Menu

Selfdrive Namibië Noord én Zuid

Neem de tijd om Nambië te ontdekken tijdens deze reis 'Namibië 'Noord én Zuid'. Tijdens de reis rijdt u via de Kalahari woestijn naar de Fish River Canyon. Vanuit Aus kunt u de fotogenieke spookstad Kolmanskop bezoeken. In deze reis ziet u ook de zandduinen van de Sossusvlei. Vanuit de kustplaats Swakopmund kunt u deelnemen aan diverse excursies. In het noorden bezoekt u de himba's en de Epupa Falls. Per huurauto verkent u het Etosha National Park, waar u op zoek gaat naar o.a. impala’s, giraffen, olifanten, oryx, zebra’s en neushoorns. Via Waterberg reist u vervolgens terug naar Windhoek. Doordat u reist met een 4WD kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontdekt u het echte Namibië!

Reisduur: 22 dagen

Windhoek - Kalahari - Fish River Canyon - Sossusvlei - Swakopmund - Damaraland - Opuwo - Epupa Falls - Etosha - Waterberg

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Selfdrive Namibië Noord én Zuid inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is geschikt voor koppels die de tijd hebben om Namibië te ontdekken
 • U reist van Windhoek naar het uiterste zuiden (Fish River Canyon) en via het uiterste noorden (Epupa Falls) weer terug naar Windhoek
 • U maakt kennis met veel verschillende landschappen en culturen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Swakopmund quad - Swakopmund - Namibië - foto: lokale agent
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Windhoek
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u een uitgebreid programma overhandigt en eventuele vragen kan beantwoorden. Vervolgens haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in de stad. Windhoek, de hoofdstad van Namibië, heeft in het verleden vele namen gehad, zoals 'Ali Gams’, 'Queen Adelaide's Bath' en ‘Winterhoek’. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en o.a. een bezoek brengen aan de Christuskerk, de Alte Feste, het oudste huis in Windhoek met daarin het Statenmuseum, het oude treinstation en de National Art Gallery.

Tip: bezoek het Hilton Hotel in Windhoek aan het einde van de dag. Hier kunt u op het dakterras onder het genot van een drankje naar de mooie zonsondergang kijken.

Tip: erg gezellig is Joe's Beerhouse. U kunt hier wat drinken maar ook genieten van heerlijke vleesgerechten, reserveren wordt aanbevolen
Dag 2 Windhoek - Kalahari (ca. 280 km)
Vanuit Windhoek rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn. U rijdt langs uitgestrekte vlaktes met rode zandduinen en camelthorn bomen. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij Rehoboth. Het kleine plaatsje heeft wel 20 kerken en 7 kilometer van de hoofdweg is een klein safaripark, gelegen aan een stuwmeer. Na aankomst in de lodge kunt u in de namiddag optioneel deelnemen aan een woestijn-drive waarbij u de Kalahari woestijn verkent. U ziet wellicht een struisvogel, oryx en zebra. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner. De ondergaande zon en de veranderende kleuren van de zandduinen maken dit tot een mooi schouwspel
Dag 3 Kalahari - Fish River Canyon (ca. 430 km)
Als u vandaag op tijd vertrekt, dan kunt u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest bij Keetmanshoop. Dit staat bekend om haar 300 jaar oude bomen met hun grillige vormen. Ook kunt u Giants Playground bezoeken. Hier liggen grote rotsblokken die op natuurlijke wijze heel kunstig opeen zijn gestapeld. U vervolgt de reis naar de Fish River Canyon, een immense kloof met een adembenemend uitzicht. Bij aankomst kunt u in de namiddag een sundowner drive doen. Hierbij rijdt uw gids u door het Gondwana Canyon Park, waarbij u veel leert over de geologie, flora en fauna (ca. 3 uur). Of u kunt zelf met een drankje in de hand naar een heuvel nabij de lodge lopen, waar vandaan u mooi uitzicht voor de zonsondergang
Dag 4 Fish River Canyon
Vandaag kunt u de Fish River verkennen. De canyon heeft een lengte van ongeveer 160 km, is 27 km breed en heeft een diepte van 550 meter. Door de canyon stroomt de ‘Fish River’ en in de poelen leven verschillende soorten vissen. In het gebied komen ook klipspringers, bavianen en grondeekhoorns voor. Voor de vroege vogels zijn er twee excursiemogelijkheden. U kunt met een gids een tocht van circa 6 kilometer maken door het Gondwana Canyon Park (ca. 3 uur). Of rijd samen met een gids naar een mooi uitzichtpunt, waar u met een kop koffie van de zonsopgang kunt genieten. Vanuit de accommodatie worden verschillende optionele excursies georganiseerd waaronder wandelingen en paardrijdtochten. Ook een georganiseerde Canyon-drive (ca. 3 uur) behoort tot de mogelijkheid.
Dag 5 Fish River Canyon - Aus (ca. 265 km)
Via een prachtige weg door naar de omgeving van Aus, gelegen aan de rand van de Namib woestijn. Vanuit de accommodatie waar u overnacht worden diverse excursies georganiseerd waaronder verschillende wandeltochten en een 'Farm-drive'. De 'Farm-drive' start om 16.00 uur en duurt ongeveer tot 17.30 uur. U rijdt langs de Eagles Nest Lodge naar Heinrichsfelde vanwaar u uitzicht heeft over het Sperrgebiet. Tijdens de rit rijdt u door een mooi landschap en heeft u kans om struisvogels, oryx en springbokken te zien. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner waarbij u kunt genieten van de prachtige zonsondergang en de geluiden van gekko's die 's avonds actief worden.
Dag 6 Aus
Vandaag heeft u ter vrije besteding in het kleine woestijnstadje Aus. Vandaag raden we aan de dag te beginnen met een bezoek aan Kolmanskop. U kunt dan de verlaten mijnwerkersstad bezoeken. U ziet gebouwen die voor en groot deel in het zand verdwenen zijn. Een erg fotogenieke bestemming. Wij raden u aan om vroeg op pad te gaan, aangezien u Kolmanskop van 09.30 uur tot 11.30 uur kunt bezoeken. De gegidste tours vertrekken om 10.00 en 11.00 uur. Na een bezoek aan Kolmanskop kunt u nog doorrijden naar het kustplaatsje Lüderitz (ca. 15 km). Dit Duits aandoende stadje is gelegen aan de Atlantische kust. Om hier te komen rijdt u door het Sperrgebiet, een ‘Verboden Gebied’ ter grote van 26.000 vierkante kilometer. In dit Sperrgebiet lagen vroeger de diamanten letterlijk voor het oprapen. Er kunnen nu nog steeds diamanten liggen. Daarom mag u de auto ook niet verlaten. In Lüderitz kunt u een stadswandeling maken langs de oude Duitse gebouwen waarvan er een aantal nog in goede staat zijn, zoals het Georke huis.
Dag 7 Aus - Sossusvlei (ca. 320 km)
Vandaag verlaat u Aus en rijdt u naar de Sossusvlei gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen die een hoogte van wel 200 meter kunnen bereiken. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Een bezoek aan de Dead vlei mag zeker niet ontbreken. Deze 'vlei' is afgesloten van de rivier door een grote zandduin. Hierdoor komt er geen water meer in de zoutpan. De bomen die hier staan zijn inmiddels al 1000 jaar dood maar door het gebrek aan luchtvochtigheid nog steeds niet vergaan. Een surrealistisch landschap.
Dag 8 Sossusvlei
Wij adviseren u vroeg op te staan voor een bezoek aan de Sossusvlei. Vertrekt u later op de dag dan kunnen de temperaturen flink oplopen. De gate opent al bij zonsopgang en meestal is het ontbijt al vroeg verkrijgbaar of u kunt vragen naar de mogelijkheden voor een packed breakfast. Vanaf de gate is het nog 60 km rijden naar ‘vlei’, een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Ons advies is om meteen naar de Deadvlei te rijden. Heeft u een goede basis conditie dan kunt u hier de duin 'Big Daddy’ beklimmen die grenst aan de Deadvlei. De beklimming wordt beloont met een prachtig uitzicht over de zandduinen. Hierna kunt u afdalen naar de Deadvlei en teruglopen naar de parkeerplaats. De Deadvlei is afgesloten van de rivier door een grote zandduin. Hierdoor komt er geen water meer in de zoutpan. De bomen die hier staan zijn inmiddels al 1000 jaar dood maar door het gebrek aan luchtvochtigheid nog steeds niet vergaan. Voordat u de gate weer uitrijdt naar uw accommodatie is een bezoek aan de kleine Sesriem Canyon nog de moeite waard. Door de canyon kunt u een korte wandeling maken. De middag is ter vrije besteding in uw accommodatie.

Noot: Entreegelden voor de Sossusvlei zijn bij de gate te voldoen. Om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken is de laatste 5km een 4WD nodig. Vanaf het parkeerterrein kunt u tegen betaling een transfer regelen. Zelf rijden is alleen mogelijk met een 4x4 en als u een zeer ervaren chauffeur bent.
Dag 9 Sossusvlei – Swakopmund (ca. 365 km)
De volgende bestemming is Swakopmund. De route voert eerst door het Namib-Naukluft Park en over de Kuiseb Pass. Het eerst genoemde park neemt een groot deel van het woestijngebied van Namibië voor haar rekening. Daarnaast heeft u vanaf het Naukluft Massif een mooi uitzicht. Stop onderweg nog even in Solitaire voor een heerlijke koffie en apfelstrüdel bij de bij Mc Gregor’s Bakery. Net voor Swakopmund kunt u in Walvis Bay nog even stoppen bij de lagune waar vaak flamingo’s te zien zijn. Restaurant Raft is hier eventueel een leuke lunchlocatie. De komende twee nachten verblijft u in Swakopmund, na Windhoek de grootste stad van Namibië. De stad ligt aan zee en is daardoor ook een geliefde plek voor de lokale vakantieganger. Door de zeewind is de temperatuur hier aangenaam maar wel koeler. Het Duitse karakter van de stad vindt u terug in de vele Duitse hotel- en straatnamen. Het centrum van de stad is compact en eenvoudig te voet te verkennen.
Dag 10 Swakopmund
Dag ter vrije besteding. In de ochtend vertrekken er vanuit Walvis Bay verschillende boten voor een marine cruise. Tijdens de boottocht ziet u pelikanen, zeeleeuwen en met geluk zelfs dolfijnen. Lunch is meestal inbegrepen en aan boord zijn verse oesters verkrijgbaar. Wilt u actief bezig zijn, ga dan kajakken tussen de zeeleeuwen bij Pelican Point. Swakopmund wordt ook wel de adrenalinehoofdstad genoemd, in en om de stad is dan ook genoeg te doen. Wat dacht u van sandboarden, skydiven of een tochtje door de zandduinen op een quad-bike? Leuke excursies in de Namib Desert zijn een living desert tour en een Welwitschia tour. Activiteiten kunt u zelf eenvoudig online reserveren. In het centrum van Swakopmund vindt u diverse leuke koffietentjes waar het gezellig vertoeven is na een wandeling over het strand. Voor het avondeten kunnen we The Tug, Kücki’s Pub en restaurant Brewer & Butcher van het Strand Hotel aanbevelen. 

Meer informatie: www.namibiancharters.com, www.pelican-point-kayaking.com, www.namibiadesertexplorers.com en www.the-tug.com
Dag 11 Swakopmund - Twyfelfontein (ca. 360 km)
De reis gaat verder in noordelijke richting via Henties Bay naar Damaraland, het gebied tussen de Skeleton Coast en het centrale plateau van Namibië. Onderweg naar uw accommodatie kunt u een bezoek brengen aan Burnt Mountain, een door lava verkoolde berg, de unieke Organ Pipes rotsformatie en het Petrified Forest, een serie van versteende bomen. Tevens kunt u de rotsschilderingen gaan bezichtigen, daterend tot 6000 jaar terug, gemaakt door de San Bosjesmannen. Damaraland is het leefgebied van de woestijnolifanten. Vanuit Camp Kipwe kunt u een georganiseerde 'nature drive' boeken. De kans dat u de woestijnolifant zult zien is groot.
Dag 12 Twyfelfontein - Palmwag (ca. 150 km)
U rijdt vandaag naar het noorden van Damaraland, richting de Palmwag regio waar u de komende twee nachten zult verblijven. U kunt nog een omweg maken richting het Petrified Forest voor u naar het noorden afreist. De Palmwag concessie is een natuurgebied van circa 400.000 hectare groot en het thuis van vele diersoorten die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn. Zo kunt u hier giraffes, zebra’s en woestijnolifanten vinden, of wellicht zelfs een luipaard of een leeuw.
Dag 13 Palmwag
Vanuit de Grootberg Lodge kunt u meerdere activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een tocht op zoek naar de woestijnolifanten in de vroege ochtend. Met een gids en tracker gaat u op zoek naar deze olifanten. Na een ontspannen lunch en een mooie tocht door het landschap van Damaraland arriveert u begin van de middag weer bij de lodge. Al genoeg olifanten gezien? Boek dan de 'rhino tracking'. De kans is groot dat u samen met uw gids de neushoorns kunt spotten. Een unieke beleving!

Noot: rhinotracking is alleen mogelijk voor personen ouder dan 16 jaar en moet van tevoren worden gereserveerd.
Dag 14 Palmwag - Opuwo (ca. 260 km)
Vandaag gaat u naar het land van de Himba's en Herero. De regio is lokaal bekend als Kaokoland en is het meest authentieke deel van Namibië. Het landschap is ruig en de wegen zijn niet geasfalteerd. Maar daar staat tegenover dat u de mogelijkheid heeft om kennis te maken met een eeuwenoude cultuur. De Himba's en Herero behoren tot dezelfde stam. Echter in uiterlijk verschillen ze enorm. De Herero kleden zich volgens Victoriaanse traditie met veel stof en een geheel bedekt lichaam. De Himba's echter zijn nauwelijks gekleed en gebruiken een rode kleurstof gemengd met geitenvet als 'versiering'. In het dorp Opuwo ziet u beide bevolkingsgroepen op straat en kunt u fotogenieke plekken vinden.
Dag 15 Opuwo - Epupa Falls (ca. 200 km)
Bij uw accommodatie kunt u optioneel excursies reserveren met een bezoek aan een Himba-stam. Het hotel waar u verblijft heeft een programma opgesteld samen met een aantal Himba dorpen in de omgeving, in het kader van verantwoordelijk toerisme. Zo weet u zeker dat de inwoners van de dorpen profiteren van uw bezoek. Met een Himba-gids reist u naar het dorp, waar u een goed beeld kunt krijgen van de gewoontes, gebruiken en het dagelijkse leven. Meestal worden er cadeau's meegenomen in de vorm van meel, water en koffie omdat de himba's ruilhandel plegen en weinig waarde hechten aan geld. In de middag rijdt u verder naar Epupa Falls, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft. U kunt ervoor kiezen om ’s avonds een sun downer drive te maken met een gids. Ongeveer een uur voor zonsondergang, gaat u per open safari voertuig naar één van de heuvels met uitzicht op de watervallen van Epupa. U kunt genieten van een prachtig kleuren schouwspel
Dag 16 Epupa Falls
Deze dag is ter vrije besteding. De Epupa Falls zijn gelegen aan de grens tussen Namibië en Angola en is een van de weinige waterrijke plaatsen in Namibië. Er komen relatief weinig toeristen in deze regio, waardoor u kunt genieten van de rust en onverstoorde natuur om u heen. De omgeving bestaat veelal uit baobab bomen, wilde vijgenbomen en veelkleurige rotsen. Het hoogtepunt zijn uiteraard de watervallen zelf, die in totaal 60 meter naar beneden vallen over een lengte van 1,5 km. Een leuke activiteit is dan ook om een wandeltocht te maken langs de watervallen, waar u veel verschillende vogelsoorten kunt spotten. Tevens is het mogelijk om te gaan raften (tussen mei en november).
Dag 17 Epupa Falls - Etosha National Park (ca. 360 km)
Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. Na het ontbijt verlaat u Omarunga Lodge en vertrekt u richting het Etosha National Park. U rijdt weer terug naar Opuwo, waar u eventueel nog een aantal inkopen kunt doen. Vervolgens rijdt u door naar de westelijke ingangspoort naar Etosha, waar u de komende nacht verblijft. U overnacht in het Dolomite Camp, de enige accommodatie aan de westkant van Etosha. Na aankomst kunt u een verkoelende duik nemen in het zwembad, met uitzicht over een waterpoel.
Dag 18 Etosha National Park
Na het ontbijt betreedt u het Etosha National Park. Entreegelden voor het park kunt u ter plaatse voldoen. Het Etosha National Park, met een oppervlakte van 22.270 km2, is een van de belangrijkste wildparken van zuidelijk Afrika. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. Etosha dat ‘Grote Witte Plaats’ betekent dankt haar naam aan de enorme zoutpan die middenin het park te vinden is. Het park kent een grote diversiteit aan wildleven. U overnacht in het centrale deel van Etosha, waar u net buiten de toegangspoort verblijft.
Dag 19 Etosha National Park (ca. 180 km)
U reist verder het oosten van Etosha National Park, waar u in een andere accommodatie verblijft. We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken. U kunt bijvoorbeeld een ontbijtbox meenemen en hiervan onderweg genieten. Onderweg kunt u van de doorgaande weg naar afbuigen naar verschillende ‘loops’ waarbij u vaak langs waterpoelen rijdt en dus een grote kans heeft om wilde dieren te spotten. Bij één van deze rondjes komt u zelfs uit op de zoutpannen van Etosha National Park. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de immense zoutvlakten, een prachtig contrast met de blauwe lucht. Bij aankomst in de accommodatie aan de oostkant van Etosha National Park kunt u een gamedrive per open wagen met gids boeken
Dag 20 Etosha National Park
Ook vandaag staat de gehele dag in het teken van Etosha National Park. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend (bij zonsopgang) of laat in de middag door het park te rijden. De dieren zijn dan actief en vaak te vinden bij de waterplaatsen. Gedurende de dag zoeken de meeste dieren, vanwege de hitte, de schaduw op waar ze moeilijk zijn te zien. U kunt dan ook beter relaxen bij de accommodatie of een duik nemen in het zwembad.
Dag 21 Etosha - Waterberg Plateau Park (ca. 380 km)
De reis gaat verder naar het Waterberg Plateau Park. Tijdens uw rit naar uw accommodatie ziet u de Waterberg al boven alles uit torenen, een herkenbare rood zandstenen plateau. Voor vogelliefhebbers is dit nationale park een ideale bestemming. U vindt u meer dan 200 verschillende vogelsoorten maar ook kleine antilopensoorten zoals de damara dik-dik. Bij uw accommodatie kunt u ook een gamedrive reserveren, waarbij groter wild kunt zien zoals nijlpaarden, sabelantilopen of zelfs een luipaard. Ook kunt u eenvoudig op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Waterberg Plateau National Park. Een aanrader is de wandeltocht naar de top van het Waterberg Plateau. Dit kan onder begeleiding van een gids, maar u kunt ook bij de receptie van het Waterberg Park een boekje aanschaffen waar verschillende routes in staan. Het uitzicht zal zeker een beloning zijn voor de beklimming!
Dag 22 Waterberg - Windhoek (ca. 300 km) - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag rijdt u terug naar Windhoek. Onderweg kunt u eventueel nog stoppen in Okahandja voor een bezoek aan de lokale markt. Hier is uw laatste mogelijkheid om nog een aantal souvenirs te kopen, als dit eerder tijdens reis niet gelukt is. Via Windhoek rijdt u naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur Europcar Categorie W, Toyota Hilux Turbo Diesel double cab 4x4 (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • persoonlijke Engelsstalige routebeschrijving en wegenkaart
 • meet & greet bij aankomst door onze lokale vertegenwoordiging
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 3.750
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen. Gedurende het laagseizoen ligt de prijs op circa € 3.595,- per persoon. De prijsindicatie in het hoogseizoen is rond € 3.895,- per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.
  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Terra Africa Guesthouse - Windhoek
incl. ontbijt
Guesthouse Terra Africa is gelegen in Windhoek, de moderne hoofdstad van Namibië. Naast dat het een guesthouse is, is het ook een kunst galerij waar een Afrikaanse kunst collectie te zien is. Guesthouse Terra Africa is een kleinschalige accommodatie, voorzien van maar 10 kamers. De tweepersoonskamers en de familiekamers zijn van voorzien van een badkamer, TV en minibar. Guesthouse Terra Africa beschikt over een verwarmd zwembad, waar u na aankomst even heerlijk kunt bij komen van de lange vliegreis of de rondreis. U wordt hier warm verwelkomd en u kunt er genieten van de een verfijnde (Afrikaanse) keuken.

Kalahari Anib Lodge - Kalahari
incl. ontbijt
De Kalahari Anib Lodge ligt in een groene oase, middenin de Kalahari woestijn. De kamers en het grote zwembad liggen in een heerlijke tuin, rondom een binnenplaats met palmbomen. De Kalahari Anib Lodge ligt op ongeveer 30 kilometer van Mariental dus een perfecte plek voor een stopover tijdens een reis naar het zuiden van Namibië. Een echte aanrader is de desert-safari inclusief sundowner. Tijdens de safari kunt u genieten van het bijzonder landschap, ziet u klein wild en het nationale symbool, de gemsbok.

Canyon Road House - Fish River Canyon
incl. ontbijt
Aan de weg die loopt naar de welbekende Fish River Canyon bevindt zich Canyon Road House. Na een bezoek aan de Fish River Canyon of een van de andere uitkijkpunten in de omgeving kunt u letterlijk en figuurlijk bijtanken in en rondom Canon Road House. Zo kunt u bijvoorbeeld plaatsnemen in het themarestaurant of de bar die beide zijn toegewijd aan oude auto's. U dineert tussen de oude pick up trucks, die als het koud is veranderen in haardvuren. Geniet u liever van de buitenlucht? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad van Canoyn Road House. Vanaf hier kunt u de omgeving goed bewonderen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige zonsopgang? Aan het einde van de dag kunt u zich terugtrekken in uw kamer die voorzien is van airconditioning en een heerlijk bed.

Klein-Aus Vista (Desert Horse Inn) - Aus
incl. ontbijt
Het Desert Horse Inn is een kleine lodge in het Sperrgebiet, in het zuidwesten van Namibië. Sperrgebiet betekent 'verboden gebied' in het Duits omdat er tijdens de Duitse kolonisatie veel diamanten in de streek werden gewonnen. Desert Horse Inn dankt zijn naam aan de wilde Namibische paarden die regelmatig in de buurt worden gezien. Vanwege de hoge ligging biedt de Desert Horse Inn prachtige vergezichten over het omringende berglandschap en de uitgestrekte woestijnvlaktes. De lodge is volledig uit hout gebouwd en beschikt over 30 kamers. Breng een bezoek aan Kolmanskop, een spookstadje midden in de woestijn. Verder zijn er twee wandelroutes in de omgeving, waarbij u aan het einde kunt genieten van de schitterende zonsondergang. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te mountainbiken of paard te rijden in de omgeving.

Desert Quiver Camp - Sossusvlei
incl. ontbijt
Op ongeveer 5 kilometer van de toegang naar Sossusvlei vindt u het Desert Quiver Camp. Deze comfortabele accommodaties combineert moderne inrichting met traditioneel Afrikaanse architectuur. Vanuit uw huisje heeft u mooi uitzicht over de granieten rotsen open vlakten. Tijdens uw verblijf kunt u uw maaltijden nuttigen bij de nabijgelegen Sossusvlei Lodge. Maar u kunt ook zelf uw eigen ontbijt of diner koken. Op uw terras zijn alle faciliteiten aanwezig om een heerlijk maal te bereiden, waaronder ook een barbecue. Bij de receptie van Desert Quiver Camp kunt u dagelijks verse ingrediënten bestellen. Bij de receptie vindt u ook de bar en het zwembad, waar u een verkoelende duik kunt nemen.

Swakopmund Guesthouse - Swakopmund
incl. ontbijt
Gelegen in het centrum van Swakopmund, op slechts vijf minuten lopen van het strand, ligt het Swakopmund Guesthouse. Het heeft vier standaard kamers, zeven luxe kamers en een familiekamer. Alle kamers hebben een bijzondere en grote foto van de oceaan op de muur. Uiteraard hebben de kamers een eigen badkamer met douche en toilet. De badkamer heeft een bijzonder sfeer doordat de muren zijn versierd met kiezeltjes. Voordat u Swakopmund gaat verkennen, kunt u eerst genieten van een heerlijk ontbijt die er wordt geserveerd in Swakopmund Guesthouse.

Twyfelfontein Country Lodge - Damaraland
incl. ontbijt en diner
In de Huab Vallei midden in Damaraland ligt de Twyfelfontein Country Lodge. Het hotel wordt gekenmerkt door natuurlijke stenen en ligt tussen de rotsformaties. Dit hotel is het ideale uitgangspunt om de rotstekeningen, de Burnt Mountain en Organ Pipes te verkennen. Twyfelfontein Country Lodge beschikt over 56 kamers. Geniet vanuit uw hotelkamer van een prachtig uitzicht over de vallei of over de rotsen. Kom na een lange dag bij in het zwembad waar u een mooi uitzicht heeft over de vallei.

Grootberg Lodge - Damaraland
incl. ontbijt en diner
Aan de rand van het Grootberg Plateau ligt de gastvrije Grootberg Lodge. De lodge is onderdeel van een project tot behoud van de natuur en om de lokale bevolking bij het toerisme te betrekken. Vanuit Grootberg Lodge heeft u een oneindig uitzicht op de Klip River Valley en de omliggende bergen. Na een indrukwekkende dag neemt u een verfrissende duik in het zwembad, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht. In het restaurant heeft u keuze uit heerlijke lokale gerechten. De lodge beschikt over 11 elegante ingerichte chalets, gebouwd uit natuursteen. De chalets van Grootberg Lodge hebben onder ander een eigen badkamer met toilet. Vanaf uw veranda kijkt u uit over de vallei en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Vanuit Grootberg Lodge is het mogelijk om diverse activiteiten te ondernemen.

Opuwo Country Lodge - Opuwo
incl. ontbijt
Opuwo Country Hotel ligt op de top van een heuvel met een mooi uitzicht over de omliggende vallei. Hierdoor kunt u ‘s avonds genieten van een prachtige zonsondergang. Opuwo Country Hotel beschikt over standaard kamers en luxe kamers, welke allemaal zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. Verder heeft het hotel een zwembad, bar, restaurant, lounge, wijnkelder en souvenirshop. Het hotel is prima te bereiken per 4WD en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de himba’s. Ook is het mogelijk om vanuit Opuwo Country Hotel een excursie te maken naar de Epupa Falls of het Uukwaluudhi Reserve.

Dolomite Camp - Etosha National Park
incl. ontbijt
Het Dolomite Camp is het eerste kamp dat gebouwd is aan de westkant van het Etosha National Park. Hierdoor is een nieuw gedeelte van het park toegankelijk geworden, want voorheen mochten hier slechts enkel mensen met toestemming komen. Het moderne Dolomite Camp is gebouwd van natuurlijke materialen en beschikt onder andere over een lounge, bar en restaurant, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het landschap. Na een intensieve dag kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad. Vanuit het hoofdgebouw bereikt u via het wandelpad de 20 rietgedekte chalets, welke van alle gemakken zijn voorzien. Zo beschikken de chalets onder andere over een eigen badkamer, ventilator en koffie- en theefaciliteiten. Twee chalets zijn ruimer ingericht en beschikken zelfs over een eigen plunge pool. Vanaf uw privé terras heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende savanne en kunt u genieten van een spectaculaire zonsopgang of zonsondergang.

Etosha Safari Camp - Etosha National Park
incl. ontbijt
Het gezellige Etosha Safari Camp is een van onze favoriete accommodaties bij Etosha. De Anderson Gate ligt op slechts vijf minuten rijden. Er zijn vijftig kamers waarvan er tien geschikt zijn voor families (twee double bedden boven elkaar). Door het gebruik van lichte kleuren hebben de kamers een frisse uitstraling. De aparte badkamer heeft een inloopdouche voorzien van een mozaïek design van een olifant. Houdt u van gezelligheid, dan is het iedere avond goed vertoeven in het restaurant en de bar die geheel in de stijl zijn van een Afrikaanse shebeen. U zult zeker uw ogen uitkijken! Iedere avond is hier livemuziek van lokale muzikanten. Met een bar met een aanbod van verschillende soorten bier en cocktails zin alle ingrediënten aanwezig voor een gezellige avond. Het ontbijt en diner zijn altijd in buffetstijl. Reizigers kunnen er ook voor kiezen om een van de avonden te dineren in de nabij gelegen Etosha Safari Lodge. In de namiddag is het sowieso aan te raden om hier even een drankje te doen en te genieten van het uitzicht en de zonsondergang. De fraaie souvenirwinkel is de perfecte plek om inkopen te doen voor het thuisfront. Bij het camp kunt u, indien gewenst, ook georganiseerde gamedrives door Etosha reserveren. Op de hete momenten van de dag kunt u ontspannen bij het zwembad van de het camp.

Onguma Bush Camp - Etosha National Park
incl. ontbijt
Het Onguma Bush Camp ligt in het gelijknamige Onguma Game Reserve, grenzend aan het Etosha National Park. De lodge biedt een ruim zwembad en een grote lounge. Maar het mooiste deel van de lodge is het restaurant, gelegen aan een grote waterplaats. Wellicht ziet u tijdens uw ontbijt wel een grote groep impala's of een giraffe een langskomen voor een frisse slok water. Het Onguma Bush Camp is een ideale verblijfplaats voor gezinnen met kinderen, maar ook voor koppels is het hier goed toeven.

Waterberg Valley Lodge - Waterberg regio
incl. ontbijt en diner
In het Waterberg Wilderness Reserve ligt de eenvoudige Waterberg Valley Lodge. Deze accommodatie zorgt voor een echt buitengevoel. U verblijft midden in de natuur in een tent met aangrenzende badkamer en klein terrasje met mooi uitzicht. In het aanwezige restaurant heeft u prachtig uitzicht over de roodgekleurde rotsen van de Waterberg. Na een lange dag kunt u een frisse duik nemen in het kleine zwembadje. Vanuit de Waterberg Valley Lodge kunt u vele activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een tocht onder begeleiding van een gids naar de top van de Waterberg. Een andere optie is een zogenaamde 'rhino drive', waarbij u met een gids in een 4x4 voertuig op zoek gaat naar neushoorns. Onderweg kunt u ook giraffes of een gemsbok tegenkomen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »