Menu

Nepal

Reiservaringen Nepal

Nepal

Nepal: spectaculaire bergen en een extreem vriendelijke bevolking

18/02/2020 - Rob en Pety

De afgelopen feestdagen hebben we in Nepal doorgebracht. Dit was ons 4de bezoek aan Nepal (voorheen in 1990, 1995, 1999). We waren zeer benieuwd naar de ontwikkelingen gedurende de laatste 20 jaar en dat bleek flink tegen te vallen. Kathmandu is uiteraard veel drukker dan 20 jaar geleden en inmiddels veel te druk: het verkeer is één grote opstopping van auto’s en motoren. Na terugkeer van onze ‘rondreis’ deden we ruim 2 uur over de afstand van het begin van Kathmandu naar ons hotel (een afstand van 7-8 km).


We hebben dit keer behalve Kathmandu ook 2 andere plaatsen (Pokhara en Lumbini, de geboorteplaats van Buddha) bezocht en Chitwan National Park waar olifanten, tijgers, neushoorns, apen, krokodillen, herten, wilde zwijnen, vossen en heel veel vogels leven. Behalve de wilde olifanten en tijgers hebben we de andere dieren gezien.


2020 is door de regering in Nepal uitgeroepen als “het toeristen jaar”, maar onze conclusie is dat het land én de meeste hotels nog niet klaar zijn om heel veel meer toeristen te verwerken. Het land blijft echter in onze ogen zeer de moeite waard met zijn spectaculaire bergen en de extreem vriendelijke bevolking. De 2 belangrijkste godsdiensten in Nepal zijn het boeddhisme en hindoeïsme. Opvallend is dat deze 2 godsdiensten een beetje door elkaar heen lopen. In tempels van de een kun je onderdelen van de andere godsdienst tegenkomen en boeddhisten bezoeken ook Hindoe tempels en omgekeerd (en doen dan ook mee aan de religieuze gebruiken in die tempel). Heel fascinerend om te zien, dit hadden we nog nergens anders ervaren.


- foto 2: Het uitzicht op de Himalaya blijft een indrukwekkend gezicht. Een aantal keren tijdens de tocht (en ook vanuit het vliegtuig bij aankomst en vertrek) hadden we werkelijk adembenemend uitzicht.


- foto 3: Tijdens een wandeling vlak bij ons hotel in Kathmandu kwamen we plotseling bij een Hindoe tempel en dat bleek een gigantisch complex te zijn. Achterin het tempelcomplex bleek het crematie gedeelte te zijn. Voor de crematie worden de voeten van de overledene in de rivier ritueel gewassen. Huilen en verdriet tonen vindt niet plaats, omdat ze dan de geest van de overledene verhinderen om los te komen.


- foto 4: Deze (met uitsterven bedreigde) krokodil (“Gaviaal”) komt alleen in India en Nepal voor. Wij hadden deze nog nooit eerder gezien.

 - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie
lees meer
Nepal

een van de mooiste reizen die we gemaakt hebben

10/09/2013 - Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

Hallo Pangea-puzzelaars,
We zijn weer terug van een prachtige door jullie in elkaar gepuzzelde reis naar Nepal. Terug kijkend vinden we het allemaal een van de mooiste reizen die we gemaakt hebben. Het was een mooie combinatie van cultuur, steden en natuur. We gingen van grote, drukke, lawaaierige steden naar kleine, stille maar bloedmooie dorpjes. We hadden kleine hotels op heuvels met geweldige vergezichten over het dal en soms de Himalaya.Ofschoon Nepal een land is voor de trekking in de bergen hebben wij dat niet gedaan. We hebben mooie wandelingen gemaakt en daar kwamen we al prachtige uitzichten tegen. Ook de regentijd, we zijn in Juli-augustus geweest, had geen invloed op onze reis. In de avond / nacht een flinke bui maar overdag prachtig weer. Het mooiste waren natuurlijk de parken. Indien je voor de natuur gaat en veel dieren wilt zien, raden we Bardia aan. Het ligt wel afgelegen maar het park is het beslist waard. We zagen daar tijgers, neushoorns, zwijnen en veel herten, apen en vogels. In de leuke dorpjes daar in de buurt kun je uren lopen en fotograferen. De bevolking in Nepal is zeer vriendelijk, niet opdringerig en gaan graag met je op de foto. De gidsen waren uitstekend en lieten ons de mooie plaatsen zien. Nepal is echt een aanrader, ook voor kinderen.Dit was alweer de derde reis die jullie voor ons georganiseerd hebben, en weer zijn we zeer tevreden. Zeker tot binnenkort.Groetjes,Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

lees meer
Nepal

Bedankt voor het organiseren van een erg leuke reis door Nepal.

11/11/2008 - Mevr. Stienstra
Bedankt voor het organiseren van een erg leuke reis door Nepal. De uitzichten tijdens de trekking waren echt indrukwekkend. Het hoogtepunt van de reis echter was toch wel het zien van een tijger in het Chitwan National Park.
lees meer
Nepal

Onze reis was echt fantastisch!

23/05/2009 - Fam. Witte
Onze reis was echt fantastisch! Van te voren wisten we niet helemaal wat we konden verwachten van Nepal en PANGEA Travel maar alles verliep perfect. Overal stonden mensen klaar om ons op te vangen en ons naar de hotels te brengen. Het vervoer was prima en de gidsen die we hadden wisten erg veel en konden ons niet alleen veel vertellen over de omgeving maar ook over de lokale bevolking. We hebben echt het idee dat we, mede dankzij hen, Nepal echt kennen. Nogmaals bedankt voor de geweldige reis en als we weer plannen hebben komen we zeker bij jullie terug.
lees meer