Menu

Nepal

Nepal reizen

“We willen met een groep vrienden op reis naar Nepal. De toppen van de Himalaya hoeven we niet te beklimmen, maar een flinke trekking mag er wel in zitten. We willen Nepal beleven: de bergen, maar ook het land en de mensen.”

Tijdens een reis door Nepal mag Kathmandu niet ontbreken. Bezoek zeker Nepal's belangrijkste Hindu tempel, de Pashupatinath. De stoepa Bodhnath is het symbool van Nepal waar u kunt genieten van het kleurrijke straatleven. Patan, het bedevaartsoord van Nepal en een Tibetaans vluchtelingenkamp. Het Chitwan National Park is rijk aan flora en fauna. Er leven tal van vogelsoorten, vlinders en zoogdieren, waaronder de Bengaalse tijger. En staat een trekking op uw wensenlijstje voor Nepal? Start dan in Pokhara, de uitvalsbasis voor prachtige wandelingen en meerdaagse trekking.

Waarom met PANGEA Travel naar Nepal?
  • We hebben veel kennis in huis over avontuurlijke activiteiten in Nepal. Het land leent zich bijvoorbeeld goed voor een meerdaagse trekking, een safari in het Chitwan National Park (waar u kans heeft om een tijger te spotten) of een tweedaags raft- en kampeeravontuur over de Trishuli rivier.
  • U reist per auto met chauffeur en tijdens de excursies gaat er een lokale Engelssprekende gids mee. Deze gids kent het land goed en biedt een meerwaarde aan uw Nepal reis.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar Nepal. Onze reisspecialisten bezoeken Nepal jaarlijks.
Ongetwijfeld denkt u bij Nepal aan de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Een enkeling wil graag ‘het dak van de wereld’ beklimmen (dit kan niet via PANGEA Travel), maar de meeste reizigers kiezen voor een trekking in het Everestgebied (het Sagarmatha National Park). Tijdens deze trekking heeft u prachtige uitzichten op verschillende bergen in dit gebied: de Lhotse (8516m), Ama Dablam (6812m), Thamserku (6608m) en natuurlijk de Mount Everest (8848m).
 
Nepal, dat als het ware ingeklemd ligt tussen India en Tibet (Nepal is ook goed te combineren met deze landen) heeft echter veel meer te bieden. Bezoek de koningssteden van Nepal (Kathmandu - dit is tevens de hoofdstad, Bkaktapur en Patan) met haar vele tempels, kloosters en stoepa’s. Of overnacht bij het Thrangu Tashi Yangtse klooster in Namobuddha en ontdek Lumbini (de geboorteplaats van de Boeddha).
 
Leuk weetje: vaak komt u de term ‘Durbar Square’ tegen. Dit betekent letterlijk ‘paleizenplein’. Deze pleinen zijn te vinden in de koningssteden Kathamandu, Patan en Bhaktapur.
 
3 tips voor reizen in Nepal:
 
1. Bereid u voor op hoogteziekte in Nepal
Tijdens een trekking op hoogte in Nepal kunt u in aanraking komen met hoogteziekte. Hoogteziekte wordt veroorzaakt door het feit dat het lichaam zich niet snel genoeg kan aanpassen aan een mindere opname van zuurstof tijdens het stijgen. Op grotere hoogtes is er minder zuurstof aanwezig en kan het lichaam vanzelfsprekend minder opnemen. Dit resulteert in verschillende soorten symptomen. Lees u van te voren goed in over hoogteziekte.
 
2. Nepal hoeft niet koud te zijn
Door foto’s van ruige berglandschappen en natuurlijk het Himalaya gebergte denken veel reizigers dat het in Nepal altijd koud is. Dit hoeft niet zo te zijn! De beste reistijd voor Nepal is oktober/november en maart/april. Wil je in december op reis naar Nepal? Houd er dan mee dat de winter begint (tot en met februari). Met name ’s nachts en op grote hoogte kan het koud zijn.
 
3. Verblijf in Patan in plaats van Kathmandu
Hoewel we het zeker niet aanraden om Kathmandu over te slaan (want de hoofdstad van Nepal, tevens koningsstad, heeft ontzettend veel bezienswaardigheden te bieden), geven we wel het advies om de reis in Patan te eindigen in plaats van Kathmandu. Patan ligt zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu, maar het is er minder druk en hectisch dan Kathmandu zelf. Er hangt een prettige en gemoedelijke sfeer.
 
 
PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Nepal. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Nepal aan zoals rondreizen, familiereizen, trekkingen en combinatiereizen.