Menu

Familiereis Nepal

Tijdens deze afwisselende en actieve rondreis ontdekt u met uw gezin de hoogtepunten die Nepal te bieden heeft, zowel qua natuur als cultuur. U wordt begeleid door een eigen gids en chauffeur, waardoor u zelf het tempo kunt bepalen. De activiteiten zijn flexibel in te delen en in overleg met de gids kunt u ruim de tijd nemen voor de excursies. Je weet immers maar nooit wanneer je een leuk plekje tegenkomt waar de kinderen een balletje willen trappen met de dorpskinderen. We kiezen zoveel mogelijk voor landelijk gelegen hotels, buiten de drukte, en waar mogelijk met zwembad.
U ontdekt de prachtige gebouwen van de koningssteden, gaat te voet door de Kathmandu Vallei, aanschouwt de besneeuwde toppen van de Himalayakanjers en als klap op de vuurpijl gaat u op safari in het Chitwan Nationaal Park. Misschien spot u er zelfs een neushoorn!
De beste reisperiode voor deze Nepal familiereis is de mei- en herfstvakantie.

Reisduur: 12 dagen

Kathmandu - Bhaktapur - Dhulikhel - Balthali - Bandipur - Pokhara - Chitwan NP - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Nepal inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • zoveel mogelijk de stadsdrukte ontvluchten, verblijf in rustig gelegen hotels
 • hier en daar een hotel met zwembad
 • niet alleen de belangrijkste bouwwerken in de koningssteden, maar ook zoveel mogelijk beleven hoe het is om te leven op het platteland van Nepal. Een bijzondere ervaring!
 • reizen met eigen gids en chauffeur, dus de excursies zijn flexibel in te delen. De exacte dagindeling neemt u ter plekke nog met hem/haar door en kunt u later aanpassen. Daarom houden we sommige dagdelen nog open. De gids en chauffeur staan dan wel gewoon tot uw beschikking. Op die manier beleeft u Nepal op een manier die het beste bij uw gezin past.

Dag tot daginklappen

Chitwan neushoorn - Chitwan - Nepal - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis bij het zwembad van het hotel. Maar als u niet kunt wachten, en er is nog tijd, dan kunt u ook vanmiddag alvast met uw gids op ontdekking in (de omgeving van) Kathmandu.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u deze ochtend verschillende hoogtepunten in de Kathmandu Vallei. U kunt er de hele dag de tijd voor nemen. Als eerste gaat u naar het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein') van Kathmandu. Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. U bezoekt onder andere de Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens vertrekt u naar de Kathmandu Vallei. Op ongeveer 2 kilometer ten westen van het centrum ligt Swayambhunath, oftewel de Apentempel. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en zeker het meest indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van de Boeddha geschilderd. Vanaf de top heeft u een fraai zicht op de hoofdstad. Hierna keert u terug naar het hotel.
Dag 3 Kathmandu - Bhaktapur - Dhulikhel
Na het ontbijt gaat u met uw gids en chauffeur op weg naar Dhulikhel. Onderweg brengt u een bezoek aan Bhaktapur, dat één van de drie Koningssteden is (de andere twee zijn Kathmandu en Patan). Het is gelegen op ongeveer13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar heeft minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken. Op het plein is geen verkeer, dus de kinderen kunnen er prettig rondstruinen en op ontdekkingstocht. Na het bezoek gaat u de auto weer in, naar de eindbestemming Dhulikhel (1600m). Dit middeleeuwse stadje staat bekend om haar houtsnijwerk, maar vooral om het adembenemende uitzicht over de Himalaya-keten en de valleien eromheen.
Dag 4 Dhulikhel - Namo Buddha - Balthali
Wie vandaag vroeg uit de veren gaat, wordt doorgaans beloond door een prachtige zonsopgang. 's Morgens is het vaak nog helder en heeft u goed zicht op de felle kleuren die de Himalayatoppen aannemen. Daarna is het tijd voor actie; te voet gaat u naar de volgende bestemming. De bagage wordt uiteraard vervoerd. In ongeveer twee uur loopt u naar Namo Buddha (1982m), één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsplaatsen van Nepal, met een groot Tibetaans-boeddhistisch klooster. Soms kunt u er laagvliegende arenden spotten. Na Namo Buddha wandelt u naar Balthali. Dit is in twee à drie uur te lopen, maar u kunt er gerust meer tijd voor nemen door meer pauzes te nemen in de plattelandsdorpjes die u onderweg tegenkomt. De dorpjes hebben vaak een eigen tempel in Newari-stijl, en de huizen zijn opgetrokken in rode steen. De dorpskinderen zijn vaak erg nieuwsgierig naar de bezoekende kinderen en u kunt de tijd nemen om met ze te spelen.
U overnacht in het Balthali Village resort. Dat is zeker geen doorsnee hotel, maar een eenvoudig doch comfortabel onderkomen op het platteland. De kamers zijn van de moderne gemakken voorzien en het organische eten is er perfect.
Dag 5 Balthali - Bandipur
Vandaag staat er een reisdag op het programma. Na een ochtendwandeling naar Khopasi, staat de chauffeur u op te wachten voor de rit naar Bandipur (reken op zeven uur), een prettig stadje dat vaak door toeristen wordt overgeslagen. Ten onrechte, zoals u zult ontdekken, als u 's middags zelf deze plaats gaat verkennen. Het is een schilderachtig traditioneel Newari stadje waar nauwelijks verkeer is; heerlijk om wat rond te struinen, dus. U kunt er zien hoe de Newar bevolkingsgroep leeft en u heeft bovendien zicht op de pieken Dhaulagiri (8167m) en Manaslu (8162) en de Langtang-regio vanaf een gezellig terrasje.
Dag 6 Bandipur
Het programma van vandaag houden we open, zodat u ter plekke kunt bekijken waar iedereen zin in heeft. Wat dacht u van een wandeling naar het Magar-dorp Ramkot? Dit dorp heeft charmante traditionele huisjes (vier uur lopen). Ook mogelijk is een bezoek aan de rijkelijk versierde tempel Mukhundeswari. Dit ligt op een top van een heuvel op ongeveer twee uur lopen vanuit Bandipur. Echte waaghalzen kunnen gaan paragliden (niet inbegrepen). 's Avonds kunt u een natuurwandeling maken in het Raniban-woud.
Dag 7 Bandipur - Pokhara
Wat dacht u van een wandeling naar de Siddha Gufa Grot ? Deze grot ligt op ongeveer een uur bergafwaarts lopen van Bandipur. Er wordt gezegd dat dit de grootste grot van zuidelijk Azië is. Binnen zijn prachtige stalagmieten en stalactieten te vinden. Wanneer u vervolgens nog een half uur verder naar beneden loopt, stuit u op een grote weg. In overleg met uw chauffeur kunt u hier worden opgehaald. Hij brengt u in twee à drie uur naar Pokhara, waar u in de middag aankomt bij het hotel. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. De komende nacht verblijft u in een hotel in Pokhara met zwembad. Natuurlijk kunt u daar even lekker bijkomen van de afgelopen dagen, maar u kunt ook vast op ontdekking langs het Phewa-meer. Of neemt u vast een roeibootje om een tochtje op het meer te maken (niet inbegrepen)?
Dag 8 Pokhara
U staat vandaag vroeg op en wordt naar het uitzichtpunt Sarangkot gebracht. Vanaf een hoogte van ongeveer 1590 meter kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Pokhara en de pieken van het Annapurna gebergte. U wordt teruggebracht naar het hotel voor een heerlijk ontbijt. U bent klaar voor een dagje op verkenning in Pokhara. Allereerst staat het Phewa Lake op het programma. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Er zijn diverse activiteiten op/rondom het meer mogelijk, zoals: boottochtjes (één uur boothuur is inbegrepen), fietsen, wandelen of een bezoek aan lokale dorpjes. In het meer bevindt zich tevens een eilandje met daarop de heilige Barahi Mandi tempel die u kunt bezoeken. Na het bezoek aan het meer rijdt u naar de David's watervallen (ook bekend als Patale Chango of Devi Falls) en de grot Gupteshwore Mahadev. De tour wordt afgesloten in Pokhara zelf. In het oude deel van de stad bezoekt u de Bindhyabasini tempel.
Dag 9 Pokhara - Chitwan National Park
Op naar een nieuw avontuur! De chauffeur brengt u vandaag naar het Chitwan National Park. Hier komt u rond het middaguur aan. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op ca. 180km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 450 verschillende soorten vogels. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er eerst een 'briefing' gepland. Daarna bezoekt u met een gids het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele Tharu dansvoorstelling. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 10 Chitwan National Park
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari, omdat 's morgens de meeste vogels actief zijn. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ca. één uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch stapt u in een open jeep voor een safari door het woud. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.
Dag 11 Chitwan National Park - Patan
Uw chauffeur brengt u vandaag naar Patan, dat ook één van de drie koningssteden is, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.

NB: reken vandaag op een lange rit van tussen de 5 en 7 uur, afhankelijk van de drukte van het verkeer en de toestand van de weg. Ziet u hier tegenop, dan kunnen we tegen een meerprijs ook een vlucht verzorgen van het nabij gelegen Bharatpur naar Kathmandu. Informeer naar de mogelijkheden.
Dag 12 Patan - Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u nog vrije tijd in Patan. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. één uur) in een klein vliegtuigje. Deze tour is op indeling met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis, en u zult zeker uw ogen uitkijken! U wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • genoemde excursies
 • entreegelden tijdens excursies in & om Kathmandu en Pokhara
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • trekking met begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
 • vervoer van de hoofdbagage tijdens trekking Dhulikhel - Balthali
 • alle safari activiteiten in Chitwan National Park inclusief entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • visumkosten Nepal 15 dagen, ca. € 42,50 pp via ambassade of 30USD pp op luchthaven (in beide gevallen voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op dagdelen ter vrije besteding
 • overige entreegelden
 • overige maaltijden
 • fooien
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Malla Hotel - Kathmandu
incl. ontbijt
Gelegen aan de rand van het drukke centrum van de stad bevindt zich het Hotel Malla. Dit vier sterren hotel beschikt over 125 kamers. Deze zijn allemaal ruim opgezet en hebben een prachtig uitzicht over de mooi aangelegde tuin. Dankzij deze tuin heeft u ook totaal geen last van de weg die voor het hotel langs loopt. U kunt in alle rust ontspannen. Wilt u echter naar Thamel is dit een slechts een korte wandeling. De goede locatie en goede service maakt dit tot een goede keuze voor Kathmandu.

Dhulikhel Lodge Resort - Dhulikhel
incl. ontbijt
Een van de beste accommodaties van Dhulikhel. De kamers zijn modern, in traditionele sfeer, en voorzien van alles wat een mens nodig heeft. Maar het grootste plusplunt zijn de uitzichten : onbetaalbaar ! Ook prettig zijn de grote open haard en de koffiebar. Vanuit het Dhulikhel Lodge Resort zijn vele wandelingen in de omgevig mogelijk.

Balthali Village Resort - Balthali
incl. ontbijt
Met slechts 23 kamers is het Balthali Village Resort een mooie, kleinschalige accommodatie, waar u in het omringende platteland heerlijk kunt fietsen en wandelen. Het resort ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de groene vallei. Met name als de zon ondergaat, is het uitzicht spectaculair. Hou de camera paraat, want het panoramische zicht over de Himalaya-keten is onbetaalbaar ! De accommodatie oogt vrij eenvoudig, maar is voorzien van allerlei comfortabele en moderne voorzieningen. Doordat het resort kleinschalig en vrij onbekend is, zult u merken dat het gebied niet wordt overspoeld door bezoekers, waardoor u kunt genieten van sfeer en persoonlijke aandacht. De eigenaar van het Balthali Village Resort is al jarenlang zeer betrokken bij het rurale toerisme in deze regio en heeft gezorgd dat de omgeving van Balthali op de toeristische kaart van Nepal werd gezet. Een leuke manier om het platteland van Nepal te leren kennen vanuit een prettige accommodatie.

The Old Inn - Bandipur
incl. ontbijt
Bij het zien van deze accommodatie hadden wij meteen het gevoel dat we terug in de tijd gingen, op een positieve manier! De naam zegt het al: Old Inn. Een leuke en eenvoudige accommodatie met een perfecte ligging met uitzicht op de bergen, midden in het centrum van Bandipur. De accommodatie ligt aan een autovrije straat, waardoor het er rustig is en u geen last heeft van toeterende auto’s en brommers. Het interieur wordt gekenmerkt door veel lokaal handwerk, met een bijna middeleeuwse schwung. Naast het interieur en de uitstraling van de accommodatie, zorgt de aardige gastheer voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Afhankelijk van uw kamer deelt u de douche met andere reizigers. De kamers en faciliteiten van Old Inn zijn eenvoudig, maar schoon.

Mount Kailash Resort - Pokhara
incl. ontbijt
Mt Kailash is een middenklasse accommodatie in Pokhara. Grote pré is de ligging direct aan het Phewa meer, op loopafstand van de restaurants en winkeltjes. Als klap op de vuurpijl beschikt het als één van de weinige hotels in Pokhara over een zwembad in een prettige tuin. Op warme dagen toch best fijn!
De 51 kamers zijn ruim en netjes, en enkele bieden bergzicht. Weer andere hebben een privé balkon.
Voor wie dichtbij de reuring wil zitten en een middenklasse hotel met zwembad zoekt is dit een goede keuze.

Landmark Forest Park - Chitwan NP
incl. ontbijt, lunch en diner
Uitgevoerd in rustige terra-tinten is het Landmark Forest Resort een goede middenklasse uitvalsbasis voor verkenning van het nabij gelegen Chitwan National Park. Het zwembad is weliswaar aan de kleine kant, maar schoon en goed onderhouden. Lekker voor een frisse duik na een dag in de jungle!
De meeste kamers hebben een privé balkon met zicht over de tuin. Het is een goede keuze voor rustzoekers vanwege de ligging dichtbij de jungle. Nadeel daarvan is wel, dat de afstand tot de restaurants groter is. Vandaar dat we Landmark Forest Resort doorgaans reserveren op basis van volpension.

Lalit Heritage Home - Patan
incl. ontbijt
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »