Rondreis Namibië Compleet

routekaart Rondreis Namibië Compleet

Drie weken individueel door Namibië reizen maar dan wel alle hoogtepunten zien? Dat kan tijdens deze complete rondreis per autohuur door Namibië. U bezoekt de indrukwekkende Fish River Canyon, de zandduinen bij Sossusvlei en maakt safari's in het Etosha National Park. U sluit de reis af met een bezoek aan het Waterberg Plateau Park. U bepaalt zelf het tempo en de vertrekdatum van de reis. Na terugkomst kunt u beamen dat Namibië een onvergetelijke bestemming is.

Reisduur: 17 dagen
Windhoek - Kalahari - Fish River Canyon - Lüderitz - Sossusvlei - Swakopmund - Damaraland - Etosha - Waterberg Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek (ca. 45 km)

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar de accommodatie in de stad. In het hotel ontmoet u onze lokale vertregenwoordiger die u een uitgebreid reisprogramma overhandigt en eventuele vragen kan beantwoorden. Windhoek, de hoofdstad van Namibië, heeft in het verleden vele namen gehad, zoals 'Ali Gams’, 'Queen Adelaide's Bath' en ‘Winterhoek’. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en o.a. een bezoek brengen aan de Christuskerk, de Alte Feste, het oudste huis in Windhoek met daarin het Statenmuseum, het oude treinstation en de National Art Gallery. Tip: Erg gezellig is Joe's Beerhouse. U kunt hier wat drinken maar ook genieten van een diner. Aan de overkant van de straat vindt u restaurant Kobata, ook een aanrader. Tip: Fietsen door de Katutura township in Windhoek. Zie www.katutours.com.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Windhoek - Kalahari (ca. 280 km)

Vanuit Windhoek rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn. U rijdt langs uitgestrekte vlaktes met rode zandduinen en camelthorn bomen. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij Rehoboth. Het kleine plaatsje heeft wel 20 kerken en 7 kilometer van de hoofdweg is een klein safaripark, gelegen aan een stuwmeer. Na aankomst in de lodge kunt u in de namiddag optioneel deelnemen aan een woestijn-drive waarbij u de Kalahari woestijn verkent. U ziet wellicht struisvogels, oryxen en zebra's. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner. De ondergaande zon en de veranderende kleuren van de zandduinen maken dit tot een mooi schouwspel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Kalahari - Fish River Canyon (ca. 430 km)

Als u vandaag op tijd vertrekt, dan kunt u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest bij Keetmanshoop. Dit Forest is bekend om haar 300 jaar oude bomen met hun grillige vormen. Ook kunt u Giants Playground bezoeken. Hier liggen grote rotsblokken die op natuurlijke wijze heel kunstig opeen zijn gestapeld. Tevens zijn er goede wandelmogelijkheden. De entree voor Quiver Tree Forest bedraagt ca. N$ 80 per persoon en N$ 10 per auto. U vervolgt de reis naar de Fish River Canyon, een immense kloof met een adembenemend uitzicht. De kloof is vergelijkbaar met de Grand Canyon in de Verenigde Staten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Fish River Canyon

Vandaag kunt u de Fish River verkennen. De canyon heeft een lengte van ongeveer 160 km, is 27 km breed en heeft een diepte van 550 meter. Door de canyon stroomt de ‘Fish River’ en in de poelen leven verschillende soorten vissen. In het gebied komen ook klipspringers, bavianen en grondeekhoorns voor. U kunt hier een mooie wandeling maken en genieten van een prachtige zonsondergang. Vanuit de accommodatie worden verschillende optionele excursies georganiseerd waaronder wandelingen en paardrijdtochten. Ook een georganiseerde Canyon-drive (ca. 3 uur) behoort tot de mogelijkheid. Tip: Een aanrader is de sundowner door de Karoo Desert. Het landschap is heel verrassend en je ziet aardig wat wilde dieren (veel antiloopachtige).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Fish River Canyon - Lüderitz (ca. 420 km)

De route wordt vervolgd naar Lüderitz. Dit Duits aandoende stadje is gelegen aan de Atlantische kust. Om hier te komen rijdt u door het Sperrgebiet een ‘Verboden Gebied’ ter grote van 26.000 vierkante kilometer. In dit Sperrgebiet lagen vroeger de diamanten letterlijk voor het oprapen. Er kunnen nu nog steeds diamanten liggen. Daarom mag u de auto ook niet verlaten. In Lüderitz kunt u een stadswandeling maken langs de oude Duitse gebouwen waarvan er een aantal nog in goede staat zijn zoals het Goerke Haus. Tip: Voor een heerlijk vismaaltijd kunt u terecht in een van de restaurants in de haven.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Lüderitz - Helmeringhausen (ca. 270 km)

Vanuit Lüderitz kunt u een bezoek brengen aan de Bogefels Rock of de verlaten stad Kolmanskop. Deze voormalige diamantmijnstad is verlaten en wordt langzaam overgenomen door het zand. Tegenwoordig is het een museum waar u de geschiedenis van het stadje en de omgeving kunt vinden. De reis gaat richting het noorden, de omgeving van Helmeringhausen, gelegen aan de voet van het Tiras gebergte. Tip: Voordat u Lüderitz verlaat, maak een rondje Lüderitz schiereiland! U ziet dan mogelijk flamingo's, zeehonden en zelfs pinguïns.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Helmeringhausen - Sossusvlei (ca. 240 km)

Vandaag rijdt u na een vroeg ontbijt verder in noordelijke richting naar de Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. Onderweg kunt u een stop maken bij Duwiseb Castle, gebouwd in 1909 door de Duitse Baron Hans Heinrich Von Wolf. Na het bezoek vervolgt u de reis naar uw acc1ommodatie in de omgeving van de Sossusvlei. De lodge is gelegen in de rode zandduinen van Namib waarbij u uitzicht heeft over de Nubib bergen. In de middag kunt u heerlijk relaxen of deelnemen aan een van de optionele activiteiten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Sossusvlei

Vanuit uw accommodatie kunt u deelnemen aan verschillende optionele activiteiten waaronder paardrijdtochten of begeleide wandelingen in de Sossusvlei. Of u bezoekt op eigen gelegenheid de Sossusvlei. U kunt natuurlijk 'duin 45' beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over het landschap. De duin kan het best bezocht en gefotografeerd worden in de vroege ochtend (net na zonsopkomst). Na een bezoek aan de duinen kunt u wellicht de nabij gelegen Sossusvlei of de mooiere Deadvlei gaan bekijken. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Noot: om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken, kunt u vanaf het parkeerterrein een transfer regelen. Dit is eenvoudiger dan zelf rijden. Zelf rijden is alleen mogelijk per 4x4 en als u een ervaren chauffeur bent.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Sossusvlei - Swakopmund (ca. 340 km)

U rijdt verder naar Swakopmund gelegen aan de kust. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en langs de Kuiseb Canyon. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. Aangekomen in Swakopmund zult u ervaren dat het hier drukker is dan in de andere plaatsen op de route. Tip: Stop u onderweg in het kleine woestijndorpje Solitaire voor een heerlijke Afpfelstrüdel bereid door de burgemeester, een waar begrip in Namibië. Tip: U kunt onderweg Walvis Bay bezoeken en eventueel lunchen in Restaurant Raft. De toetjes zijn hier uitstekend.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Swakopmund

U kunt de dag vrij besteden in Swakopmund. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Cape Cross, ongeveer 100 km ten noorden van Swakopmund. Cape Cross staat bekend om de grootste kolonie pelsrobben die u hier kan waarnemen. Ook een aanrader is om naar Walvisbaai te rijden voor een Marine cruise. Tijdens de boottocht kunt u twee soorten dolfijnen tegenkomen, u ziet een grote zeehonden kolonie bij Pelican Point en u hebt de kans om op een mooie manier laagvliegende pelikanen te fotograferen. Ook diepzeevissen, kayakken, sandboarden (tip!), skydiven of een tochtje op een quad-bike behoren tot de mogelijkheden. Een dagje rust aan het strand is uiteraard ook mogelijk. Tip: Voor het avondeten kunnen we Tug's restaurant aanbevelen. Ook Kuckis pub en Jetty zijn een aanrader.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Swakopmund - Erongo Mountain Range (ca. 245 km)

De reis gaat verder in oostelijke richting naar de prachtige Erongo Mountain Range. Ondanks het droge landschap leven er verschillende dieren in het gebied. Onderweg stopt u nog bij Spitzkoppe, indrukwekkende rotsformaties, en krijgt u de kans om een authentiek dorpje van de San gemeenschap te bezoeken. Eenmaal aangekomen bij uw accommodatie heeft u de vrije tijd om te relaxen bij het zwembad of het dorpje Omaruru te ontdekken. Ervaar 's avonds de magische zonsondergang bij het kampvuur onder het genot van een lekker drankje.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Erongo Mountain Range - Damaraland (ca. 250 km)

U rijdt verder in Damaraland naar Twyfelfontein waar u rotsschilderingen kunt bezichtigen, daterend tot 6000 jaar terug, gemaakt door de San/Bosjesmannen. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan 'Petrified Forest'. Dit is een bos van enorme boomstammen die miljoenen jaren geleden zijn versteend. Daarnaast is een bezoek aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg of de unieke Organ Pipes rotsformatie mogelijk. Aansluitend rijdt u naar uw lodge in Twyfelfontein.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Damaraland - Etosha National Park (ca. 325 km)

Na het ontbijt gaat de reis verder richting het Etosha National Park. In de ochtend kunt u een Himba dorp bezoeken, maak kennis met deze statige en trotse stam van Namibië. In de middag kunt u een eerste gamedrive maken met de eigen huurauto. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Tijdens de safari ziet u met een beetje geluk giraffen, olifanten, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook het roofwild zoals jakhalzen, cheeta’s en leeuwen leven in het park. Vooral in de droge perioden is het wild aangewezen op de waterpoelen in het park, waar de kans groot is dat u veel dieren ziet.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Etosha National Park (ca. 160 km)

Vandaag rijdt u naar een ander deel van het park. Waar u in een andere accommodatie verblijft. We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken. U kunt bijvoorbeeld een ontbijtbox meenemen en hiervan onderweg genieten bij één van de waterpoelen. Vanuit de accommodatie waar u vanavond overnacht, kunt u gamedrives maken met uw eigen huurauto of een gamedrive per open wagen met gids boeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Etosha National Park

Ook vandaag staat de gehele dag in het teken van Etosha National Park. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend (bij zonsopgang) of laat in de middag door het park te rijden. De dieren zijn dan actief en vaak te vinden bij de waterplaatsen. Gedurende de dag zoeken de meeste dieren, vanwege de hitte, de schaduw op waar ze moeilijk zijn te zien. U kunt dan ook beter relaxen bij de accommodatie of een duik nemen in het zwembad.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Etosha National Park - Otjihavera Mountains (ca. 480 km)

Vandaag reist u terug richting Windhoek. U verblijft nog één nacht nabij Otjihavera Mountains. Uw accommodatie is omgeven door afwisselende flora en fauna waar u tijdens een wandeling of vanuit het zwembad van kunt genieten. Er leven hier o.a. giraffen, koedoes en verschillende vogelsoorten. In de late namiddag kunt u genieten van een sundowner drive onder begeleiding van gids. Tip: Maak een 'nature drive' op het plateau. De waterplaatsen zijn mooi en bieden een blik op allerlei wild, waaronder: buffels, sabelantilopen, giraffen en elanden. Tip: bezoek onderweg de Cheetah Conservation fund nabij Otjiwarongo. Hier kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten die in het teken staan van de Cheetah.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Otjihavera Mountains - Windhoek airport (ca. 130 Km)

Vanuit Otjihavera rijdt u terug naar Windhoek. Onderweg kunt u eventueel nog stoppen in Okahandjo voor een bezoek aan de lokale markt. Souvenirs zijn hier aantrekkelijk geprijsd en de keuze is enorm. In Windhoek rijdt u naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur categorie R (2WD), inclusief ongelimiteerde kilometers en Full Cover verzekering
 • persoonlijke Engelstalige routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur
 • safari's, excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Intu Afrika Camelthorn Lodge - Kalahari Desert

Wordt één met de natuur in Intu Afrika Camelthorn Lodge. De lodge is op een erg mooie plek gelegen tussen zandduinen waar veel camelthorn bomen te vinden zijn. Daarnaast lopen er verschillende wilde dieren rond zoals springbokken en gnoes. Alle kamers in de Intu Afrika Camelthorn Lodge zijn erg comfortabel en hebben een mooie veranda vanwaar u kunt genieten van de prachtige omgeving. Zo is er ook een heerlijk zwembad aanwezig om een verfrissende duik in te nemen. Er kunnen verschillende activiteiten worden gedaan in het gebied, zoals quad biken, gamedrives en een wandelsafari, waarbij u prachtige vogels kunt spotten. Intu Afrika Camelthorn Lodge is geheel naar Afrikaanse stijl ingericht zodat u het ultieme Afrika-gevoel krijgt.


Canon Village - Fish River Canyon

Canon Village ligt in het Gondwana Canon Park, op ongeveer 20 km van de Fish River Canyon. De cottages met airconditioning zijn gebouwd in Kaaps Hollandse stijl en hebben een prachtig uitzicht over de eindeloze vlakten van het Gondwana Canon Park. Canon Village is voorzien van een restaurant, gezellige bar en een buitenzwembad. De producten die men gebruikt voor het bereiden van de maaltijden zijn vers uit eigen tuin en slagerij. In de nabije omgeving kunt u bij zonsondergang een mooie wandeling of paardrijdtocht maken. Uiteraard kunt u vanuit hier ook een bezoek brengen aan de beroemde Fish River Canyon.


Swakopmund Sands Hotel - Swakopmund

Voor een comfortabel verblijf in Swakopmund moet u in Swakopmund Sands Hotel zijn. Met stijl ingerichte kamers van alle faciliteiten voorzien en gelegen op een ideale locatie in de stad. De Swakopmund Sands Hotel heeft een warme uitstraling en uitstekend personeel. Elke kamer is modern ingericht en past volledig bij de sfeer die Swakopmund uitstraalt.


Omaruru Guest House - Erongo Mountain Range

Omaruru Guesthouse is gelegen op een goede locatie. Deze accommodatie heeft 20 comfortabele en leuke kamers met een en-suite badkamer. Het vriendelijk personeel staat graag tot uw dienst en zullen uw verblijf hier perfect maken. De maaltijden hier zijn heerlijk en gevarieerd. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van het zout-water zwembad of genieten van de zonsondergang bij het kampvuur. Omaruru Guesthouse is een sfeervolle accommodatie, waar u heerlijk kunt verblijven.


Twijfelfontein (Country) Lodge - Twijfelfontein

In de Huab Vallei midden in Damaraland ligt de Twyfelfontein Country Lodge. Het kleinschalige hotel wordt gekenmerkt door natuurlijke stenen en ligt tussen de rotsformaties. Twyfelfontein Country Lodge beschikt over 56 kamers. Geniet vanuit uw hotelkamer van een prachtig uitzicht over de vallei of over de rotsen. Het hotel beschikt daarnaast over een lounge en restaurant. Het gastvrije personeel zal zorgen dat u zich in Afrika waant. Kom na een lange dag bij in het zwembad waar u een mooi uitzicht heeft over de vallei.


Okaukuejo Rest Camp - Etosha National Park

Okaukuejo Camp ligt in Etosha National Park, circa 17 km ten noorden van de zuid gate. Het camp is bekend om de verlichte waterhole. Bij zonsondergang komen hier talrijke dieren hun dorst lessen. Okaukuejo Camp is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd. De kamers zijn netjes en voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn verschillende kamer types, waar onder standaard tweepersoons chalets, familie chalets maar er zijn ook bush chalets. Deze hebben een prachtig uitzicht op de waterhole. Verder beschikt Okaukuejo Camp over een restaurant, bar, winkel en een zwembad waar u tussen de safari’s door heerlijk kunt relaxen.


Onguma Etosha Aoba Lodge - Etosha National Park

Etosha Aoba Lodge is gelegen in de 34000 hectare grootte Onguma Game Reserve dat met het Etosha National Park is verbonden. Natuur en vrijetijdsbesteding op zijn best! U kunt hier dan ook deelnemen aan een van de memorabele activiteiten zoals een (nacht) gamedrive, wandelsafari, een sundowner of u kunt gaan vogel spotten. De Etosha Aoba Lodge is geheel in Afrikaanse stijl met mooi ingerichte kamer. De honeymoon suite beschikt zelfs over een bad in de buitenlucht. U verblijft op een comfortabele wijze in de prachtige natuur van Namibië.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Zeer complete rondreis per huurauto, zodat u Namibië in uw eigen tempo kunt verkennen.
 • Namibië is zeer geschikt om zelf te rijden. De meeste wegen zijn gravelwegen en het grootste gedeelte van het jaar goed begaanbaar.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare autoverhuurmaatschappijen zoals Bidvest en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • PANGEA Travel kiest voor een 2WD huurauto. De 2WD is comfortabeler dan een 'normale' huurauto en heeft een hogere wielbasis, waardoor u het wild goed kunt spotten.
 • Een meet & greet, wegenkaart en een goede, persoonlijke Engelstalige routebeschrijving zijn inclusief.
 • Waar mogelijk overnacht u in Namibië in kleinschalige accommodaties en guesthouses. Deze zijn persoonlijker en sfeervoller dan de meeste hotels.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

  lees meer
  -
  Peter, Geria, Eline & Emma
 • Compleet over de top natuurlijk, maar wel lekker

  lees meer
  -
  Familie Bakker/Dekker
 • wij zullen zeker onze familie en kennissen aanraden Namibië te bezoeken

  lees meer
  -
  Lenie en Piet Cornelissen
 • Super mooie routes

  lees meer
  -
  Floor en Judith

Namibië

Namibië door Studio M.print deze reisterug naar het overzicht