Namibië

Landinformatie Namibië

Eten en drinken

Het aanbod in de restaurants is zeer divers en beïnvloed door de Zuid-Afrikaanse en de Duitse keuken waardoor zowel de lokale als de westerse keuken vertegenwoordigd zijn. De prijs voor een driegangendiner bedraagt circa 200 NAD. Vis- en vleesgerechten zijn volop verkrijgbaar. In de lokale restaurants bent u iets goedkoper uit, in de hotels eet u vaak voor de prijzen die wij hier ook gewend zijn. Alcoholische dranken zijn goed verkrijgbaar in Namibië. Bier ca. € 2 per halve liter; en wijn ca. € 3 per glas. Tip: u kunt in Windhoek een koelbox kopen (circa € 10), zodat u tijdens de rondreis kunt blijven genieten van een koud drankje. Onderweg kunt u op verschillende plaatsen 'nieuw' ijs kopen.

Feestdagen

De volgende feestdagen worden ieder jaar gevierd. De data voor 2018 zijn:

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag
 • 21 maart - Dag van de Onafhankelijkheid
 • 30 maart - Goede vrijdag
 • 1 & 2 april - Pasen
 • 1 mei - Dag van de Arbeid
 • 4 mei - Cassinga Day
 • 10 mei - Hemelvaartsdag
 • 25 mei - Africa Day
 • 26 augustus - Dag van de Helden
 • 10 december - Dag van de Mensenrechten & Namibian Women’s Day
 • 25 & 26 december - Kerstmis

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Voor veel dagen geldt: valt de officiële feestdag op een zondag, dan wordt de eerst volgende werkdag een vrije dag.

Geldzaken

De munteenheid in Namibië is de Namibische Dollar (NAD). Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen. Neemt u liever contant geld mee (euro’s/US$), dan kunt u dat wisselen op de luchthaven, bij de bank of bij de receptie van het hotel. Het is ook mogelijk te betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand.

 • Pinpas: met een Nederlandse pinpas kunt u in Namibië vooral terecht in Windhoek en Swakopmund. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
 • Creditcards: bij de banken in de grote steden in Namibië kunt u geld met een Visa Card of Master Card (met pincode) opnemen. Tevens kunt u in veel accomodaties betalen met een credit card. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
 • Wisselkoers: de waarde van 100 Namibische Dollar was in juni 2018 ongeveer €6.68.

Gezondheid

Voor reizen naar Namibië wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, Hepatitis A en buiktyfus. Bij komst uit een endemisch gebied is een gele koorts vaccinatie verplicht. Ook het gebruik van malariatabletten wordt aanbevolen. Informeer ruim voor vertrek, minimaal zes weken, bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie.nl of telefonisch bij het Tropen Centrum AMC Amsterdam (tel: 020-5663800) of KLM Health Services (tel: 0900-1091096). De opvattingen over hygiëne in Namibië zijn anders dan in Nederland. Het is niet aan te raden om water uit de kraan te drinken. Mineraalwater kunt u kopen in de winkel. Let er wel op dat de flessen verzegeld zijn. Kijkt u ook uit met schelpdieren, rauwe groente, ijsblokjes en ongekookte melk.

Klik hier voor het vaccinatie advies voor reizen naar Namibië
Grensdocumenten

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor Namibië een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Een visum is niet nodig. Wel dient u te beschikken over een retour vliegticket en voldoende middelen om uw verblijf te bekostigen (bijvoorbeeld een creditcard).

Bovenstaande gegevens kunnen tussentijds wijzigen en het is raadzaam deze te controleren op de website www.visuminternational.nl (algemene informatie visum). Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen ook op deze website terecht voor informatie.

Kleding

Wij adviseren u luchtige katoenen kleding mee te nemen en voor de koele(re) ochtenden en avonden is warmere kleding noodzakelijk. Denkt u met name in de Namibische winter aan een dikke trui, dichte schoenen en windjack. Een shirt met lange mouwen komt van pas als bescherming tegen muskieten. Gemakkelijke wandelschoenen zijn essentieel.

Klimaat

Namibië is het gehele jaar door te bezoeken. Er zijn echter verschillen per periode:

 • mei - november:
  Als een bezoek aan Namibië betekend dat u veel wilde dieren wilt zien, dan zijn vooral de maanden mei t/m september de beste maanden om te reizen. Doordat deze maanden erg droog zijn, is het landschap dor en kunnen de dieren zich niet verschuilen achter de begroeiing. Daarnaast is het beschikbare water beperkt en zullen de dieren naar de waterholes trekken. Houdt er rekening mee dat dit de winterperiode is en dat het overdag aangenaam warm zal zijn, maar dat de temperaturen ’s nachts kunnen dalen tot onder het vriespunt.

 • december - april:
  Namibië wordt gekenmerkt door droogte omdat regen zeer beperkt voorkomt. Tussen december en april kan het regenen en komt het voor dat bij zware regenval onverharde wegen onbegaanbaar worden en rivieren overstromen. In deze ‘regenperiode’ komt de woestijn tot leven en kunnen er bloemen gaan bloeien die er de rest van het jaar niet te vinden zijn. De temperaturen tijdens de Namibische zomer kunnen oplopen tot boven de 40 graden Celsius, wat af en toe een regenbui lekker verkoelend maakt.

Klik hier voor het actuele weer in Namibië
Reisboeken

Voor het bestellen van reisgidsen en wegenkaarten verwijzen wij u naar www.dezwerver.nl

Klik hier voor reisboeken Namibië
Tijdsverschil

In onze zomer (winter in Namibië) kennen we geen tijdsverschil met Nederland. Tijdens onze wintertijd (zomer in Namibië) is het 1 uur later in Namibië.

Voltage

Het voltage in Namibië is 220/240V. Er wordt gewerkt met een Engelse driepolige stekker, welke u ter plaatse kunt kopen. Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt. Neemt u daarom een zaklamp mee op reis.

Voor meer informatie: klik op Veelgestelde vragen Namibië

Reiservaringen

 • We hebben een super mooie reis gehad

  lees meer
  -
  Angelique & Steve
 • Zeer aangename rondreis door Namibië

  lees meer
  -
  Willy en Ria
 • Allemaal even goed

  lees meer
  -
  Thea en Jan Bockting
 • Mooie locaties en prima lodges/guesthouses.

  lees meer
  -
  Peter, Geria, Eline & Emma

Martijn in Namibië

Namibië 2018 - Martijn

Bekijk de studiereisfoto's van Martijn in Namibië op onze Flickr-pagina. 

Naar Namibië in stijl?

Luxe Reizen Afrika logo

Op zoek naar een echte luxe Nambië reiservaring? Bekijk dan ook het aanbod op LuxeReizenAfrika!

Tip: Sossusvlei preschool

Vlakbij de Sossusvlei, in de Namib Naukluft National Park, ligt 'The preschool Little Bugs'. In dit afgelegen gebied hadden de kinderen geen kans om iets te leren. Dit project maakt het mogelijk om jonge kinderen al onderwijs te geven. Meer informatie vindt u op: www.little-bugs.org

Tip: Himba's in Damaraland

Nabij Kamanjab ligt een traditioneel Himba dorp, welke u kunt bezoeken. De naam van het dorp is The Otjikandero Himba Orphan village. Het dorp is bijzonder omdat er veel weeskinderen wonen.

Tip: Lekker eten in Namibië?

Houdt u van lekker eten en Afrika? Bezoek dan Namibië. We hebben verschillende restauranttips zoals NICE in Windhoek of Tug's in Swakopmund.

Only in Namibia