Menu

Actief Nepal

Actieve en avontuurlijke reis in Nepal, waarbij u de mooiste plekken van het land ontdekt zonder teveel in de auto te zitten, maar ook niet alleen maar te wandelen. Een leuke mix van activiteiten dus. Na een tweedaags raft- en kampeeravontuur zet u koers naar de Annapurna’s voor een korte trekking. Ook het natuurpark Chitwan verkent u op verschillende manieren: per jeep, per kano, te voet. Uiteraard mag een bezoek aan de Koningssteden BhaktapurPatan en Kathmandu niet ontbreken tijdens uw verblijf in Nepal.
 
U overnacht in middenklasse hotels, in tentenkampen en zelfs een keer in een echt klooster.

Reisduur: 12 dagen

Kathmandu - Namobuddha - Bhaktapur - raften Trishuli - Pokhara -  trekking Australian Camp/Sarangkot - Chitwan NP - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Actief Nepal inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • veel aandacht voor actieve excursies
 • ook uniek: een tweedaagse raftingtocht over de Trishuli rivier, inclusief overnachting in een tent. 
 • inclusief alle entreegelden
 • korte trekking op privé basis: bepaal zelf het tempo en de gewenste stops.
 • te voet, te fiets en per raft beleeft u dit fascinerende land van zeer dichtbij!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Duiven bij Durbar Square in Kathmandu - Kathmandu - Nepal - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu - Namobuddha
Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu, te beginnen bij  de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoetempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het eigenlijke heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Boudhanath. Met een hoogte van 35 meter is dit de grootste stoepa van de Vallei. In de omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken en tevens is het een belangrijk pelgrimsoord.
Tot slot wordt u vandaag naar Namobuddha gebacht, waar het Thrangu Tashi Yangtse klooster ligt. Dit is een belangrijk boeddhistisch klooster waar monniken leven en een opleiding krijgen. Na aankomst en een rondleiding door het klooster kunt u lunchen in het boeddhistische restaurant. Vanaf het klooster heeft u een indrukwekkend uitzicht over de omgeving en spot u vele laagvliegende arenden. U overnacht nabij het klooster in een guesthouse, een bijzondere belevenis!
Dag 3 Namobuddha - Panauti - Bhaktapur (MTB downhill)
Nadat u heeft gezien hoe het kloosterleven 's morgens in alle vroegte op gang komt, is het tijd voor wat actie: U stapt de mountainbike op, om met uw gids het heuvelland ten oosten van Kathmandu te verkennen. De tocht duurt ongeveer 2 uur, is voornamelijk downhill, en heeft als eindpunt het landelijke Panauti.
Hiervandaan wordt u per auto naar Bhaktapur gebracht, de oude hoofdstad van het land. Deze stad is één van de drie koningssteden (de andere zijn Kathmandu en Patan) en wordt ook wel de stad van cultuur genoemd. Bhaktapur is een imposante verzameling van pagodes, tempels en rijkelijk bewerkte paleizen en staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze stad dankt haar rijke historie aan de ideale ligging tussen India en Tibet.
Dag 4 Bhaktapur – raften - Fishling
Vandaag wederom wat actie! U wordt naar Charaundi gebracht, het startpunt van uw tweedaagse raft-avontuur. Na instructie door de gids vaart u ongeveer 3-4 uur naar een kamp dat bij Fishling is opgeslagen. De tocht wordt getypeerd in de categorie III. U wordt getrakteerd op mooie uitzichten en aardig wat interessant stroomversnellingen. U overnacht vandaag in tenten.
Dag 5 Fishling - raften - Pokhara
Na een vroeg ontbijt gaat u wederom te water. Na een uur of 3-4 te hebben geraft over de Trishuli rivier eindigt de tocht bij Kurintar. Hier wordt u een lokale lunch voorgeschoteld. Na u even te hebben opgefrist, stapt u de auto in die u naar Pokhara brengt, aan de voet van de Annapurna’s. Reken op een rit van ongeveer 3 uur.
 
Tip: In Pokara kunt u terecht bij Seeing Hands voor een ontspannende massage. Seeing Hands Nepal is een liefdadigheidsinstelling, welke blinde jongeren opleidt tot masseur
Dag 6 Pokhara - trekking Australian Camp
In een half uurtje wordt u vandaag naar Phedi gebracht, het startpunt van de korte trekking die u de komende dagen maakt. Vandaag stijgt u ongeveer 900 meter en de wandeling zal 3-4 uur duren. De route voert over een geleidelijk stijgend pad, en veel stenen treden. Onderweg heeft u zicht op het dal en de rijstterrassen en rodondendronbossen en passeert u  boeren die op het land aan het werk zijn; een leuk inkijkje in het leven op het platteland. Het laatste stuk voert door de bossen naar het Australian Base Camp, gelegen op een bergkam (2232m). Hiervandaan heeft u een adembenemend zicht over de toppen van de Hiunchuli, Macchupuchhre, Lamjung Himal, Poon Hill, Dhaulaghiri, Tukuche, Dhamphus en Nilgiri. De perfecte plek om van het uitzicht te genieten.
 
Noot: U wandelt met een rugzak met de spullen die u voor deze twee overnachtingen nodig heeft. Overige bagage kunt u achterlaten en ontvangt u aan het einde weer terug. Eventueel kunnen we ook (tegen een meerprijs) een drager voor u organiseren
Dag 7 Australian Camp - Sarangkot
Na een ontbijt in het Australian Camp wandelt u met uw gids in een uw of 3-4 naar Sarangkot gebracht. Vandaag is de wandeling vooral in dalende richting. U overnacht in een eenvoudig hotel.
Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een wandeltocht maken over de kronkelende onverharde paden langs kleine dorpjes van de Newari, één van de bevolkingsgroepen van Nepal. Het schilderachtige dorpje Sarangkot is een populaire bestemming voor pelgrimstochten. Vele pelgrims maken de prachtige wandeltocht naar Sarangkot en genieten van de natuur en uitzicht op het Annapurna gebergte.
 
Tip: Het uitzichtpunt bij Sarangkot is populair onder toeristen. U heeft een beter uitzicht vanaf het dakterras van een van de omliggende restaurants, bijvoorbeeld Sarangkot Fordays restaurant. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u rustig van het uitzicht genieten.
Dag 8 Sarangkot - Pokhara
Het loont de moeite om vandaag vroeg uit de veren te gaan om de zonsopkomst bij Sarangkot te aanschouwen. Vanaf een hoogte van ongeveer 1590 meter kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Pokhara en de pieken van het Annapurna gebergte. Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijt wandelt u naar Pokhara waar u rond de middag aankomt bij het hotel.
Hier staat ’s middags een gegidste verkenning op het programma.
U bezoekt de David's watervallen (ook bekend als Patale Chango of Devi Falls), de Gupteshwore Mahadev-grot en de Bindhyabasini en Barahi tempel.
Tot slot  bezoekt u de blikvanger van Pokhara: het Phewa-meer. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Er zijn diverse activiteiten op/rondom het meer mogelijk, zoals: boottochtjes (1 uur boothuur is inbegrepen), fietsen, wandelen of een bezoek aan lokale dorpjes. In het meer bevindt zich tevens een eilandje met daarop de heilige Barahi Mandi tempel die u kunt bezoeken.
 
Tip: het is mogelijk om vanuit Pokhara een paraglide-tocht te maken. Een onvergetelijke ervaring! Dit is nog niet inbegrepen, maar informeer naar de mogelijkheden.
Dag 9 Pokhara - Chitwan National Park
Op naar een nieuw avontuur! De chauffeur brengt u vandaag naar het Chitwan National Park. Hier komt u rond het middaguur aan. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op ca. 180km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 450 verschillende soorten vogels. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er eerst een 'briefing' gepland. Daarna bezoekt u met een gids het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele Tharu dansvoorstelling. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 10 Chitwan NP
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ca. 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch bezoekt u het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
 
Dag 11 Chitwan NP - Patan
U start de dag met een korte excursie om op zoek te gaan naar vogels. Vroeg uit de veren dus! Na het ontbijt neemt u plaats in de auto voor de rit naar Patan. Patan is ook één van de drie koningssteden is, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.

NB: reken vandaag op een lange rit van tussen de 5 en 7 uur, afhankelijk van de drukte van het verkeer en de toestand van de weg. Ziet u hier tegenop, dan kunnen we tegen een meerprijs ook een vlucht verzorgen van het nabij gelegen Bharatpur naar Kathmandu. Informeer naar de mogelijkheden.
Dag 12 Patan - Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u vandaag nog vrije tijd in Patan. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis! U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • trekking met begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids plus verzekeringen
 • rafting tocht inclusief alle vergunningen en materialen en alle maaltijden
 • raften onder begeleiding van ervaren gidsen
 • fietstour inclusief fietshuur, gebruik helm en handschoenen
 • alle safari activiteiten Chitwan National Park met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam - Kathmandu en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal, ca. € 42,50 pp voor 15 dagen (voor vertrek via ambassade aanvragen)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kathmandu Guest House - Kathmandu
incl. ontbijt
Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.

Mount Kailash Resort - Pokhara
incl. ontbijt
Mt Kailash is een middenklasse accommodatie in Pokhara. Grote pré is de ligging direct aan het Phewa meer, op loopafstand van de restaurants en winkeltjes. Als klap op de vuurpijl beschikt het als één van de weinige hotels in Pokhara over een zwembad in een prettige tuin. Op warme dagen toch best fijn!
De 51 kamers zijn ruim en netjes, en enkele bieden bergzicht. Weer andere hebben een privé balkon.
Voor wie dichtbij de reuring wil zitten en een middenklasse hotel met zwembad zoekt is dit een goede keuze.

Teahouse (eenvoudig) - Trekking
incl. ontbijt, lunch en diner
Een Teahouse in Nepal is een eenvoudige overnachtingsplek die doorgaans gerund wordt door een lokale familie. Veel Teahouses zijn te vinden langs populaire trekkingroutes rondom de Himalayas. De eigenaar van een Teahouse doet er alles aan om hun gasten een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden. Teahouses vindt u op diverse locaties en verschillen per plaats. Het ene Teahouse beschikt over kamers die voorzien zijn van een privébadkamer en het andere Teahouse biedt kamers met gedeelde badkamerfaciliteiten aan. Net als de Teahouses zelf zijn ook de badkamers van eenvoudige aard (enkele badkamers beschikken over een hurktoilet). Warm water is tevens niet altijd aanwezig en wordt in sommige gevallen aangeboden tegen een vergoeding (USD 4 – 6). Handdoeken dient u zelf mee te nemen. In de kamers treft u in de meeste gevallen bedden aan met een stevig, houten frame en comfortabele matrassen. Dekens zijn niet altijd aanwezig in de kamers waardoor het handig kan zijn om een slaapzak mee te nemen. U kunt een slaapzak van thuis meenemen of tijdens de trekking huren. Eetzalen zijn eenvoudig, maar schoon en worden verwarmd door kachels. Vegetarische maaltijden zijn inclusief gedurende de trekking en vleesmaaltijden kunnen, indien aanwezig, tegen een vergoeding genuttigd worden in de Teahouses. Echter, hoe hoger u komt tijdens een trekking, des te minder vlees er aanwezig is in de Teahouses.

Superview Lodge - Sarangkot
incl. ontbijt, lunch en diner
Bij het weergaloze uitzichtpunt Sarangkot, waar u vier van de acht hoogste pieken ter wereld in uw blik kunt vangen, ligt de Superview Lodge. Het biedt onderdak in eenvoudige schone kamers met eigen badkamer met heet water, en een smal gemeenschappelijk balkon. Wifi is ook aanwezig, zodat u direct het thuisfront jaloers kan maken met uw mooie plaatjes! De lodge wordt gerund door een vriendelijke lokale familie, waarvan de moeder des huizes tevens de kokkin is. 
Zowel vanuit de kamers, vanaf het balkon, vanuit de tuin, vanuit het restaurant, alsook vanaf het dakterras kunt u genieten van het uitzicht. Vergeet niet om de wekker te zetten, want de zonsopkomst hier wil je echt niet missen!

Rhino Residency Resort - Chitwan NP
incl. ontbijt, lunch en diner
Gelegen aan het hek van het Chitwan National Park in een klein dorpje. Het resort is ruim opgezet en heeft een grote tuin. Het hoofdgebouw is gebouwd in lodge stijl met veel lokale materialen en heeft een ruim restaurant en bar op de eerste verdieping. De kamers zijn ook ruim. Er zijn meerdere ronde gebouwen te vinden in de tuin waar zich acht kamers in bevinden. Alle acht kamers hebben dus een taartpunt uit het gehele gebouw met op het kleinste punt de badkamer. De kamers hebben airco, ventilator en een eigen veranda. Het Rhino Residency resort is verder een van de weinige resorts bij Chitwan die beschikt over een zwembad in de regio. Iets wat met name in het hete seizoen een must is.

Lalit Heritage Home - Patan
incl. ontbijt
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »