Menu

Tibet & Nepal Rondeis

Een 19-daagse rondreis ideaal voor de avontuurlijke reiziger. Een mooie combinatiereis waarbij u de hoogtepunten van Tibet en Nepal bezoekt. De individuele reis begint met een bezoek aan Chengdu waar u van dichtbij kennis kunt maken met de panda’s. Tibet staat vervolgens op het programma. Naast een bezoek aan Lhasa, Shigatse en Gyantse stopt u tevens aan de voet van de machtige Mount Everest. Dwars door het Himalayagebied reist u vervolgens naar Nepal. In Nepal bezoekt u niet alleen de vele UNESCO bezienswaardigheden in de omgeving van Kathmandu, maar tevens het Chitwan National Park. Hier kunt u te voet of per jeep een safari maken waarbij u op zoek gaat naar neushoorns en de Bengaalse tijger. Al met al een zeer afwisselende rondreis naar het dak van de wereld.

Reisduur: 19 dagen

Chengdu - Lhasa - Gyantse - Shigatse - Shekar (New Tingri) - Rongbuk - Kyirong - Kathmandu - Chitwan National Park - Pokhara - Kathmandu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tibet & Nepal Rondeis inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Bezoek aan twee bijzondere landen, waarbij een combinatie van cultuur en natuur centraal staan
 • Compleet programma met excursies en entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gidsen
 • In Tibet wordt u begeleid door een Tibetaanse gids (geen Chinese). Zo krijgt u een goed beeld van de omstandigheden van de regio
 • U reist per busje met privé chauffeur, u kunt zelf het reistempo bepalen en onderweg stoppen wanneer u wilt
bekijk meer

Dag tot daginklappen

neushoorn nabij het Kasara Resort Chitwan - Kasara Resort Chitwan - Nepal - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Chengdu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Chengdu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel waar u twee nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Het is een prettige stad, omringd door bergen. Ook wordt Chengdu wel de stad van de Hibiscus genoemd, omdat vroeger de stadswallen beplant waren met hibiscussen. U kunt in de middag een wandeling maken door het oude stadscentrum. Of breng een bezoek aan het meest populaire park van Chengdu: het Renmin park, oftewel Volkspark. In het weekend zijn hier vele optredens in dans, muziek en zang die door de lokale Chinese bevolking gepresenteerd worden. Opmerkelijk aan dit park is de 'date' muur. Hier hangen contactadvertenties van jongeren die op zoek zijn naar een partner. Het is een drukbezocht stukje van het park!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Chengdu
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het pandareservaat ten zuiden van Chengdu. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de met uitsterven bedreigde beren. Tijdens een rondleiding krijgt u uitleg van de onderzoekers over het leven van de panda’s. In de middag bezoekt u de Wenshu Yuan temple en de oude binnenstad. In de avond staat er een voorstelling in het Sichuan Opera op het programma. Geniet van deze kleurrijke show vol met zang, dans, theater, muziek en poppenspel.
Dag 3 Chengdu - Lhasa
In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Chengdu gebracht voor de vlucht naar de hoofdstad van Tibet. Na aankomst op de luchthaven van Lhasa wordt u verwelkomd en naar het hotel in de stad gebracht. Hier verblijft u de komende drie nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u even kunt wennen aan het hoogteverschil. Lhasa ligt op een hoogte van ongeveer 3700 meter en wordt ook wel de 'Heilige Stad' genoemd. De stad is het centrum van het Tibetaanse Boeddhisme.
Dag 4 Lhasa
Vandaag bezoekt u samen met uw Engelssprekende gids de twee grootste kloosters in de omgeving: Drepeng en Sera. Het Sera klooster ligt op ca. 3km ten noorden van Lhasa. Het is in 1419 gebouwd en er leven momenteel 300 kloosterlingen. Het Drepeng klooster, op ca. 5km ten westen van Lhasa, is het belangrijkste klooster van Tibet. Men zegt dat hier vroeger rond de 10.000 monniken hebben gewoond. Indien de tijd het toelaat, kunt u tevens Norbulingka (het voormalige zomerpaleis van de Dalai Lama) bezoeken.
Dag 5 Lhasa
Na het ontbijt bezoekt u het Potala Paleis, de bekendste bezienswaardigheid van Lhasa. Het paleis is gelegen op een heuvel. Hier vandaan heeft u een mooi uitzicht over de vallei en de stad. Het wereldberoemde Potala Paleis is de voormalige winterzetel van de Dalai Lama. Het paleis bestaat uit 13 verdiepingen, meer dan 1000 kamers en is circa 120m hoog. De koperen daken zien er prachtig uit als het zonlicht er op valt. U kunt hier uren ronddwalen. Na een uitgebreid bezoek wordt de Jokhang Tempel aangedaan. In dit spirituele centrum komen vele pelgrims tezamen. Vanaf het dak van de tempel kijkt u neer op het Potala Paleis. De tour eindigt in Barkhor, het stratenblok rondom de Jokhang Tempel. U kunt de vele marktjes en winkeltjes in uw eigen tempo bekijken.
Dag 6 Lhasa - Gyantse
In de ochtend heeft u nog de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Vervolgens verlaat u de hoofdstad Lhasa en rijdt u dwars door het indrukwekkende Tibetaanse landschap, naar Gyantse (ca. zes uur). De rit gaat via de Kampala Pass (5000m hoog) en het heilige Yamdrok Tso Meer met haar turquoise kleur. Na aankomst in Gyantse (op ongeveer 3800 m) wordt u naar het hotel gebracht.
Dag 7 Gyantse - Shigatse
Gyantse is een prettige stad dat nog een echt Tibetaans karakter heeft. Na het ontbijt bezoekt u het Palcho Klooster. Dit klooster is gebouwd in de 14e eeuw op de plaats waar vroeger een bergvesting lag. Deze locatie wordt gezien als de plaats waar de stad gesticht is in de 9e eeuw. Het klooster staat bekend om haar typische Tibetaanse kapel, genaamd Kumbum, en is een van de weinige in zijn soort. De naam Kumbum betekent zoveel als 100.000 afbeeldingen. In het klooster zijn dan ook duizenden muurschilderingen te zien die nog verrassend goed bewaard zijn gebleven. In de middag gaat de reis verder naar Shigatse (3840m hoog), de op één na grootste stad van Tibet, op ongeveer twee uur rijden. Onderweg kunt u diverse stops maken. Na aankomst bezoekt u het Tashilhunpo klooster, gebouwd in 1447. Dit Tibetaanse klooster bevindt zich aan de voet van het Drolmari gebergte. Het is een van de vier grootste kloosters in Tibet. Het klooster is de traditionele zetel van de Panchen Lama's ('Panchen' betekent 'groot wijsgeer' en is een titel die door de Dalai Lama werd toegekend). Tegenwoordig verblijven er nog steeds honderden monniken in het klooster. Via de lokale markt, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking, wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 8 Shigatse - Sakya - Shekar - New Tingri
Vandaag verlaat u Shigatse en reist u verder naar Shekar, een lange rit van ongeveer zeven uur. Onderweg brengt u een bezoek aan een ander belangrijk klooster van Tibet: het Sakya Klooster. Dit klooster, vernoemd naar de omringde grijze grond, is gesticht in 1073. Door deze lange geschiedenis beschikt het klooster over veel belangrijke kunstschatten. Aan het einde van de dag komt u aan in Shekar waar u één overnachting heeft. Dit stadje is gelegen op ca. 4390m hoogte. Houdt u rekening met zeer lage temperaturen en ijle lucht.
Dag 9 Shekar - Rongbuk
Na een vroeg ontbijt rijdt u via een zigzagweg richting Rongbuk. Na ongeveer drie uur komt u aan in Rongbuk en start u de trekking. U loopt door het indrukwekkende berglandschap naar de voet van de hoogste berg van de wereld. U wandelt naar de grootste gletsjer van de Everest regio. De gletsjer heeft een breedte van maarliefst 1,4 kilometer en bereikt op sommige plaatsen een dikte van 300 meter. Via het Rongbuk klooster loopt u naar het Mount Everest Base Camp. Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van Shisha Pangma (Mount Everest). U loopt terug naar Rongbuk voor de overnachting, op ongeveer 5000 meter. Noot: de maximale hoogte die u vandaag bereikt is 5000 meter. De trekking duurt circa 4 a 5 uur. U kunt deze route ook (gedeeltelijk) per jeep berezien, bergopwaarts duurt de reis met jeep ongeveer 30 minuten.
Dag 10 Rongbuk - Zhangmu
Geniet in de vroege ochtend van een prachtige zonsopkomst met zicht op de Mount Everest. Hierna rijdt u via de oude binnenstad van Tingri, waar u een stop maakt, naar Kyirong (ongeveer zeven uur rijden). Optioneel kan er gestopt worden bij de Drakar Taso grot (10 km ten noorden van Nyalam), indien de tijd dit toelaat en in overleg met de gids. In de 11e eeuw mediteerde de belangrijke Tibetaanse yogi Milarepa hier. Zijn liederen en gedichten zijn wereldwijd nog altijd populair. U bereikt de grot via een pad dat versierd is door gekleurde offervlaggen. Vervolgens wordt u verder gebracht naar het plaatsje Kyirong, gelegen op de grens tussen Nepal en Tibet. U heeft hier één overnachting voordat u morgen de oversteek maakt naar Nepal.
Dag 11 Zhangmu - Kathmandu
In de ochtend wordt u afgezet bij de grens. U neemt afscheid van uw Tibetaanse gids en chauffeur. Na alle formaliteiten maakt u kennis met uw Nepalese gids en chauffeur voor de komende dagen. Zij brengen u vervolgens naar Kathmandu waar u in de namiddag aankomt. U verblijft hier de komende twee nachten.
Dag 12 Kathmandu
Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kathmandu. De tour begint bij het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein'). Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. De bekendste is het Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens vertrekt u naar de Kathmandu Vallei. In deze vallei zijn veel tempels, paleizen en kloosters te vinden. Op 2 kilometer ten westen van het centrum ligt Swayambhunath. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en zeker het meest indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van Boeddha geschilderd. Tot slot bezoekt u het Patan, één van de drie koningssteden (de andere twee zijn Kathmandu en Bhaktapur), gelegen op ongeveer 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. De bekendste tempels op dit plein zijn Bhimsen en Krishna Mandir. Deze laatste tempel wordt beschouwd als een van de mooiste meesterwerken van de Nepalese bouwkunst.
Dag 13 Kathmandu - Chitwan National Park
U reist vandaag in circa vijf uur naar het Chitwan National Park. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op circa 180km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komen hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 450 verschillende soorten vogels. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er eerst een 'briefing' en de lunch gepland. Daarna maakt u uw eerste safari. Wellicht spot u al neushoorns! ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele Tharu dansvoorstelling van de lokale bevolking. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park. Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 14 Chitwan National Park
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ongeveer 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt u diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Vervolgens heeft u vrije tijd om te ontspannen bij het resort. Na de lunch bezoekt u het bezoekerscentrum van het Nationaal Park en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep.
Dag 15 Chitwan National Park - Pokhara
Na het ontbijt verlaat u het park en rijdt in noordwestelijke richting in ongeveer vier uur naar Pokhara, één van de grootste steden van Nepal. De stad is vooral bekend bij toeristen als start- en eindpunt bij trekkings in het nabij gelegen Annapurna gebergte. Ook de pieken van de Dhaulagiri en Manaslu gebergtes zijn vanuit de stad, bij helder weer, goed te zien. Alle drie de gebergtes behoren tot de hoogste van de wereld met een hoogste piek van boven de 8000 meter. Een imposant gezicht, temeer daar Pokhara zelf niet zo hoog gelegen is (op het laagste punt 800 meter boven zeeniveau). Tip: volg een yogales onder leiding van een Nepalese yogi. Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 16 Pokhara
Samen met uw privégids bezoekt u vandaag de bekendste bezienswaardigheden van Pokhara en omgeving. In het oude deel van de stad vindt u de tempels Bindhyabasini en Bhimsen. In de namiddag maakt u een boottocht over het Phewa meer. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Er zijn diverse activiteiten op/rondom het meer mogelijk, zoals: boottochtjes (1 uur boothuur is inbegrepen), fietsen, wandelen of een bezoek aan lokale dorpjes. In het meer bevindt zich tevens een eilandje met daarop de heilige Barahi Mandi Tempel die u kunt bezoeken.

Tip: start de dag met het bijwonen van de indrukwekkende zonsopkomst bij Sarangkot. Vanaf een hoogte van ca. 1590 meter kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Pokhara en de pieken van het Annapurna gebergte. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 17 Pokhara - Kathmandu
In ongeveer vijf uur rijdt u vandaag terug naar Kathmandu. In overleg met uw gids kunt u onderweg stops inplannen, bijvoorbeeld voor de lunch of om foto's te maken. Na aankomst in Kathmandu wordt u naar uw hotel gebracht. U heeft hier nog twee overnachtingen. De rest van dag heeft u ter vrije besteding.
Dag 18 Kathmandu
Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Kathmandu. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoe-tempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Hierna bezoekt u Bodhnath (Boudha / Buddha), gelegen op ongeveer 6km ten oosten van Kathmandu. Met een hoogte van 35 meter is het de grootste stoepa van de Kathmandu Vallei. Hier vindt u de vier geschilderde ogen van de Boeddha. In deze omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken. Het is tevens een belangrijk pelgrimsoord. De laatste stop is in Bhaktapur, dat ook één van de drie Koningssteden is. Het is gelegen op 13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar biedt minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer die het uitstraalt, lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken. ’s Avonds geniet u van een Nepalees afscheidsdiner in Bhojan Griha. Het diner is typisch Nepalees en wordt geserveerd op koperen servies. Tijdens het diner (inclusief) is er entertainment in de vorm van Nepalese zang en dans.
Dag 19 Kathmandu - Delhi
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Kathmandu. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis! Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Chengdu - Lhasa
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door een deskundige Engels sprekende gids
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde safariactiviteiten in Chitwan National Park met bijbehorende entreegelden
 • permit voor een bezoek aan Tibet
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten China, ca. €127 pp (voor vertrek via ambassade/visumdienst (excl. bemiddelingskosten)
 • visumkosten Nepal, ca. € 42,50 pp voor 15 dagen (voor vertrek via ambassade of bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Gyantse Hotel - Gyantse
incl. ontbijt
Het Gyantse Hotel is een 3-sterren hotel dat in het centrum van de oude stad Gyantse ligt. Het hotel heeft 120 kamers die in een Westerse of Tibetaanse stijl zijn ingericht. Op elke kamer is warm water en een tv aanwezig. Er bevinden zich 3 restaurants in het hotel waar u kunt genieten van zowel Tibetaanse specialiteiten als Westerse gerechten. Ook heeft het een ruime lobby waar u na het eten nog gezellig kunt zitten. Dichtbij het hotel bevindt zich een internet café.

Kathmandu Guest House - Kathmandu
incl. ontbijt
Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.

Jungle Villa Resort - Chitwan NP
incl. alle maaltijden
Wilt u écht in safarisferen verblijven, dan is het Jungle Villa Resort in Chitwan een goede keuze. Gelegen aan de noordelijke oever van de Rapti rivier, de grens van het park, biedt deze accommodatie onderdak in 24 cottages die zijn ingericht in warme kleuren en natuurlijke materialen. Allemaal hebben ze een balkon of veranda. Een fijn plekje voor een kopje thee met uitzicht over de Rapti en het park. Misschien heeft u wel het geluk om vanuit uw kamer neushoorns te zien baden! Het restaurant is van alle markten thuis en gebruikt enkel organische groenten en zuivel van lokale boeren.

Temple Tree Resort & Spa Pokhara - Pokhara
incl. ontbijt
Het Temple Tree hotel in Phokara is een prachtige accommodatie vlakbij de hoofdstraat Lakeside. In het hotel wordt de traditionele Nepalese cultuur gecombineerd met de gemakken van de Westerse wereld. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk verblijf met de nodige luxe. In totaal zijn er vijftig kamers aanwezig, die van alle gemakken zijn voorzien. Tijdens het verblijf kan op het hele terrein gebruik gemaakt worden van gratis wifi. Daarnaast beschikt het hotel over een mooi eigen zwembad, wat in Nepal niet altijd vanzelfsprekend is. Hier kunt u na een lange dag heerlijk ontspannen of een verfrissende duik nemen. Ook beschikt het hotel over twee restaurants en een bar waar tot in de late uurtjes kan worden gegeten of geborreld. Het Temple Tree hotel is een heerlijke accommodatie en de ideale plek om te ontspannen. Met name na een lange reis of een trekking in de bergen biedt dit hotel alles aan om weer even helemaal bij te komen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »