Spectaculair Namibië

routekaart Spectaculair Namibië

De afwisselende natuur in Namibië is verbazingwekkend! De uitgestrekte Kalahari woestijn, de Namib woestijn met als hoogtepunt de Sossusvlei, Swakopmund met de lange zandstranden en natuurlijk de kleurrijke zoutpan Etosha; nergens zijn de landschappen zo overweldigend als in Namibië. In het groene Waterberg Plateau Park kunt u een 'Nature drive' boeken, waarbij u op zoek gaat naar de zeldzame witte neushoorn. Een prachtige reis voor de natuurliefhebber van eindeloze landschappen gecombineerd met wildlife.

Reisduur: 10 dagen
Windhoek - Sossusvlei - Swakopmund - Damaraland - Etosha National Park - Waterberg Plateau Park Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek - Sossusvlei (ca. 370 km)

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u tevens een uitgebreid reisprogramma overhandigt en eventuele vragen beantwoordt. Vervolgens haalt u de huurauto op en rijdt u naar de Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen die een hoogte van wel 200 meter kunnen bereiken. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Na aankomst in uw lodge kunt u optioneel deelnemen aan verschillende activiteiten of tot rust komen in het zwembad.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Sossusvlei

Vanuit uw accommodatie kunt u deelnemen aan verschillende optionele activiteiten waaronder paardrijdtochten of begeleide wandelingen in de Sossusvlei. Of u bezoekt op eigen gelegenheid de Sossusvlei. U kunt natuurlijk 'duin 45' beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over het landschap. De duin kan het best bezocht en gefotografeerd worden in de vroege ochtend (net na zonsopkomst). Na een bezoek aan de duinen kunt u wellicht de nabij gelegen Sossusvlei of de mooiere Deadvlei gaan bekijken. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Noot: om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken, kunt u vanaf het parkeerterrein een transfer regelen. Dit is eenvoudiger dan zelf rijden. Zelf rijden is alleen mogelijk per 4x4 en als u een ervaren chauffeur bent.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Sossusvlei - Swakopmund (ca. 360 km)

U rijdt verder naar Swakopmund gelegen aan de kust. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en langs de Kuiseb Canyon. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. Aangekomen in Swakopmund zult u ervaren dat het hier drukker is dan in de andere plaatsen op de route tot nu toe. Tip: U kunt onderweg Walvis Bay bezoeken en eventueel lunchen in Restaurant Raft. De toetjes zijn hier uitstekend.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Swakopmund

U kunt de dag vrij besteden in Swakopmund. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Cape Cross, ongeveer 100 km ten noorden van Swakopmund. Cape Cross staat bekend om de grootste kolonie pelsrobben die u hier kan waarnemen. Ook een aanrader is om naar Walvisbaai te rijden voor een Marine cruise. Tijdens de boottocht kunt u twee soorten dolfijnen tegenkomen, u ziet een grote zeehonden kolonie bij Pelican Point en u hebt de kans om op een mooie manier laagvliegende pelikanen te fotograferen. Ook diepzeevissen, kayakken, sandboarden (tip!), skydiven of een tochtje op een quad-bike behoren tot de mogelijkheden. Een dagje rust aan het strand is uiteraard ook mogelijk. Tip: Voor het avondeten kunnen we Tug's restaurant aanbevelen. Ook Kuckis pub en Jetty zijn een aanrader.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Swakopmund - Damaraland (ca. 340 km)

De reis gaat verder in noordelijke richting via Henties Bay naar Damaraland, het gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. Vanuit uw accommodatie kunt u eenvoudig excursies boeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg, de unieke Organ Pipes rotsformatie of het Petrified Forest, een serie van versteende bomen. Tevens kunt u de rotsschilderingen gaan bezichtigen, daterend tot 6000 jaar terug, gemaakt door de San Bosjesmannen. Damaraland is tevens het leefgebied van de woestijnolifanten. De kans dat u hen ziet is echter klein omdat ze niet langs de weg voorkomen en vaak lastig te vinden zijn.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Damaraland - Etosha National Park (ca. 300 km)

Door naar het Etosha National Park. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. In de middag maakt u een eerste safari met uw huurauto door het park. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika. Etosha dat ‘Grote Witte Plaats’ betekent dankt haar naam aan de enorme zoutpan die middenin het park te vinden is. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Tijdens de safari ziet u met een beetje geluk giraffen, olifanten, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook roofdieren zoals jakhalzen, cheeta’s en leeuwen leven in het park. Vooral in de droge perioden is het wild aangewezen op de waterpoelen in het park, waar de kans groot is dat u veel dieren ziet. U overnacht in een Rest Camp, bij het camp ligt een waterpoel waar het wild regelmatig komt drinken. Optioneel kunt u ook deelnemen aan georganiseerde gamedrives welke u bij de accommodatie kunt boeken. Tip: U kunt een stukje om rijden via Kamanjab. In deze omgeving kunt u de Otjikandero Himba Orphan Village bezoeken. Een traditioneel Himba dorp.

Dag 7 Etosha National Park (ca. 180 km)

Vandaag rijdt u naar het oostelijke gedeelte van het park. Waar u in een andere accommodatie verblijft. We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken. U kunt bijvoorbeeld een ontbijtbox meenemen en hiervan onderweg genieten bij één van de waterpoelen. Vanuit de accommodatie waar u vanavond overnacht, kunt u gamedrives maken met uw eigen huurauto of een gamedrive per open wagen met gids boeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Etosha National Park

In de vroege ochtend en de late namiddag kunt u gamedrives maken in Etosha National Park (exclusief).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Etosha National Park - Waterberg Plateau Park (ca. 380 km)

De reis gaat verder naar het Waterberg Plateau Park. Dit gebied is een veilige thuishaven voor diersoorten die met uitsterven worden bedreigt waaronder de witte neushoorn, sabelantilope en de inheemse buffel. Entreekosten ter plaatse te voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Vanuit de accommodatie kunt u eenvoudig op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Waterberg Plateau National Park. In het park kunt u samen met een gids een safari maken. Tip: Maak een 'nature drive' op het plateau. De waterplaatsen zijn mooi en bieden een blik op allerlei wild, waaronder: buffels, sabelantilopen, giraffen en elanden. Tip: bezoek onderweg de Cheetah Conservation fund nabij Otjiwarongo. Hier kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten die in het teken staan van de Cheetah.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Waterberg Plateau Park - Windhoek airport (ca. 275 km)

In de middag naar de luchthaven van Windhoek, waar u de huurauto inlevert. U kunt eventueel stoppen in Okahandjo voor een bezoek aan de lokale markt. Souvenirs zijn hier aantrekkelijk geprijsd en de keuze is enorm.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur categorie L4 (4WD), inclusief ongelimiteerde kilometers en Full Cover verzekering
 • persoonlijke routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Prijsindicatie: € 1.000- € 1.500 per persoon o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten bekijk meer

Accommodatieinklappen

Desert Homestead - Namib Desert Regio (Sesriem)

Deze mooie accommodatie heeft twintig rondavels met een grote veranda en een geweldig uitzicht op de duinen van de Namib woestijn. Desert Homestead heeft een authentieke uitstraling en beschikt over een klein zwembad, terras en een winkeltje. Vanuit de accommodatie kunt u zelf de Sossuslvei gaan verkennen maar dit kan ook georganiseerd per 4WD. Tevens worden er paardrijdtochten aangeboden over de omliggende grasvlaktes. Na een drukke dag in de woestijn kunt u ’s avonds in het gemoedelijke restaurant van Desert Homestead genieten van het verse eten en de heerlijke wijnen.


Swakopmund Guesthouse - Swakopmund

Gelegen in het centrum van Swakopmund, op slechts vijf minuten lopen van het strand, ligt het Swakopmund Guesthouse. Het heeft vier standaard kamers, zeven luxe kamers en een familiekamer. Alle kamers hebben een bijzondere en grote foto van de oceaan op de muur. Uiteraard hebben de kamers een eigen badkamer met douche en toilet. De badkamer heeft een bijzonder sfeer doordat de muren zijn versierd met kiezeltjes. Voordat u Swakopmund gaat verkennen, kunt u eerst genieten van een heerlijk ontbijt die er wordt geserveerd in Swakopmund Guesthouse.


Twijfelfontein (Country) Lodge - Twijfelfontein

In de Huab Vallei midden in Damaraland ligt de Twyfelfontein Country Lodge. Het kleinschalige hotel wordt gekenmerkt door natuurlijke stenen en ligt tussen de rotsformaties. Twyfelfontein Country Lodge beschikt over 56 kamers. Geniet vanuit uw hotelkamer van een prachtig uitzicht over de vallei of over de rotsen. Het hotel beschikt daarnaast over een lounge en restaurant. Het gastvrije personeel zal zorgen dat u zich in Afrika waant. Kom na een lange dag bij in het zwembad waar u een mooi uitzicht heeft over de vallei.


Okaukuejo Rest Camp - Etosha National Park

Okaukuejo Camp ligt in Etosha National Park, circa 17 km ten noorden van de zuid gate. Het camp is bekend om de verlichte waterhole. Bij zonsondergang komen hier talrijke dieren hun dorst lessen. Okaukuejo Camp is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd. De kamers zijn netjes en voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn verschillende kamer types, waar onder standaard tweepersoons chalets, familie chalets maar er zijn ook bush chalets. Deze hebben een prachtig uitzicht op de waterhole. Verder beschikt Okaukuejo Camp over een restaurant, bar, winkel en een zwembad waar u tussen de safari’s door heerlijk kunt relaxen.


Onguma Etosha Aoba Lodge - Etosha National Park

Etosha Aoba Lodge is gelegen in de 34000 hectare grootte Onguma Game Reserve dat met het Etosha National Park is verbonden. Natuur en vrijetijdsbesteding op zijn best! U kunt hier dan ook deelnemen aan een van de memorabele activiteiten zoals een (nacht) gamedrive, wandelsafari, een sundowner of u kunt gaan vogel spotten. De Etosha Aoba Lodge is geheel in Afrikaanse stijl met mooi ingerichte kamer. De honeymoon suite beschikt zelfs over een bad in de buitenlucht. U verblijft op een comfortabele wijze in de prachtige natuur van Namibië.


buitenkant Ghaub Guest Farm Grootfontein
Ghaub Guest Farm - Grootfontein

Ghaub Guest Farm is een boerderij van meer dan 100 jaar oud en werd enkele jaren gelegen omgebouwd tot een gastenverblijf. Het historische karakter is gelukkig bewaard gebleven. De tien ruime kamers worden gekenmerkt door de hoge plafonds, grote openslaande deuren en de privé veranda vanwaar men uitzicht heeft op het omliggende gebied. De kamers zijn ingericht met houten en rieten meubels en beschikken onder andere over een en-suite badkamer, koffie- en theefaciliteiten en een ventilator. De meeste maaltijden worden in Ghaub Guest Farm zelf bereid. Zo kunt u bij het ontbijt bijvoorbeeld genieten van zelfgebakken brood. Het zwembad wordt omgeven door palmbomen en biedt een fantastisch uitzicht op de Otavi Mountains. Vanuit de Ghaub Guest Farm kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Ga bijvoorbeeld paardrijden of breng een bezoek aan de grotten van Ghaub. Bent u op zoek naar rust en het echte Namibië? Dan is het comfortabele Ghaub Guest Farm iets voor u!


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • In korte tijd bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van Namibië.
 • Namibië is zeer geschikt om zelf te rijden. De meeste wegen zijn gravelwegen en het grootste gedeelte van het jaar goed begaanbaar.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare autoverhuurmaatschappijen zoals Bidvest en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • PANGEA Travel kiest voor een 2WD huurauto. De 2WD is comfortabeler dan een 'normale' huurauto en heeft een hogere wielbasis, waardoor u het wild goed kunt spotten.
 • Een meet & greet, wegenkaart en een goede persoonlijke, Engelstalige routebeschrijving zijn inclusief.
 • U overnacht in goede accommodaties, op mooie locaties.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

  lees meer
  -
  Peter, Geria, Eline & Emma
 • Compleet over de top natuurlijk, maar wel lekker

  lees meer
  -
  Familie Bakker/Dekker
 • wij zullen zeker onze familie en kennissen aanraden Namibië te bezoeken

  lees meer
  -
  Lenie en Piet Cornelissen
 • Super mooie routes

  lees meer
  -
  Floor en Judith


print deze reisterug naar het overzicht