Menu

Everest & hoogtepunten comfortabel

Voor eenieder die graag een meerdaagse tocht in het Everest gebied wil maken, maar opziet tegen de eenvoud van teahouses of een tent, is deze reis uitermate geschikt. Tijdens de korte trekking maakt u meerdere mooie tochten op de klassieke Everest-route, om telkens 's middags aan te komen bij een comfortabele lodge waar een prettige kamer met eigen sanitair op u wacht. Deze tocht is het bewijs dat een trekking en comfort hand in hand kunnen gaan. Na de trekking is het tijd om wat cultuur te snuiven in de Kathmanduvallei; u verkent de belangrijkste bouwwerken van de koningssteden vanuit karakteristieke sfeervolle Nepali hotels. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het natuurpark Chitwan, waar u de jungle verkent en wellicht wel een neushoorn spot!

Reisduur: 14 dagen

Kathmandu - Lukla - Phakding - Namche - Monjo - Lukla - Bhaktapur - Chitwan NP - Kathmandu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Everest & hoogtepunten comfortabel inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • goede combinatie van cultuur, natuur en een sportieve uitdaging
 • verblijf in comfortabele tot luxe accommodaties, boordevol lokaal karakter
 • vervoer op basis van een auto met privé chauffeur
 • tijdens excursies beschikking over een Engelstalige gids
 • tijdens de trekking begeleiding door een deskundige Engelssprekende sherpa (berggids) en dragers.
 • individuele begeleiding tijdens de trekking ; u kunt zelf aangeven wanneer u wilt stoppen en in welk tempo u wilt lopen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

neushoorn nabij het Kasara Resort Chitwan - Kasara Resort Chitwan - Nepal - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoe tempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het eigenlijke heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Boudhanath. Met een hoogte van 35 meter is dit de grootste stoepa van de Vallei. In de omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken en tevens is het een belangrijk pelgrimsoord. Voordat u terugkeert naar Kathmandu brengt u nog een bezoek aan Patan, dat ook één van de drie koningssteden is, en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid is aan Kathmandu. Patan heeft net als Kathmandu een centraal plein, het Durbar Square. Het Durbar Square van Patan heeft minder te lijden gehad onder de aardbeving van 2015, en is rustiger dan dat van Kathmandu. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar het hotel.
Dag 3 Kathmandu - Lukla
Een vlucht van ongeveer 40 minuten brengt een klein vliegtuig u naar het hart van de Khumbu regio. Het uitzicht onderweg is spectaculair, en de landing kent zijn gelijke niet. U wordt op de luchthaven verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht, de comfortable Yeti Mountain Home van Lukla (2860m). Lukla telt vele restaurantjes en talloze winkeltjes met trekking-benodigdheden.
Dag 4 Lukla - Phakding
Vandaag start de trekking, met een makkelijke tocht om erin te komen : u loopt met uw gids in ongeveer 3 uur naar Phakding. De route voert over heuvels, maar is met name bergafwaarts. Phakding ligt op 2610 meter hoogte, 200 meter lager dan Lukla. Een deel van de route loopt u langs de Dudh Kosi rivier, een mooi zicht, met name als in het voorjaar de rododendrons in bloei staan. 's Middags kunt u eventueel nog even de benen strekken in de omgeving van het dorp Phakding, of een goed boeken lezen in de comfortabele lodge. Heeft u nog energie over, dan kan u nog naar het Rumijung klooster wandelen (ongeveer 1 uur lopen), dat in de 16e eeuw door de Sherpa Lama Khemp Dorje is gesticht.
Dag 5 Phakding - Namche
De gids haalt u op voor de volgende etappe : naar Namche (3440m). Bij Monjo moet u het permit ophalen voor het Sagarmatha National Park. Sagarmatha is de lokale naam voor de Mount Everest. Het nationale park is op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst omdat de Mount Everest deels in het park ligt, maar ook vanwege de bijzondere Sherpa-cultuur en de aanwezigheid van sneeuwluipaarden. Als u er eentje tegenkomt heeft u wel bijzonder veel geluk; ze laten zich niet makkelijk zien. Het eerste deel van de route voert door de vallei van de Dudh Kosi rivier en door een rodondendronbos, en loopt vrij gemakkelijk. Na een lange maar stevige stalen hangbrug wordt de tocht pittiger. De komende 2 a 3 uur loopt u omhoog. U zult merken dat u vaker moet pauzeren om even op adem te komen. Dat is geen enkel probleem, want u loopt met uw eigen gids, dus u bepaalt zelf het tempo. De tocht zal ongeveer 6 uur duren, waarbij u in totaal 1000 meter stijgt en 100 meter daalt. Zorg ervoor dat u onderweg goed drinkt, met name het laatste stuk kan pittig zijn.
Dag 6 Namche
Vandaag heeft u een rustdag in Namche. Namche Bazar is het centrum van de sherpa-cultuur. 's Morgens is er een markt, waar mensen van heinde en verre komen om hun waren te verkopen. De spullen, waaronder ook veel wandelkleding, liggen op de grond uitgestald. Hierdoor oogt het wat rommelig. De gids staat vandaag tot uw beschikking, dus in overleg kunt u vandaag een wandeling naar keuze maken. Een mooie tocht is de route van ongeveer 2 uur naar het Everest View Hotel, waar u op een heldere dag een prachtig uitzicht heeft. Omdat deze hoger ligt dan Namche zelf, maken veel mensen deze tocht om beter te acclimatiseren alvorens de volgende dag hoger te klimmen. Voor u is dat niet zo van toepassing, aangezien u morgen afdaalt, maar evengoed loont het uitzicht de moeite. Kijk of u ze allemaal kunt herkennen : de Lhotse (8516m), Ama Dablam (6812m), Thamserku (6608m) en natuurlijk de Mount Everest (8848m)
Dag 7 Namche - Monjo
In dit voorbeeldprogramma dalen we vandaag weer af naar Monjo (2840m), wederom via enkele hangbruggen. Dit plaatsje, dat u op de heenweg al zag, heeft een mooie ligging aan de Dudh Kosi rivier. 's Middags kunt u de omgeving verkennen en een bezoekje brengen aan de lokale school en de kleine gompa. De wandelduur van vandaag is ongeveer 5 uur.

NB: als u een langere trekking wilt maken, dan kunnen we ook een reis organiseren waarbij u verder loopt, en overnacht in de Yeti Mountain Homes van Thame en Khongde. Ook is het mogelijk om vanuit Namche verder te lopen naar Tengboche met haar prachtige klooster (5-6 uur). Hier is echter geen Yeti Mountain Home, maar alleen eenvoudige lodges.
Dag 8 Monjo - Lukla
De laatste etappe staat op het program voor vandaag: terug naar Lukla. Wederom steekt u een paar keer de Dudh Kosi rivier over. De wandelduur van vandaag is ongeveer 6 uur, waarvan de laatste 3 a 4 uur van Phakding naar Lukla wat stijgen. U neemt hier wederom intrek in de comfortabele lodge.
Dag 9 Lukla - Kathmandu - Bhaktapur
Een enerverende vlucht brengt u terug naar Kathmandu. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Bhaktapur gebracht, de derde en laatste koningsstad die u bezoekt in uw reis.
Dag 10 Bhaktapur
Bhaktapur is gelegen op ongeveer 13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar heeft minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken.
Dag 11 Bhaktapur - Chitwan NP
Chitwan National Park is uw volgende bestemming. U bereikt het dorp aan de rand van het park in de namiddag (reken op een rit van 7 uur). Dit oudste nationale park van Nepal ligt op ongeveer 180 km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 540 verschillende soorten vogels. Onderweg zal er een lunchstop gemaakt worden. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er een 'briefing' gepland en gaat u met een gids op pad in het dorp, eventueel gedeeld met andere gasten van het hotel. U leert hier meer over de levenswijze van de lokale Tharu bevolkingsgroep.
Dag 12 Chitwan – 2e dag
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ca. 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt u diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch bezoekt u het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.
Dag 13 Chitwan NP - Kathmandu
Uw chauffeur brengt u vandaag terug naar Kathmandu. U verblijft weer in het u al bekende charmante hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wellicht wilt u nog op eigen gelegenheid de stad in, voor een laatste blik op het Durbar Square of om souvenirtjes te kopen als aandenken van deze bijzondere reis.

Noot: ziet u op tegen de terugrit van ongeveer 7 uur ? Dan kunnen we ook een korte vlucht voor u boeken van het nabijgelegen Bharatpur naar Kathmandu. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 14 Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u nog vrije tijd in Kathmandu. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis! U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma (tijdens trekking en in Chitwan obv volpension)
 • binnenlandse vluchten Kathmandu-Lukla en v.v.
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle genoemde activiteiten in & bij Chitwan National Park (in klein internationaal gezelschap)
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids gedurende de stadstours en jungle activiteiten
 • diensten van 1 drager per 2 personen (max. 25 kilo per drager) tijdens de trekking
 • Accommodatie, maaltijden, verzekering en uitrusting van gids en drager(s) tijdens de trekking
 • park fee Chitwan National Park
 • Trekkers' Information Management System fee (TIMS), trekking registratie
 • Everest conservation fee
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal 15 dagen, ca. € 42,50 pp via ambassade of 30 USD pp op de luchthaven (in beide gevallen voor vertrek aanvragen)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Dwarika's Hotel - Kathmandu
incl. ontbijt
Gelegen op circa 10 minuten van de bezienswaardigheden Boudhnath en Pasphupatinath bevindt zich het enige heritage hotel van Kathmandu. Een erg mooi ingericht hotel met antieke meubelen en versieringen in de algemene ruimtes. De kamers zijn zeer sfeervol en groot. Het heeft een algemeen restaurant en een typisch Nepalees restaurant. Dit restaurant is in de traditionele stijl ingericht en wordt ook veel gebruikt voor een typisch nepalese avond met zang en dans. Verder heeft het een zwembad en, zeker voor een hotel, erg mooie bar. Doordat er slechts 80 kamers zijn is de service zeer persoonlijk. Een van de mooiste hotels van het land.

Yeti Mountain Home Lukla - Lukla
incl. alle maaltijden
Als u een trekking in het Everestgebied wilt maken, en op zoek bent naar meer comfort dan de gebruikelijke teahouses kunnen bieden, dan bent u bij de Yeti Mountain Homes op het juiste adres. Wat is er nu mooier dan op grote hoogte genieten van de Himalaya, in combinatie met luxe en comfort? De Yeti Mountain Homes (YMH) zijn gevestigd op verschillende plekken in het Everest gebied, maar over het algemeen hebben ze dezelfde faciliteiten en gemakken. Een trekking langs meerdere Yeti Mountain Homes is mogelijk, beginnend met de YMH in Lukla of in Phakding. De YMH van Kongde ligt met 4250 meter het hoogst en is daarmee zelfs een van de grootste hotels op hoogte in de wereld. De comfortabele lodges beschikken over ongeveer 12 tot 20 kamers, elk ingericht met een mix van traditionele en moderne faciliteiten. Om u heerlijk warm te houden zijn de bedden voorzien van elektrische dekens en de professionele en behulpzame medewerkers zorgen ervoor dat er standaard een thermoskan met gekookt water in uw kamer staat. De kamers beschikken over een eigen badkamer met zowel koud als warm water. De eetzalen van de Yeti Mountain Homes zijn ingericht in de traditionele stijl van de Khumbu-regio, sommige met zeer kleurrijk beschilderde plafonds, nét als in een klooster. Mede door het heerlijke vuur dat in de haard knispert, zijn de eetzalen een gezellige en fijne plek om op te warmen en kennis te maken met andere reizigers. En natuurlijk kunt u er genieten van hetgeen er uit de keuken komt; gerechten die zoveel mogelijk worden bereid met verse producten. Zo zijn de groenten en kruiden die in het restaurant worden geserveerd, met liefde geteeld in de moestuinen en kas van de YMHs.

Hotel Heritage - Bhaktapur
incl. ontbijt
Hotel Heritage is het eerste hotel in Bhaktapur dat erin is geslaagd een brug te slaan tussen traditionele stijl van het interieur en modern comfort. Ieder deel van het hotel kent een rijke geschiedenis en heeft een eigen verhaal. Wat wij zo bijzonder aan het hotel vinden is dat er voor diverse delen van het hotel bouwafval van het koninklijke paleis is gebruikt. Nu moet u niet schrikken bij het woord ‘bouwafval’, want de ontwerpers hebben de materialen omgetoverd tot prachtige gevels en stenen vloeren, wat zorgt voor een unieke entrée. Tevens zijn sommige meubels gemaakt van meer dan 200 jaar oude houtsoorten. Alles samen zorgt dit voor een uniek en gezellig geheel, vól karakter. De ruime kamers beschikken over moderne voorzieningen zoals een eigentijdse badkamer en gratis wifi. Op het terras kunt u heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. In de twee tuinen, met name in de Kumari tuin, kunt u even tot rust komen en uw ervaringen rustig laten bezinken.

Kasara Resort - Chitwan NP
incl. ontbijt, lunch en diner
Luxe, rust en ontspanning nabij het Chitwan National Park is waar het in het Kasara Resort om draait. De rustige en inspirerende omgeving zorgt ervoor dat u zich heerlijk kunt ontspannen als u terugkomt van uw bezoek aan het meest bezochte nationale park van Nepal. De accommodatie beschikt over 35 luxe kamers en villa’s. De kamers zijn voorzien van diverse gemakken zoals airconditioning en wifi. Voor de inrichting van de kamers is gekozen voor een minimalistische stijl, waarbij gebruik is gemaakt van lokale materialen met natuurlijke en warme kleuren. Op een warme dag kunt u heerlijk afkoelen in het zwembad. Niet veel accommodaties in de omgeving van Chitwan beschikken over een zwembad, dus mocht dit een van uw wensen zijn dan is het Kasara Resort een goede keus.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »