Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Nepal

Veelgestelde vragen Nepal

Wat kan ik verwachten van het eten in Nepal?

Nepal heeft een eigen keuken, maar u komt ook invloeden tegen van de omringende landen; de Indiase, Tibetaanse en Chinese keuken zijn populair. In de grotere plaatsen komt u daarnaast ook Thaise, Italiaanse, Mexicaanse en Amerikaanse restaurants tegen. Vaker nog ziet u gerechten uit ál deze keukens broederlijk verenigd op één zeer lange menukaart. De Nepalese keuken is vrij beperkt; de basis van iedere maaltijd wordt gevormd door rijst, linzensoep en gekruide groenten. Veel Nepalezen eten vegetarisch. Als vervanger van rundvlees (de koe is heilig) wordt er buffelvlees gegeten. De lokale bevolking eet zonder bestek. Men gebruikt hiervoor de rechterhand, want de linkerhand wordt als onrein gezien. Als toerist kunt u in een lokaal restaurant een lepel krijgen. 
Wie uitgenodigd wordt om te komen eten bij een lokale familie, gaat eerst gezellig babbelen, maar wordt na het eten geacht snel te vertrekken. Vrouwen en kinderen eten apart en pas nadat de mannen hebben gegeten. Het komt voor dat u als gast alleen eet, terwijl degene die u uitgenodigd heeft toekijkt en zich uitsluitend bemoeit met de bediening. Dit is een gebaar van beleefdheid. 
Kraanwater is niet drinkbaar. Mineraalwater is verhoudingsgewijs duur (circa € 0,20). Om die reden komt het een enkele keer voor dat flessen worden bijgevuld met water dat niet betrouwbaar is. Let bij aankoop op een goede verzegeling van de fles.terug naar veelgestelde vragen Nepal