Menu

Selfdrive Namibië & Botswana

Een avontuurlijke reis voor de reiziger die graag zelf wil rijden door Namibië & Botswana. U heeft de beschikking over een goede 4WD auto waarmee u beide landen zult bezoeken. U reist langs verschillende nationale parken en reservaten waarbij u op eigen gelegenheid of in georganiseerd op safari kunt gaan. U gaat op zoek naar het vele wild dat u in Etosha, Bwabwata, Chobe, Makgadigadi en Khwai parken kunt zien. U verblijft in prachtige lodges waar u vaak vanaf uw eigen veranda de kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Een prachtige reis met veel vrijheid en avontuur.

Noot: U rijdt met de huurauto van accommodatie naar accommodatie. PANGEA Travel biedt niet de mogelijkheid aan om te kamperen tijdens een selfdrive.

Reisduur: 18 dagen

Windhoek - Etosha - Rundu - Zambezi region - Bwabwata Game Park - Victoria Falls - Chobe - Makgadigadi - Khwai Concession - Gobabis

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Selfdrive Namibië & Botswana inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Zelf rijden door twee avontuurlijke safarilanden per 4WD
 • Deze reis kunnen we alleen verzorgen in de droge periode in Botswana, zodat de wegen nog begaanbaar blijven
 • Een ideale reis voor een tweede bezoek aan Namibië, aangezien u de onbekendere Zambezi Regio gaat ontdekken
 • Inclusief een verblijf in de Makgadikgadi Salt Pans
 • U start en eindigt uw reis in Namibië, waardoor u dure achterlatingskosten voor de huurauto vermijd
bekijk meer

Dag tot daginklappen

zandhagedis - Namibië - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Otjiwarongo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Windhoek haalt u de huurauto op en ontmoet u onze lokale vertegenwoordiger die u een uitgebreid reisprogramma overhandigt en eventuele vragen kan beantwoorden. Vervolgens rijdt u via Windhoek en Okahandja over een goede weg in ongeveer drie uur naar de Otjiwa Safari Lodge. Noot: Afhankelijk van uw aankomsttijd is wellicht een eerste nacht in Windhoek nodig
Dag 2 Otjiwarongo - Etosha National Park (ca. 525 km )
De reis gaat verder via de plaatsen Otavi en Tsumeb naar het Etosha National Park. De accommodatie waar u verblijft ligt aan de oostkant van het park, net buiten de Von Lindequist Gate. Na incheck is de rest van de dag vrij te besteden bij de lodge. Optioneel kunt u een georganiseerde gamedrive in Etosha reserveren bij de lodge, of u gaat met de eigen huurauto op safari. Entreegelden kunt u ter plaatse voldoen en bedragen ca. N$ 250 per persoon per dag en ca. N$ 50 per auto. Etosha dat ‘Grote Witte Plaats’ betekent dankt haar naam aan de enorme zoutpan die middenin het park te vinden is. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Met geluk ziet u giraffen, olifanten, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook roofdieren zoals jakhalzen, cheeta’s en leeuwen leven in het park. Vooral in de droge perioden is het wild aangewezen op de waterpoelen in het park, waar de kans groot is dat u veel dieren ziet.
Dag 3 Etosha National Park
Ook vandaag kunt u met de eigen huurauto op safari gaan in Etosha. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend (bij zonsopgang) of laat in de middag door het park te rijden. De dieren zijn dan actief en vaak te vinden bij de waterplaatsen. Onderweg kunt u van de doorgaande weg naar afbuigen naar verschillende ‘loops’ waarbij u vaak langs waterpoelen rijdt en dus een grote kans heeft om wilde dieren te spotten. Bij één van deze rondjes komt u zelfs uit op de zoutpannen van Etosha National Park. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de immense zoutvlakten, een prachtig contrast met de blauwe lucht. Gedurende de dag zoeken de meeste dieren, vanwege de hitte, de schaduw op waar ze moeilijk te zien zijn. Het beste kunt u in de middag relaxen bij de accommodatie of een duik nemen in het zwembad.
Dag 4 Etosha National Park - Rundu (ca. 420 km)
U heeft vandaag een rit van ongeveer vier uur naar Rundu, gelegen in het noordoosten van Namibië. Onderweg naar Rundu passeert u het Otjikoto meer en Grootfontein. Rundu ligt aan de Okavango rivier en is een perfecte stop voor een reis door de Zambezi region. Vanuit de lodge heeft u optioneel de mogelijkheid om in de namiddag een rivier safari te maken. Ook is het mogelijk om te gaan vissen.
Dag 5 Rundu - Mahango (ca. 235 km)
U verlaat Rundu en rijdt in oostelijke richting, naar de Zambezi region. Vanavond overnacht u in de Divava Okavango Lodge, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Vanuit Rundu is het ongeveer 2,5 uur rijden maar voordat u naar de accommodatie rijdt kunt u de Popa Falls bezoeken. De lodge is gebouwd aan de Okavango, naast de Popa Watervallen. Het Mahango National Game Park is slechts 10 minuten rijden. U kunt ook het Buffalo Game Park bezoeken, dat 20 minuten rijden is. Mahango is vooral bekend om de enorme baobab bomen en er leven grote groepen olifanten, buffels en lechwe antilopen. Het park strekt zich uit langs de Okavango rivier, tegen de Botswaanse grens. Graslanden wisselen moerasachtige gebieden af terwijl er diverse soorten bomen staan als acacia, de Zambezi teak en de Kalahari Apple-leaf. Door het park loopt één rondweg die u per 4x4 kunt volgen.
Dag 6 Mahango - Bwabata (ca. 205 km)
De rit gaat verder naar de Nambwa Tented Lodge gelegen in het Bwabwata National Park. U rijdt naar Kapako Boat Station vanwaar we de transfer per boot verzorgen naar de lodge. We kiezen voor de transfer omdat de wegen in het park bestaan uit diep en mul zand waarin u gemakkelijk vast kunt komen te zitten. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u in de namiddag deelnemen aan een middag gamedrive of een boot cruise (ca. NAD 700 pp). Het diner is 's avonds inbegrepen
Dag 7 Bwabwata Game Park
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan activiteiten vanuit de lodge zoals een gamedrive, bush walk of bootcruise. Nambwa is een prachtige luxe tented lodge gelegen in het Bwabwata National Park, grenzend aan de Kwando rivier en de flood plains. De kleinschalige lodge heeft 10 ruime en stijlvol ingerichte tenten. Van een tent kan bijna niet gesproken worden want deze zijn erg ruim en het ontbreekt u aan niets. Activiteiten bestaan uit bootcruises, game walks en gamedrives. De activiteiten worden afgesloten met fraaie sundowners middenin de bush. Alle leuke details zullen we voor ons houden zodat het voor u een verrassing blijft. De gehele lodge staat op palen op een hoogte van 4 - 6 meter. Olifanten en ander wild loopt daarom soms onder de lodge door. Het gefluit van de vele vogels zorgen ervoor dat u in de ochtend geen wekker hoeft te zetten. In het hoofdgebouw bevindt zich de lounge en bar. 's Avonds is het hier gezellig vertoeven rondom het kampvuur. De maaltijden worden buiten geserveerd op het terras en zijn van exceptionele kwaliteit. Tussen de activiteiten door geniet u van het comfort van uw kamer of kunt u ontspannen bij de plungepool van de lodge. Het vriendelijke personeel en de bijzondere activiteiten zullen uw verblijf zeker onvergetelijk maken.
Dag 8 Bwabwata - Kasane (ca. 250 km) - Victoria Falls
Vandaag verlaat u Namibië en rijdt u Botswana binnen via de Ngoma Border. U rijdt naar Kasane, waar u de huurauto parkeert (ca. 250 km rijden). Vanuit Kasane verzorgen we een transfer naar de accommodatie in Victoria Falls. Met de huurauto mag u namelijk niet de grens oversteken. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 9 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding. Deze morgen kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 10 Victoria Falls - Chobe National Park
U wordt deze ochtend opgehaald bij uw accommodatie in Victoria Falls en naar de grens gebracht. Na de grensformaliteiten gaat de rit verder Kasane, de toegangspoort tot het Chobe National Park. Met een oppervlakte van 12.700 km2 is Chobe het op een na grootste wildpark van Botswana. Het park heeft verschillende ecosystemen waaronder dichte mopane bossen, weidse savanne vlaktes, moerassen en halfwoestijn. Chobe heeft een uitzonderlijk hoge wild concentratie waaronder grote kuddes olifanten en buffels. Ook de roofdieren, waaronder zelfs wilde honden, zijn goed vertegenwoordigd. Na aankomst in uw accommodatie staat er in de namiddag een eerste safari-activiteit op het programma.
Dag 11 Chobe National Park
's Ochtends staat er een gamedrive op het programma in het park. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. In de namiddag staat er een bootsafari gepland op de Chobe-rivier. Het wild komt, met name in het droge seizoen, naar de rivier om te drinken. Olifanten, nijlpaarden en krokodillen zult u vrijwel zeker zien. De boottocht eindigt vaak met een een prachtige zonsondergang.
Dag 12 Chobe NP - Makgadikgadi Pans NP (ca. 400 km)
Na het ontbijt rijdt u via Nata naar de Makgadikgadi Pan, een rit van ongeveer 5,5 uur over de A33 en A3 die meestal in goede conditie is. Na aankomst in de lodge wordt u verwelkomd en naar een van de traditionele Bakalanga hutten gebracht. Planet Baobab is een kleinschalige lodge dat vlakbij Gweta en de Makgadikgadi Salt Pans ligt. De lodge wordt omringd door prachtige Baobab bomen welke wel 4000 jaar oud zijn. In de namiddag kunt u een Baobab Bush Walk maken (optioneel), welke u kunt afsluiten met een gin tonic bij een spectaculaire zonsondergang. U keert vervolgens terug naar de lodge voor een diner.
Dag 13 Makgadikgadi Pans
In de vroege ochtend bezoekt u de Ntwetwe Pan, een ontbijt wordt meegenomen. Makgadikgadi Pans National Park is ontstaan nadat, door klimaatverandering, het Makgadikgadi meer opdroogde. Dit immense meer van 80.000 vierkante kilometer liet na de verdamping gigantische zoutpannen achter. Deze zoutpannen zijn zo plat als een biljarttafel en reiken zo ver als het oog kan zien wat bij sommige mensen zorgt voor een ‘Fata Morgana’. De zoutpannen bezorgen in ieder geval bij iedereen een gevoel van complete verlatenheid en rust. Tijdens uw bezoek aan het park gaat u tevens op zoek naar het wild dat in het park leeft. Er leven vooral antilopen in de pan zoals kudu’s, springbokken en gazellen maar ook vossen en jakhalzen. Tevens huist het gebied de grootste zebra populatie van Afrika. Na het ontbijt, wanneer de zon de temperatuur doet oplopen, bezoekt u de de meerkatten terwijl zij zich in de ochtendzon opwarmen. Na de activiteit terug naar de lodge waar de rest van de dag ter vrije besteding is.
Dag 14 Makgadikgadi Pans - Khwai Concession (ca. 330 km)
Wakker worden met een vaak prachtige zonsopgang waarna het ontbijt voor u klaar staat. De rit gaat vervolgens naar de Khwai Concession, grenzend aan het Moremi Game Reserve. U rijdt naar uw accommodatie waar u wordt verwelkomd door medewerkers van de lodge. Nadat u heeft ingecheckt in uw kamer heeft u vervolgens (als de tijd het toelaat) de gelegenheid om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die door de lodge worden georganiseerd (inclusief). Zo kunt u bijvoorbeeld per traditionele kano de vele kanalen en meertjes in de omgeving verkennen. De gids die met u mee gaat kan u alles vertellen over de lokale flora en fauna. De komende avond kunt u genieten van een heerlijke maaltijd en een indrukwekkende sterrenhemel.
Dag 15 Khwai Concession
Vandaag zijn twee activiteiten inclusief. Vanwege een zeer gevarieerd landschap is Khwai Consession een van de beste safarigebieden van Botswana. De concessie, met een oppervlakte van 180.000 ha, ligt in de noordoostelijk deel van de Okavango Delta naast het Moremi Game Reserve. De Khwai Channel is het leefgebied van de nijlpaard, de krokodil en op de oevers zijn vaak buffels en lechwe te zien. In de bossen langs de rivier leven veel vogels, primaten en het luipaard. Ook de zeldzame roan en sabe antilope komt hier voor. Op de floodplains kunt u kudu, tsessebe, zebra, olifant en wildebeest zien. Roofdieren bestaan uit leeuw, hyena en wilde hond.
Dag 16 Khwai Concession - Maun (ca. 125 km)
Deze morgen staat er een laatste safari op het programma. Na het ontbijt reist u vervolgens terug naar Maun, waar u na aankomst in uw lodge de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van de lodge.
Dag 17 Maun - Gobabis (ca. 600 km)
Vandaag verlaat u Botswana. Na de nodige grensformaliteiten rijdt u naar uw volgende overnachtingplaats gelegen in Namibië. De komende nacht verblijft u in de Kalahari Bushbreaks. Hier kunt u heerlijk ontspannen na de rit maar vanuit de lodge worden tevens een aantal optionele excursies georganiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan wandelsafari's, picknicken in de bush of genieten van de spectaculaire sterrenhemel.
Dag 18 Gobabis - Windhoek - (vliegreis op eigen gelegenheid) (ca. 170 km)
Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurauto inlevert. Vervolgens heeft u de internationale vlucht terug naar Europa. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur Europcar Categorie W, Toyota Hilux Turbo Diesel double cab 4x4 (automaat)
  - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
  - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
  - inclusief: extra bestuurder
 • routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • genoemde transfers Kasane - Victoria Falls v.v. (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde (safari)activiteiten tijdens het verblijf in Chobe Bakwena, Planet Baobab en Sango
 • lokale drankjes tijdens het verblijf in Chobe Bakwena en Sango
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dag ter vrije besteding (zonder excursies) in Victoria Falls
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • cross border permit fee van ca. NAD 1330 totaal (ca. € 85)
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 6.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het tussenseizoen (april t/m juni) De vanafprijs in het tussenseizoen is vanaf € 5.349,- per persoon. In het hoogseizoen (juli t/m oktober) ligt de reissom rond € 6.195,- per persoon. Gedurende het laagseizoen (januari t/m maart) raden wij u niet aan om zelf te rijden in Botswana. De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Mushara Bush Camp - Etosha National Park
Op zoek naar een comfortabele overnachtingsplaats met een écht safari-gevoel? Dan past Mushara Bush Camp zeker bij uw wensen. Deze accommodatie ligt op circa 10 minuten rijden van de ingangspoort naar Etosha National Park. In het hoofdgebouw kunt u aan het einde van de middag terecht rond het kampvuur, waar u uw ervaringen met andere reizigers kunt delen. U verblijft in een safari tent, bestaande uit canvas, hout en lokale kalksteen. Voor de tent ligt een ruimte veranda, waar u ’s ochtends onder het genot van een kop koffie wakker kunt worden met een prachtig uitzicht.

Hakusembe River Lodge - Rundu
Hakusembe River Lodge is gelegen op circa 15 kilometer ten westen van Rundu. U kunt hier een paar nachten verblijven indien u van Etosha National Park onderweg bent naar de Caprivi strip. Het hoofdgebouw is in stijl gebouwd en beschikt over een zwembad, restaurant met bar en een kleine zithoek. De Hakusembe River Lodge bestaat uit een tiental chaletjes en een bungalow, liggend aan de met tropische bomen omgeven Kavango rivier. Vanuit de lodge hebt u de mogelijkheid een rivier safari te maken of te vissen. Voor ‘bird watchers’ is de Hakusembe River Lodge een goede plek om te verblijven.

Divava Okavango Lodge - Zambezi regio
Divave Okavango Lodge biedt 20 luxe ruim opgezette chalets aan de oever van de Okavango rivier. Vanaf uw privé veranda heeft u prachtig uitzicht en kunt u genieten van de vele vogels en wildlife in de rivier. De ensuite badkamer heeft naast een bad en een aparte douche, zelfs een buiten douche. De lodge organiseert diverse activiteiten zoals gamedrive, boottochten en vissen. De Popa Falls liggen op 1 km afstand. Na de activiteiten, kunt u ontspannen in de spa of bij het zwembad. In de avond wordt er in het restaurant een uitgebreid diner geserveerd. Een luxe plek midden in de wildernis!

Nambwa Tented Lodge - Zambezi regio
Deze prachtige luxe tented lodge ligt in het Bwabwata National Park, grenzend aan de Kwando rivier en de flood plains. De kleinschalige lodge heeft 10 ruime en stijlvol ingerichte tenten. Van een tent kan bijna niet gesproken worden want deze zijn erg ruim en het ontbreekt u aan niets. Activiteiten bestaan uit bootcruises, game walks en gamedrives. De activiteiten worden afgesloten met fraaie sundowners middenin de bush. Alle leuke details zullen we voor ons houden zodat het voor u een verrassing blijft. De gehele lodge staat op palen op een hoogte van 4 - 6 meter. Olifanten en ander wild loopt daarom soms onder de lodge door. Het gefluit van de vele vogels zorgen ervoor dat u in de ochtend geen wekker hoeft te zetten. In het hoofdgebouw bevindt zich de lounge en bar. 's Avonds is het hier gezellig vertoeven rondom het kampvuur. De maaltijden worden buiten geserveerd op het terras en zijn van exceptionele kwaliteit. Tussen de activiteiten door geniet u van het comfort van uw kamer of kunt u ontspannen bij de plungepool van de lodge. Het vriendelijke personeel en de bijzondere activiteiten zullen uw verblijf zeker onvergetelijk maken.

Batonka Guest Lodge - Victoria Falls
Dit gezellige en fraaie guesthouse ligt op circa 20 minuten loopafstand van het centrum van Victoria Falls. Op aanvraag gaat er twee keer per dag een shuttle naar het centrum waarna u zelf terug kunt lopen of een taxi kunt nemen. Dineren kan ’s avonds in Victoria Falls of in het gezellige restaurant van Batonka waar een set-menu met twee keuze opties te verkrijgen is. Na een actieve dag in Victoria Falls is het aangenaam vertoeven bij het zwembad in de tuin. Batonka heeft 22 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Sommige kamers hebben een bad en een douche, andere alleen een douche. Uiteraard is Wifi aanwezig, zowel in de lounge als op de kamers.

Chobe Bakwena Lodge - Chobe National Park
Chobe Bakwena Lodge is ideaal gelegen nabij het Chobe National Park op nog geen 1,5 km afstand van de grens met Zambia, Zimbabwe en Namibië. Op nog geen 90 km verwijderd van de Victoria Falls en Livingstone, 300 km ten westen van de Okavango Delta en is gelegen ten Noorden van de indrukwekkende Magadigadi zoutvlakte. De stijl van de Chobe Bakwena Lodge is geïnspireerd op de grootste culturele groep van Botswana genaamd de Bakwena. Bakwena betekent ‘’mensen van de krokodil’’. Het personeel bestaat dan ook uit lokale bevolking die in dit gebied woont, waardoor de accommodatie zich focust op duurzaam toerisme. Daarnaast investeert Bakwena Lodge ook in lokale projecten. Activiteiten die u hier kunt ondernemen zijn onder andere gamedrives, rivier cruises, vissen in de rivier, vogel spotten, natuurwandelingen ondernemen, culturele tours maken en het bezoeken van Impalila island dat bekend staat om de vele baobab bomen die er groeien. De Chobe Bakwena Lodge heeft 10 rondavel chalets waarvan er 2 geschikt zijn voor families. Elke chalet kijkt uit over de rivier. Daarnaast bevatten ze ook een eigen buiten-badkamer waar u kunt genieten van een douche onder de Afrikaanse zon of van de sterrenhemel. Kortom, een verantwoorde lodge op een unieke locatie met tal van leuke activiteiten om uw verblijf hier perfect te maken.

Planet Baobab - Makgadikgadi National Park
Bent u op zoek naar een unieke accommodatie in de wildernis van Botswana? Overweegt u dan eens om Planet Baobab in uw reisplan op te nemen. Hetgeen dat Planet Baobab bijzonder maakt is het feit dat de lodge gebouwd is volgens de traditionele bouwstijl van de bewoners van de Makgadikgadi zoutvlakten. De keuze bestaat uit hutten gemaakt van modder en gras. Door gebruik te maken van deze natuurlijke materialen blijft de temperatuur binnen aangenaam. Een spannende activiteit die aangeboden wordt is surfen; niet op de golven maar op een gigantische zoutvlakte. Een quad zorgt voor een snelle beweging van de surfplank waarbij zeker een adrenaline boost vrijkomt! Na een vermoeiende maar geweldige dag maakt een nacht onder de onvervuilde Afrikaanse sterrenhemel het plaatje compleet.

Sango Safari Camp - Khwai Concession
Sango Safari Camp ligt in de schaduw van de bomen met een schitterend uitzicht over de Khwai rivier, op de grens van het Moremi Game Reserve. Sango Safari Camp is een goed uitgangspunt om safari's te maken in zowel de Khwai Concessie als in Moremi Game Reserve. Het tented camp is kleinschalig en heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Vroeg reserveren wordt daardoor aanbevolen. Sango Safari Camp heeft zijn naam te danken aan de Sango familie, de oorspronkelijke inwoners van de Khwai Concessie, en tevens mede-eigenaren. Tijdens een verblijf in het camp kunt kennis maken met hun cultuur. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals wandelsafari's, tochten per mokoro en gamedrives.

Thamalakane River Lodge - Maun
De Thamalakane River Lodge is gelegen aan de rivier de Thamalakane, 19 km buiten Maun, op de weg naar het Moremi Game Reserve. De lodge is opgericht uit stenen en riet en is genesteld onder hoge bomen, aan de oevers van de rivier. Thamalakane River Lodge biedt een ontsnapping uit het stadje Maun. U verblijft hier in een rustige omgeving, maar met het gemak van de nabijheid van de stad. De lodge biedt zowel chalets als safaritenten aan, die onderling verschillen in luxe en faciliteiten. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van drankjes en maaltijden bij de open baren in het restaurant terwijl u geniet van spectaculaire zonsondergangen over de rivier. De gronden bieden een toevluchtsoord voor vele vogelsoorten. Om heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan de middaghitte is er een zwembad. Thamalakane Lodge is leuke lodge om uw rondreis door Botswana te starten of te eindigen.

Kalahari Bushbreaks - Gobabis
De Kalahari Bushbreaks wordt omringd door savanne en ligt in de Kalahari woestijn. De grens met Botswana vindt u op 28 kilometer. De boerderij is gebouwd op een privé natuurreservaat waar onder andere giraffen, springbokken en zebra’s rondlopen. Het complex bestaat uit drie verdiepingen en twee chalets, welke samen plaats bieden aan maximaal 16 personen. De acht kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken onder andere over een en-suite badkamer. De kleuren van het interieur zorgen voor een echte Afrikaanse sfeer. Tussen de safari’s door, op het heetste moment van de dag, zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. Vanuit de schaduwrijke tuin kijkt u uit op de drinkplaats, waar het wild en de vogels regelmatig hun dorst komen lessen. ’s Avonds kunt u voor een diner terecht in het restaurant. Ook beschikt Kalahari Bushbreaks over een lounge, bar en een openhaard. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Wat dacht u bijvoorbeeld van gamedrives door de Kalahari woestijn, wandeltochten, sterren kijken of paardrijden?

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »