Menu

Nepal

Veelgestelde vragen Nepal

Wat zijn de bepalingen voor de geldigheid van het paspoort en het visum voor Nepal?

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor Nepal een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Daarnaast is een visum verplicht. Deze kunt u vooraf aanvragen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam (Herengracht 562, 1017 CH, telefoon: 020-6241530). Het Consulaat is op werkdagen geopend van 10:30 - 13:00 uur. Het visum is klaar terwijl u wacht. U dient het visum binnen 6 maanden na afgifte te gebruiken en is vanaf aankomst in Nepal 15/30/90 dagen geldig. De kosten voor het visum bedragen €42,50 (15 dagen), €57,50 (30 dagen) of €107,50 (90 dagen). U dient dit contant te voldoen (pinnen kan niet!).



De prijzen en de procedure van aanvraag zijn aan verandering onderhevig dus informeer altijd even bij het Consulaat. Het visumformulier kunt u per mail opvragen op de website van het consulaat (www.nepal.nl/consulaat). Op het formulier worden ook de benodigdheden voor de aanvraag weergegeven. Tevens kunt u hier de procedure terugvinden, wanneer u het visum per post aan wilt vragen.



Eventueel kunt u ook een visumbureau inschakelen voor de aanvraag. Zij rekenen hier uiteraard wel bemiddelingskosten voor. Meer informatie vind u op www.visuminternational.nl (algemene informatie visum) of op www.visumcentrale.nl/pangeatravel. 



Tenslotte kan het visum ook op de luchthaven van Kathmandu verzorgd worden. Dit is voordeliger, echter dient u rekening te houden met lange wachttijden. U kunt vooraf aan de reis een papieren aanvraagformulier invullen. Dit kan vanaf 15 dagen voor vertrek online via www.nepalimmigration.gov.np. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consulaat: www.nepal.nl/consulaat.



terug naar veelgestelde vragen Nepal