Actief Nepal

routekaart Actief Nepal

Deze 12-daagse reis is speciaal samengesteld voor reizigers die Nepal op een actieve manier willen ontdekken. Zo maakt u een wandeling van Sarangkot naar Pokhara, vaart u in twee dagen per raft over de Seti rivier naar Gaighat, overnacht u in een tent, gaat u op safari in het Chitwan National Parken staat er een trekking in de omgeving van Nagarkot/ Dhulikhel op het programma. Hier vandaan kunt u genieten van het uitzicht op de Himalaya en de Kathmandu Vallei. Uiteraard mag een bezoek aan de Koningssteden Bhaktapur, Patan en Kathmandu niet ontbreken tijdens uw verblijf in Nepal.

Reisduur: 12 dagen
Kathmandu - Sarangkot - Pokhara - Damuli - Sharangghat - Gaighat - Chitwan NP - Nagarkot - Dhulikhel - Patan Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Kathmandu & Bhaktapur

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u deze ochtend het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein'). Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. U bezoekt onder andere de Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens vertrekt u naar de Kathmandu Vallei. Op ongeveer 2 kilometer ten westen van het centrum ligt Swayambhunath, oftewel de Apentempel. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en zeker het meest indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van de Boeddha geschilderd. Vanaf de top heeft u een fraai zicht op de hoofdstad. In de middag bezoekt u Bhaktapur, dat één van de drie Koningssteden is (de andere twee zijn Kathmandu en Patan). Het is gelegen op ongeveer13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar heeft minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar het hotel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Kathmandu - Sarangkot

Na het ontbijt wordt u per auto met privé chauffeur in ongeveer zes uur naar Sarangkot gebracht, een dorpje in de bergen nabij Pokhara. Onderweg kunt u genieten van de vele spectaculaire uitzichten tijdens de tocht door de bergen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een wandeltocht maken over de kronkelende onverharde paden langs kleine dorpjes van de Newari, één van de bevolkingsgroepen van Nepal. Het schilderachtige dorpje Sarangkot is een populaire bestemming voor pelgrimstochten. Vele pelgrims maken de prachtige wandeltocht naar Sarangkot en genieten van de natuur en uitzicht op het Annapurna gebergte. Tip: Het uitzichtpunt bij Sarangkot is populair onder toeristen. U heeft een beter uitzicht vanaf het dakterras van een van de omliggende restaurants, bijvoorbeeld Sarangkot Fordays restaurant. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u rustig van het uitzicht genieten. Noot: als u opziet tegen de lange autorit, kunnen we deze vervangen door een korte vlucht van Kathmandu naar Pokhara (en autorit naar Sarangkot). Meerprijs is op aanvraag.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 Sarangkot - Pokhara

Het loont de moeite om vandaag vroeg uit de veren te gaan om de zonsopkomst bij Sarangkot te aanschouwen. Vanaf een hoogte van ongeveer 1590 meter kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Pokhara en de pieken van het Annapurna gebergte. Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijt wandelt u naar Pokhara waar u rond de middag aankomt bij het hotel. Na aankomst in de namiddag is de rest van de dag ter vrije besteding. De komende nacht verblijft u in een hotel in Pokhara met zwembad. Tip: In Pokara kunt u terecht bij Seeing Hands voor een ontspannende massage (na de trekking). Seeing Hands Nepal is een liefdadigheidsinstelling, welke blinde jongeren opleidt tot masseur
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Pokhara

Na het ontbijt bezoekt u, samen met uw gids, de bekendste bezienswaardigheden van Pokhara. Allereerst staat het Phewa Lake op het programma. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Er zijn diverse activiteiten op/rondom het meer mogelijk, zoals: boottochtjes (1 uur boothuur is inbegrepen), fietsen, wandelen of een bezoek aan lokale dorpjes. In het meer bevindt zich tevens een eilandje met daarop de heilige Barahi Mandi tempel die u kunt bezoeken. Na het bezoek aan het meer rijdt u naar de David's watervallen (ook bekend als Patale Chango of Devi Falls). De tour wordt afgesloten in Pokhara zelf. In het oude deel van de stad bezoekt u de Bindhyabasini en Bhimsen tempel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Pokhara - Damuli - Sharangghat

Vandaag start u met een tweedaagse rafting tocht over de Seti rivier. U wordt bij uw hotel opgehaald en afgezet bij het start punt: Damuli. Na een veiligheidsbriefing en de nodige voorbereidingen neemt u plaats in de raft en begint de tocht over de Seti rivier. De eerste dag maakt u een tocht van ongeveer 3-4 uur, voordat het kamp opgezet wordt op het strandje van Sharangghat. U overnacht met het geluid van de rivier op de achtergrond. Alle maaltijden zijn vandaag inclusief en worden door uw gids bereid.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Sharangghat - Gaighat - Chitwan NP

Na het ontbijt vervolgt u de raft tour ca. 3-4 uur naar Gaighat. Na de lunch in Gaighat reist u in circa 2 uur door naar het Chitwan National Park. Dit oudste en meest beschermde nationale park van Nepal ligt op ca. 180km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 450 verschillende soorten vogels. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er eerst een 'briefing' gepland. Daarna maakt u uw eerste safari. Wellicht spot u al neushoorns! ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele Tharu dansvoorstelling van de lokale bevolking. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park. Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Chitwan NP

Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ca. 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch bezoekt u het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Chitwan NP - Nagarkot

Vandaag wordt u per auto met privéchauffeur naar Nagarkot gebracht. Reken op een lange reisdag van 7 a 8 uur rijden, afhankelijk van de drukte van het verkeer. De stad ligt op een heuvelrug van circa 2.000 meter hoog. U heeft hier een indrukwekkend uitzicht op 8 van de 10 hoogste bergtoppen van het land.
Tip: Sta de volgende ochtend voor 6 uur op om de zonsopgang te bewonderen vanaf het dak van het hotel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Nagarkot - Dhulikhel

Na een spectaculaire zonsopgang start de trekking naar Dhulikhel, een oude stad in het oosten van Nepal. Het eerste uur klimt u naar een hoogte van 2730 meter. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de Kathmandu Vallei en de omringende besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Vervolgens wandelt u via een onverhard pad bergafwaarts, langs de rijstterrassen waar u de Nepalese bevolking aan het werk ziet. Onderweg kunt u in een lokaal restaurant lunchen. Na een wandeling van ongeveer 6 uur komt u aan in de stad Banepo. Vanaf hier kunt u per lokale bus naar Dhulikel, of u wandelt de laatste 1,5 uur naar deze middeleeuwse stad welke bekend is om haar traditionele houtsnijwerk.
Tip: neem voldoende water mee tijdens de trekking, onderweg zijn er weinig winkels.
Noot: bent u meer een fietser dan een wandelaar, dan kunnen we in dit gebied ook heel mooie fietstochten organiseren.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Dhulikhel - Patan

Vroeg op zodat u kunt genieten van een prachtige zonsopgang. De toppen van de Himalaya zullen mooie kleuren aannemen door de opkomende zon. Aansluitend gebruikt u het ontbijt en wordt u naar Patan gebracht, dat ook één van de drie koningssteden is, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Patan - Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u nog vrije tijd in Patan. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis! U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • trekking met begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids plus verzekeringen
 • rafting tocht inclusief alle vergunningen en materialen en alle maaltijden
 • raften onder begeleiding van ervaren gidsen
 • alle safari activiteiten Chitwan National Park met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam - Kathmandu en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal, ca. € 42,50 pp voor 15 dagen (voor vertrek via ambassade aanvragen)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Kathmandu Guest House - Kathmandu

Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.


Rhino Residency Resort - Chitwan National Park

Gelegen aan het hek van het Chitwan National Park in een klein dorpje. Het resort is ruim opgezet en heeft een grote tuin. Het hoofdgebouw is gebouwd in lodge stijl met veel lokale materialen en heeft een ruim restaurant en bar op de eerste verdieping. De kamers zijn ook ruim. Er zijn meerdere ronde gebouwen te vinden in de tuin waar zich acht kamers in bevinden. Alle acht kamers hebben dus een taartpunt uit het gehele gebouw met op het kleinste punt de badkamer. De kamers hebben airco, ventilator en een eigen veranda. Het Rhino Residency resort is verder een van de weinige resorts bij Chitwan die beschikt over een zwembad in de regio. Iets wat met name in het hete seizoen een must is.


Dhulikhel Lodge Resort - Dhulikhel

Een van de beste accommodaties van Dhulikhel. De kamers zijn modern, in traditionele sfeer, en voorzien van alles wat een mens nodig heeft. Maar het grootste plusplunt zijn de uitzichten : onbetaalbaar ! Ook prettig zijn de grote open haard en de koffiebar. Vanuit het Dhulikhel Lodge Resort zijn vele wandelingen in de omgevig mogelijk.


uitzicht op Patan vanaf Lalit Heritage Home
Lalit Heritage Home - Patan

Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • veel aandacht voor actieve excursies; minder kloosters, meer wandelingen
 • ook uniek: een tweedaagse rafting tocht over de Seti rivier, inclusief overnachting in een tent. Hiervoor werken we samen met een betrouwbare lokale partner en deskundige Engelssprekende gidsen.
 • inclusief alle entreegelden
 • alle excursies, evenals de trekking, zijn op privé basis. Zo kunt u zelf het tempo en de gewenste stops bepalen.
 • te voet, te fiets en per raft beleeft u dit fascinerende land van zeer dichtbij!
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Nepal

 • “een van de mooiste reizen die we gemaakt hebben”

  lees meer
  -
  Judith, Jeroen, Mirjam en Martin
 • “Onze reis was echt fantastisch!”

  lees meer
  -
  Fam. Witte
 • “Bedankt voor het organiseren van een erg leuke reis door Nepal.”

  lees meer
  -
  Mevr. Stienstra

kookles Tharu

pepers

Wilt u tijdens een verblijf bij Chitwan Nationaal Park ook cultureel en culinair bezig zijn? Dat kan, door middel van een kookles bij de lokale Tharu-bevolking. Een leerzame én smaakvolle ervaring. Informeer naar de mogelijkheden

Nepal album Floor

Nepal - 2016 - Floor

< navigatie via pijltjes in de foto > 

Tip: Paragliden in Pokhara - Nepal

paraglide Nepal

Wilt u iets spectaculairs toevoegen om het thuisfront écht jaloers te maken? Denk dan eens aan een paraglide-excursie. Pokhara is daar dé uitgelezen plek voor, waar glides van verschillende duur (en voor verschillende portemonnees) mogelijk zijn.print deze reisterug naar het overzicht