Menu

Hoogtepunten Namibië

Maak kennis met de afwisselende natuur en cultuur in Namibië. Ontdek de rode duinen van de Sossusvlei, witte zoutpannen van Etosha en de verlatenheid van de Fish River Canyon. Ook de highlights van Damaraland en het kustplaatsje Swakopmund komen aan bod. Tevens zijn er genoeg mogelijkheden om kennis te maken met de verschillende culturen in Namibië. Ontmoet de San in de Kalahari en maak kennis met de Himba in Opuwo. Een prachtige reis voor de liefhebbers van natuur, wildlife én cultuur.

Reisduur: 19 dagen

Windhoek - Kalahari - Fish River Canyon - Aus - Sossusvlei - Swakopmund - Damaraland - Opuwo - Etosha National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Hoogtepunten Namibië inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • In korte tijd bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van Namibië.
 • U bezoekt in deze reis ook het noorden van Namibië, waar u de Himba's kunt ontmoeten nabij de plaats Opuwo
 • Deze reis is een combinatie van natuur en cultuur, u kunt kennis maken met de Himba's, San en Herero
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Zeehonden in Walvis Bay - Walvis Bay - Namibië - foto: rechtenvrij
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek - Kalahari (ca. 300 km)
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u een uitgebreid programma overhandigt en eventuele vragen kan beantwoorden. Vervolgens haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in de Kalahari woestijn. U rijdt langs uitgestrekte vlaktes met rode zandduinen en camelthorn bomen. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij Rehoboth. Het kleine plaatsje heeft wel 20 kerken en 7 kilometer van de hoofdweg is een klein safaripark, gelegen aan een stuwmeer. Na aankomst in de lodge kunt u in de namiddag optioneel deelnemen aan een woestijn-drive waarbij u de Kalahari woestijn verkent. U ziet wellicht een struisvogel, oryx en zebra. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner. De ondergaande zon en de veranderende kleuren van de zandduinen maken dit tot een mooi schouwspel.
Dag 2 Kalahari
Dag ter vrije besteding in de Kalahari woestijn. Deze woestijn strekt zich uit over 5 landen en heeft een oppervlakte van meer dan 13 maal Nederland. De letterlijke betekenis is 'de grote dorst' vanwege het grote gebrek aan water in vele gebieden. U kunt dit mooie gebied ontdekken tijdens een game drive onder begeleiding van een gids of tijdens een paardijtocht. Een aanrader is een wandeltocht met de San, de originele bewoners van zuidelijk Afrika. Tijdens deze tocht maakt u kennis met de traditionele manier van leven, waaronder het maken van eten en medicijnen.
Dag 3 Kalahari - Fish River Canyon (ca. 427 km)
Als u vandaag op tijd vertrekt, dan kunt u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest bij Keetmanshoop. Dit staat bekend om haar 300 jaar oude bomen met hun grillige vormen. Ook kunt u Giants Playground bezoeken. Hier liggen grote rotsblokken die op natuurlijke wijze heel kunstig opeen zijn gestapeld. U vervolgt de reis naar de Fish River Canyon, een immense kloof met een adembenemend uitzicht. Bij aankomst kunt u in de namiddag een sundowner drive doen. Hierbij rijdt uw gids u door het Gondwana Canyon Park, waarbij u veel leert over de geologie, flora en fauna (ca. 3 uur). Of u kunt zelf met een drankje in de hand naar een heuvel nabij de lodge lopen, waar vandaan u mooi uitzicht voor de zonsondergang.
Dag 4 Fish River Canyon
Vandaag kunt u de Fish River verkennen. De canyon heeft een lengte van ongeveer 160 km, is 27 km breed en heeft een diepte van 550 meter. Door de canyon stroomt de ‘Fish River’ en in de poelen leven verschillende soorten vissen. In het gebied komen ook klipspringers, bavianen en grondeekhoorns voor. Voor de vroege vogels zijn er twee excursiemogelijkheden. U kunt met een gids een tocht van circa 6 kilometer maken door het Gondwana Canyon Park (ca. 3 uur). Of rijd samen met een gids naar een mooi uitzichtpunt, waar u met een kop koffie van de zonsopgang kunt genieten. Vanuit de accommodatie worden verschillende optionele excursies georganiseerd waaronder wandelingen en paardrijdtochten. Ook een georganiseerde Canyon-drive (ca. 3 uur) behoort tot de mogelijkheid.
Dag 5 Fish River Canyon - Aus (ca. 285 km)
Via een prachtige weg door naar de omgeving van Aus, gelegen aan de rand van de Namib woestijn. Vanuit de accommodatie waar u overnacht worden diverse excursies georganiseerd waaronder verschillende wandeltochten en een 'Farm-drive'. De 'Farm-drive' start om 16.00 uur en duurt ongeveer tot 17.30 uur. U rijdt langs de Eagles Nest Lodge naar Heinrichsfelde vanwaar u uitzicht heeft over het Sperrgebiet. Tijdens de rit rijdt u door een mooi landschap en heeft u kans om struisvogels, oryx en springbokken te zien. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner waarbij u kunt genieten van de prachtige zonsondergang en de geluiden van gekko's die 's avonds actief worden.
Dag 6 Aus - Sossusvlei (ca. 345 km)
Vandaag rijdt u na een vroeg ontbijt verder in noordelijke richting naar de Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. Onderweg kunt u een stop maken bij Duwiseb Castle, gebouwd in 1909 door de Duitse Baron Hans Heinrich Von Wolf. Na het bezoek vervolgt u de reis naar uw accommodatie in de omgeving van de Sossusvlei. In de middag kunt u heerlijk relaxen of deelnemen aan een van de optionele activiteiten. Een aanrader is een sundowner drive, waarbij u met een drankje geniet van de zonsondergang.
Dag 7 Sossusvlei
Wij adviseren u vroeg op te staan voor een bezoek aan de Sossusvlei. Vertrekt u later op de dag dan kunnen de temperaturen flink oplopen. De gate opent al bij zonsopgang en meestal is het ontbijt al vroeg verkrijgbaar of u kunt vragen naar de mogelijkheden voor een packed breakfast. Vanaf de gate is het nog 60 km rijden naar ‘vlei’, een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Ons advies is om meteen naar de Deadvlei te rijden. Heeft u een goede basis conditie dan kunt u hier de duin 'Big Daddy’ beklimmen die grenst aan de Deadvlei. De beklimming wordt beloont met een prachtig uitzicht over de zandduinen. Hierna kunt u afdalen naar de Deadvlei en teruglopen naar de parkeerplaats. De Deadvlei is afgesloten van de rivier door een grote zandduin. Hierdoor komt er geen water meer in de zoutpan. De bomen die hier staan zijn inmiddels al 1000 jaar dood maar door het gebrek aan luchtvochtigheid nog steeds niet vergaan. Voordat u de gate weer uitrijdt naar uw accommodatie is een bezoek aan de kleine Sesriem Canyon nog de moeite waard. Door de canyon kunt u een korte wandeling maken. De middag is ter vrije besteding in uw accommodatie.

Noot: Entreegelden voor de Sossusvlei zijn bij de gate te voldoen. Om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken is de laatste 5km een 4WD nodig. Vanaf het parkeerterrein kunt u tegen betaling een transfer regelen. Zelf rijden is alleen mogelijk met een 4x4 en als u een zeer ervaren chauffeur bent.
Dag 8 Sossusvlei - Swakopmund (ca. 400 km)
De volgende bestemming is Swakopmund. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en over de Kuiseb Pass. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. Stop onderweg nog even in Solitaire voor een heerlijke koffie en apfelstrüdel bij de bij Mc Gregor’s Bakery. Net voor Swakopmund kunt u in Walvis Bay nog even stoppen bij de lagune waar vaak flamingo’s te zien zijn. Restaurant Raft is hier eventueel een leuke lunchlocatie. De komende twee nachten verblijft u in Swakopmund, na Windhoek de grootste stad van Namibië. De stad ligt aan zee en is daardoor ook een geliefde plek voor de lokale vakantieganger. Door de zeewind is de temperatuur hier aangenaam maar wel koeler. Het Duitse karakter van de stad vindt u terug in de vele Duitse hotel- en straatnamen. Het centrum van de stad is compact en eenvoudig te voet te verkennen.
Dag 9 Swakopmund
Dag ter vrije besteding. In de ochtend vertrekken er vanuit Walvis Bay verschillende boten voor een marine cruise. Tijdens de boottocht ziet u pelikanen, zeeleeuwen en met geluk zelfs dolfijnen. Lunch is meestal inbegrepen en aan boord zijn verse oesters verkrijgbaar. Wilt u actief bezig zijn, ga dan kajakken tussen de zeeleeuwen bij Pelican Point. Swakopmund wordt ook wel de adrenalinehoofdstad genoemd, in en om de stad is dan ook genoeg te doen. Wat dacht u van sandboarden, skydiven of een tochtje door de zandduinen op een quad-bike? Leuke excursies in de Namib Desert zijn een living desert tour en een Welwitschia tour. Activiteiten kunt u zelf eenvoudig online reserveren. In het centrum van Swakopmund vindt u diverse leuke koffietentjes waar het gezellig vertoeven is na een wandeling over het strand. Voor het avondeten kunnen we The Tug, Kücki’s Pub en restaurant Brewer & Butcher van het Strand Hotel aanbevelen. 

Meer informatie: www.namibiancharters.com, www.pelican-point-kayaking.com, www.namibiadesertexplorers.com en www.the-tug.com
Dag 10 Swakopmund - Twyfelfontein (ca. 330 km)
U reist vandaag verder in noordelijke richting naar Damaraland, het gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. U verlaat Swakopmund en rijdt in de richting van Henties Bay. Eventueel kunt u nog een stop maken net voor Jakkalsputz, waar het scheepswrak Zeila ligt. Net na Henties Bay verlaat u de kust en rijdt u het binnenland van Namibië in. Via het plaatsje Uis rijdt u naar de Twyfelfontein, waar u de komende nacht zult verblijven. U kunt ervoor kiezen om eerst in te checken in uw accommodatie, of alvast door te rijden naar de bezienswaardigheden nabij. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg, de Organ Pipes rotsformatie en de rotstekeningen van de Twyfelfontein. Wilt u iets meer leren over de Damara´s, bezoek dan het Damara Living Museum.
Dag 11 Twyfelfontein - Palmwag regio (ca. 125 km)
U rijdt vandaag naar het noorden van Damaraland, richting de Palmwag regio waar u de komende twee nachten zult verblijven. U kunt nog een omweg maken richting het Petrified Forest voor u naar het noorden afreist. De Palmwag concessie is een natuurgebied van circa 400.000 hectare groot en het thuis van vele diersoorten die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn. Zo kunt u hier giraffes, zebra’s en woestijnolifanten vinden, of wellicht zelfs een luipaard of een leeuw.
Dag 12 Palmwag Regio
Vanuit de Grootberg Lodge kunt u meerdere activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een tocht op zoek naar de woestijnolifanten in de vroege ochtend. Met een gids en tracker gaat u op zoek naar deze olifanten. Na een ontspannen lunch en een mooie tocht door het landschap van Damaraland arriveert u begin van de middag weer bij de lodge. Al genoeg olifanten gezien? Boek dan de 'rhino tracking'. De kans is groot dat u samen met uw gids de neushoorns kunt spotten. Een unieke beleving!

Noot: rhinotracking is alleen mogelijk voor personen ouder dan 16 jaar en moet van te voren worden gereserveerd.
Dag 13 Palmwag regio - Opuwo (ca. 260 km)
Vandaag gaat u naar het land van de Himba's en Herero. De regio is lokaal bekend als Kaokoland en is het meest authentieke deel van Namibië. Het landschap is ruig en de wegen zijn niet geasfalteerd. Maar daar staat tegenover dat u de mogelijkheid heeft om kennis te maken met een eeuwenoude cultuur. De Himba's en Herero behoren tot dezelfde stam. Echter in uiterlijk verschillen ze enorm. De Herero kleden zich volgens Victoriaanse traditie met veel stof en een geheel bedekt lichaam. De Himba's echter zijn nauwelijks gekleed en gebruiken een rode kleurstof gemengd met geitenvet als 'versiering'. In het dorp Opuwo ziet u beide bevolkingsgroepen op straat en kunt u fotogenieke plekken vinden.
Dag 14 Opuwo
We raden u aan om voor vandaag (optioneel) een excursie te reserveren met een bezoek aan een Himba-stam. Het hotel waar u verblijft heeft een programma opgesteld samen met een aantal Himba dorpen in de omgeving, in het kader van verantwoordelijk toerisme. Zo weet u zeker dat de inwoners van de dorpen profiteren van uw bezoek. Met een Himba-gids reist u naar het dorp, waar u een goed beeld kunt krijgen van de gewoontes, gebruiken en het dagelijkse leven. Meestal worden er cadeau's meegenomen in de vorm van meel, water en koffie omdat de himba's ruilhandel plegen en weinig waarde hechten aan geld. De rest van de dag kunt u ontspannen bij het zwembad of tijdens een behandeling in de spa.
Dag 15 Opuwo - Etosha National Park (ca. 185 km)
Na het ontbijt verlaat u Opuwo en vertrekt u richting het Etosha National Park. U rijdt naar de westelijke ingangspoort naar Etosha, waar u de komende nacht verblijft. U overnacht in het Dolomite Camp, de enige accommodatie aan de westkant van Etosha. U kunt direct al het Etosha National Park inrijden met uw eigen huurauto, voor uw eerste safari. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Etosha dat ‘Grote Witte Plaats’ betekent dankt haar naam aan de enorme zoutpan die middenin het park te vinden is. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven.
Dag 16 Etosha National Park (ca. 200 km)
U reist verder het centrale deel van Etosha National Park, waar u in een andere accommodatie verblijft. We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken. U kunt bijvoorbeeld een ontbijtbox meenemen en hiervan onderweg genieten. Onderweg kunt u van de doorgaande weg naar afbuigen naar verschillende ‘loops’ waarbij u vaak langs waterpoelen rijdt en dus een grote kans heeft om wilde dieren te spotten. Bij één van deze rondjes komt u zelfs uit op de zoutpannen van Etosha National Park. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de immense zoutvlakten, een prachtig contrast met de blauwe lucht. Bij aankomst in de accommodatie aan de oostkant van Etosha National Park kunt u een gamedrive per open wagen met gids boeken.
Dag 17 Etosha National Park
Ook vandaag staat de gehele dag in het teken van Etosha National Park. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend (bij zonsopgang) of laat in de middag door het park te rijden. De dieren zijn dan actief en vaak te vinden bij de waterplaatsen. Gedurende de dag zoeken de meeste dieren, vanwege de hitte, de schaduw op waar ze moeilijk te zien zijn. Het beste kunt u in de middag relaxen bij de accommodatie of een duik nemen in het zwembad.

Tip: Het is niet raadzaam om een hele dag in het park rond te rijden. Als het warm wordt, trekken de meeste dieren zich terug in de schaduw en komen pas weer rond 18.00 tevoorschijn. U kunt daarom overdag beter bij uw accommodatie relaxen.
Dag 18 Etosha - Otjihavera Mountains (ca. 490 km)
In de ochtend rijdt u terug naar de omgeving van Windhoek. Onderweg kunt u eventueel nog stoppen in Okahandja voor een bezoek aan de lokale markt. Hier is uw laatste mogelijkheid om nog een aantal souvenirs te kopen, als dit eerder tijdens reis niet gelukt is. Net ten noorden van Windhoek ligt de accommodatie voor een laatste overnachting in Namibië. U overnacht hier in The Elegant Farmstead, een guestfarm gelegen aan een droge rivier bedding, in de Otjihavera Mountains. Vanuit de accommodatie kunt u optionele excursies maken zoals een safari per open wagen of een prachtige wandeling. Indien gewenst verzorgen zij 's avonds voor een diner onder de sterrenhemel en sluit u uw dag af rondom de 'boma'.
Dag 19 Otjihavera - Windhoek (ca. 140 km) - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag reist u terug naar de luchthaven van Windhoek, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur Europcar Categorie W, Toyota Hilux Turbo Diesel double cab 4x4 (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • persoonlijke routbeschrijving en wegenkaart
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen. Gedurende het laagseizoen ligt de prijs op circa € 3.195,- per persoon. De prijsindicatie in het hoogseizoen is rond € 3.495,- per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.
  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Bagatelle Kalahari Game Ranch - Kalahari
incl. ontbijt en diner
Bagatelle Kalahari Game Ranch ligt aan de rand van de zuidelijke Kalahari woestijn. Het middelpunt van de ranch is een oude boerderij die geheel gemoderniseerd is. Hier vindt u de receptie, lounge, eetkamer, bar, wijnkelder en de bibliotheek. Verder is er een zwembad en een recreatiegebied. De lodge bestaat uit drie verschillende type chalets. De chalets hebben allemaal dezelfde standaard van luxe en kwaliteit. Vier chalets zijn van hout en op palen gebouwd op de top van een Kalahari zandduin, met een onovertroffen uitzicht op het zuidwesten. De andere zes chalets zijn gebouwd tussen de duinen. Deze chalets zijn gebouwd van hooibalen met muren van 600mm dik, dit zorgt voor een goede isolatie. Tijdens warme dagen blijft het lekker koel binnen en tijdens koudere dagen blijft het warm. De laatste type is de Garden Court, deze zijn naast de lodge gelegen in een eigen tuin. Vanuit de ranch kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het cheeta center, maak een natuurwandeling in de prachtige omgeving of geniet van een onvergetelijke zonsondergang over de Kalahari.

Canyon Village - Fish River Canyon
incl. ontbijt
Canon Village ligt in het Gondwana Canon Park, op ongeveer 20 km van de Fish River Canyon. De cottages met airconditioning zijn gebouwd in Kaaps Hollandse stijl en hebben een prachtig uitzicht over de eindeloze vlakten van het Gondwana Canon Park. Canon Village is voorzien van een restaurant, gezellige bar en een buitenzwembad. De producten die men gebruikt voor het bereiden van de maaltijden zijn vers uit eigen tuin en slagerij. In de nabije omgeving kunt u bij zonsondergang een mooie wandeling of paardrijdtocht maken. Uiteraard kunt u vanuit hier ook een bezoek brengen aan de beroemde Fish River Canyon.

Klein-Aus Vista (Eagle's Nest) - Aus
incl. ontbijt
De accommodaties van Klein Aus Vista zijn gelegen in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park. Het Eagles Nest is een kleinschalige accommodatie met maar zeven chalets. De chalets van Eagles Nest zijn gelegen tegen een berghelling met uitzicht over de eindeloze woestijn. De chalets zijn gebouwd uit natuurlijke stenen en voorzien van een keukentje, badkamer, openhaard en eigen veranda met braai. Voor een diner kunt u terecht in het restaurant van de Desert Horse Inn, op 7 kilometer afstand gelegen en ook onderdeel van Klein Aus Visita. Een picknick ontbijt of lunch en een barbecue pakket zijn vooraf te bestellen. Vanuit Eagles Nest kunt u een bezoek brengen aan Kolmanskop of op zoek gaan naar de wilde paarden bij Aus.

Desert Homestead - Sossusvlei
incl. ontbijt en diner
Deze fraaie accommodatie ligt op circa 45 minuten rijden van de Sossusvlei Gate. De kamers hebben een grote veranda vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de omgeving. Desert Homestead heeft een authentieke uitstraling en beschikt over een fraai zwembad, pool deck en een gezellige bar. Vanuit de accommodatie kunt u zelf de Sossuslvei gaan verkennen maar dit kan ook georganiseerd per 4WD. Tevens worden er paardrijdtochten in de omgeving aangeboden. Na een drukke dag in de woestijn kunt u ’s avonds in het gemoedelijke restaurant van Desert Homestead genieten van een set-menu en heerlijke wijnen. Uw huurauto kunt u overdekt parkeren.

The Stiltz - Swakopmund
incl. ontbijt
The Stiltz is anders dan anders, een bijzondere en unieke plek. Vanuit de accommodatie hebt u uitzicht over de Atlantische Oceaan, de rivierbedding, de vogelrijke lagune en de zandduinen. The Stiltz is kleinschalig met maar negen bungalows en twee luxe villa’s. Opvallend is dat alle accommodaties op palen zijn gebouwd. De kamers zijn door houten loopbruggen met elkaar verbonden. Bungalows zeven en acht liggen gegarandeerd aan het strand. Het centrum van Swakopmund, met de vele restaurants, winkels etc., ligt op maar enkele minuten lopen.

Twyfelfontein Country Lodge - Damaraland
incl. ontbijt en diner
In de Huab Vallei midden in Damaraland ligt de Twyfelfontein Country Lodge. Het hotel wordt gekenmerkt door natuurlijke stenen en ligt tussen de rotsformaties. Dit hotel is het ideale uitgangspunt om de rotstekeningen, de Burnt Mountain en Organ Pipes te verkennen. Twyfelfontein Country Lodge beschikt over 56 kamers. Geniet vanuit uw hotelkamer van een prachtig uitzicht over de vallei of over de rotsen. Kom na een lange dag bij in het zwembad waar u een mooi uitzicht heeft over de vallei.

Grootberg Lodge - Damaraland
incl. ontbijt en diner
Aan de rand van het Grootberg Plateau ligt de gastvrije Grootberg Lodge. De lodge is onderdeel van een project tot behoud van de natuur en om de lokale bevolking bij het toerisme te betrekken. Vanuit Grootberg Lodge heeft u een oneindig uitzicht op de Klip River Valley en de omliggende bergen. Na een indrukwekkende dag neemt u een verfrissende duik in het zwembad, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht. In het restaurant heeft u keuze uit heerlijke lokale gerechten. De lodge beschikt over 11 elegante ingerichte chalets, gebouwd uit natuursteen. De chalets van Grootberg Lodge hebben onder ander een eigen badkamer met toilet. Vanaf uw veranda kijkt u uit over de vallei en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Vanuit Grootberg Lodge is het mogelijk om diverse activiteiten te ondernemen.

Opuwo Country Lodge - Opuwo
incl. ontbijt
Opuwo Country Hotel ligt op de top van een heuvel met een mooi uitzicht over de omliggende vallei. Hierdoor kunt u ‘s avonds genieten van een prachtige zonsondergang. Opuwo Country Hotel beschikt over standaard kamers en luxe kamers, welke allemaal zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. Verder heeft het hotel een zwembad, bar, restaurant, lounge, wijnkelder en souvenirshop. Het hotel is prima te bereiken per 4WD en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de himba’s. Ook is het mogelijk om vanuit Opuwo Country Hotel een excursie te maken naar de Epupa Falls of het Uukwaluudhi Reserve.

Dolomite Camp - Etosha National Park
incl. ontbijt
Het Dolomite Camp is het eerste kamp dat gebouwd is aan de westkant van het Etosha National Park. Hierdoor is een nieuw gedeelte van het park toegankelijk geworden, want voorheen mochten hier slechts enkel mensen met toestemming komen. Het moderne Dolomite Camp is gebouwd van natuurlijke materialen en beschikt onder andere over een lounge, bar en restaurant, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het landschap. Na een intensieve dag kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad. Vanuit het hoofdgebouw bereikt u via het wandelpad de 20 rietgedekte chalets, welke van alle gemakken zijn voorzien. Zo beschikken de chalets onder andere over een eigen badkamer, ventilator en koffie- en theefaciliteiten. Twee chalets zijn ruimer ingericht en beschikken zelfs over een eigen plunge pool. Vanaf uw privé terras heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende savanne en kunt u genieten van een spectaculaire zonsopgang of zonsondergang.

Etosha Village - Etosha National Park
incl. ontbijt en diner
Op slechts twee kilometer van de Anderson Gate naar Etosha ligt Etosha Village. Dit camp is groot van opzet maar omdat de individuele chalets in clusters van vijf zijn gebouwd en er veel begroeiing is voelt het minder grootschalig aan. U verblijft hier in een van de 41 ruime chalets, voorzien van alle gemakken. De chalets zijn ruim en hebben een comfortabel bed, slaapbank en een moderne badkamer met inloopdouche. Tevens is er een eigen veranda met zitje en er is overdekte parkeergelegenheid voor uw huurauto. Etosha Village is ook zeer geschikt voor families want de slaapbank is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Er loopt geen wild op het terrein van de lodge maar u kunt wel genieten van allerlei kleurrijke vogels. Tussen de safari-activiteiten door kunt u heerlijk ontspannen bij een van de twee zwembaden. De maaltijden zijn in buffetvorm en u kunt dineren in een van de drie boma’s. In de bar hebt u keuze uit de beste Zuid-Afrikaanse wijnen en cocktails. Vanuit Etosha Village bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten, bijvoorbeeld begeleide safaritochten. Activiteiten zijn eenvoudig ter plaatse te reserveren bij het adventure centrum van de lodge.

The Elegant Farmstead - Okahandja
incl. ontbijt
The Elegant Farmstead straalt een en al ontspanning uit. U zult hier dan ook optimaal van uw vakantie kunnen genieten. Samen met vriendelijk en persoonlijk gericht personeel, mooi ingerichte kamers van alle faciliteiten voorzien en gratis wifi, maakt uw verblijf hier compleet. Door de oude boerderij te combineren met moderne elementen heeft deze accommodatie een bijzondere sfeer gekregen. Er zijn veel verschillende activiteiten te doen zoals natuurlijk een gamedrive, een sundowner, wandelsafari’s en een cheeta-tour. Er zijn hier veel verschillende landdieren en vogels te vinden die u kunt gaan bewonderen vanuit The Elegant Farmstead.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »