Familiereis Namibië

routekaart Familiereis Namibië

Wilt u met uw gezin het beste van Namibië zien? Dan is deze individuele autoreis iets voor u en uw kinderen! Tijdens deze afwisselende familiereis bezoekt u de indrukwekkende Fish River Canyon, kijken de kinderen hun ogen uit bij de zandduinen van Sossusvlei en u maakt safari's in het Etosha National Park. Voor de kinderen is niets spannender dan op zoek gaan naar giraffen, olifanten, neushoorns, zebra's en leeuwen. Ook Swakopmund, de Kalahari woestijn en Twyfelfontein worden aangedaan. De accommodaties zijn zeer geschikt voor kinderen. Ze zijn kleinschalig, beschikken vaak over een familiekamer en na een reisdag kunnen de kinderen een duik nemen in het zwembad. Erg leuk zijn de guestfarms, waar de kinderen kennismaken met het dagelijkse leven in Namibië.

Reisduur: 20 dagen
Windhoek - Kalahari - Fish River Canyon - Tiras Mountains - Sossusvlei - Swakopmund - Damaraland - Etosha N.P. - Waterberg Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u tevens een uitgebreid reisprogramma overhandigt en eventuele vragen beantwoordt. Vervolgens haalt u de huurauto op en rijdt u naar het hotel, gelegen in het noorden van de stad. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. Het hotel beschikt over een grote tuin en zwembad, waar de kinderen een verfrissende duik kunnen nemen. Eventueel kunt u ook het centrum gaan verkennen. Windhoek, de hoofdstad van Namibië, heeft in het verleden vele namen gehad, zoals ‘Ali Gams’, ‘Queen Adelaide’s Bath’ en ‘Winterhoek’. U kunt onder andere een bezoek brengen aan de Christuskerk, de Alte Feste, het oudste huis van Windhoek met daarin het Statenmuseum, het oude treinstation en de National Art Gallery. Tip: Erg gezellig is Joe's Beerhouse. U kunt hier wat drinken maar ook genieten van een diner. Aan de overkant van de straat vindt u restaurant Kobata, ook een aanrader. Tip: Fietsen door de Katutura township in Windhoek. Zie www.katutours.com.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Windhoek – Kalahari Desert (ca. 270 km)

Na het ontbijt rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn. U rijdt langs uitgestrekte vlaktes met rode zandduinen en camelthorn bomen. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij Rehoboth, een klein plaatsje met wel 20 kerken. Op 7 kilometer van Rehoboth vindt u een klein safaripark, gelegen aan een stuwmeer. Na aankomst in de Bagatelle Kalahari Game Ranch is de rest van de dag ter vrije besteding. Eventueel kunt u deze middag optioneel deelnemen aan een Cheetah Feeding Tour. De kleinschalige lodge biedt in samenwerking met het Cheetah Conservation Fund opvang en onderdak aan cheeta’s die niet meer in het wild kunnen overleven. Daarnaast beschikt de lodge onder andere over een zwembad en restaurant. De komende twee nachten verblijft u op basis van halfpension.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 3 Kalahari Desert

Dag ter vrije besteding. De Kalahari woestijn strekt zich uit over 5 landen en heeft een oppervlakte van meer dan 13 maal Nederland. De letterlijke betekenis is 'de grote dorst' vanwege het grote gebrek aan water in vele gebieden. Bij uw accommodatie kunt u een gamewalk boeken (optioneel). Onder begeleiding van een gids maakt u een tocht door de Kalahari woestijn. Ook kunt u optioneel deelnemen aan een woestijn-drive waarbij u de Kalahari woestijn verkent. Tijdens deze woestijn-drive spot u wellicht struisvogels, oryxen en zebra’s. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner. De ondergaande zon en de veranderende kleuren van de zandduinen maken dit tot een mooi schouwspel!
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Kalahari Desert – Fish River Canyon (ca. 440 km)

Als u vandaag op tijd vertrekt, kunt u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest bij Keetmanshoop. Dit woud is bekend om haar 300 jaar oude bomen met hun grillige vormen. Ook kunt u Giants Playground bezoeken. Hier liggen grote rotsblokken die op natuurlijke wijze heel kunstig opeen zijn gestapeld. Tevens zijn er goede wandelmogelijkheden. De entree voor Quiver Tree Forest bedraagt ca. N$ 80 per persoon en N$ 10 per auto. Vervolgens rijdt u verder naar de Fish River Canyon, een immense kloof met een adembenemend uitzicht. De kloof is vergelijkbaar met de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De komende twee nachten verblijft u in de Cañon Roadhouse, een gerenoveerde boerderij met 24 kamers, waaronder familiekamers. De Cañon Roadhouse is een goede uitvalsbasis voor het bewonderen van de op één na grootste canyon van de wereld.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Fish River Canyon

Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u de Fish River Canyon verkennen. De canyon heeft een lengte van ongeveer 160 km, is 27 km breed en heeft een diepte van 550 meter. Door de canyon stroomt de ‘Fish River’ en in de poelen leven verschillende soorten vissen. In het gebied komen ook klipspringers, bavianen en grondeekhoorns voor. U kunt hier een mooie wandeling maken en genieten van een prachtige zonsondergang. Vanuit de Cañon Roadhouse kunt u optioneel deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals paardrijd- en wandeltochten. Ook kunt u de verkoeling opzoeken bij het zwembad.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Fish River Canyon – Helmeringenhausen (ca. 310 km)

Vandaag rijdt u naar Helmeringhausen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Nabij het hotel ligt een openlucht museum. Op eigen gelegenheid kunt u hieraan een bezoek brengen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Helmeringenhausen – Sossusvlei (ca. 330 km)

Vandaag rijdt u na een vroeg ontbijt verder richting de Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn. Onderweg kunt u stoppen bij Duwiseb Castle, gebouwd in 1909 door de Duitse Baron Han Heinrich Von Wolf. De Sossusvlei is een grote zoutplan dat wordt omringd door grote rode zandduinen. In de middag kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad of deelnemen aan optionele activiteiten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Sossusvlei

U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Sossusvlei. De kinderen zullen de grote rode zandduinen helemaal geweldig vinden! Beklim bijvoorbeeld ‘duin 45’, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het landschap. De duin kan het best bezocht en gefotografeerd worden in de vroege ochtend (net na zonsopkomst). Na een bezoek aan de duinen kunt u wellicht de nabij gelegen Sossusvlei of de mooiere Deadvlei gaan bekijken. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Noot: om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken, kunt u vanaf het parkeerterrein een transfer regelen. Dit is eenvoudiger dan zelf rijden. Zelf rijden is alleen mogelijk per 4x4 en als u een ervaren chauffeur bent. Tip: Wilt u in een lokaal kinderdagverlijf bezoeken? Nabij Le Mirage Desert Lodge ligt Little Bugs. Hier kunt u kennis maken met de kinderen en zien hoe zij de dag doorbrengen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Sossusvlei

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals paardrijdtochten of begeleide wandelingen in de Sossusvlei.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Sossusvlei – Swakopmund (ca. 440 km)

U verlaat de Sossusvlei en rijdt verder naar Swakopmund, gelegen aan de kust. De komende twee nachten verblijft u in Pension Rapmund, gelegen aan de kust. U kunt heerlijk ontspannen aan het strand maar ook leuke activiteiten ondernemen zoals een tocht op een kameel of quadbiken. Of wat dacht u van een boottocht, waarbij u vogels en dolfijnen spot? Tip: voor het avondeten kunnen we Tug's restaurant aanbevelen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Swakopmund

U kunt de dag vrij besteden in Swakopmund. Een aanrader is om naar Walvisbaai te rijden voor een Marine cruise. Tijdens de boottocht kunt u twee soorten dolfijnen tegenkomen, u ziet een grote zeehonden kolonie bij Pelican Point en u hebt de kans om op een mooie manier laagvliegende pelikanen te fotograferen. Ook diepzeevissen, kayakken, sandboarden (tip!) of skydiven behoren tot de mogelijkheden. Een dagje rust aan het strand is uiteraard ook mogelijk. Tip: Voor het avondeten kunnen we Tug's restaurant aanbevelen. Ook Kuckis pub en Jetty zijn een aanrader.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Swakopmund

Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Cape Cross, ongeveer 100 km ten noorden van Swakopmund. Cape Cross staat bekend om de grootste kolonie pelsrobben die u hier kan waarnemen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Swakopmund – Damaraland (ca. 340 km)

De reis gaat verder in noordelijke richting via Henties Bay naar Damaraland, een gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. De komende nacht verblijft u in de Twyfelfontein Country Lodge. Het kleinschalige hotel wordt gekenmerkt door natuurlijke stenen en ligt tussen de rotsformaties. Vanuit uw hotelkamer geniet u van een prachtig uitzicht over de vallei of over de rotsen. De kinderen kunnen een duik nemen in het zwembad. Daarnaast beschikt het hotel over een lounge en restaurant. Vanuit uw accommodatie kunt u eenvoudig excursies boeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg, en de unieke Organ Pipes rotsformatie.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Damaraland – Etosha National Park (ca. 340 km)

Vandaag rijdt u verder richting het Etosha National Park. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de rotsschilderingen bij Twyfelfontein. Deze dateren tot 6000 jaar terug en zijn gemaakt door de San Bosjesmannen. Damaraland is tevens het leefgebied van de woestijnolifanten. De kans dat u hen ziet is echter klein omdat ze niet langs de weg voorkomen en vaak lastig te vinden zijn. Na een bezoek aan een traditioneel Damaraland dorp arriveert u bij Okaukeujo Camp, gelegen in het Etosha National park en op circa 17 kilometer ten noorden van de zuid gate. Erg leuk aan deze lodge is de verlichte waterdrinkplaats. Bij zonsondergang komen hier talrijke dieren hun dorst lessen! De lodge beschikt over verschillende kamertypes, waaronder familiekamers. ’s Avonds kunt u terecht bij het restaurant of de bar. De kinderen kunnen na aankomst in het zwembad spelen. Tip: U kunt een stukje om rijden via Kamanjab. In deze omgeving kunt u de Otjikandero Himba Orphan Village bezoeken. Een traditioneel Himba dorp, waar weeskinderen worden opgevangen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Etosha National Park

Ook vandaag staat de gehele dag in het teken van Etosha National Park. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend (bij zonsopgang) of laat in de middag door het park te rijden. De dieren zijn dan actief en vaak te vinden bij de waterplaatsen. Gedurende de dag zoeken de meeste dieren, vanwege de hitte, de schaduw op waar ze moeilijk te zien zijn. Het beste kunt u in de middag relaxen bij de accommodatie of een duik nemen in het zwembad. Tip: Het is niet raadzaam om een hele dag in het park rond te rijden. Als het warm wordt, trekken de meeste dieren zich terug in de schaduw en komen pas weer rond 18.00 tevoorschijn. U kunt daarom overdag beter bij uw accommodatie relaxen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Etosha National Park (ca. 100 km)

Vandaag rijdt u naar het oostelijke gedeelte van het park. Waar u in een andere accommodatie verblijft. We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken. U kunt bijvoorbeeld een ontbijtbox meenemen en hiervan onderweg genieten bij één van de waterpoelen. Vanuit de accommodatie waar u vanavond overnacht, kunt u gamedrives maken met uw eigen huurauto of een gamedrive per open wagen met gids boeken. In het oosten grenst het Onguma Game Reserve aan het Etosha National Park.De route naar Onguma Game Reserve kunt u afleggen als een gamedrive. Er zijn drie verschillende routes mogelijk. De langste route is ongeveer 175 kilometer (ongeveer drie uur rijden). Na aankomst kunt u in de namiddag een gamedrive in Onguma Private Game Reserve maken (per eigen huurauto). Of u boekt een georganiseerde gamedrive bij de accommodatie (niet inbegrepen).
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 17 Etosha National Park

Ook deze dag is ter vrije besteding. Spot op uw laatste dag het wild wederom in het Etosha National Park.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 18 Etosha National Park – Otjiwarongo Area (ca. 250 km)

Na het ontbijt rijdt u verder naar het zuiden. De ochtend is vrij te besteden. Vervolgens gaat de reis verder naar het Waterberg Plateau Park. Dit gebied is een veilige thuishaven voor diersoorten die met uitsterven worden bedreigt waaronder de witte neushoorn, sabelantilope en de inheemse buffel. Entreekosten ter plaatse te voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 19 Otjiwarongo Area

Dag ter vrije besteding. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen! Aan de oostelijke stadsrand van Otjiwarongo bevindt zich namelijk de enige krokodillenboerderij van Namibië. Ook een bezoek aan een cheetah boerderij is aan te raden. Vanuit de lodge worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals pony- en paardrijden, mountainbiken en boogschieten. Tip: bezoek de Cheetah Conservation fund nabij Otjiwarongo. Hier kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten die in het teken staan van de Cheetah.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 20 Otjiwarongo Area – Windhoek airport (ca. 340 km)

U rijdt terug naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurauto weer inlevert.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur categorie R (2WD), inclusief ongelimiteerde kilometers en Full Cover verzekering
 • persoonlijke routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Bagatelle Kalahari Game Ranch - Kalahari Desert

Bagatelle Kalahari Game Ranch ligt aan de rand van de zuidelijke Kalahari woestijn. Het middelpunt van de ranch is een oude boerderij die geheel gemoderniseerd is. Hier vindt u de receptie, lounge, eetkamer, bar, wijnkelder en de bibliotheek. Verder is er een zwembad en een recreatiegebied. De lodge bestaat uit drie verschillende type chalets. De chalets hebben allemaal dezelfde standaard van luxe en kwaliteit. Vier chalets zijn van hout en op palen gebouwd op de top van een Kalahari zandduin, met een onovertroffen uitzicht op het zuidwesten. De andere zes chalets zijn gebouwd tussen de duinen. Deze chalets zijn gebouwd van hooibalen met muren van 600mm dik, dit zorgt voor een goede isolatie. Tijdens warme dagen blijft het lekker koel binnen en tijdens koudere dagen blijft het warm. De laatste type is de Garden Court, deze zijn naast de lodge gelegen in een eigen tuin. Vanuit de ranch kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het cheeta center, maak een natuurwandeling in de prachtige omgeving of geniet van een onvergetelijke zonsondergang over de Kalahari.


Canon Road House - Fish River Canyon

Aan de weg die loopt naar de welbekende Fish River Canyon bevindt zich Canon Road House. Na een bezoek aan de Fish River Canyon of een van de andere uitkijkpunten in de omgeving kunt u letterlijk en figuurlijk bijtanken in en rondom Canon Road House. Zo kunt u bijvoorbeeld plaatsnemen in het themarestaurant of de bar die beide zijn toegewijd aan de goede oude tijd van de auto. Geniet hier van een heerlijke Amarula cheesecake terwijl u de prachtexemplaren om u heen bezichtigt. Geniet u liever van de buitenlucht? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad op het dakterras van Canon Road House. Vanaf hier kunt u de omgeving goed bewonderen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige zonsopgang? Wilt u meer te weten komen over de geologie, de flora, fauna of de geschiedenis van de omgeving, bezoekt u dan het Canyon Information Centre. Aan het einde van de dag kunt u zich terugtrekken in uw kamer die voorzien is van airconditioning en een heerlijk bed.


Namib Desert Lodge - Sossusvlei

De Namib Desert Lodge ligt op 60 kilometer ten noorden van Sesriem, de toegangspoort tot de beroemde Sossusvlei. Het hoofdgebouw beschikt onder andere over een bar en vanaf de grote gezamenlijke veranda heeft u uitzicht op het omliggende landschap. In het restaurant worden zowel het ontbijt als diner in buffetvorm geserveerd. Tijdens de lunch heeft u keuze uit een kleine selectie gerechten. Na een bezoek aan de hoogste duinen ter wereld kunt u heerlijk ontspannen bij één van de twee zwembaden. De Namib Desert Lodge beschikt over 76 kamers, waaronder vijf familiekamers en twee eenpersoonskamers. Ze zijn van alle gemakken voorzien en beschikken onder andere over een eigen badkamer en privé terras. De meeste kamers hebben uitzicht op de zandduinen. ’s Avonds kunt u genieten van de dieren die water komen drinken bij de verlichte waterpoel.


Twijfelfontein (Country) Lodge - Twijfelfontein

In de Huab Vallei midden in Damaraland ligt de Twyfelfontein Country Lodge. Het kleinschalige hotel wordt gekenmerkt door natuurlijke stenen en ligt tussen de rotsformaties. Twyfelfontein Country Lodge beschikt over 56 kamers. Geniet vanuit uw hotelkamer van een prachtig uitzicht over de vallei of over de rotsen. Het hotel beschikt daarnaast over een lounge en restaurant. Het gastvrije personeel zal zorgen dat u zich in Afrika waant. Kom na een lange dag bij in het zwembad waar u een mooi uitzicht heeft over de vallei.


Waterberg Guest Farm - Waterberg

Gelegen aan de voet van het majestueuze Waterberg Plateau, ligt de Waterberg Guest Farm. Het is een kleinschalige en luxe guestfarm met aandacht voor de gasten. Het heeft een uitzonderlijke keuken en exclusieve wijnen uit Zuid-Afrika. De Waterberg Guest Farm ligt in het Waterberg Conservancy, waar ook het Waterberg Plateau Park onderdeel van is. Er is een rijke diversiteit aan flora en fauna en met 240 verschillende vogelsoorten is het een paradijs voor vogelaars. De Waterberg Guest Farm heeft maar vier tweepersoonskamers en twee bush bungalows, allemaal voorzien van een eigen badkamer. Tevens beschikt de guestfarm over een zwembad, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de waterhole.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Namibië is een ideale bestemming als u met kinderen naar Afrika wilt reizen. Het land is veilig en goed ontwikkeld.
 • Namibië is zeer geschikt om zelf te rijden. De meeste wegen zijn gravelwegen en het grootste gedeelte van het jaar goed begaanbaar.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare autoverhuurmaatschappijen zoals Bidvest en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • PANGEA Travel kiest voor een 2WD of een 4WD huurauto. Deze auto's comfortabeler dan een 'normale' huurauto en heeft een hogere wielbasis, waardoor u het wild goed kunt spotten.
 • Een meet & greet, wegenkaart en een goede persoonlijke, Engelstalige routebeschrijving zijn inclusief.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

  lees meer
  -
  Peter, Geria, Eline & Emma
 • Compleet over de top natuurlijk, maar wel lekker

  lees meer
  -
  Familie Bakker/Dekker
 • wij zullen zeker onze familie en kennissen aanraden Namibië te bezoeken

  lees meer
  -
  Lenie en Piet Cornelissen
 • Super mooie routes

  lees meer
  -
  Floor en Judith


print deze reisterug naar het overzicht