Hoogtepunten Namibië & Botswana

De ultieme combinatiereis: Namibië en Botswana! Beide landen staan bekend om de natuurschoon en aanwezigheid van het vele wild, maar zijn toch compleet anders. U start uw reis in Namibië, waar u het land met eigen huurauto gaat ontdekken. In uw eigen tempo rijdt u langs de meest indrukwekkende landschappen. U start uw reis direct met één van de hoogtepunten van Namibië: een bezoek aan de zandduinen van de Sossusvlei. Verder reist u langs het leuke Duitse stadje Swakopmund, gaat u op zoek naar de woestijnolifanten in Damaraland en maakt u safari's in Etosha National Park. Na het droge Namibië reist u naar het waterrijke Victoria Falls en Botswana. U brengt uiteraard een bezoek één van de natuurwonderen van de wereld: de Victoria Falls. De volgende stop is Botswana. Hier staan de dagen compleet in het teken van safari’s. In het Chobe National Park en de Okavango Delta gaat u onder begeleiding van een ervaren gids op zoek naar de vele soorten wild. Al met al een prachtige combinatiereis tussen compleet verschillende landen.

Reisduur: 18 dagen
Sossusvlei - Swakopmund - Damaraland - Etosha - Victoria Falls - Chobe - Okavango Delta Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Windhoek haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in Windhoek. Windhoek heeft in het verleden vele namen gehad, zoals 'Ali Gams’, 'Queen Adelaide's Bath' en ‘Winterhoek’. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Zo kunt u onder andere een bezoek brengen aan de Christuskerk, de Alte Feste, het oudste huis in Windhoek met daarin het Statenmuseum, het oude treinstation of het National Art Gallery.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Windhoek - Sossusvlei (ca. 345 km)

Vandaag verlaat u Windhoek en rijdt u naar de Sossusvlei gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen die een hoogte van wel 200 meter kunnen bereiken. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Een bezoek aan de Dead vlei mag zeker niet ontbreken. Deze 'vlei' is afgesloten van de rivier door een grote zandduin. Hierdoor komt er geen water meer in de zoutpan. De bomen die hier staan zijn inmiddels al 1000 jaar dood maar door het gebrek aan luchtvochtigheid nog steeds niet vergaan. Een surrealistisch landschap. Tip: breng na aankomst een bezoek aan Elim’s Dune. Deze duin ligt net buiten het nationale park en kan dus gratis worden beklommen. Vanaf de top kunt u genieten van een schitterende zonsondergang.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 3 Sossusvlei

Vanuit uw accommodatie kunt u deelnemen aan verschillende georganiseerde activiteiten waaronder paardrijdtochten of begeleide wandelingen in de Sossusvlei. Of u bezoekt op eigen gelegenheid de Sossusvlei. U kunt natuurlijk 'duin 45'’ beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over het landschap. De duin kan het best bezocht en gefotografeerd worden in de vroege ochtend (net na zonsopkomst). Na een bezoek aan de duinen kunt u wellicht de nabij gelegen Sossusvlei of de mooiere Deadvlei gaan bekijken. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Als dagafsluiter kunt u wellicht de nabij gelegen Sesriem Canyon gaan bekijken. Noot: om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken, kunt u vanaf het parkeerterrein een transfer regelen. Dit is eenvoudiger dan zelf rijden. Zelf rijden is alleen mogelijk per 4x4 en als u een ervaren chauffeur bent.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Sossusvlei - Swakopmund (ca. 350 km)

U rijdt verder naar Swakopmund gelegen aan de kust. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en langs de Kuiseb Canyon. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. De Kuiseb Canyon ligt in een onherbergzaam gebied waar u zich aan het einde van de wereld waant. Aangekomen in Swakopmund zult u ervaren dat het hier drukker is dan in de andere plaatsen op de route tot nu toe. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Voor het avondeten kunnen we Tug's aanbevelen. Indien gewenst maken we hier een reservering voor u. Tip: Stop u onderweg in het kleine woestijndorpje Solitaire voor een heerlijke Afpfelstrüdel bereid door de burgemeester, een waar begrip in Namibië.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Swakopmund

Dag ter vrije besteding in Swakopmund. U kunt een van de grootste kolonies zeerobben zien bij Cape Cross (ca. 115 km ten noorden van Swakopmund). De kolonies zeerobben kunt u van heel dichtbij bekijken waardoor u mooie foto's kunt maken. Swakopmund wordt ook wel de Adrenalinehoofdstad genoemd. Diepzeevissen, kajakken, sandboarden, skydiven of een tochtje op een quad-bike behoren o.a. tot de mogelijkheden. Een dagje rustig wandelen door het stadje of een wandeling op het strand is uiteraard ook mogelijk.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Swakopmund - Damaraland (ca. 395 km)

De reis gaat verder in noordelijke richting via Henties Bay naar Damaraland, het gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. Ondanks het droge landschap leven er verschillende dieren in het gebied waaronder de zeldzame en unieke woestijnolifant. Met wat geluk kunt u deze dieren onderweg zien. Vanuit uw accommodatie kunt u eenvoudig excursies boeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg, de unieke Organ Pipes rotsformatie of het Petrified Forest, een serie van versteende bomen. Vanuit uw accommodatie echter is er ook een mogelijkheid om een wandelroute, de olifanten-trail, te volgen. Hierbij gaat u op zoek naar de woestijnolifanten. Met een beetje geluk komen de olifanten ook bij de accommodatie langs omdat hier altijd water en eten te vinden is.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 7 Damaraland - Etosha National Park (ca. 190 km)

Na een vrije ochtend rijdt u via Outjo naar het Etosha National Park. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. In de middag maakt u een eerste safari met uw huurauto door het park. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Etosha dat ‘Grote Witte Plaats’ betekent dankt haar naam aan de enorme zoutpan die middenin het park te vinden is. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Tijdens de safari ziet u met een beetje geluk giraffen, olifanten, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook roofdieren zoals jakhalzen, cheeta’s en leeuwen leven in het park. Vooral in de droge perioden is het wild aangewezen op de waterpoelen in het park, waar de kans groot is dat u veel dieren ziet. U overnacht in een Rest Camp, bij het camp ligt een waterpoel waar het wild regelmatig komt drinken. Optioneel kunt u ook deelnemen aan georganiseerde gamedrives welke u bij de accommodatie kunt boeken.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Etosha National Park

Ook vandaag staat de gehele dag in het teken van Etosha National Park. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend (bij zonsopgang) of laat in de middag door het park te rijden. De dieren zijn dan actief en vaak te vinden bij de waterplaatsen. Gedurende de dag zoeken de meeste dieren, vanwege de hitte, de schaduw op waar ze moeilijk te zien zijn. Het beste kunt u in de middag relaxen bij de accommodatie of een duik nemen in het zwembad. Tip: Het is niet raadzaam om een hele dag in het park rond te rijden. Als het warm wordt, trekken de meeste dieren zich terug in de schaduw en komen pas weer rond 18.00 tevoorschijn. U kunt daarom overdag beter bij uw accommodatie relaxen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Etosha National Park

Dag ter vrije besteding. Ontdek het park per eigen huurauto of onder begeleiding van een gids in een safari-truck.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Etosha National Park - Waterberg (ca. 295 km)

De reis gaat verder naar het Waterberg Plateau Park. Dit gebied is een veilige thuishaven voor diersoorten die met uitsterven worden bedreigt waaronder de witte neushoorn, sabelantilope en de inheemse buffel. In het park kunt u samen met een gids een safari maken. Entreekosten ter plaatse te voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Vanuit de accommodatie kunt u eenvoudig op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Waterberg Plateau National Park. Maar uiteraard kunt u ook een optionele excursie boeken bij uw accommodatie. Tip: Maak een 'nature drive' op het plateau. De waterplaatsen zijn mooi en bieden een blik op allerlei wild, waaronder: buffels, sabelantilopen, giraffen en elanden.

Dag 11 Waterberg - Windhoek (ca. 330 km)

De reis gaat verder naar Windhoek. Onderweg kunt u eventueel nog stoppen in Okahandjo voor een bezoek aan de lokale markt. Souvenirs zijn hier aantrekkelijk geprijsd en de keuze is enorm. Na aankomst in Windhoek rijdt u naar uw accommodatie voor een laatste overnachting in Namibië.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Windhoek - Victoria Falls

Op tijd rijdt u naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurauto inlevert. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Victoria Falls. Bij aankomst wordt u verwelkomd en vervolgens naar de accommodatie gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Falls zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Victoria Falls

Dag ter vrije besteding. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. U kunt de dag starten met een bezoek aan de Victoria Watervallen (optioneel). In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten op de Zambezi. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen. U kunt de dag afsluiten met een boottocht op de Zambezi rivier bij zonsondergang (optioneel). Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Tip: indien u de Victoria Falls van zowel de Zimbabwe kant als van de Zambia kant wilt bewonderen dan kunt u een 'kaza visum' kopen bij aankomst. Deze kost totaal USD50 per persoon.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Victoria Falls - Chobe National Park

U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar het Chobe National Park gebracht, gelegen in Botswana aan de noordelijke grens van Botswana met Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe Rivier, wat tevens de naam van het National Park verklaart. Het park is het op één na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er is een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden, waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast enorm groot, ook een park met één van de hoogste concentraties aan wild op het Afrikaanse continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s. In het park leeft zelfs de zeldzame wilde hond. Na aankomst in uw accommodatie staat er in de namiddag een eerste safariactiviteit op het programma.
verzorging: all inclusive(maaltijden, lokale dranken, safaris)

Dag 15 Chobe National Park

's Ochtends staat er een gamedrive op het programma in het park. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. In de namiddag staat er een bootsafari gepland. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe-rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
verzorging: all inclusive(maaltijden, lokale dranken, safaris)

Dag 16 Chobe National Park - Kasane - Okavango Delta

Vandaag wordt u opgehaald en per transfer naar de luchthaven van Kasane gebracht. Hier vandaan vliegt u middels een indrukwekkende binnenlandse vlucht per light aircraft naar het Moremi Game Reserve, gelegen in de wereldberoemde Okavango Delta. De vlucht is voor een groot deel over de delta heen wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd door medewerkers van Moremi Crossing. Zij brengen u vervolgens naar het camp waar u de komende twee nachten verblijft. In de namiddag staat de eerste safariactiviteit op het programma. Zo kunt u bijvoorbeeld per traditionele kano de vele kanalen en meertjes in de omgeving verkennen.
verzorging: all inclusive(maaltijden, lokale dranken, safaris)

Dag 17 Okavango Delta

Vandaag zijn twee safariactiviteiten inclusief. De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer meer in het Makgadigadi kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat, maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro, traditionele boomstamkano.
verzorging: all inclusive(maaltijden, lokale dranken, safaris)

Dag 18 Okavango Delta - Maun airport

U reist vandaag per light aircraft naar de luchthaven van Maun. Hier vandaan vertrekt uw terugvlucht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Windhoek - Victoria Falls
 • lokale vliegreizen Botswana per chartervlucht op indeling
 • autohuur categorie L4 (2WD), inclusief ongelimiteerde kilometers en verzekeringen
 • persoonlijke Engelstalige routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst in Namibië door onze lokale vertegenwoordiging
 • genoemde transfers Botswana & Zimbabwe
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • entreegelden nationale parken en gamereserves Botswana
 • lokale dranken bij Chobe Bakwena Lodge & Moremi Crossing
 • alle safari activiteiten (mogelijk op indeling) bij Chobe Bakwena & Moremi Crossing
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialisten adviseren u graag)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • tourism development levy Botswana, US$ 30 pp (ter plaatse te voldoen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • bijkomende kosten autohuur
 • excursies en entreegelden in Namibië & Zimbabwe
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het hoogseizoen. De vanafprijs in het hoogseizoen is vanaf € 4.395 per persoon (juli t/m oktober). Gedurende het laagseizoen ligt de prijs circa. € 395 per persoon lager. De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Terra Africa Guesthouse - Windhoek

Guesthouse Terra Africa is gelegen in Windhoek, de moderne hoofdstad van Namibië. Naast dat het een guesthouse is, is het ook een kunst galerij waar een Afrikaanse kunst collectie te zien is. Guesthouse Terra Africa is een kleinschalige accommodatie, voorzien van maar 10 kamers. De tweepersoonskamers en de familiekamers zijn van voorzien van een badkamer, TV en minibar. Guesthouse Terra Africa beschikt over een verwarmd zwembad, waar u na aankomst even heerlijk kunt bij komen van de lange vliegreis of de rondreis. U wordt hier warm verwelkomd en u kunt er genieten van de een verfijnde (Afrikaanse) keuken.


Desert Homestead - Namib Desert Regio (Sesriem)

Deze mooie accommodatie heeft twintig rondavels met een grote veranda en een geweldig uitzicht op de duinen van de Namib woestijn. Desert Homestead heeft een authentieke uitstraling en beschikt over een klein zwembad, terras en een winkeltje. Vanuit de accommodatie kunt u zelf de Sossuslvei gaan verkennen maar dit kan ook georganiseerd per 4WD. Tevens worden er paardrijdtochten aangeboden over de omliggende grasvlaktes. Na een drukke dag in de woestijn kunt u ’s avonds in het gemoedelijke restaurant van Desert Homestead genieten van het verse eten en de heerlijke wijnen.


Swakopmund Guesthouse - Swakopmund

Gelegen in het centrum van Swakopmund, op slechts vijf minuten lopen van het strand, ligt het Swakopmund Guesthouse. Het heeft vier standaard kamers, zeven luxe kamers en een familiekamer. Alle kamers hebben een bijzondere en grote foto van de oceaan op de muur. Uiteraard hebben de kamers een eigen badkamer met douche en toilet. De badkamer heeft een bijzonder sfeer doordat de muren zijn versierd met kiezeltjes. Voordat u Swakopmund gaat verkennen, kunt u eerst genieten van een heerlijk ontbijt die er wordt geserveerd in Swakopmund Guesthouse.


Vingerklip Lodge - Khorixas

De Vingerklop Lodge is een erg mooie accommodatie, gelegen midden in een adembenemend landschap. De lodge is helemaal ingericht naar de Afrikaanse stijl en straalt een knusse en leuke sfeer uit waar u zich snel thuis zult voelen. Het privé reservaat waar Vingerklip Lodge in gelegen is, heeft een grootte van 1600 hectare. Daarin zijn 3 verschillende waterpunten waar veel dieren op af komen, zoals de giraffe, eland, zebra, kudu, antilope, springbok, impala, wrattenzwijn, baviaan en de steenbok. Deze dieren worden ook vaak gespot tijdens een van de wandelsafari’s. Om het helemaal af te maken is er in de Vingerklop Lodge ook een goed restaurant, een heerlijk zwembad en een jacuzzi voor de nodige ontspanning.


bar Etosha Village Etosha National Park
Etosha Village - Etosha National Park

Bent u op zoek naar een lodge dat als een traditioneel Zuid-Afrikaans dorp is ingericht? Dan is Etosha Village, gelegen nabij het beroemde Etosha National Park, iets voor u. De lodge combineert betaalbaarheid met veel comfort en stijl. Tijdens uw verblijf hebt u keuze uit ‘self-catering’ safaritenten en een verblijf op basis van all inclusive. Alle comfortabele safaritenten zijn gebouwd op een verhoogd houten dek, bieden door de begroeiing veel privacy en zijn van alle moderne gemakken voorzien. Zo heeft u onder andere de beschikking over een semi open-air badkamer. De ‘self-catering’ safaritenten zijn onder andere voorzien van een open-air kitchenette, barbecue en koelkast. Tussen de safari-activiteiten door kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad. ’s Avonds wordt bij de boma een buffet geserveerd en kunt u genieten van traditionele specialiteiten. Gasten die u voor zijn gegaan ervaarden het buffet van Etosha Village als het beste buffet van Namibië! In de bar hebt u keuze uit de beste Zuid-Afrikaanse wijnen en cocktails. Vanuit Etosha Village bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten, bijvoorbeeld begeleide safaritochten.


Wabi Lodge - Waterberg Plateau

De Wabi Lodge is prachtig gelegen in één van de mooiste (malariavrije) tuinen in 'the middle of nowhere'. Terwijl u heerlijk ontspant in het zwembad van de lodge, kunt u genieten van de klanken van ruim 230 vogelsoorten. Het is de ideale uitvalsbasis na een stevige wandeling of een actieve safari. Vooral de zonsondergang is een prachtige verschijning. De bungalows waarin u kunt verblijven beschikken over een eigen badkamer en moderne voorzieningen. De gastheer en gastvrouw doen er alles aan om u het ultieme Afrikaanse safarigevoel te geven; of het nu gaat om de accommodatie, de activiteiten of het eten.


River Crossing Lodge - Windhoek

River Crossing Lodge is gelegen in een 6500 hectare groot ongerept wildreservaat, op slechts 5 minuten van het centrum van Windhoek. De lodge is van alle moderne gemakken voorzien, maar laat u tegelijkertijd ook kennismaken met het boerenleven van vroeger, dat is terug te zien in de inrichting. Het hoofdgebouw van de River Crossing Lodge bestaat uit een eetkamer, een centraal gelegen bar, een lounge met open haard, een wellness-ruimte, een curiosa hoekje en een conferentiezaal die plaats biedt aan 65 personen. Tijdens de warme zonuren of na een drukke dag kunt u verkoeling zoeken in het zwembad van de lodge, welke dankzij de lengte zeer geschikt is voor baantjes zwemmen. Het houten dek waarop het zwembad zich bevindt biedt een prachtig uitzicht over Windhoek. Verblijven kan in één van de twintig chalets die zijn voorzien van een eigen badkamer. Twee chalets zijn speciaal ontworpen voor honeymooners. Deze chalets beschikken over een bad in plaats van een douche. Van alle chalets bieden er zes uitzicht op Windhoek en veertien op Moltkeblick Mountain. Bovendien kunt u vanuit de River Crossing Lodge fantastische zonsopgangen bewonderen.


Ilala Lodge - Victoria Falls

Bent u op zoek naar een lodge nabij de Victoria watervallen? Dan is de Ilala lodge iets voor u! De lodge ligt op loopafstand van de falls. De lodge beschikt over 32 kamers, waaronder 24 kamers met twee eenpersoonsbedden, 8 kamers met een tweepersoonsbed en 2 suites. De ruime ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken onder andere over een en-suite badkamer, airconditionering en een satelliet TV. Vanaf enkele kamers kunt u de ‘rook’ van de falls zien. In het a la carte restaurant kunt u terecht voor het ontbijt, de lunch en het diner. Vooral ’s avonds is het restaurant aan te raden. Luister onder de Afrikaanse sterrenhemel, onder het genot van een hapje en een drankje, naar het overweldigende geluid van de watervallen. Overdag kunt u ontspannen bij het zwembad.


Chobe Bakwena Lodge - Chobe National Park

Chobe Bakwena Lodge is ideaal gelegen nabij het Chobe National Park op nog geen 1,5 km afstand van de grens met Zambia, Zimbabwe en Namibië. Op nog geen 90 km verwijderd van de Victoria Falls en Livingstone, 300 km ten westen van de Okavango Delta en is gelegen ten Noorden van de indrukwekkende Magadigadi zoutvlakte. De stijl van de Chobe Bakwena Lodge is geïnspireerd op de grootste culturele groep van Botswana genaamd de Bakwena. Bakwena betekent ‘’mensen van de krokodil’’. Het personeel bestaat dan ook uit lokale bevolking die in dit gebied woont, waardoor de accommodatie zich focust op duurzaam toerisme. Daarnaast investeert Bakwena Lodge ook in lokale projecten. Activiteiten die u hier kunt ondernemen zijn onder andere gamedrives, rivier cruises, vissen in de rivier, vogel spotten, natuurwandelingen ondernemen, culturele tours maken en het bezoeken van Impalila island dat bekend staat om de vele baobab bomen die er groeien. De Chobe Bakwena Lodge heeft 10 rondavel chalets waarvan er 2 geschikt zijn voor families. Elke chalet kijkt uit over de rivier. Daarnaast bevatten ze ook een eigen buiten-badkamer waar u kunt genieten van een douche onder de Afrikaanse zon of van de sterrenhemel. Kortom, een verantwoorde lodge op een unieke locatie met tal van leuke activiteiten om uw verblijf hier perfect te maken.


Moremi Crossing - Okavango Delta

Moremi Crossing is gelegen op een eiland genaamd Ntswi in de Okavango Delta. Om bij het camp te komen zult u over de Delta moeten vliegen waarbij u tijdens de vlucht een spectaculair uitzicht heeft over de vele kanalen en meertjes. De kanalen rond Moremi Crossing bieden toegang tot graslanden en bossen afgewisseld met prachtige palmeilanden. Moremi Crossing biedt een luxe verblijf in safaritenten, elk met een eigen houten dek en een magisch uitzicht over de rivier Boro. Het hoofdgebouw bestaat uit een groot dek dat een geweldig uitzicht over de rivier heeft. Het gebouw heeft de vorm van een halve maan en is gebouwd op verschillende niveaus wat een enorm gevoel van ruimte geeft. In het gebouw bevinden zich de eetzaal, bar en lounge. Binnen de boomgrens van het camp bevindt zich het zwembad. Het Moremi Crossing is een zogenaamd op water gebaseerde kamp. Dit houdt in dat alle activiteiten die het kamp aanbiedt te maken hebben met het water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boottochten in een traditionele mokoro (boomstamkano). Een prachtige ervaring om dicht langs badende olifanten te varen.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Combinatiereis van twee unieke safarilanden.
 • Namibië is zeer geschikt om zelf te rijden. De meeste wegen zijn gravelwegen en het grootste gedeelte van het jaar goed begaanbaar.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare autoverhuurmaatschappijen zoals Bidvest en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • PANGEA Travel kiest voor een SUV-type huurauto. De SUV is comfortabeler dan een 'normale' huurauto en heeft een hogere wielbasis, waardoor u het wild goed kunt spotten.
 • Een meet & greet, wegenkaart en een goede persoonlijke, Engelstalige routebeschrijving zijn inclusief.
 • Waar mogelijk overnacht u in Namibië in kleinschalige accommodaties en guesthouses. Deze zijn persoonlijker en sfeervoller dan de meeste hotels.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief in Botswana.
 • Safari's per light aircraft, een onvergetelijke belevenis!
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur in Botswana.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

  lees meer
  -
  Peter, Geria, Eline & Emma
 • Compleet over de top natuurlijk, maar wel lekker

  lees meer
  -
  Familie Bakker/Dekker
 • wij zullen zeker onze familie en kennissen aanraden Namibië te bezoeken

  lees meer
  -
  Lenie en Piet Cornelissen
 • Super mooie routes

  lees meer
  -
  Floor en Judith


print deze reisterug naar het overzicht