Menu

Namibië in Stijl

In korte tijd bezoekt u de belangrijkste highlights van Namibië. Op het programma staan de Kalahari woestijn, de Sossusvlei, Swakopmund en natuurlijk een van de beroemste parken van Afrika; Etosha National Park. U reist per eigen huurauto waardoor u in uw eigen tempo het land kunt ontdekken. Tijdens de rondreis overnacht u in stijlvolle accommodaties, gelegen op de mooiste plekjes en geniet u van vele extra's. Ontdek Namibië in stijl.

Reisduur: 13 dagen

Windhoek - Kalahari - Sossusvlei - Swakopmund - Vingerklip - Etosha National Park - Okonjima

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Namibië in Stijl inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Ideaal voor een kortere vakantie, zoals bijvoorbeeld de hersftvakantie of de meivakantie
 • De accommodaties in deze reis zijn stijlvol en vaak nét iets anders dan de normale verblijfsplaatsen
 • Verblijf bijvoorbeeld in een accommodatie in de Sossusvlei die voelt alsof u in Marokko bent, of een modern en kleurrijk hotel in Swakopmund
bekijk meer

Dag tot daginklappen

luipaard - Namibië - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u een uitgebreid programma overhandigt en eventuele vragen kan beantwoorden. Vervolgens haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in de stad. Windhoek, de hoofdstad van Namibië, heeft in het verleden vele namen gehad, zoals 'Ali Gams’, 'Queen Adelaide's Bath' en ‘Winterhoek’. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en o.a. een bezoek brengen aan de Christuskerk, de Alte Feste, het oudste huis in Windhoek met daarin het Statenmuseum, het oude treinstation en de National Art Gallery.

Tip: bezoek het Hilton Hotel in Windhoek aan het einde van de dag. Hier kunt u op het dakterras onder het genot van een drankje naar de mooie zonsondergang kijken.

Tip: erg gezellig is Joe's Beerhouse. U kunt hier wat drinken maar ook genieten van heerlijke vleesgerechten, reserveren wordt aanbevolen.
Dag 2 Windhoek - Kalahari (ca. 250 km)
Vanuit Windhoek rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn. U rijdt langs uitgestrekte vlaktes met rode zandduinen en camelthorn bomen. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij Rehoboth. Het kleine plaatsje heeft wel 20 kerken en 7 kilometer van de hoofdweg is een klein safaripark, gelegen aan een stuwmeer. Hier kunt eventueel wat drinken alvorens u verder rijdt. Na aankomst in de lodge kunt u in de namiddag optioneel deelnemen aan een woestijn-drive waarbij u de Kalahari woestijn verkent. U ziet wellicht struisvogels, oryx en zebra's. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner. De ondergaande zon en de veranderende kleuren van de zandduinen maken dit tot een mooi schouwspel.
Dag 3 Kalahari woestijn
Dag ter vrije besteding in de Kalahari woestijn. Deze woestijn strekt zich uit over 5 landen en heeft een oppervlakte van meer dan 13 maal Nederland. De letterlijke betekenis is 'de grote dorst' vanwege het grote gebrek aan water in vele gebieden. Bij uw accommodatie kunt u een gamewalk boeken. Onder begeleiding van een gids maakt u een tocht door de Kalahari woestijn. De lodge waar u overnacht is een ware groene oase te midden van het dorre en droge woestijnlandschap. De huisjes liggen in een met palmbomen en acacia’s begroeide tuin waarin ook een zwembad ligt.

Noot: vandaag is een begeleide bushman walk inclusief.
Dag 4 Kalahari - Sossusvlei (ca. 320 km)
Vandaag rijdt u naar de Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. In de middag kunt u heerlijk relaxen of deelnemen aan een van de optionele activiteiten. Een aanrader is een sundowner drive, waarbij u met een drankje geniet van de zonsondergang.
Dag 5 Sossusvlei
Wij adviseren u vroeg op te staan voor  een bezoek aan de Sossusvlei. Vertrekt u later op de dag dan kunnen de temperaturen flink oplopen. De gate opent al bij zonsopgang en meestal is het ontbijt al vroeg verkrijgbaar of u kunt vragen naar de mogelijkheden voor een packed breakfast. Vanaf de gate is het nog 60 km rijden naar ‘vlei’, een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Ons advies is om meteen naar de Deadvlei te rijden. Heeft u een goede basis conditie dan kunt u hier de duin 'Big Daddy’ beklimmen die grenst aan de Deadvlei. De beklimming wordt beloont met een prachtig uitzicht over de zandduinen. Hierna kunt u afdalen naar de Deadvlei en teruglopen naar de parkeerplaats. De Deadvlei is afgesloten van de rivier door een grote zandduin. Hierdoor komt er geen water meer in de zoutpan. De bomen die hier staan zijn inmiddels al 1000 jaar dood maar door het gebrek aan luchtvochtigheid nog steeds niet vergaan. Voordat u de gate weer uitrijdt naar uw accommodatie is een bezoek aan de kleine Sesriem Canyon nog de moeite waard. Door de canyon kunt u een korte wandeling maken. De middag is ter vrije besteding in uw accommodatie. 

Noot: Entreegelden voor de Sossusvlei zijn bij de gate te voldoen. Om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken is de laatste 5km een 4WD nodig. Vanaf het parkeerterrein kunt u tegen betaling een transfer regelen. Zelf rijden is alleen mogelijk met een 4x4 en als u een zeer ervaren chauffeur bent.
Dag 6 Sossusvlei - Swakopmund (ca. 365 km)
De volgende bestemming is Swakopmund. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en over de Kuiseb Pass. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. Stop onderweg nog even in Solitaire voor een heerlijke koffie en apfelstrüdel bij de bij Mc Gregor’s Bakery. Net voor Swakopmund kunt u in Walvis Bay nog even stoppen bij de lagune waar vaak flamingo’s te zien zijn. Restaurant Raft is hier eventueel een leuke lunchlocatie. De komende twee nachten verblijft u in Swakopmund, na Windhoek de grootste stad van Namibië. De stad ligt aan zee en is daardoor ook een geliefde plek voor de lokale vakantieganger. Door de zeewind is de temperatuur hier aangenaam maar wel koeler. Het Duitse karakter van de stad vindt u terug in de vele Duitse hotel- en straatnamen. Het centrum van de stad is compact en eenvoudig te voet te verkennen
Dag 7 Swakopmund
Dag ter vrije besteding. In de ochtend vertrekken er vanuit Walvis Bay verschillende boten voor een marine cruise. Tijdens de boottocht ziet u pelikanen, zeeleeuwen en met geluk zelfs dolfijnen. Lunch is meestal inbegrepen en aan boord zijn verse oesters verkrijgbaar. Wilt u actief bezig zijn, ga dan kajakken tussen de zeeleeuwen bij Pelican Point. Swakopmund wordt ook wel de adrenalinehoofdstad genoemd, in en om de stad is dan ook genoeg te doen. Wat dacht u van sandboarden, skydiven of een tochtje door de zandduinen op een quad-bike? Leuke excursies in de Namib Desert zijn een living desert tour en een Welwitschia tour. Activiteiten kunt u zelf eenvoudig online reserveren. In het centrum van Swakopmund vindt u diverse leuke koffietentjes waar het gezellig vertoeven is na een wandeling over het strand. Voor het avondeten kunnen we The Tug, Kücki’s Pub en restaurant Brewer & Butcher van het Strand Hotel aanbevelen.

Meer informatie: www.namibiancharters.com, www.pelican-point-kayaking.com, www.namibiadesertexplorers.com en www.the-tug.com
Dag 8 Swakopmund - Vingerklip (ca. 375 km)
U reist vandaag verder in noordelijke richting naar Damaraland, het gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. U verlaat Swakopmund en rijdt in de richting van Henties Bay. Eventueel kunt u nog een stop maken net voor Jakkalsputz, waar het scheepswrak Zeila ligt. Net na Henties Bay verlaat u de kust en rijdt u het binnenland van Namibië in. Via het plaatsje Uis rijdt u richting Khorixas, waar u nabij de komende nacht verblijft. U kunt de rest van de dag tot rust komen bij uw accommodatie en wellicht een frisse duik nemen in het zwembad. Of maak een mooie wandeltocht in de omgeving.
Dag 9 Vingerklip - Etosha National Park (ca. 200 km)
Deze ochtend kunt u starten met een bezoek aan het Petrified Forest, een serie van versteende bomen. Via het plaatsje Outjo, waar een erg goede bakkerij is, rijdt u vervolgens naar de lodge vlakbij de Anderson gate van Etosha. Na aankomst kunt u ontspannen bij het zwembad van de lodge of op de veranda van uw tent.
Dag 10 Etosha National Park
Vandaag kunt u met uw eigen huurauto op safari gaan in het Etosha National Park. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Tijdens de safari ziet u met een beetje geluk giraffen, olifanten, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook het roofwild zoals jakhalzen, cheeta’s en leeuwen leven in het park. Vooral in de droge perioden is het wild aangewezen op de waterpoelen in het park, waar de kans groot is dat u veel dieren ziet.

Tip: Het is niet raadzaam om een hele dag in het park rond te rijden. Als het warm wordt, trekken de meeste dieren zich terug in de schaduw en komen pas weer rond 18.00 tevoorschijn. U kunt daarom in de middag beter bij uw accommodatie relaxen.
Dag 11 Etosha National Park
Wederom kunt u vandaag op safari gaan in Etosha. Indien gewenst kan dit optioneel ook een georganiseerde gamedrive zijn die u kunt reserveren bij uw accommodatie. We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken. U kunt bijvoorbeeld een ontbijtbox meenemen en hiervan onderweg genieten. Onderweg kunt u van de doorgaande weg naar afbuigen naar verschillende ‘loops’ waarbij u vaak langs waterpoelen rijdt en dus een grote kans heeft om wilde dieren te spotten. Bij één van deze rondjes komt u zelfs uit op de zoutpannen van Etosha National Park. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de immense zoutvlakten, een prachtig contrast met de blauwe lucht.
Dag 12 Etosha National Park - Okonjima (ca. 240 km)
Genesteld in de bergen van Omboroko, ten westen van het Waterberg Plateau Park ligt het Okonjima Nature Reserve. In de lokale Hererotaal betekent Okonjima 'plaats van de bavianen', maar dit zijn zeker niet de enigste dieren die hier leven. Okonjima is tevens de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Deze organisatie beschermt met name de cheeta’s en de luipaarden die voor het toerisme in gevangenschap worden gehouden of beschoten zijn door boeren omdat ze een dreiging vormen voor hun vee. Het belangrijkste doel van de organisatie is het behoud van de cheeta’s en luipaarden door middel van onderwijs, onderzoek en een rehabilitatieprogramma. Tijdens uw verblijf in Okonjima kunt u meer leren over de projecten van AfriCat en er op uit trekken om de luipaarden en cheeta’s te zien. We raden u aan om ’s middags bij aankomst in de lodge een leopard tracking te doen. Hierbij gaat u met een safari-truck onder begeleiding van een gids op zoek naar luipaarden.
Dag 13 Okonjima - Windhoek (ca. 275 km) - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Deze ochtend kunt u in het Okonjima Nature Reserve nog een excursie doen. Wij adviseren een tocht naar de cheeta’s, waarbij u ze van dichtbij kunt zien. Deze cheeta’s zijn opgevangen en kunnen helaas niet meer terugkeren in het wild. Maar deze dieren zijn zeker niet tam en zorgen nog voor hun eigen eten. Vervolgens reist u naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur Europcar Categorie R, bijvoorbeeld een Toyota Rav4 4x2 medium SUV (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • bushmanwalk in Intu Africa Zebra Lodge
 • 30 minuten spa behandeling in Eagle Tented Lodge
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen. Gedurende het laagseizoen ligt de prijs op circa € 2.395,- per persoon. De prijsindicatie in het hoogseizoen is rond € 2.695,- per persoon (juli t/m oktober).De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.
  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The Elegant Guest House - Windhoek
incl. ontbijt
The Elegant Guesthouse staat bekend om haar gastvrijheid, klantvriendelijkheid en elegant gedecoreerde kamers met een stijlvolle inrichting. Het personeel zal uw verblijf hier zo comfortabel mogelijk maken. Daarnaast heeft The Elegant Guesthouse goede aanbiedingen in het laagseizoen. Op een luxueuze en heerlijke manier in Windhoek verblijven kan dus in The Elegant Gueshouse. Gelegen in een leuke wijk van Windhoek waar Joe’s Beerhouse (een erg populair café-restaurant) op nog geen 5 minuten loopafstand ligt. Geheel voorzien van alle goede faciliteiten zoals een zwembad, wifi-lounge en een bibliotheek.

Intu Afrika Zebra Lodge - Kalahari
incl. ontbijt en diner
De intu Afrika Zebra Lodge is gelegen in een 10.000 hectare groot wildreservaat in de zuidwestelijke regio van de Kalahari. De uitgestrektheid van het reservaat wordt gekenmerkt door hoge rode duinen die bedekt zijn met een unieke vegetatie. Het is een ideale omgeving om de Kalahari te ontdekken per voet of middels een 4x4 voertuig. Elke kamer van de lodge beschikt over airconditioning en een eigen badkamer met alle moderne gemakken. De eenvoudige, maar elegante kamers zullen u doen denken aan de vervlogen tijd. In de lodge heeft u 's ochtends, 's middags en 's avonds de gelegenheid om een Afrikaanse maaltijd te nuttigen.

Le Mirage Desert Lodge - Sossusvlei
incl. ontbijt en diner
Deze accommodatie is een wat vreemde verschijning in het desolate landschap. Sommige reizigers baseren hun mening over de lodge al op basis van de bouwstijl en de website, maar dit is zeker niet terecht. De accommodatie is uniek en binnen de muren van het fort voelt het als een oase in de woestijn. Er is veel beplanting rondom het zwembad en de comfortabele ligstoelen zijn de perfecte plek om na een bezoek aan de Sossusvlei te ontspannen. De spa is ook uitstekend en zeker een aanrader na een intensieve duinbeklimming. De kamers bevinden zich in twee verschillende gebouwen, de Oasis en Camelthorn building. We proberen kamers aan te bieden in de Oasis building, deze zijn ruimer en hebben een balkon. De dikke muren van het gebouw houden de kamers aangenaam koel. Op de meeste avonden wordt een 5-gangen diner geserveerd in het restaurant. Het ontbijt is in de ochtend in buffetstijl. Voor de lodge geniet u aan het einde van de dag van een fantastische sundowner. Optionele excursies die worden aangeboden zijn een nature drive, ballonvaart en quad rijden. Een excursie naar de Sossuvlei kunt u eventueel ook reserveren als u niet zelf wilt rijden. Vanuit Le Mirage is het maar 30 minuten rijden naar de Sossusvlei Gate en uw huurauto kunt u overdekt parkeren.

The Delight Hotel Swakopmund - Swakopmund
incl. ontbijt
Dit moderne hotel, met een prachtig design en frisse kleuren, is een van onze favoriete accommodaties in Swakopmund. Het hotel is gelegen in het centrum van de stad op loopafstand van alle winkels, bars, restaurants en het strand. De 54 kamers zijn van alle gemakken voorzien en bijzonder stijlvol ingericht. Tien kamers hebben een loft waar nog twee extra bedden staan, een perfecte keuze voor gezinnen. Dagelijks is er een uitstekend ontbijt inbegrepen waarbij er zelfs verse wafels verkrijgbaar zijn. Uw huurauto kunt u veilig parkeren op de afgesloten parkeerplaats achter het gebouw.

Vingerklip Lodge - Damaraland
incl. ontbijt en diner
De Vingerklop Lodge is een erg mooie accommodatie, gelegen midden in een adembenemend landschap. De lodge is helemaal ingericht naar de Afrikaanse stijl en straalt een knusse en leuke sfeer uit waar u zich snel thuis zult voelen. Het privé reservaat waar Vingerklip Lodge in gelegen is, heeft een grootte van 1600 hectare. Daarin zijn 3 verschillende waterpunten waar veel dieren op af komen, zoals de giraffe, eland, zebra, kudu, antilope, springbok, impala, wrattenzwijn, baviaan en de steenbok. Deze dieren worden ook vaak gespot tijdens een van de wandelsafari’s. Om het helemaal af te maken is er in de Vingerklop Lodge ook een goed restaurant, een heerlijk zwembad en een jacuzzi voor de nodige ontspanning.

Eagle Tented Camp - Etosha National Park
incl. ontbijt en diner
Het Eagle Tented Lodge & Spa biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen en valleien. Deze luxe lodge is gebouwd van natuurlijke rotsen en voorzien van een rieten dak. Verblijft u in deze lodge, dan heeft u een keuze uit twee restaurants. Daarnaast beschikt Eagle Tented Lodge & Spa over twee bars en een zwembad. Kom na een drukke dag tot rust in de volledig verzorgde spa. In deze spa geniet u van diverse aroma- en modderbaden, massages, pedicure en manicure. Volg hier ook eens een yogales. Het kleinschalige Eagle Tented Lodge & Spa beschikt over acht standaard en acht luxe canvas tenten. Op het verhoogde houten balkon heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarnaast beschikken alle ruime ingerichte tenten over een zwembad of buitenbad. De badkamers zijn voorzien van een douche, toilet en wastafel

Okonjima Plains Camp - Okonjima Nature Reserve
incl. ontbijt en diner
Okonjima Plains Camp is ontstaan uit een oude boerderij, geheel gerenoveerd naar een moderne stijl waarbij de oude elementen nog zichtbaar zijn. Dit geeft Plains Camp een unieke en leuke sfeer. De boerderij wordt nu gebruikt als restaurant. Daarnaast zijn er standard en view kamers beschikbaar, zo heeft elke kamer een prachtig uitzicht op het uitgestrekte graslandschap van Okonjima. Plains Camp is familie en rolstoel vriendelijk. Ook heeft elke kamer een kleine veranda, een mini koelkast en een ruime douche. Tijdens een verblijf in Okonjima hoeven de gasten zich niet te vervelen, want er zijn voldoende activiteiten mogelijk die ter plaatse zijn te reserveren. Uiteraard kunnen er gamedrives worden gemaakt, om het wild in de omgeving te spotten. Daarnaast zijn er wandelroutes die zowel individueel als met gids bewandeld kunnen worden. Okonjima is tevens de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Deze organisatie beschermt met name de cheeta’s en de luipaarden die voor het toerisme in gevangenschap worden gehouden of beschoten zijn door boeren omdat ze een dreiging vormen voor hun vee. Het belangrijkste doel van de organisatie is het behoud van de cheeta’s en luipaarden door middel van onderwijs, onderzoek en een rehabilitatieprogramma. De AfriCat Foundation beschermt daarnaast ook leeuwen, woestijnlynxen, wilde honden en hyena’s. Tijdens uw verblijf in Okonjima kunt u meer leren over de projecten van AfriCat en er op uit trekken om de luipaarden en cheeta’s te zien.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »