Menu

Ontdek Myanmar!

Deze 'budget' reis is samengesteld voor reizigers die op een comfortabele manier Myanmar willen ontdekken (maar niet in een groep) en die geen waarde hechten aan luxe accommodaties (maar wel met voldoende comfort). Yangon, Kalaw, het Inle Lake, Mandalay en Bagan zijn plaatsen die u prima op eigen gelegenheid kunt verkennen. Voor het bezoek aan Bago en de Golden Rock verzorgen we wel een auto en een Engelssprekende privégids. Ook een (privé) boottocht over de Irrawaddy rivier is inbegrepen. Kortom; een uitgebreide en afwisselende rondreis langs alle hoogtepunten van het fascinerende Myanmar!

Noot: verblijft u liever in luxere hotels en/of wilt u juist alle plaatsen met een gids ontdekken; kijk dan eens bij de reis "Myanmar Compleet".

Reisduur: 16 dagen

Yangon - Bago - Kyaikhtiyo - Golden Rock - Kalaw - Nyaung Shwe - Inle Lake - Mandalay - Irrawaddy rivier - Bagan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Ontdek Myanmar! inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Voor deze reis zijn standaard/middenklasse hotels geselecteerd, u betaalt zo niet voor luxe hotels terwijl u voornamelijk 'buiten de deur' bent. Er is nog steeds voldoende comfort en ook de ligging is goed.
 • Het reistempo van deze reis is aangenaam met meerdere overnachtingen per plaats.
 • De bekendste plaatsen bezoekt u op eigen gelegenheid zodat u veel vrijheid in het programma heeft.
 • Een excursie naar de Golden Rock en een boottocht over de Irrawaddy rivier zijn lastiger ter plaatse te regelen; daarom zijn deze reeds inbegrepen in de reis. Zo verspilt u geen tijd met het zoeken naar vervoer en/of bezienswaardigheden!
 • De lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd, deze zijn reeds inbegrepen in de reissom.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Shwedagon Pagode 's avonds - Yangon - Myanmar - foto: Berry ter Horst
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel, in 'downtown Yangon'. De rest van de dag is vrij te besteden. U kunt eventueel deze oude hoofdstad van Myanmar alvast, op eigen gelegenheid, gaan verkennen. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen. Tip: voor een panoramisch uitzicht over 'downtown Yangon' raden wij u aan om de Thiripyitsaya Sky Bistro te bezoeken. Dit restaurant is gelegen op de 20e verdieping van de Sakura Tower.
Dag 2 Yangon
Dag ter vrije besteding. Yangon is een fascinerende stad met veel erfstukken uit de koloniale tijd. Het is een van de meest authentieke steden van Zuidoost-Azië. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken langs de Sule Pagode, het National Museum, de Kyaukhtatgyi Pagode, de Bogyoke markt (gesloten op maandag en feestdagen) en Chinese tempeltjes in Chinatown. Aan het einde van de middag raden we u aan de Shwedagon Pagode te bezoeken. Met name tijdens de zonsondergang is deze pagode erg bijzonder. U kunt hier uren ronddwalen en kennis maken met Boeddhistische rituelen. Noot: optioneel verzorgen we een stadstour in Yangon (prijs op aanvraag).
Dag 3 Yangon - Bago - Kyaikhtiyo
Per auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids vertrekt u naar Kyaikhtiyo. Onderweg brengt u een bezoek aan de Allied War Cemetery in Htaukkyan. Ook Bago, een belangrijke archeologische plaats in Myanmar, wordt aangedaan. U maakt een wandeling over de lokale markt en bezichtigt de Shwethalyaung Tempel met een liggende Boeddha van 55 meter. Vanaf het Base Camp in Kyaikhtiyo rijdt u per lokale, open truck in ongeveer 45 minuten naar het Junction Camp. Het laatste gedeelte naar de top kunt u ook per truck (ca. 15 minuten) of te voet (ca. 1 uur) afleggen. U arriveert bij één van Myanmar’s grootste en bekendste pelgrimsoorden; de Golden Rock! Deze stoepa is zo'n 7 meter hoog en staat op een massief goud bebladerde rots. De legende vertelt dat de rots balanceert op een haar van Boeddha… Overnachting is in een eenvoudig hotel op loopafstand van de rots, bovenop de berg.
Dag 4 Kyaikhtiyo - Yangon - Heho - Kalaw
Indien gewenst, kunt u 's ochtends vroeg de zonsopkomst bij de Golden Rock bijwonen. Veel lokale pelgrims gebruiken dit tijdstip voor hun dagelijkse offers. Na het ontbijt rijdt u per per lokale, open truck en privé auto terug naar Yangon. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door uw lokale chauffeur en gids. Aansluitend reist u per auto, door de heuvels, verder naar het gemoedelijke bergplaatsje Kalaw waar u de komende twee nachten verblijft.
Dag 5 Kalaw
Dag ter vrije besteding. 's Ochtends kunt u eventueel de markt in het centrum van Kalaw bezoeken. Deze wordt bezocht door lokale inwoners maar ook door de (kleurrijke) bevolking van de Shan, Palaung, Pa Oh en Danu stammen. De omgeving rondom Kalaw staat bekend om de mooie wandelroutes. Optioneel kunnen we een trekking aan uw programma toevoegen (mogelijkheden op aanvraag). Een aanrader is verder een bezoek aan een Elephant Conservation in de omgeving van Kalaw: Green Hill Valley (ca. 1 uur rijden). Dit project is in 2011 opgezet om de natuur, de olifanten en de tradities van de lokale bevolking te beschermen. Bij aankomst krijgt u uitleg van de 'mahouts' (olifanten verzorgers) over het project. Daarna helpt u de 'mahouts' mee met het voeden en wassen van de olifanten. Een bijzondere ervaring! Meer informatie over Green Hill Valley vindt u op: www.ghvelephant.com.
Dag 6 Kalaw - Nyaung Shwe
De reis gaat vandaag verder naar Nyaung Shwe; de toegangspoort tot Inle Lake. Hier verblijft u twee nachten. De rest van de dag is vrij te besteden. Het langgerekte Inle Lake (ca. 150km2) is een prachtig stukje authentiek Myanmar!

Tip: een van onze favoriete restaurants in Nyaung Shwe is het Viewpoint Restaurant. Hier wordt een mix van moderne en traditionele Shan gerechten geserveerd. Verder staat het bekend om de sfeervolle locatie en de goede wijnen (voor Birmese begrippen).
Dag 7 Nyaung Shwe
Dag ter vrije besteding (zonder gids). Een 'must' is natuurlijk een boottocht naar de belangrijkste bezienswaardigheden op het Inle Lake (optioneel te boeken). U vindt hier o.a. het klooster van Nga Hpe Chaung, de Phaung Daw Oo Pagode, het drijvende weefdorpje Inpawkhone en een cheroot-fabriekje. Tijdens de tour kunt u kennis maken met de Intha 'beenroeiers', hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Ook het dorpje In Dein is de moeite waard om te bezoeken. Tijdens een wandeling door het dorp kunt u een lokaal schooltje bezoeken en enkele stoepa's. Ook heeft u hier vandaan een magisch uitzicht over het Inle Lake.
Dag 8 Nyaung Shwe - Heho - Mandalay
De ochtend is nog vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de lokale markt. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. Rond het middaguur wordt u naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay. Na aankomst op deze luchthaven volgt een transfer naar het hotel waar u de komende drie nachten verblijft. De rest van de dag is vrij te besteden. Mandalay wordt ook wel de culturele hoofdstad van Myanmar genoemd.

Tip: een leuke plek voor het diner is Ko's Kitchen. Hier vindt u heerlijke (Thaise) gerechten. De taxichauffeur kent dit zeker!
Dag 9 Mandalay
De komende twee dagen zijn ter vrije besteding in Mandalay. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum is de Mahamuni Pagode. Na de Shwedagon Pagode in Yangon is dit de meest heilige pagode van Myanmar. De pagode (ook wel Arakan Pagode genoemd) herbergt het Mahamuni-beeld dat in 1784 na een overwinning op het Arakan-rijk overgebracht werd van Mrauk-u naar Mandalay. Nabij de pagode vindt u enkele handwerk fabriekjes. Mandalay staat bekend om de kunstenaars die bedreven zijn in het weven van tapijten, het smeden van goud en het bewerken van hout. Ook de Kuthodaw Pagode en het Shwenanday Klooster zijn een bezoek waard. Dit is een van de mooiste houten kloosters van Myanmar. Aan het einde van de dag is het leuk om Mandalay Hill te beklimmen om de zonsondergang bij te wonen.
Dag 10 Mandalay
Dag ter vrije besteding. Vanuit Mandalay kunt u, optioneel, deelnemen aan een dagexcursie naar de drie voormalige koninklijke hoofdsteden Amarapura, Ava en Sagaing (prijs op aanvraag). U wordt hierbij begeleid door een Engelssprekende privégids. In Amarapura bezichtigt u het Mahagandayon Klooster waar duizenden monniken samen leven. Ava was van de 14e tot de 18e eeuw de hoofdstad van Myanmar. Per paardenkar bezoekt u de belangrijkste attracties, zoals het Bagaya Klooster, de ruïnes van het koninklijk paleis en het fort. Rondom Sagaing Hill vindt u meer dan 600 kloosters en pagodes. Deze heuvel wordt dan ook gezien als het religieuze centrum van Myanmar. Na een bezoek aan de mooiste pagodes rijdt u terug naar Amarapura. U wordt afgezet bij de 200 jaar oude U Bein Brug. Met een lengte van 1,2 km is dit de langste teakhouten brug ter wereld. In overleg met uw gids kunt u hier de zonsondergang bijwonen. Ook een uitstapje naar Mingun behoort tot de mogelijkheden. Hier vindt u o.a. de fraaie Hsinbyume Pagoda en de Mingun Bell. Deze klok weegt meer dan 90 ton en is daarmee de zwaarste gong ter wereld die nog intact is.
Dag 11 Mandalay - Shwe Tant Thit Village - Bagan
In circa 3,5 uur reist u per auto met privéchauffeur en gids naar Shwe Tant Thit. In dit authentieke dorpje maakt u kennis met het lokale leven op het platteland. U maakt een wandeling door het dorpje en leert meer over de dagelijkse bezigheden van de inwoners. Vervolgens vaart u in ongeveer 3 uur over de Irrawaddy rivier naar Bagan (reistijd is afhankelijk van de hoogte van de rivier). We reserveren hiervoor een privé boot. De lunch wordt aan boord geserveerd. Veel inwoners zijn afhankelijk van deze rivier waardoor er onderweg genoeg te zien is. Aanschouw de vrouwen die de was doen of de spelende kinderen aan de oever. Na aankomst in Bagan volgt een transfer naar uw hotel.
Dag 12 Bagan
De komende drie dagen zijn vrij te besteden in (Old) Bagan. Op een enorme vlakte vindt u hier duizenden tempels en ruïnes. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. U kunt deze indrukwekkende omgeving op eigen gelegenheid verkennen, bijvoorbeeld per paard-en-wagen of fiets. Enkele 'must sees' zijn de tempels Htilominlo, Ananda, Thatbyinnyu, Sulamani en Dhammayangyi. Vanaf (onder andere) de Tayokye Pyay Tempel heeft u een fantastisch uitzicht over de 'Vlakte van Bagan'. Sluit de dag af met een prachtige zonsondergang bij een van de tempels.

Tip: in "Nyaung U's Restaurant Row" vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting. Verblijft u in New Bagan dan is het Green Elephant Restaurant een aanrader (deze keten heeft ook restaurants in Yangon en Mandalay).
Dag 13 Bagan
Opnieuw een vrije dag. U kunt de ruïnes in Old Bagan verder verkennen of een ander deel van Bagan. In Nyaung Oo vindt u onder andere de Shwezigon Pagode, de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi en een kleurrijke markt. Inwoners van de nabij gelegen dorpjes komen hier hun producten verhandelen. In het dorpje Myinkaba zijn twee mooie tempeltjes en een handwerk fabriekje. De tempels in het rustige en afgelegen dorpje Minnanthu (waaronder Payathonzu, Lemyentha en Nandamannya) dateren uit de 13e eeuw.

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de Vlakte van Bagan. Vooraf reserveren is aanbevolen. De kosten zijn op aanvraag.
Dag 14 Bagan
Dag ter vrije besteding. U kunt eventueel een uitstapje maken naar Mount Popa, gelegen op ca. 50 km afstand van Bagan (optioneel). Deze dode vulkaan is 1500m hoog en speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van Myanmar. Bovenop de berg vindt u een heilig monument ter ere van de 37 'Nats'; de Burmese natuurgeesten. U kunt natuurlijk ook even ontspannen bij het hotel. Aan het einde van de middag is het leuk om een boottocht over de Irrawaddy rivier te maken. Aanschouw het dagelijks leven aan de oever en enkele tempels terwijl u geniet van de zonsondergang.
Dag 15 Bagan - Yangon
Transfer naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier heeft u nog één overnachting. De rest van de dag is vrij te besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de haven. Dit is een leuke locatie om een praatje te maken met de inwoners.

Tip: sluit uw reis door Myanmar af met een drankje in Mr. Guitar; een populaire bar met live muziek.
Dag 16 Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid )
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Yangon. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een wandeling door 'downtown Yangon' maken. Ook kunt u een markt bezoeken om bijvoorbeeld laatste aankopen, zoals souvenirs, te doen. Op tijd wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Yangon gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Heho - Mandalay / Bagan - Yangon
 • vertrekbelasting binnenlandse vluchten Myanmar
 • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen (waar beschreven)
 • privé cruise Irrawaddy rivier (Shwe Tant Thit Village - Bagan)
 • 2-daagse excursie naar de Golden Rock (vanuit Yangon)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • niet genoemde excursies & overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Clover City Center Plus - Yangon
incl. ontbijt
Het in 2013 volledig gerenoveerde Clover City Center Plus Hotel in Yangon is een 3-sterren hotel met als grootste pluspunt de zeer centrale ligging. Het is gelegen in 'downtown Yangon'; o.a. de Sule Pagode en de Bogyoke Aung San markt liggen op 5 à 10 minuten lopen. De 74 kamers zijn relatief klein, maar netjes (zo goed als nieuw) en voorzien van gratis Wi-Fi, koffie- en theefaciliteiten, etc. Omdat het hotel omringd wordt door andere hoge gebouwen raden wij aan om een kamer op een hoger gelegen verdieping te reserveren. Tip 2: kies het Clover City Center Plus Hotel niet voor de sfeer of het comfort, maar voor de goede locatie.

Pyi Guest House - Nyaung Shwe
incl. ontbijt
In Nyaung Shwe, bij het Inle Lake, vindt u het kleinschalige Pyi Guest House. Er zijn slechts 9 kamers (bungalows). Deze zijn voorzien van Wi-Fi, airconditioning, een televisie en een eigen badkamer. Enkele kamers bieden bovendien een zithoek waar u heerlijk tot rust kunt komen na een dag vol nieuwe indrukken. Voor een maaltijd kunt u terecht in het restaurant van het Pyi Guest House en voor een drankje neemt u plaats in de bar. Wilt u de omgeving op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo ontdekken? Huur dan een fiets bij het Pyi Guest House.

Ma Ma Guest House - Mandalay
incl. ontbijt
Op zoek naar een kleinschalige, low-budget accommodatie in Mandalay? Denk dan eens aan het Ma Ma Guest House. De 9 kamers zijn eenvoudig maar schoon en voorzien van de benodigde faciliteiten (airco, Wi-Fi, eigen badkamer, etc.). De eigenaars zijn erg vriendelijk en staan altijd voor u klaar. Met plezier bereiden ze 's avonds een 'home cooked' maaltijd; het proberen waard! Het Ma Ma Guest House ligt in een rustige wijk, iets buiten het centrum van Mandalay. Het Shwenandaw klooster en Mandalay Palace liggen op ca. 3km afstand (zo’n 30 minuten lopen).

Zfreeti Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »