Menu

Namibië

Veelgestelde vragen Namibië

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

Namibië is het gehele jaar door te bezoeken. Er zijn echter verschillen per periode:

 • juli -oktober:
  Deze maanden vormen vanwege de koelere temperatuur de beste reistijd en daardoor het hoogseizoen voor Namibië. Gemiddelde temperaturen liggen overdag tussen de 18 en 25 graden in het binnenland. In oktober lopen de temperaturen wel verder op. Er zijn geen wolken, het weer is zonnig en er valt geen regen. Doordat deze maanden erg droog zijn, is het landschap dor en kunnen de dieren zich niet verschuilen achter de begroeiing. Daarnaast is het beschikbare water beperkt en zullen de dieren naar de waterholes trekken. Dit zijn daarom de beste maanden voor een safari in Etosha. Omdat dit het hoogseizoen is voor Namibië liggen de prijzen hoger en is het drukker in met name Etosha, Damaraland en Sossusvlei. Tijdig reserveren van uw rondreis door Namibië is zeker aan te raden. Houdt u er wel rekening mee dat winter is tussen juni en september. Overdag is het aangenaam warm, maar ’s nachts kan de temperatuur op sommige plekken dalen tot onder het vriespunt. Neemt u daarom een warme trui of vest mee tijdens de gamedrives. Zwembaden van accommodaties zijn niet verwarmd en kunnen in deze periode te koud zijn om in te zwemmen.

 • november:
  De maand november is de eerste maand na het hoogseizoen. De temperaturen lopen langzamerhand nog verder op. Het is daarom raadzaam om activiteiten met name in de vroege ochtend of in de late namiddag te plannen. Hoewel laagseizoen vinden wij deze maand nog een geschikte reismaand. De prijzen liggen lager en het is rustiger in de nationale parken en op de weg. De kans op regen is iets groter, maar meestal zijn de regens laat. De kans dat er nog voldoende activiteit is rondom de waterpoelen in Etosha is daarom nog groot. De vegetatie staat ook niet meteen in volle bloei (pas na het vallen van voldoende regen) waardoor het wild ook nog goed te zien is. November is tevens een goede reismaand om een rondreis door Namibië te combineren met een reis door Botswana. Ook in Botswana is de maand november laagseizoen maar de prijzen liggen hier vele malen lager dan in het hoogseizoen. Dit kan een mooie besparing opleveren in vergelijking tot bijvoorbeeld oktober.

 • december - maart:
  Namibië wordt gekenmerkt door droogte en regen valt zeer beperkt. Tussen december en april kan het wel regenen en komt het voor dat bij zware regenval onverharde wegen onbegaanbaar worden en rivieren gaan stromen. De meeste regen valt over het algemeen in februari en maart. In deze ‘regenperiode’ komt de woestijn na regenval tot leven en kunt u genieten van bloemenpracht dat u in de droge periode niet zult aantreffen. In deze maanden zult u van het vogelleven te genieten waarbij er veel migrerende soorten zijn te zien. Het grote wild is echter minder afhankelijk van de waterpoelen in nationale parken en game reserves en is daardoor moeilijker te vinden. De temperaturen tijdens de Namibische zomermaanden kunnen in extreme noorden en zuiden van het land oplopen tot boven de 40 graden. In het binnenland van Namibië liggen de temperaturen tussen de 20 en 34 graden. Prijzen liggen in deze maanden lager en het is rustig. Reist u in deze maanden kies dan wel voor accommodaties met een zwembad en een kamer met airconditioning.

 • april - juni: 
  Deze maanden worden tevens gekenmerkt door het laagseizoen. De prijzen liggen lager en er zijn minder toeristen. Temperaturen zijn zowel overdag als ´s nachts aangenaam. Het landschap is in deze maanden groener waardoor de uitzichten over de vlaktes nog spectaculairder zijn. Zeker in gebieden waar voldoende regen is gevallen kunt u nog genieten van de bloemenpracht, met name in april en mei. Het grote wild is helaas moeilijker te vinden omdat het niet aangewezen is op de waterpoelen in het park. Reist u ook voor het grote wild naar Namibië, vergroot dan u kansen en combineer een safari in Etosha met bijvoorbeeld een verblijf in Okonjima Game Reserve. Ook in Botswana vormen deze maanden het laagseizoen. Een combinatiereis in deze maanden kan een flinke besparing opleveren in vergelijking tot de maanden juli t/m oktober.


terug naar veelgestelde vragen Namibië