Myanmar

Myanmar reizen

“Ja, we weten het zeker: we willen op reis naar Myanmar! Van vrienden hoorden we hoe vriendelijk de lokale Birmese bevolking is en hoe veel indrukwekkende bezienswaardigheden er in Myanmar zijn. Daarnaast vinden we het een voordeel dat de meeste toeristen het land nog niet ontdekt hebben. Het schijnt nog erg authentiek te zijn.”

Een individuele reis in Myanmar (voorheen Birma) start vaak in Yangon. Hier vindt u Myanmar's heiligste monument: de Shwedagon Pagoda. Ook de duizenden tempels van Bagan en het Inle Lake zijn een bezoek zeker waard. Vanuit de culturele hoofdstad Mandalay kunt u de bekende U Bein Brug bezoeken. Houdt u van wandelen en wilt u kennis maken met de vele Birmese bergstammen, dan stippelen we met plezier een trekking voor u uit. Uw reis kan afgesloten worden op de ongerepte, witte zandstranden van Ngapali Beach of Ngwe Saung Beach. Wij weten het zeker: iedereen die naar Myanmar reist, wordt een klein beetje verliefd op dit fascinerende land!

Reiservaringen
Myanmar

 • “De kers op de taart: de magische ervaring (..) zweven in een luchtballon”

  lees meer
  -
  Peter Lindhout
 • “Prachtig land!”

  lees meer
  -
  Annette
 • “De reis was qua opzet en inhoud excellent georganiseerd, gevarieerd en beantwoordde aan het vooraf afgesproken doel. Prima!”

  lees meer
  -
  Ludo en Hilde
 • “een zeer bijzonder land met een aantal grote bezienswaardigheden”

  lees meer
  -
  Peter en Ina

Wel of niet naar Myanmar?

Myanmar nieuwsbriefTwijfels over Myanmar? Lees meer over de situatie voor een weloverwogen beslissing. 

Tip: treinreis per 'circular train' in Yangon

Reis tijdens uw verblijf in Yangon een stukje per lokale 'circular train'! Deze rit neemt u in ca. 45 minuten mee naar de buitenwijken van Yangon. Het rustige tempo van de trein geeft u de mogelijkheid om veel van het lokale leven te zien.

Tip: ontdek Bagan per luchtballon!

Start de dag met een tocht per luchtballon. Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. Vooraf reserveren is aanbevolen.