wandelingen te starten door de regio. het koloniale uiterlijk geeft een extra sfeervol gevoel. Het hotel heeft maar 10 kamers, welke allen erg ruim zijn en ook in koloniale stijl zijn ingericht. Het hotel bestaat uit twee gebouwen en beide gebouwen hebben een huiskamer op de begane vloer voor ieders gebruik. Het bijgesloten restaurant heeft prima maaltijden op het menu staan. Ook is er een sauna aanwezig en een grote tuin waar u in kunt wandelen en kunt relaxen. Het hotel is omgeven door bergen, wat naast een mooi uitzicht ook voor een  fris klimaat zorgt.

Hotel Maineli - Nyaung Shwe
Het Maine Li Hotel (zoals het officieel gespeld is), ligt in de hoofdplaats van het Inle Meer, Nyaung Schwe. Het hotel is een simpel 3* hotel wat van alle gemakken voorzien is. Een omliggende tuin zorgt voor een rustgevend gevoel. Via de gratis WiFi houd u contact met de buitenwereld. Het bijgesloten restaurant serveert ontbijt, lunch en diner. De kamers zijn ruim en in een modern jasje gestoken. Sommige kamers hebben een balkon. Alle kamers zijn verder uitgerust met een TV, minibar, koffie en thee faciliteiten, een privé badkamer met warm en koud water, airconditioning en goede kwaliteit bedden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »