Namibië Hoogtepunten & Kaapstad

Zuid-Afrika en Namibië; een mooie combinatie van rust, uitgestrekte vlaktes, de oceaan en een comfortabele afsluiting. U maakt een autoreis in Namibië en bezoekt de Fish River Canyon, een van de grootste canyons ter wereld. De bekende Sossusvlei zoutpan, omringd door rode zandduinen, Swakopmund en Etosha National Park staan ook op het programma. Na deze indrukken kunt u comfortabel nagenieten met een citrytrip naar de levendige metropool Kaapstad.

Reisduur: 17 dagen
Windhoek - Kalahari - Fish River Canyon - Aus - Sossusvlei - Swakopmund - Damaraland - Etosha NP - Kaapstad Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek (ca. 54 km)

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar de accommodatie in de stad. In het hotel wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u een uitgebreid reisprogramma overhandigt en al uw vragen kan beantwoorden. Windhoek, de hoofdstad van Namibië, heeft in het verleden vele namen gehad, zoals 'Ali Gams’, 'Queen Adelaide's Bath' en ‘Winterhoek’. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en o.a. een bezoek brengen aan de Christuskerk, de Alte Feste, het oudste huis in Windhoek met daarin het Statenmuseum, het oude treinstation en de National Art Gallery. Tip: Erg gezellig is Joe's Beerhouse. U kunt hier wat drinken maar ook genieten van een diner. Aan de overkant van de straat vindt u restaurant Kobata, ook een aanrader. Tip: Fietsen door de Katutura township in Windhoek. Zie www.katutours.com.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Windhoek - Kalahari (ca. 280 km)

Vanuit Windhoek rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn. U rijdt langs uitgestrekte vlaktes met rode zandduinen en camelthorn bomen. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij Rehoboth. Het kleine plaatsje heeft wel 20 kerken en 7 kilometer van de hoofdweg is een klein safaripark, gelegen aan een stuwmeer. Hier kunt eventueel wat drinken alvorens u verder rijdt. Na aankomst in de lodge kunt u in de namiddag optioneel deelnemen aan een woestijn-drive waarbij u de Kalahari woestijn verkent. U ziet wellicht struisvogels, oryxen en zebra's. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner. De ondergaande zon en de veranderende kleuren van de zandduinen maken dit tot een mooi schouwspel. De lodge waar u overnacht is een ware groene oase temidden van het dorre en droge woestijnlandschap. De rode stenen huisjes liggen in een met palmbomen en acacias begroeide tuin waarin ook een zwembad ligt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Kalahari - Fish River Canyon (ca. 440 km)

Als u vandaag op tijd vertrekt kunt u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest bij Keetmanshoop. Dit Forest is bekend om haar 300 jaar oude bomen met hun grillige vormen. Ook kunt u Giants Playground bezoeken. Hier liggen grote rotsblokken die op natuurlijke wijze heel kunstig opeen zijn gestapeld. Tevens zijn er goede wandelmogelijkheden. De entree voor Quiver Tree Forest bedraagt ca. N$ 80 per persoon en N$ 10 per auto. U vervolgt de reis naar de Fish River Canyon, een immense kloof met een een adembenemend uitzicht. De kloof is vergelijkbaar met de Grand Canyon in de Verenigde Staten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Fish River Canyon

Vandaag kunt u de Fish River verkennen. De canyon heeft een lengte van ongeveer 160 km, is 27 km breed en heeft een diepte van 550 meter. Door de canyon stroomt de ‘Fish River’ en in de poelen leven verschillende soorten vissen. In het gebied komen ook klipspringers, bavianen en grondeekhoorns voor. U kunt hier een mooie wandeling maken en genieten van een prachtige zonsondergang. Vanuit de accommodatie worden verschillende optionele excursies georganiseerd waaronder wandelingen en paardrijdtochten. Een georganiseerde Canyon-drive behoort ook tot de mogelijkheden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Fish River Canyon - Aus (ca. 295 km)

Vandaag rijdt u naar Seeheim. U kunt voor uw vertrek eventueel een wandeling of rondvlucht boven de Canyon maken (vooraf of terplaatse te boeken). De terugreis gaat eerst over een goed begaanbaar gravelweg. De route van Seeheim naar Aus is over asfalt en goed begaanbaar. Vanuit de accommodatie waar u overnacht worden wederom diverse optionele excursies georganiseerd waaronder wandeltochten en een 'Farm-drive'. De 'Farm-drive' start om 16.00 uur en duurt ongeveer tot 17.30 uur. U rijdt langs de Eagles Nest Lodge naar Heinrichsfelde vanwaar u uitzicht heeft over het Sperrgebiet. Tijdens de rit rijdt u door een mooi landschap en heeft u kans om struisvogels, oryx en springbokken te zien. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner waarbij u kunt genieten van de prachtige zonsondergang en de geluiden van gekko's die 's avonds actief worden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Aus - Sossusvlei (ca. 465 km)

Vandaag rijdt u na een vroeg ontbijt in noordelijke richting naar de Sossusvlei gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. Onderweg maakt u een stop bij Duwiseb Castle, gebouwd in 1909 door de Duitse Baron Hans Heinrich Von Wolf. Na het bezoek vervolgt u de reis naar desert Homestead waar u de komende twee nachten zult doorbrengen. De lodge is gelegen in de rode zandduinen van Namib waarbij u uitzicht heeft over de Nubib bergen. In de middag kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad bij de lodge of deelnemen aan optionele activiteiten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Sossusvlei

Vanuit uw accommodatie kunt u deelnemen aan verschillende georganiseerde activiteiten waaronder paardrijdtochten of begeleide wandelingen in de Sossusvlei. Of u bezoekt op eigen gelegenheid de Sossusvlei. U kunt natuurlijk 'duin 45' beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over het landschap. De duin kan het best bezocht en gefotografeerd worden in de vroege ochtend (net na zonsopkomst). Na een bezoek aan de duinen kunt u wellicht de nabij gelegen Sossusvlei of de mooiere Deadvlei gaan bekijken. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Noot: om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken, kunt u vanaf het parkeerterrein een transfer regelen. Dit is eenvoudiger dan zelf rijden. Zelf rijden is alleen mogelijk per 4x4 en als u een ervaren chauffeur bent.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Sossusvlei - Swakopmund (ca. 400 km)

U rijdt verder naar Swakopmund gelegen aan de kust. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en langs de Kuiseb Canyon. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. Aangekomen in Swakopmund zult u ervaren dat het hier drukker is dan in de andere plaatsen op de route. Tip: Stop u onderweg in het kleine woestijndorpje Solitaire voor een heerlijke Afpfelstrüdel bereid door de burgemeester, een waar begrip in Namibië. Tip: U kunt onderweg Walvis Bay bezoeken en eventueel lunchen in Restaurant Raft. De toetjes zijn hier uitstekend.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Swakopmund

U kunt de dag vrij besteden in Swakopmund. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Cape Cross, ongeveer 100 km ten noorden van Swakopmund. Cape Cross staat bekend om de grootste kolonie pelsrobben die u hier kan waarnemen. Ook een aanrader is om naar Walvisbaai te rijden voor een Marine cruise. Tijdens de boottocht kunt u twee soorten dolfijnen tegenkomen, u ziet een grote zeehonden kolonie bij Pelican Point en u hebt de kans om op een mooie manier laagvliegende pelikanen te fotograferen. Ook diepzeevissen, kayakken, sandboarden (tip!), skydiven of een tochtje op een quad-bike behoren tot de mogelijkheden. Een dagje rust aan het strand is uiteraard ook mogelijk. Tip: Voor het avondeten kunnen we Tug's restaurant aanbevelen. Ook Kuckis pub en Jetty zijn een aanrader.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Swakopmund - Damaraland (ca. 360 km)

De reis gaat verder in noordelijke richting via Henties Bay naar Damaraland, het gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. Vanuit uw accommodatie kunt u eenvoudig excursies boeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg, de unieke Organ Pipes rotsformatie of het Petrified Forest, een serie van versteende bomen. Tevens kunt u de rotsschilderingen gaan bezichtigen, daterend tot 6000 jaar terug, gemaakt door de San Bosjesmannen. Damaraland is tevens het leefgebied van de woestijnolifanten. De kans dat u hen ziet is echter klein omdat ze niet langs de weg voorkomen en vaak lastig te vinden zijn.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Damaraland - Etosha National Park (ca. 190 km)

U rijdt via Outjo naar het Etosha National Park. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. In de middag maakt u een eerste safari met uw huurauto door het park. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Etosha dat ‘Grote Witte Plaats’ betekent dankt haar naam aan de enorme zoutpan die middenin het park te vinden is. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Tijdens de safari ziet u met een beetje geluk giraffen, olifanten, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook roofdieren zoals jakhalzen, cheeta’s en leeuwen leven in het park. Vooral in de droge perioden is het wild aangewezen op de waterpoelen in het park, waar de kans groot is dat u veel dieren ziet. Optioneel kunt u ook deelnemen aan georganiseerde gamedrives welke u bij de accommodatie kunt boeken. Tip: U kunt een stukje om rijden via Kamanjab. In deze omgeving kunt uhe Otjikandero Himba Orphan Village bezoeken. Een traditioneel Himba dorp.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Etosha National Park

Ook vandaag staat de gehele dag in het teken van Etosha National Park. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend (bij zonsopgang) of laat in de middag door het park te rijden. De dieren zijn dan actief en vaak te vinden bij de waterplaatsen. Gedurende de dag zoeken de meeste dieren, vanwege de hitte, de schaduw op waar ze moeilijk te zien zijn. Het beste kunt u in de middag relaxen bij de accommodatie of een duik nemen in het zwembad. Tip: Het is niet raadzaam om een hele dag in het park rond te rijden. Als het warm wordt, trekken de meeste dieren zich terug in de schaduw en komen pas weer rond 18.00 tevoorschijn. U kunt daarom overdag beter bij uw accommodatie relaxen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Etosha - Windhoek (ca. 480 km) - Kaapstad

U rijdt naar de luchthaven van Windhoek waar u incheckt voor de vliegreis naar Kaapstad. Na aankomst op de luchthaven haalt u de nieuwe huurauto op en rijdt u naar de accommodatie in de stad. Kaapstad behoort tot één van de mooiste steden van Zuid-Afrika en is gelegen aan zee. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Tijdens een verblijf in Kaapstad hoeft u zich niet te vervelen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Kaapstad

Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar een kabelbaan brengt u in vijf minuten naar de top. Goede wandelschoenen zijn essentieel en houdt er rekening mee dat de weersomstandigheden anders kunnen zijn dan in het centrum van Kaapstad. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tabelberg te bezoeken. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Indien de tijd het toelaat is een bezoek aan het Two Oceans Aquarium de moeite waard. Vanaf de Waterfront vertrekken ook de boten naar Robben Island dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen. Tip: Verblijft u langer in Kaapstad reserveer de tickets voor Robben Island dan tijdig ter plaatse omdat de tours altijd snel volgeboekt zijn. Houdt ook de weersverwachting in de gaten want bij slecht weer gaat de excursie niet door. De kabelbaan naar de Tabelberg is bij slecht weer ook niet operationeel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Kaapstad

Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige visserplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid. Tip: Neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Kaapstad

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan Stellenbosch, het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Er zijn veel oude huizen in Kaaps-Hollandse stijl en de dorpsstraat is prachtig. Vanwege de vele eikenbomen wordt Stellenbosch ook wel de Eikestad genoemd. Wanneer u van port houdt mag een bezoek aan Murati niet ontbreken. Dit kleine wijnhuis maakt een fantastische port (die helaas niet in Nederland verkrijgbaar is). Verschillende wijnhuizen bieden naast een wijnproeverij ook een prima lunchlocatie. Naast een bezoek aan de wijnhuizen of het oude centrum van de stad zijn er talloze andere activiteiten te ondernemen. Wacht dacht u van een mooie wandeling in het Jonkershoek natuur reservaat. Hier zijn routes uitgezet over verschillende afstanden. In Stellenbosch zijn ook verschillende galeries gevestigd waar u kunst kunt bekijken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Kaapstad airport

U heeft een laatste vrije dag in Kaapstad. Omdat de vlucht naar Amsterdam pas 's avonds laat vertrekt reserveren we een dagkamer voor u. Deze kamer staat tot 18.00 uur tot uw beschikking. Vandaag kunt u bijvoorbeeld Kasteel de Goede Hoop bezoeken. Dit is het oudste koloniale gebouw van Kaapstad en ligt aan de zuidwestelijke kant van het stadscentrum. Het is gebouwd in de tijd van de VOC dus u kunt er veel Nederlandse invloeden zien. Ook is een bezoek aan de Company’s Garden, ook wel Kompanjiestuin de moeite waard. Deze stadstuin is aangelegd door de Nederlander Jan van Riebeeck en diende als fourage plaats voor de Nederlandse VOC schepen. Erg indrukwekkend is een bezoek aan het District Six Museum. U krijgt hier een goed beeld van de verdrijving van alle zwarte inwoners uit de wijk district six, toen de blanke overheid in 1966 besloot om hier een wijk voor de blanken te maken. 's Avonds rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • regionale vliegreis Windhoek - Kaapstad
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • autohuur categorie W (4WD) in Namibië, inclusief ongelimiteerde kilometers en Full Cover verzekering
 • autohuur categorie C in Zuid-Afrika, inclusief ongelimiteerde kilometers en Full Cover verzekering
 • persoonlijke routebeschrijving en wegenkaart in Namibië
 • meet & greet bij aankomst in Windhoek door onze lokale vertegenwoordiging
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

The Elegant Guest House - Windhoek

The Elegant Guesthouse staat bekend om haar gastvrijheid, klantvriendelijkheid en elegant gedecoreerde kamers met een stijlvolle inrichting. Het personeel zal uw verblijf hier zo comfortabel mogelijk maken. Daarnaast heeft The Elegant Guesthouse goede aanbiedingen in het laagseizoen. Op een luxueuze en heerlijke manier in Windhoek verblijven kan dus in The Elegant Gueshouse. Gelegen in een leuke wijk van Windhoek waar Joe’s Beerhouse (een erg populair café-restaurant) op nog geen 5 minuten loopafstand ligt. Geheel voorzien van alle goede faciliteiten zoals een zwembad, wifi-lounge en een bibliotheek.


Kalahari Anib Lodge - Mariental

De Kalahari Anib Lodge ligt in een groene oase, middenin de Kalahari woestijn. Vanuit de kamers hebt u een mooi uitzicht op de rode duinen. De kamers en het grote zwembad liggen in een heerlijke tuin, rondom een binnenplaats met palmbomen. De Kalahari Anib Lodge ligt op ongeveer 30 kilometer van Mariental dus een perfecte plek voor een stopover tijdens een reis naar het zuiden van Namibië. Een echte aanrader is de desert-safari inclusief sundowner. Tijdens de safari kunt u genieten van het bijzonder landschap, ziet u klein wild en het National symbool, de gemsbok.


Canon Village - Fish River Canyon

Canon Village ligt in het Gondwana Canon Park, op ongeveer 20 km van de Fish River Canyon. De cottages met airconditioning zijn gebouwd in Kaaps Hollandse stijl en hebben een prachtig uitzicht over de eindeloze vlakten van het Gondwana Canon Park. Canon Village is voorzien van een restaurant, gezellige bar en een buitenzwembad. De producten die men gebruikt voor het bereiden van de maaltijden zijn vers uit eigen tuin en slagerij. In de nabije omgeving kunt u bij zonsondergang een mooie wandeling of paardrijdtocht maken. Uiteraard kunt u vanuit hier ook een bezoek brengen aan de beroemde Fish River Canyon.


Klein-Aus Vista (Desert Horse Inn) - Aus

Het Desert Horse Inn is een kleine lodge in het Sperrgebiet, in het zuidweseten van Namibië. Sperrgebiet betekent 'verboden gebied' in het Duits omdat er tijdens de Duitse kolonisatie veel diamanten in de streek werden gewonnen. Desert Horse Inn dankt zijn naam aan de wilde Namibische paarden die regelmatig in de buurt worden gezien. Vanwege de hoge ligging biedt de Desert Horse Inn prachtige vergezichten over het omringende berglandschap en de uitgestrekte woestijnvlaktes. De lodge is volledig uit hout gebouwd en beschikt over vierentwintig kamers. Leuk om te bezoeken is de struisvogelfarm die vlakbij de ingang is gelegen. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan Kolmanskop, een spookstadje midden in de woestijn. Verder zijn er twee wandelroutes in de omgeving, waarbij u aan het einde kunt genieten van de schitterende zonsondergang. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te mountainbiken of paard te rijden in de omgeving.


Desert Camp Naukluft Park - Naukluft Park

Één van de beste self-catering accommodaties in het gebied van de Sossusvlei, is de Desert Camp. De 20 self-catering units hebben een ruime slaapkamer en een en-suite badkamer, voorzien van douche, toilet en wastafel. Vanaf uw schaduwrijke veranda, ingericht met een kitchenette en een barbecue voor een heerlijke braai, heeft u een geweldig 360 graden uitzicht over het woestijnlandschap en de omliggende bergen. Er zijn 2 units die, met onder andere extra grepen in de badkamer, speciaal zijn ingericht voor mindervaliden. Deze units zijn gelijkvloers en te bereiken via een cementen pad. Indien gewenst kunt u, vanuit het hoofdgebouw, vers eten bestellen om zelf te bereiden. Het camp ligt op slechts 5 kilometer van de toegangspoort naar de Sossusvlei en de Sesriem Canyon in het Namib Nauklauft Park. Vanuit het nabijgelegen Sossusvlei Lodge Adventure Centre worden verschillende activiteiten aangeboden om de Sossusvlei te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld prachtige natuurwandelingen maken, genieten van een spectaculaire zonsondergang tijdens een Sundowner Nature Drive in een 4WD of een vlucht maken met een heteluchtballon.


Organic Square Guesthouse - Swakopmund

Het Organic Square Guesthouse is een moderne en luxe accommodatie, gelegen in het historische hart van Swakopmund. Dit kleinschalige guesthouse heeft 6 tweepersoonskamers en 1 familiekamer. De kamers, voorzien van eigen badkamer en kleine tuin, zijn door de eigentijdse stijl en de vele lichtinval zeer prettig om te verblijven. Na een overnachting in één van deze comfortabele kamers, kunt u ’s morgens genieten van een biologisch ontbijt met verse sappen en zelfgebakken broodjes. Het guesthouse is ideaal gelegen op slechts 10 minuten lopen van het strand en het centrum van Swakopmund. Hier kunt u verschillende marktjes, winkeltjes en restaurants, zoals het geliefde The Tug, vinden. Na een dag vol activiteiten kunt u in uw eigen tuintje, met de geluiden van de Atlantische Oceaan op de achtergrond, weer helemaal tot rust komen.


Damara Mopane Lodge - Damaraland

De Damara Mopane Lodge is een nieuwe accommodatie, gebouwd onder vele Mopane bomen. Het hoofdgebouw en de bungalows zijn door paden met elkaar verbonden, zodat het de sfeer heeft van een Afrikaans dorpje. De muren van de kamers zijn versierd met kopieën van de rotstekening in Twijfelfontein. Alle bungalows beschikken over airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt de Damara Mopane Lodge over een zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen en een uitzichtpunt, waar u kunt genieten van de zonsondergang en de heldere sterrenhemel. Damara Mopane Lodge is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan Twijfelfontein, het Petrified Forest en de Vingerklip rock.


Okaukuejo Rest Camp - Etosha National Park

Okaukuejo Camp ligt in Etosha National Park, circa 17 km ten noorden van de zuid gate. Het camp is bekend om de verlichte waterhole. Bij zonsondergang komen hier talrijke dieren hun dorst lessen. Okaukuejo Camp is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd. De kamers zijn netjes en voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn verschillende kamer types, waar onder standaard tweepersoons chalets, familie chalets maar er zijn ook bush chalets. Deze hebben een prachtig uitzicht op de waterhole. Verder beschikt Okaukuejo Camp over een restaurant, bar, winkel en een zwembad waar u tussen de safari’s door heerlijk kunt relaxen.


Villa Lutzi - Kaapstad

Dit kleinschalige bed and breakfast, gelegen in de wijk Oranjezicht, is een prima uitgangspunt om Kaapstad en omgeving te verkennen. De eigenaren geven u graag persoonlijke adviezen en tips over dagtrips en restaurants. In de tuin van deze stijlvolle villa ligt het zwembad dat een mooi uitzicht biedt op Table Mountain. Elke ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd. De Waterfront ligt op ongeveer 10 minuten rijden. Op loopafstand vindt u verschillende gezellige restaurants in Kloof Street. Met name Cafè Paradiso is een aanrader!


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • In korte tijd bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van Namibië.
 • Bezoek aan de wereldstad Kaapstad in Zuid-Afrika.
 • Namibië is zeer geschikt om zelf te rijden. De meeste wegen zijn gravelwegen en het grootste gedeelte van het jaar goed begaanbaar.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare autoverhuurmaatschappijen zoals Bidvest en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • PANGEA Travel kiest voor een 2WD huurauto. De 2WD is comfortabeler dan een 'normale' huurauto en heeft een hogere wielbasis, waardoor u het wild goed kunt spotten.
 • Een meet & greet, wegenkaart en een goede persoonlijke, Engelstalige routebeschrijving zijn inclusief.
 • Waar mogelijk overnacht u in Namibië in kleinschalige accommodaties en guesthouses. Deze zijn persoonlijker en sfeervoller dan de meeste hotels.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

  lees meer
  -
  Peter, Geria, Eline & Emma
 • Compleet over de top natuurlijk, maar wel lekker

  lees meer
  -
  Familie Bakker/Dekker
 • wij zullen zeker onze familie en kennissen aanraden Namibië te bezoeken

  lees meer
  -
  Lenie en Piet Cornelissen
 • Super mooie routes

  lees meer
  -
  Floor en Judith


print deze reisterug naar het overzicht