Selfdrive Namibië Noord én Zuid

routekaart Selfdrive Namibië Noord én Zuid

Neem de tijd om Nambië te ontdekken tijdens deze reis 'Namibië 'Noord én Zuid'. Tijdens de reis rijdt u via de Kalahari woestijn naar de Fish River Canyon. Vanuit Aus kunt op zoek gaan naar de wilde paarden of brengt u een bezoek aan Lüderitz. U bezoekt uiteraard ook de zandduinen van de Sossusvlei. Vanuit de kustplaats Swakopmund kunt u deelnemen aan diverse excursies. In het Noorden bezoekt u de himba's en de Epupa Falls. Per huurauto verkent u het Etosha National Park, waar u op zoek gaat naar o.a. impala’s, giraffen, olifanten, oryx, zebra’s en neushoorns. Via Waterberg reist u vervolgens terug naar Windhoek. Doordat u reist met een 4WD kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontdekt u het echte Namibië!

Reisduur: 22 dagen
Windhoek - Kalahari - Fish River Canyon - Aus - Sossusvlei - Swakopmund - Twyfelfontein - Damaraland - Opuwo - Epupa Falls - Etosha NP - Waterberg Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek (ca. 45 km)

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar de accommodatie in de stad. In het hotel wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u een uitgebreid reisprogramma overhandigt en al uw vragen kan beantwoorden. Windhoek, de hoofdstad van Namibië, heeft in het verleden vele namen gehad, zoals 'Ali Gams’, 'Queen Adelaide's Bath' en ‘Winterhoek’. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en o.a. een bezoek brengen aan de Christuskerk, de Alte Feste, het oudste huis in Windhoek met daarin het Statenmuseum, het oude treinstation en de National Art Gallery. Tip: Erg gezellig is Joe's Beerhouse. U kunt hier wat drinken maar ook genieten van een diner. Aan de overkant van de straat vindt u restaurant Kobata, ook een aanrader. Tip: Fietsen door de Katutura township in Windhoek. Zie www.katutours.com.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Windhoek - Kalahari (ca. 280 km)

Vanuit Windhoek rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn. U rijdt langs uitgestrekte vlaktes met rode zandduinen en camelthorn bomen. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij Rehoboth. Het kleine plaatsje heeft wel 20 kerken en 7 kilometer van de hoofdweg is een klein safaripark, gelegen aan een stuwmeer. Hier kunt eventueel wat drinken alvorens u verder rijdt. Na aankomst in de lodge kunt u in de namiddag optioneel deelnemen aan een woestijn-drive waarbij u de Kalahari woestijn verkent. U ziet wellicht struisvogels, oryxen en zebra's. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner. De ondergaande zon en de veranderende kleuren van de zandduinen maken dit tot een mooi schouwspel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Kalahari - Fish River Canyon (ca. 430 km)

Als u vandaag op tijd vertrekt, dan kunt u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest bij Keetmanshoop. Dit Forest is bekend om haar 300 jaar oude bomen met hun grillige vormen. Ook kunt u Giants Playground bezoeken. Hier liggen grote rotsblokken die op natuurlijke wijze heel kunstig opeen zijn gestapeld. Tevens zijn er goede wandelmogelijkheden. De entree voor Quiver Tree Forest bedraagt ca. N$ 80 per persoon en N$ 10 per auto. U vervolgt de reis naar de Fish River Canyon, een immense kloof met een adembenemend uitzicht. De kloof is vergelijkbaar met de Grand Canyon in de Verenigde Staten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Fish River Canyon

Vandaag kunt u de Fish River verkennen. De canyon heeft een lengte van ongeveer 160 km, is 27 km breed en heeft een diepte van 550 meter. Door de canyon stroomt de ‘Fish River’ en in de poelen leven verschillende soorten vissen. In het gebied komen ook klipspringers, bavianen en grondeekhoorns voor. U kunt hier een mooie wandeling maken en genieten van een prachtige zonsondergang. Vanuit de accommodatie worden verschillende optionele excursies georganiseerd waaronder wandelingen en paardrijdtochten. Ook een georganiseerde Canyon-drive (ca. 3 uur) behoort tot de mogelijkheid. Tip: Een aanrader is de sundowner door de Karoo Desert. Het landschap is heel verrassend en je ziet aardig wat wilde dieren (veel antiloopachtige).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Fish River Canyon - Aus

U kunt voor uw vertrek eventueel een wandeling of rondvlucht boven de Canyon maken (optioneel). Via een prachtige weg door naar de omgeving van Aus, gelegen aan de rand van de Namib woestijn. Vanuit de accommodatie waar u overnacht worden diverse excursies georganiseerd waaronder wandeltochten en een 'Farm-drive'. De 'Farm-drive' start om 16.00 uur en duurt ongeveer tot 17.30 uur. U rijdt langs de Eagles Nest Lodge naar Heinrichsfelde vanwaar u uitzicht heeft over het Sperrgebiet. Tijdens de rit rijdt u door een mooi landschap en heeft u kans om struisvogels, oryx en springbokken te zien. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner waarbij u kunt genieten van de prachtige zonsondergang en de geluiden van gekko's die 's avonds actief worden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Aus

Vandaag heeft u ter vrije besteding in het kleine woestijnstadje Aus. Vandaag raden we aan de dag te beginnen met een bezoek aan Kolmanskop (vroeg vertrekken want de reistijd naar Kolmanskop is ca. 1 uur). U kunt dan de verlaten mijnwerkersstad bezoeken. In de ochtend zijn hier twee rondleidingen. U ziet gebouwen die voor en groot deel in het zand verdwenen zijn. Een erg fotogenieke bestemming. Vervolgens reist u terug naar Aus voor overnachting. U kunt eventueel deelnemen aan verschillende optionele activiteiten die worden aangeboden door de accommodatie. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wilde paarden van het ‘Sperrgebiet’. Deze paarden zijn volgens de overlevering achtergelaten door de Duitse cavalerie na de eerste wereldoorlog. De paarden zijn compleet aan het leven in de woestijn gewend en rennen in groten getale over de vlakte.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Aus - Sossusvlei (ca. 320 km)

Vandaag verlaat u Aus en rijdt u naar de Sossusvlei gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen die een hoogte van wel 200 meter kunnen bereiken. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Een bezoek aan de Dead vlei mag zeker niet ontbreken. Deze 'vlei' is afgesloten van de rivier door een grote zandduin. Hierdoor komt er geen water meer in de zoutpan. De bomen die hier staan zijn inmiddels al 1000 jaar dood maar door het gebrek aan luchtvochtigheid nog steeds niet vergaan. Een surrealistisch landschap.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Sossusvlei

Vanuit uw accommodatie kunt u deelnemen aan verschillende optionele activiteiten waaronder paardrijdtochten of begeleide wandelingen in de Sossusvlei. Of u bezoekt op eigen gelegenheid de Sossusvlei. U kunt natuurlijk 'duin 45' beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over het landschap. De duin kan het best bezocht en gefotografeerd worden in de vroege ochtend (net na zonsopkomst). Na een bezoek aan de duinen kunt u wellicht de nabij gelegen Deadvlei gaan bekijken. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Noot: om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken, kunt u vanaf het parkeerterrein een transfer regelen. Dit is eenvoudiger dan zelf rijden. Zelf rijden is alleen mogelijk per 4x4 en als u een ervaren chauffeur bent.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Sossusvlei - Swakopmund (ca. 340 km)

U rijdt verder naar Swakopmund gelegen aan de kust. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en langs de Kuiseb Canyon. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. Aangekomen in Swakopmund zult u ervaren dat het hier drukker is dan in de andere plaatsen op de route.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Swakopmund

U kunt de dag vrij besteden in Swakopmund. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Cape Cross, ongeveer 100 km ten noorden van Swakopmund. Cape Cross staat bekend om de grootste kolonie pelsrobben die u hier kan waarnemen. Ook een aanrader is om naar Walvisbaai te rijden voor een Marine cruise. Tijdens de boottocht kunt u twee soorten dolfijnen tegenkomen, u ziet een grote zeehonden kolonie bij Pelican Point en u hebt de kans om op een mooie manier laagvliegende pelikanen te fotograferen. Ook diepzeevissen, kayakken, sandboarden (tip!), skydiven of een tochtje op een quad-bike behoren tot de mogelijkheden. Een dagje rust aan het strand is uiteraard ook mogelijk. Tip: Voor het avondeten kunnen we Tug's restaurant aanbevelen. Ook Kuckis pub en Jetty zijn een aanrader.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Swakopmund - Twyfelfontein (ca. 360 km)

De reis gaat verder in noordelijke richting via Henties Bay naar Damaraland, het gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. Onderweg naar uw accommodatie kunt u een bezoek brengen aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg, de unieke Organ Pipes rotsformatie en het Petrified Forest, een serie van versteende bomen. Tevens kunt u de rotsschilderingen gaan bezichtigen, daterend tot 6000 jaar terug, gemaakt door de San Bosjesmannen. Damaraland is het leefgebied van de woestijnolifanten. Vanuit Camp Kipwe kunt u een georganiseerde 'nature drive' boeken. De kans dat u de woestijnolifant zult zien is groot.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Twyfelfontein - Palmwag (ca. 150 km)

De reis gaat verder in noordoostelijke richting naar Palmwag. Vanuit uw accommodatie kunt u eenvoudig excursies boeken, maar er is ook een mogelijkheid om een wandelroute te volgen. Nabij de lodge is een olifanten-trail die u kunt lopen. Met een beetje geluk komen de olifanten ook bij de accommodatie langs omdat hier altijd water en eten te vinden is. Al genoeg olifanten gezien? Boek dan de 'rhino tracking'. De kans is groot dat u samen met uw gids de neushoorns kunt spotten.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Palmwag

Dag ter vrije besteding. U verblijft in de Grootberg Lodge aan de rand van het Grootberg Plateau. De lodge is onderdeel van een project tot behoud van de natuur en om de lokale bevolking bij het toerisme te betrekken. Vanuit Grootberg Lodge heeft u een oneindig uitzicht op de Klip River Valley en de omliggende bergen. Na een vrije dag (met optionele activiteiten) neemt u een verfrissende duik in het zwembad, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht. In het restaurant heeft u keuze uit heerlijke lokale gerechten. De lodge beschikt over 11 elegante ingerichte chalets, gebouwd uit natuursteen. De chalets van Grootberg Lodge hebben onder ander een eigen badkamer met toilet. Vanaf uw veranda kijkt u uit over de vallei en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Palmwag - Opuwo (ca. 260 km)

Vandaag gaat u naar het land van de Himba's en Herero. De regio is lokaal bekend als Kaokoland en is het meest authentieke deel van Namibië. Het landschap is ruig en de wegen zijn niet geasfalteerd. Maar daar staat tegenover dat u de mogelijkheid heeft om kennis te maken met een eeuwenoude cultuur. De Himba's en Herero behoren tot dezelfde stam. Echter in uiterlijk verschillen ze enorm. De Herero kleden zich volgens Victoriaanse traditie met veel stof en een geheel bedekt lichaam. De Himba's echter zijn nauwelijks gekleed en gebruiken een rode kleurstof gemengd met geitenvet als 'versiering'. In het dorp Opuwo ziet u beide bevolkingsgroepen op straat en kunt u fotogenieke plekken vinden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Opuwo - Epupa Falls (ca. 200 km)

Bij uw accommodatie kunt u optioneel excursies reserveren met een bezoek aan een Himba-stam. Dit is niet toeristisch en levert een goed beeld op van de lokale gewoontes en gebruiken. Meestal worden er cadeau's meegenomen in de vorm van meel, water en koffie omdat de himba's ruilhandel plegen en weinig waarde hechten aan geld. In de middag rijdt u verder naar Epupa Falls.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 16 Epupa Falls

Deze dag is ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u optioneel deelnemen aan een boottocht. Vanaf de boot kunt u vogels spotten. Tevens is het mogelijk om te gaan raften. Aan het einde van de middag kunt u optioneel een sundowner maken. Ongeveer een uur voor zonsondergang, gaat u per open safari voertuig naar één van de heuvels met uitzicht op de watervallen van Epupa. U kunt genieten van een prachtig kleuren schouwspel.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 17 Epupa Falls - Etosha National Park (ca. 350 km)

Na het ontbijt gaat de reis verder richting het Etosha National Park. In de middag kunt u wanneer de tijd het toelaat een eerste gamedrive maken met de eigen huurauto. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Etosha dat ‘Grote Witte Plaats’ betekent dankt haar naam aan de enorme zoutpan die middenin het park te vinden is. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Bij het camp ligt een waterpoel waar het wild regelmatig komt drinken. Optioneel kunt u ook deelnemen aan georganiseerde gamedrives welke u bij de accommodatie kunt boeken.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 18 Etosha National Park (ca. 180 km)

Vandaag rijdt u naar een ander deel van het park. Waar u in een andere accommodatie verblijft. We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken. U kunt bijvoorbeeld een ontbijt- of lunchbox meenemen en hiervan onderweg genieten bij één van de waterpoelen. Vanuit de accommodatie waar u vanavond overnacht, kunt u gamedrives maken met uw eigen huurauto of een gamedrive per open wagen met gids boeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Etosha National Park (ca. 180 km)

Vandaag rijdt u naar het oostelijke gedeelte van het park. De route kunt u afleggen als een gamedrive. Er zijn drie verschillende routes mogelijk. De langste route is ongeveer 165 kilometer (ongeveer drie uur rijden). Na aankomst kunt u in de namiddag een gamedrive maken (per eigen huurauto). Of u boekt een georganiseerde gamedrive bij de accommodatie (niet inbegrepen).
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 20 Etosha National Park

Ook vandaag staat de gehele dag in het teken van Etosha National Park. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend (bij zonsopgang) of laat in de middag door het park te rijden. De dieren zijn dan actief en vaak te vinden bij de waterplaatsen. Gedurende de dag zoeken de meeste dieren, vanwege de hitte, de schaduw op waar ze moeilijk zijn te zien. U kunt dan ook beter relaxen bij de accommodatie of een duik nemen in het zwembad.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 21 Etosha - Waterberg Plateau Park (ca. 380 km)

De reis gaat verder naar het Waterberg Plateau Park. Dit gebied is een veilige thuishaven voor diersoorten die met uitsterven worden bedreigt waaronder de witte neushoorn, sabelantilope en de inheemse buffel. In het park kunt u samen met een gids een safari maken. Entreekosten ter plaatse te voldoen en bedragen ca. N$ 80 per persoon per dag en ca. N$ 10 per auto. Vanuit de accommodatie kunt u eenvoudig op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Waterberg Plateau National Park. Maar uiteraard kunt u ook een optionele excursie boeken bij uw accommodatie. Tip: Maak een 'nature drive' op het plateau. De waterlaatsen zijn mooi en bieden een blik op allerlei wild, waaronder: buffels, sabelantilopen, giraffen en elanden.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 22 Waterberg Plateau Park - Windhoek airport (ca. 300 km)

De reis gaat verder naar Windhoek (ongeveer vier uur rijden). Onderweg kunt u eventueel nog stoppen in Okahandjo voor een bezoek aan de lokale markt. Souvenirs zijn hier aantrekkelijk geprijsd en de keuze is enorm. In Windhoek rijdt u naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert. Tip: Een aanrader is een bezoek aan de Cheetah Conservation fund nabij Otjiwarongo. Hier kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten die in het teken staan van de Cheetah.
verzorging: logies en ontbijt

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur categorie W (4WD), inclusief ongelimiteerde kilometers en Full Cover verzekering
 • persoonlijke Engelsstalige routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Terra Africa Guesthouse - Windhoek

Guesthouse Terra Africa is gelegen in Windhoek, de moderne hoofdstad van Namibië. Naast dat het een guesthouse is, is het ook een kunst galerij waar een Afrikaanse kunst collectie te zien is. Guesthouse Terra Africa is een kleinschalige accommodatie, voorzien van maar 10 kamers. De tweepersoonskamers en de familiekamers zijn van voorzien van een badkamer, TV en minibar. Guesthouse Terra Africa beschikt over een verwarmd zwembad, waar u na aankomst even heerlijk kunt bij komen van de lange vliegreis of de rondreis. U wordt hier warm verwelkomd en u kunt er genieten van de een verfijnde (Afrikaanse) keuken.


Kalahari Anib Lodge - Mariental

De Kalahari Anib Lodge ligt in een groene oase, middenin de Kalahari woestijn. Vanuit de kamers hebt u een mooi uitzicht op de rode duinen. De kamers en het grote zwembad liggen in een heerlijke tuin, rondom een binnenplaats met palmbomen. De Kalahari Anib Lodge ligt op ongeveer 30 kilometer van Mariental dus een perfecte plek voor een stopover tijdens een reis naar het zuiden van Namibië. Een echte aanrader is de desert-safari inclusief sundowner. Tijdens de safari kunt u genieten van het bijzonder landschap, ziet u klein wild en het National symbool, de gemsbok.


Canon Lodge - Fish River Canyon

De Canon Lodge is gelegen in het Gondwana Canon Park, op slechts 20 kilometer van de Fish River Canyon. De kleinschalige lodge heeft stenen chalets met rieten daken, airconditioning en een eigen badkamer. De chalets staan midden in de natuur. Geniet van een heerlijke maaltijd in het restaurant terwijl u zich door het zorgvuldig ingerichte decor laat meenemen terug in de tijd van de pionierstijd van de landbouw. Toe aan ontspanning? Lees dan een goed boek op het schaduwrijke terras van de lodge of neem een verfrissende duik in het zwembad met uitzicht over de Fish River Canyon. Het gebied ontleent zich bovendien uitstekend voor een trekking door de weelderige natuur.


Klein-Aus Vista (Desert Horse Inn) - Aus

Het Desert Horse Inn is een kleine lodge in het Sperrgebiet, in het zuidweseten van Namibië. Sperrgebiet betekent 'verboden gebied' in het Duits omdat er tijdens de Duitse kolonisatie veel diamanten in de streek werden gewonnen. Desert Horse Inn dankt zijn naam aan de wilde Namibische paarden die regelmatig in de buurt worden gezien. Vanwege de hoge ligging biedt de Desert Horse Inn prachtige vergezichten over het omringende berglandschap en de uitgestrekte woestijnvlaktes. De lodge is volledig uit hout gebouwd en beschikt over vierentwintig kamers. Leuk om te bezoeken is de struisvogelfarm die vlakbij de ingang is gelegen. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan Kolmanskop, een spookstadje midden in de woestijn. Verder zijn er twee wandelroutes in de omgeving, waarbij u aan het einde kunt genieten van de schitterende zonsondergang. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te mountainbiken of paard te rijden in de omgeving.


Desert Homestead - Namib Desert Regio (Sesriem)

Deze mooie accommodatie heeft twintig rondavels met een grote veranda en een geweldig uitzicht op de duinen van de Namib woestijn. Desert Homestead heeft een authentieke uitstraling en beschikt over een klein zwembad, terras en een winkeltje. Vanuit de accommodatie kunt u zelf de Sossuslvei gaan verkennen maar dit kan ook georganiseerd per 4WD. Tevens worden er paardrijdtochten aangeboden over de omliggende grasvlaktes. Na een drukke dag in de woestijn kunt u ’s avonds in het gemoedelijke restaurant van Desert Homestead genieten van het verse eten en de heerlijke wijnen.


Swakopmund Guesthouse - Swakopmund

Gelegen in het centrum van Swakopmund, op slechts vijf minuten lopen van het strand, ligt het Swakopmund Guesthouse. Het heeft vier standaard kamers, zeven luxe kamers en een familiekamer. Alle kamers hebben een bijzondere en grote foto van de oceaan op de muur. Uiteraard hebben de kamers een eigen badkamer met douche en toilet. De badkamer heeft een bijzonder sfeer doordat de muren zijn versierd met kiezeltjes. Voordat u Swakopmund gaat verkennen, kunt u eerst genieten van een heerlijk ontbijt die er wordt geserveerd in Swakopmund Guesthouse.


Camp Kipwe - Damaraland

Camp Kipwe is gebouwd van natuurlijke materialen en heeft een bijzondere ligging tussen de rotsformaties. Het kleinschalige camp is voorzien van een lounge, restaurant en bar. Ook verzorgt het vriendelijke personeel midden in de natuur diverse maaltijden voor haar gasten. Het zwembad is gelegen tussen de rosten. Camp Kipwe beschikt over negen kamers. Alle kamers zijn met veel zorg en luxe ingericht. Op het terras heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarnaast beschikken de kamers van Camp Kipwe over een badkamer in de openlucht.


Grootberg Lodge - Kamanjab (omgeving)

Aan de rand van het Grootberg Plateau ligt de gastvrije Grootberg Lodge. De lodge is onderdeel van een project tot behoud van de natuur en om de lokale bevolking bij het toerisme te betrekken. Vanuit Grootberg Lodge heeft u een oneindig uitzicht op de Klip River Valley en de omliggende bergen. Na een indrukwekkende dag neemt u een verfrissende duik in het zwembad, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht. In het restaurant heeft u keuze uit heerlijke lokale gerechten. De lodge beschikt over 11 elegante ingerichte chalets, gebouwd uit natuursteen. De chalets van Grootberg Lodge hebben onder ander een eigen badkamer met toilet. Vanaf uw veranda kijkt u uit over de vallei en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Vanuit Grootberg Lodge is het mogelijk om diverse activiteiten te ondernemen.


Opuwo Country Lodge - Opuwo

Opuwo Country Hotel ligt op de top van een heuvel met een mooi uitzicht over de omliggende vallei. Hierdoor kunt u ‘s avonds genieten van een prachtige zonsondergang. Opuwo Country Hotel beschikt over standaard kamers en luxe kamers, welke allemaal zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. Verder heeft het hotel een zwembad, bar, restaurant, lounge, wijnkelder en souvenirshop. Het hotel is prima te bereiken per 4WD en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de himba’s. Ook is het mogelijk om vanuit Opuwo Country Hotel een excursie te maken naar de Epupa Falls of het Uukwaluudhi Reserve.


Dolomite Camp - Etosha National Park

Het Dolomite Camp is het eerste kamp dat gebouwd is aan de westkant van het Etosha National Park. Hierdoor is een nieuw gedeelte van het park toegankelijk geworden, want voorheen mochten hier slechts enkel mensen met toestemming komen. Het moderne Dolomite Camp is gebouwd van natuurlijke materialen en beschikt onder andere over een lounge, bar en restaurant, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het landschap. Na een intensieve dag kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad. Vanuit het hoofdgebouw bereikt u via het wandelpad de 20 rietgedekte chalets, welke van alle gemakken zijn voorzien. Zo beschikken de chalets onder andere over een eigen badkamer, ventilator en koffie- en theefaciliteiten. Twee chalets zijn ruimer ingericht en beschikken zelfs over een eigen plunge pool. Vanaf uw privé terras heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende savanne en kunt u genieten van een spectaculaire zonsopgang of zonsondergang.


Okaukuejo Rest Camp - Etosha National Park

Okaukuejo Camp ligt in Etosha National Park, circa 17 km ten noorden van de zuid gate. Het camp is bekend om de verlichte waterhole. Bij zonsondergang komen hier talrijke dieren hun dorst lessen. Okaukuejo Camp is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd. De kamers zijn netjes en voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn verschillende kamer types, waar onder standaard tweepersoons chalets, familie chalets maar er zijn ook bush chalets. Deze hebben een prachtig uitzicht op de waterhole. Verder beschikt Okaukuejo Camp over een restaurant, bar, winkel en een zwembad waar u tussen de safari’s door heerlijk kunt relaxen.


Mushara Lodge - Etosha National Park

Mushara Lodge ligt op ongeveer 8 km van de Lindequist Gate, in het oosten van Etosha National Park. De lodge is ideaal gelegen voor reizigers die het park willen bezoeken. Mushara Lodge is een kleinschalige accommodaties met tien ruime chalets, een familie chalet en een driepersoons chalet. Verder beschikt de lodge over een bar met goede wijnen, een openlucht lounge en voor de koudere winteravonden is er een gezellige openhaard. Tevens is er een restaurant en een souvenirwinkel. De aankleding van Mushara Lodge is prachtige; traditionele Afrikaanse en moderne kunst worden gecombineerd met originele schilderijen.


Wabi Lodge - Waterberg Plateau

De Wabi Lodge is prachtig gelegen in één van de mooiste (malariavrije) tuinen in 'the middle of nowhere'. Terwijl u heerlijk ontspant in het zwembad van de lodge, kunt u genieten van de klanken van ruim 230 vogelsoorten. Het is de ideale uitvalsbasis na een stevige wandeling of een actieve safari. Vooral de zonsondergang is een prachtige verschijning. De bungalows waarin u kunt verblijven beschikken over een eigen badkamer en moderne voorzieningen. De gastheer en gastvrouw doen er alles aan om u het ultieme Afrikaanse safarigevoel te geven; of het nu gaat om de accommodatie, de activiteiten of het eten.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Zeer complete rondreis per huurauto, zodat u Namibië in uw eigen tempo kunt verkennen.
 • Namibië is zeer geschikt om zelf te rijden. De meeste wegen zijn gravelwegen en het grootste gedeelte van het jaar goed begaanbaar.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare autoverhuurmaatschappijen zoals Bidvest en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • PANGEA Travel kiest voor een 4WD huurauto. De 4WD is comfortabeler dan een 'normale' huurauto en heeft een hogere wielbasis, waardoor u het wild goed kunt spotten.
 • Een meet & greet, wegenkaart en een goede persoonlijke, Engelstalige routebeschrijving zijn inclusief.
 • Waar mogelijk overnacht u in Namibië in kleinschalige accommodaties en guesthouses. Deze zijn persoonlijker en sfeervoller dan de meeste hotels.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

  lees meer
  -
  Peter, Geria, Eline & Emma
 • Compleet over de top natuurlijk, maar wel lekker

  lees meer
  -
  Familie Bakker/Dekker
 • wij zullen zeker onze familie en kennissen aanraden Namibië te bezoeken

  lees meer
  -
  Lenie en Piet Cornelissen
 • Super mooie routes

  lees meer
  -
  Floor en Judith


print deze reisterug naar het overzicht