Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Nepal

Veelgestelde vragen Nepal

Hoe zit het met de geldzaken in Nepal?

De munteenheid in Nepal is de Nepalese Rupee (NPR). Deze munt kunt u wel in Nederland kopen, maar de koers is doorgaans ongunstig. Bij aankomst op de luchthaven kunt u wisselen naar de lokale valuta. Dit is tevens mogelijk bij de meeste hotels en banken. De munt is verkrijgbaar in verschillende coupures. Voor de grote biljetten geldt dat deze zonder problemen gebruikt kunnen worden in de grotere steden. Gaat u echter de bergen in zorg er dan voor dat u geen biljetten groter dan 100 Rupees meeneemt. Boven de 100 kan de lokale bevolking namelijk niet wisselen.

  • Pinpas: in de grotere plaatsen zijn ATM (geldautomaten) aanwezig. Dit geldt tevens voor de internationale luchthaven. Met uw pinpas (met Maestro- of Cirrus-logo) kunt u hier de Nepalese Rupee krijgen. Niet alle ATM zullen passen met met Maestro- of Cirrus-logo accepteren. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten. Uw gids kan u eventueel behulpzaam zijn met het zoeken naar een juiste ATM. Niet alle pin automaten werken. Neem daarom altijd voldoende contant geld mee (euro's of dollars) om te wisselen, en wat niet tot het laatste moment met pinnen.
  • Creditcards: creditcards zoals Visa en Mastercard worden in veelbezochte steden in Nepal geaccepteerd. Ook de duurdere restaurants en winkels die vooral op de buitenlandse toeristenmarkt zijn gericht accepteren de laatste jaren plastic geld. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Vaak wordt er 3-5% extra doorbelast. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
  • Belangrijk: geld opnemen met een creditcard is niet eenvoudig en is slechts mogelijk in een beperkt aantal bankfilialen. De meeste banken zijn geopend van ma t/m vr 10:00-14:00 uur en za 10:00-12:00 uur. De banken en wisselkantoren op de internationale vliegvelden zijn dag en nacht geopend. Wij raden u dan ook aan om direct geld te pinnen na aankomst op de luchthaven van Kathmandu en als back-up euro's of dollars in contanten mee te nemen. Voor mensen die via Delhi terugvliegen is het belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is de Indiase Roepie op de luchthaven (achter de douane) te pinnen of wisselen. Heeft u een langere overstaptijd en wilt u iets kopen houdt hier dan rekening mee.
  • Voor een trekking: neem voldoende geld mee, tijdens de trekking kan niet gepind worden. Denk aan geld voor drankjes en snacks onderweg. Tijdens de trekking ligt de gemiddelde prijs een stuk hoger dan in de steden (denk aan een fles water voor 1 a 2 euro, bier of wijn voor 5 euro). Maaltijden zijn inclusief.
  • Wisselkoers: de waarde van 100 Rupee was in juni 2019 ongeveer € 0,78.


terug naar veelgestelde vragen Nepal