Menu

trekking Kalaw - Inle Lake

De omgeving van Kalaw is hét gebied voor trekkings in Myanmar. Tijdens deze 2-daagse trekking passeert u groene heuvels en authentieke bergdorpjes. Het is tevens een leuke mogelijkheid om kennis te maken met diverse etnische stammen. Onderweg overnacht u in een oud klooster dat nog steeds dienst doet. Er is beperkt comfort maar het is absoluut een unieke ervaring! Eindbestemming is het sprookjesachtige Inle Lake.

Noot: deze trekking is het hele jaar mogelijk. Alleen in de maanden juni t/m september moet u rekening houden met mogelijke regenbuien. Augustus tot februari zijn de koelste maanden en kunt u genieten van een groen landschap. In de maanden maart t/m mei kan het overdag erg warm zijn.

Noot: u kunt eventueel ook kiezen voor een langere trekking in deze regio (vraag naar de mogelijkheden bij onze reisspecialisten).

Reisduur: 2 dagen

Kalaw - Htee Thein Village - Shan Mountain Range - Inle Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: trekking Kalaw - Inle Lake inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Trekking op individuele basis; zo kunt u zelf het tempo bepalen en de tijd die u in de verschillende minderheidsdorpjes wilt besteden.
 • U wordt begeleid door een deskundige Engelssprekende gids die veel ervaring heeft in deze regio.
 • Uniek is de overnachting in een (eenvoudig) klooster, prachtig gelegen tussen de heuvels.
 • Op de tweede dag van de trekking wandelt u naar het mystieke Inle Lake: dit is absoluut één van de mooiste manieren om hier te komen!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Myanmar fietser, Kalaw - Myanmar - foto: Archief
Dag 1 Kalaw - Htee Thein Village
Start de dag bijvoorbeeld met een wandeling over de lokale markt van Kalaw (op eigen gelegenheid en indien de tijd het toelaat). Deze markt wordt bezocht door lokale inwoners maar ook door de (kleurrijke) bevolking van de Shan, Palaung, Pa Oh en Danu stammen. Het gebied rond Kalaw is hét gebied voor trekkings in Myanmar. Dit staat dan ook voor de komende twee dagen op het programma. Vandaag staat er een wandeling van ongeveer zes uur gepland. U wordt hierbij begeleid door een deskundige gids die u alles kan vertellen over de omgeving, de flora & fauna en de lokale bevolking. U ziet veel van het lokale leven en het is een leuke mogelijkheid om kennis te maken met de bevolking en de schoonheid van Myanmar te ervaren. Het tempo wordt aangepast aan uw conditie en wandelervaring. U passeert diverse dorpjes; er is voldoende tijd om foto's te maken en voor interactie met de lokale bevolking. U merkt hoe gastvrij men is en ziet het leven zoals dat al generaties lang wordt geleefd. Het gebrek aan luxe en comfort wordt voor deze mensen gecompenseerd door een rustig leven, beperkte zorgen en een leven gebaseerd op de wetten van de natuur. Het laatste deel biedt prachtige uitzichten op de Shan Mountain Range. In Htee Thein Village "checkt u in" bij uw overnachtingsplek: een oud klooster dat nog steeds dienst doet. Er is beperkt comfort (eenvoudig matras, gedeelde slaapzaal, koude buitendouche) maar het is absoluut een unieke ervaring!

Noot: uw (hoofd)bagage wordt rechtstreeks naar het Inle Lake gebracht.
Dag 2 Htee Thein Village - Inle Lake
Na het ontbijt gaat de trekking verder. Vandaag wandelt u wederom zo'n zes uur, met als eindbestemming het Inle Lake. Geniet onderweg van de mooie omgeving, de vriendelijke bevolking en de stops bij lokale dorpjes en schooltjes. U ontmoet vandaag weer andere bergstammen; elk met hun eigen taal, cultuur en tradities. Zo gaan de Pa-O bijvoorbeeld gekleed in het zwart en de dames dragen kleurrijke tulbanden en grote oorringen. Uw gids zorgt dat u ergens onderweg een goede (picknick-)lunch nuttigt. Eenmaal gearriveerd bij het Inle Lake gaat u aan boord van een motorboot die u naar uw accommodatie aan het meer brengt.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers per auto / boot
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
 • alle overnachtingen conform programma
 • 1x ontbijt en 2x lunch
 • beschreven wandeltochten
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • prijs en arrangement is onder voorbehoud van beschikbaarheid en koerswijzigingen
 • De gegevens in deze offerte zijn een maand geldig na verzending. Voor vliegtickets gelden  afwijkende bepalingen omdat deze afhankelijk zijn van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.
 • prijzen van vliegtickets zijn pas definitief na uitgifte van de tickets. De prijs kan verhoogd worden door brandstoftoeslagen of heffingen, ook nadat de vlucht definitief voor u geboekt is. Door het ticket meteen na boeking te laten uitgeven, kunt u een prijsverhoging voorkomen. De aanbetaling voor uw reis wordt dan verhoogd zodat de kosten van het vliegticket gedekt zijn. Wijzigings- en annuleringskosten van het ticket kunnen afwijken van onze boekingsvoorwaarden.
 • bij het accepteren van de offerte gaat u tevens akkoord met onze privacy policy en algemene voorwaarden (meegestuurd bij uw eerste offerte en online te vinden op onze website). Annuleringskosten zijn van toepassing nadat u ons opdracht geeft de reis voor u vast te leggen.
 • de genoemde reisafstanden en/of reisduur zijn slechts ter indicatie en kunnen in werkelijkheid afwijken.
 • al onze reizen vallen onder de regeling van het SGR (Garantiefonds reisgelden) en het Calamiteitenfonds
 • wij attenderen u er op dat u bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat. Conform onze (ANVR-) voorwaarden is na boeking het herroepingsrecht niet van toepassing.
 • als reisorganisatie is PANGEA Travel zich er van bewust dat onze reizigers een druk uitoefenen op de natuur en de lokale cultuur op de bestemmingen die worden aangeboden. PANGEA Travel probeert een bijdrage te leveren door negatieve effecten waar mogelijk te verminderen en reizen met duurzame aspecten aan te bieden om de positieve effecten van toerisme te vergroten. Toerisme zorgt namelijk voor inkomsten waardoor lokaal geïnvesteerd kan worden in educatie, gezondheidszorg, werkgelegenheid en natuurbehoud. Als reiziger kunt u ook een bijdrage leveren aan de bestemming die u bezoekt. Zo kunt u excursies ondernemen, lokale projecten bezoeken en in accommodaties verblijven die een duurzaam karakter hebben. U bepaalt dus zelf in hoeverre u met duurzaam reizen bezig wilt zijn. Voor meer informatie verwijzen we u naar ‘duurzaam PANGEA’ op www.pangeatravel.nl.
 • aanpassingen in het programma zijn mogelijk om de reis verder op uw wensen en/of budget af te stemmen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de route, de accommodaties of het aantal overnachtingen (per plaats) aanpassen. Kortom, u bepaalt zelf hoe uw reis eruit komt te zien.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »