Menu

Myanmar over land

Wilt u het unieke Myanmar ontdekken maar niet alleen maar in het vliegtuig zitten? Kies dan voor deze speciale "over land" reis. Per auto met privéchauffeur reist u van Yangon naar Mandalay. Onderweg bezoekt u o.a. de Golden Rock, de duizenden tempels van Bagan en het sprookjesachtige Inle Lake. Naast de bekende highlights worden er ook kleine, authentieke plaatsjes aangedaan; dit maakt de reis net weer iets specialer!

Reisduur: 15 dagen

Yangon - Bago - Kyaikhtiyo - Golden Rock - Nay Pyi Taw - Bagan - Mount Popa - Kalaw - Green Hill Valley - Inle Lake - Amarapura - Mandalay

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Myanmar over land inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Uniek aan deze reis is dat u geen gebruik maakt van binnenlandse vluchten; zo mist u niets van het prachtige landschap dat Myanmar rijk is.
 • Tijdens de transfers heeft u de beschikking over een eigen auto met (Engelssprekende) privéchauffeur. Voor de excursies regelen we tevens goede Engelssprekende gidsen. Samen ontdekt u de bekende highlights van Myanmar, maar worden er tevens plaatsjes aangedaan die u per vliegtuig mist.
 • Beleef de bijzondere rit per ‘Circular Train’ door de buitenwijken van Yangon.
 • In Green Hill Valley helpt u de plaatselijke Elephant Conservation met het voeden en wassen van olifanten. Een bijzondere ervaring!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Mandalay Hill - Mandalay - Myanmar - foto: Floor Ebbers
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u deze oude hoofdstad van Myanmar alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Yangon
Samen met een Engelssprekende privé chauffeur / gids brengt u vandaag een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Yangon. U ziet onder andere 'downtown Yangon', de Sule Pagode, de haven, een van de kleurrijke marktjes en de Kyaukhtatgyi Pagode met een liggende Boeddha van 70 meter lang. In The Strand Hotel geniet u van een drankje. Daarna brengt u een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennis maken met Boeddhistische rituelen. Na een traditionele lunch (inbegrepen) reist u een stukje per 'Circular Train'. Hierbij wordt u meegenomen naar de buitenwijken van Yangon. Het rustige tempo van de trein geeft u de mogelijkheid om veel van het lokale leven te zien. U stapt uit bij de Bogyoke markt (voorheen de Scott markt - gesloten op maandag en feestdagen). Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Dag 3 Yangon - Bago - Golden Rock
Vandaag reist u per auto met privéchauffeur (Engelssprekend) naar Bago, gelegen op ca. 80 km ten noorden van Yangon (zo'n twee uur rijden). Indien gewenst, kunt u onderweg een stop maken bij de Allied War Cemetery in Htaukkyan. Bago was in de 16e eeuw de hoofdstad van het Mon koninkrijk en tegenwoordig een bekende archeologische plaats. U bezichtigt hier het Kha Khat Wain klooster. Vervolgens reist u verder naar het Kyaikhtiyo Base Camp, nog ca. twee uur rijden vanaf Bago. Hier vandaan rijdt u in ongeveer één uur per lokale, open truck naar de top van de 'Golden Rock'. U kunt eventueel ook een gedeelte te voet afleggen (net zoals de pelgrims). De ‘Golden Rock’ is een van Myanmar’s grootste en bekendste pelgrimsoorden. Deze stoepa is zo'n 7 meter hoog en staat op een massief goud bebladerde rots. De legende vertelt dat de rots balanceert op een haar van Boeddha… Vervolgens keert u per truck terug naar beneden. Overnachting is in een eenvoudig hotel nabij Kinpun.
Dag 4 Golden Rock - Nay Pyi Taw
In ongeveer zes uur wordt de reis vervolgd naar Nay Pyi Taw (Naypyidaw). Sinds november 2005 is dit de hoofdstad van Myanmar. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het National Herbal Park, de Uppatasanti Pagode, de Nay Pyi Taw Water Fountain tuin en Generalissimo Than Shwe. Het is geen interessante stad maar de beste optie om de afstand tot Bagan (per auto) te overbruggen.

Noot: ondanks dat dit een "over land" reis is, adviseren wij om vanaf de Golden Rock naar Yangon te rijden en daar vandaan te vliegen naar Bagan.
Dag 5 Nay Pyi Taw - Bagan
Vandaag staat er een reisdag van drie à vier uur op het programma. Eindbestemming is Bagan. Onderweg kunt u naar wens stops inlassen, bijvoorbeeld om te lunchen. Bij aankomst in Bagan is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft hier de komende drie nachten zodat u voldoende tijd heeft om deze indrukwekkende omgeving te verkennen. Tip: in "Nyaung U's Restaurant Row" vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting.
Dag 6 Bagan
Na het ontbijt beklimt u de Bulal Thi Pagode waar vandaan u een fantastisch uitzicht heeft over de "Vlakte van Bagan". Daarna bezoekt u de gouden Shwezigon Pagode in Nyaung Oo, de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi en een lakwerk-fabriekje. Vervolgens staat er een tour in Old Bagan op het programma. Op een enorme vlakte vindt u hier duizenden tempels en ruïnes. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. De belangrijkste tempels die u vandaag bezichtigt zijn Ananda en Htilominlo.
Dag 7 Bagan
Ook vandaag staan er een auto en een gids tot uw beschikking om Bagan verder te ontdekken. Rijd bijvoorbeeld naar de tempels Thatbyinnyu, Sulamani en Dhammayangyi. In het dorpje Myinkaba vindt u twee mooie tempeltjes en een handwerk-fabriekje. De tempels in het rustige en afgelegen dorpje Minnanthu (waaronder Payathonzu, Lemyentha en Nandamannya) dateren uit de 13e eeuw. Optioneel kunnen we een boottocht over de Irrawaddy rivier verzorgen (prijs op aanvraag).

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de Vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag.
Dag 8 Bagan - Mount Popa
Vanaf Bagan is het maar een korte rit naar Mount Popa (ca. één uur rijden). Deze dode vulkaan is 1500m hoog en speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van Myanmar. Bovenop de berg vindt u een heilig monument ter ere van de 37 'Nats'; de Burmese natuurgeesten. U overnacht in het bijzondere Popa Mountain Resort waar ook de lunch wordt verzorgd.
Dag 9 Mount Popa - Kalaw
Na het ontbijt wordt de reis per auto met privéchauffeur (Engelssprekend) vervolgd naar het bergplaatsje Kalaw (ca. zes uur rijden). Onderweg worden er diverse stops gemaakt. Na incheck in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld alvast dit gemoedelijke stadje op eigen gelegenheid gaan verkennen.
Dag 10 Kalaw & omgeving
U kunt de dag eventueel starten met een wandeling over de lokale markt van Kalaw (op eigen gelegenheid). Deze markt wordt bezocht door lokale inwoners maar ook door de (kleurrijke) bevolking van de Shan, Palaung, Pa Oh en Danu stammen. Vervolgens brengt u een bezoek aan een kleinschalig Elephant Conservation in de omgeving van Kalaw: Green Hill Valley (ca. één uur rijden). Dit project is in 2011 opgezet om de natuur, de olifanten en de tradities van de lokale bevolking te beschermen. Bij aankomst krijgt u uitleg van de 'mahouts' (olifanten verzorgers) over het project. Daarna helpt u mee met het voeden en wassen van de olifanten. Een bijzondere ervaring! De lunch is tijdens het bezoek inbegrepen. In de middag keert u terug naar Kalaw.

Noot: u kunt eventueel ook een trekking maken naar Green Hill Valley (verschillende routes; van één à twee uur tot ca. vijf à zes uur). Daarna start bovengenoemd programma. Noot: meer informatie over Green Hill Valley vindt u op: www.ghvelephant.com.
Dag 11 Kalaw - Nyaung Shwe
Na het ontbijt reist u in ongeveer twee uur verder naar Nyaung Shwe; de toegangspoort tot het Inle Lake. Hier gaat u aan boord van een motorboot (privé) voor een eerste verkenningstocht op het meer. Het langgerekte Inle Lake (ca. 150 km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens de tour kunt u kennismaken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Er worden onder andere stops gemaakt bij de Phaung Daw Oo Pagode en een cheroot-fabriek. Indien mogelijk, bezoekt u ook een lokale markt. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. De lunch wordt geserveerd in een traditioneel Intha huis. De komende twee nachten verblijft u in een kleinschalig, charmant hotelletje in Nyaung Shwe. Tip: een van onze favoriete restaurants in Nyaung Shwe is het Viewpoint Restaurant. Hier wordt een mix van moderne en traditionele Shan gerechten geserveerd. Verder staat het bekend om de sfeervolle locatie en de goede wijnen (voor Birmese begrippen).
Dag 12 Inle Lake
De dag start met een een bezoek aan In Dein (Inthein), gelegen aan de zuidwestelijke oever van het meer. De oude ruïnes van In Dein zijn gedeeltelijk bedekt door vegetatie waardoor het lijkt op een bos vol pagodes. Tijdens een wandeling (ca. 1 uur) kunt u, naast de stoepa's, een lokaal schooltje bezoeken. Ook heeft u hier vandaan een magisch uitzicht over het Inle Lake. Na de lunch in een 'local house' (inbegrepen) gaat de tour per kano verder naar de bekende drijvende tuinen van Nampan. Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.
Dag 13 Inle Lake - Mandalay
In ongeveer zes uur wordt de reis vervolgd naar Mandalay. U heeft hiervoor de beschikking over een auto, een chauffeur en een Engelssprekende gids. Bij aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. U verblijft twee nachten in deze 'culturele hoofdstad van Myanmar'.

Tip: een leuke plek voor het diner is Ko's Kitchen. Hier vindt u heerlijke (Thaise) gerechten. De taxichauffeur kent dit zeker!
Dag 14 Mandalay
Samen met uw privégids bezoekt u 's ochtends of 's middags (halve dag) de hoogtepunten van Mandalay. De tour start bovenop Mandalay Hill, waar vandaan u een fantastisch uitzicht heeft over de stad. Daarna bezoekt u de kloosters Atumashi en Shwenandaw. Ook de Kuthodaw Pagode wordt aangedaan. Vervolgens maakt u een uitstapje naar Amarapura; een voormalige koninklijke hoofdstad. Hier bezichtigt u het Mahagandayon klooster waar duizenden monniken samen leven. De volgende stop is bij de 200 jaar oude U Bein Brug. Met een lengte van 1,2 km is dit de langste teakhouten brug ter wereld. U kunt hier prachtige foto's maken (met name tijdens de zonsondergang). Na een wandeling over de brug en een boottochtje keert u terug naar Mandalay. De rest van de dag is ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u eventueel Mandalay verder verkennen.
Dag 15 Mandalay - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Mandalay. Bent u nog niet 'tempel-moe', maak dan een uitstapje naar Sagaing. Rondom Sagaing Hill vindt u meer dan 600 kloosters en pagodes. Deze heuvel wordt dan ook gezien als het religieuze centrum van Myanmar. U kunt uiteraard ook nog een aantal bezienswaardigheden in Mandalay aandoen. Op tijd wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Mandalay gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen. Tip: kies voor een leuke 'stopover' in bijvoorbeeld Singapore of Bangkok!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • transfers op dag 3, 4, 5, 8, 9 en 11 per auto met privéchauffeur (Engelssprekend)
 • overige transfers per auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids
 • begeleiding door een deskundige, lokale Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer / gids op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Clover City Center Plus - Yangon
incl. ontbijt
Het in 2013 volledig gerenoveerde Clover City Center Plus Hotel in Yangon is een 3-sterren hotel met als grootste pluspunt de zeer centrale ligging. Het is gelegen in 'downtown Yangon'; o.a. de Sule Pagode en de Bogyoke Aung San markt liggen op 5 à 10 minuten lopen. De 74 kamers zijn relatief klein, maar netjes (zo goed als nieuw) en voorzien van gratis Wi-Fi, koffie- en theefaciliteiten, etc. Omdat het hotel omringd wordt door andere hoge gebouwen raden wij aan om een kamer op een hoger gelegen verdieping te reserveren. Tip 2: kies het Clover City Center Plus Hotel niet voor de sfeer of het comfort, maar voor de goede locatie.

Zfreeti Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

Popa Mountain Resort - Mount Popa
incl. ontbijt
Op ruim een uur rijden van Bagan ligt het Popa Mountain Resort. Een prachtige plek om Mount Popa te bezoeken of een natuurwandeling te maken. Vanaf het terras heb je uitzicht op Mount Popa. De kamers zijn zeer ruim met een groot terras en grote ramen zodat je optimaal kunt genieten van de uitgestrekte omgeving. Het hotel beschikt over internet, een zeer goed restaurant en een zwembad. Door de hoge ligging is het aangenaam koel in de avonden.

La Maison Birmane - Nyaung Shwe
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een rustig gelegen accommodatie in Nyaung Shwe? Overweeg dan om in La Maison Birmane te verblijven. In een vredig straatje van Nyaung Shwe vindt u de 12 ruime bungalows van La Maison Birmane. Deze zijn gebouwd en ingericht met een mix van Aziatische en moderne architectuur, en van alle comfort voorzien. Iedere bungalow heeft een eigen terras met parasol en zonnebedden, die uitzicht bieden op de kleurrijke tuin. Neem ook een kijkje in de kleine boetiek, waar door de familie handgemaakte producten worden verkocht.

Ayarwaddy River View Hotel - Mandalay
incl. ontbijt
Het Ayarwaddy River View Hotel is een goed 3-sterren hotel op een unieke locatie: aan de oever van de Ayarwaddy rivier. Hier kunt u genieten van een prachtige zonsondergang en tevens het dagelijks leven aan de rivier. Er liggen diverse restaurants op loopafstand. De reistijd naar Mandalay Palace is ongeveer 15 minuten. De 56 kamers zijn zeer ruim en schoon, maar met weinig decoratie. De meeste Deluxe Rooms hebben ‘river view’, de Superior Rooms en Suites ‘city view’ (wat ook leuk is).

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »