Menu

Cultureel Nepal

Deze reis is zeer geschikt voor reizigers die de culturele hoogtepunten van Nepal willen ontdekken. De reis start in de hoofdstad Kathmandu waar u de mooiste tempels, kloosters en stoepa's bezichtigt. Een overnachting bij het Namobuddha klooster is een van de hoogtepunten van de reis. Naast de Himalaya stadjes Tansen, Pokhara, Sarangkot en Bandipur bezoekt u ook Lumbini, de geboorteplaats van de Boeddha, en verschillende dorpjes, want juist ook het landelijke Nepal mag niet ontbreken in een reis als deze.

Reisduur: 14 dagen

Kathmandu - Namobuddha - Bhaktapur - Bandipur - Pokhara - Sarangkot - Tansen - Lumbini - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Cultureel Nepal inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • maak kennis met alle culturele hoogtepunten en het dorpsleven van Nepal
 • bijzonder bezoek aan Lumbini, de geboorteplaats van de Boeddha
 • bezoek aan het weinig bezochte prettige stadje Bandipur
 • uniek : overnachting in het guesthouse van het Namobuddha klooster
 • veel plekken buiten de gebaande paden; u ervaart de Nepalese cultuur op een rustigere en authentiekere manier
 • bonus: onbeschrijfelijke Himalaya-vergezichten
 • begeleiding door een Engelssprekende privé gids
 • inclusief alle excursies
bekijk meer

Dag tot daginklappen

rijstveld - Kathmandu Vallei - Nepal
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Tip: Wilt u kennis maken met de boeddhistische leer of een meditatiecursus volgen? Dit kan in het klooster Kopan in Kathmandu (www.kopan-monastery.com). Ook kunt u in de wijk Bodhanath aan het einde van de middag boeddhistische diensten bezoeken en daarna dineren in een van de restaurantjes rondom de stoepa.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoe tempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het eigenlijke heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Boudhanath. Met een hoogte van 35 meter is dit de grootste stoepa van de Vallei. In de omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken en tevens is het een belangrijk pelgrimsoord. Ook een bezoek aan Swayambhunath, oftewel de Apentempel, mag vandaag niet ontbreken. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en erg indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van de Boeddha geschilderd. Daarnaast heeft u vanaf de op een fraai zicht op de hoofdstad. Ook kunt u in de middag heerlijk ronddwalen door de bazaar en het labyrint van kleine straatjes in het oude deel van de stad.

Tip : Midden in de wijk Thamel kunt u bij het Himalayan Buddhist Meditation Centre (HBMC) dagelijks gratis deelnemen aan meditatiesessies.
Dag 3 Kathmandu - Namobuddha
Vandaag maakt u een bijzonder uitstapje naar Namobuddha, waar het Thrangu Tashi Yangtse klooster ligt. Dit is een belangrijk boeddhistisch klooster waar monniken leven en een opleiding krijgen. Na aankomst en een rondleiding door het klooster kunt u lunchen in het boeddhistische restaurant. Vanaf het klooster heeft u een indrukwekkend uitzicht over de omgeving en spot u vele laagvliegende arenden. U overnacht nabij het klooster in een guesthouse, een bijzondere belevenis!
Dag 4 Namobuddha - Bhaktapur
Nadat u heeft gezien hoe het kloosterleven 's morgens in alle vroegte op gang komt, wordt u naar Bhaktapur gebracht, de oude hoofdstad van het land. Deze stad is één van de drie koningssteden (de andere zijn Kathmandu en Patan) en wordt ook wel de stad van cultuur genoemd. Bhaktapur is een imposante verzameling van pagodes, tempels en rijkelijk bewerkte paleizen en staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze stad dankt haar rijke historie aan de ideale ligging tussen India en Tibet.
Dag 5 Bhaktapur - Bandipur
Vandaag reist u in ongeveer zes uur verder naar Bandipur, een prettig autovrij stadje dat vaak door toeristen wordt overgeslagen. Ten onrechte, zoals u zult ontdekken als u 's middags zelf deze plaats gaat verkennen. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de Sidh grot. Deze grot ligt op ongeveer drie uur bergafwaarts lopen van Bandipur. Er wordt gezegd dat dit de grootste grot van Zuidelijk Azië is. Binnen zijn prachtige stalagmieten en stalactieten te vinden. Wanneer u vervolgens nog een half uur verder naar beneden loopt, stuit u op een grote weg. In overleg met uw chauffeur kan u hier worden opgehaald.

Tip: probeer in Nepal eens momo's, deze kunt u in vrijwel elk Nepalees restaurant vinden. Het zijn kleine deegrolletjes met kip of varkensvlees erin geserveerd met een heerlijk gekruid sausje om te dippen.
Dag 6 Bandipur
's Morgens gaat u met een gids op pad voor een wandeling in Bandipur en omgeving. De eerste stop is bij het de belangrijkste tempel van Bandipur, de Khadga Devi. Ook bezoekt u het heiligdom van Paarpani Mahadev. In droge tijden komen de bewoners van Bandipur hier bijeen om offers te brengen in de hoop op regen. In de Bindebashini tempel treft u de beeltenis van de godin Durga, de beschermheilige van Bandipur. De tempel is rijkelijk versierd met het typische Newari-houtsnijwerk dat ook op veel plekken in de Kathmanduvallei voorkomt. Halverwege april, tijdens de viering van net Nepalees nieuwjaar is het hier een drukte van belang als de locals het Bisket Jatra vieren. Na de lunch is het leuk om de zijde-boerderij te bezoeken op ongeveer een half uurtje lopen ten westen van Bandipur. Uw gids kan u alles vertellen over de productie van zijde in de heuvels van Nepal. Ook is het een mooi uitstapje naar Tin Dhara, waar de bewoners heenkomen om te baden en af te koelen in het koele water van de bronnen. Voor actievelingen zijn ook de volgende excursies mogelijk (allen niet inbegrepen) : een bezoek aan de rijkelijk versierde tempel Mukhundeswari, op een heuveltop op ongeveer twee uur loopafstand, een natuurwandeling in het Raniban-woud, of - voor echte waaghalzen - paragliden!
Dag 7 Bandipur - Pokhara
Na het ontbijt vertrekt u naar Pokhara, een rit van ongeveer twee uur. Pokhara is een van de grootste steden van Nepal. De stad is vooral bekend bij toeristen als start- en eindpunt bij trekkings in het nabij gelegen Annapurna gebergte. Ook de pieken van de Dhaulagiri en Manaslu gebergtes zijn vanuit de stad, bij helder weer, goed te zien. Alle drie de gebergtes behoren tot de hoogste van de wereld met een hoogste piek van boven de 8000 meter. Een imposant gezicht, temeer daar Pokhara zelf niet zo hoog gelegen is (op het laagste punt 800 meter boven zeeniveau). Na aankomst maakt u een stadstour door Pokhara. Allereerst staat het Phewa Lake op het programma. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Er zijn diverse activiteiten op en rondom het meer mogelijk, zoals boottochtjes (1 uur boothuur is inbegrepen), fietsen, wandelen of een bezoek aan lokale dorpjes. In het meer bevindt zich tevens een eilandje met daarop de heilige Barahi Mandi tempel die u kunt bezoeken. Na het bezoek aan het meer rijdt u naar de David's watervallen (ook bekend als Patale Chango of Devi Falls). Een bezoek aan de Seti Kloof mag niet ontbreken op deze dag. De tour wordt afgesloten in het oude deel van Pokhara waar u de Bindhyabasini tempel bezoekt. Hiervandaan heeft u een mooi uitzicht.
Dag 8 Pokhara - Sarangkot - Pokhara
Vroeg in de ochtend bezoekt u Sarangkot dat op slechts een uur rijden van Pokhara ligt. Sarangkot ligt op een hoogte van 1590 meter en biedt prachtige uitzichten tijdens de zonsopkomst en zonsondergang. U wordt afgezet bij een nabijgelegen toren waar u kunt genieten van de adembenemende zonsopgang. Na het bezoek wandelt u bergafwaarts naar Pokhara. De rest van de dag is ter vrije besteding om te genieten van het gemoedelijke Pokhara en haar verbluffende omgeving.

Tip: Het uitzichtpunt bij Sarangkot is populair onder toeristen. U heeft een beter uitzicht vanaf het dakterras van een van de omliggende restaurants, bijvoorbeeld Sarangkot Fordays restaurant. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u rustig van het uitzicht genieten.
Dag 9 Pokhara - Tansen
In de ochtend wordt u naar Tansen gebracht, een rit van ongeveer zes uur. Onderweg kunt u zelf aangeven in welke plaatsen u eventueel wil stoppen. Tansen is een Himalayastadje op een hoogte van bijna 1400 meter en is bekend vanwege de uitgestrekte uitzichten over het Himalaya gebergte. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de lokale markten of prachtige tempels in Tansen. Het is prettig wandelen in het stadje, dat middeleeuws aandoet vanwege de Newari huizen en de smalle kasseienstraatjes, die te steil zijn voor auto's. Geniet in de avond van een geweldige zonsondergang.
Dag 10 Tansen - Lumbini
In de ochtend maakt u een wandeling onder leiding van een gids en bezoekt u de bezienswaardigheden van het stadje. De reis gaat vandaag verder naar Lumbini, gelegen aan de voet van de Himalaya, in zuid-centraal Nepal (ongeveer 2 uur rijden). Lumbini is de geboorteplaats van Gautam Boeddha, de grondlegger van het Boeddhisme. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Als de tijd het toelaat maakt u aan het einde van de middag alvast een kleine wandeling door de heilige tuin. Onderdeel van het Lumbini-complex is een natuurgebied, waar onder andere de nijlgau voorkomt. Letterlijk betekent dit 'blauw rund', maar het heeft meer weg van een hert. Ook kunt u er saruskraanvogels aantreffen; met een spanwijdte van 2,5 meter is dit de grootste vliegende vogel ter wereld.
Dag 11 Lumbini
In de ochtend staat er een wandeling door de heilige tuin op het programma. U bezoekt er de Mayadevi tempel en Puskarni, de heilige vijver waarin Mayadevi, de moeder van de Boeddha, een bad nam voordat hij geboren werd. De geboorte was wonderlijk te noemen; er daalden bloemen neer en de kleine Siddharta Gautama liep direct zeven passen. Zijn moeder Mayadevi overleed een week na de bevalling. Op het terrein staan meerderde pagodes uit verschillende landen. Het is interessant om te zien dat ze allemaal een andere bouwstijl hebben. Vele duizenden pelgrims van over de gehele wereld bezoeken het stadje en van 's morgens vroeg tot 's avonds laat is het een komen en gaan bij de vele tempels.
Dag 12 Lumbini - Patan
De reis gaat terug naar de Kathmandu vallei, naar Patan om precies te zijn. Om de lange autorit van 10 uur te besparen wordt u in een uurtje naar de luchthaven van Bhairahawa gebracht voor een korte binnenlandse vlucht naar Kathmandu. Hiervandaan wordt u naar Patan gebracht.
Patan is ook één van de drie koningssteden, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.

 
Dag 13 Patan
Met een gids gaat u vanmorgen op pad langs de hoogtepunten van Patan, met name gelegen op het Durbar Square. Daarnaast bezoekt u de twee middeleeuws aandoende plaatsjes Bungmati en Kohokana. Deze liggen slechts zes kilometer ten zuiden van Patan. In deze relatief kleine stadjes wonen voornamelijk Newah, de inheemse Nepalese bevolking afkomstig uit de Kathmandu vallei. Een logisch gevolg is dat er veel typische Newari huizen in de stadjes te vinden zijn. Bungmati en Kohokana zijn bekend vanwege hun heerlijke chilisaus en mosterdolie. Veel huizen in het centrum hebben een slinger met pepers van de nok van het huis tot aan de grond hangen. Vanuit Khokana wandelt u in ongeveer een kwartiertje naar Bungmati en wordt u weer teruggebracht naar Patan. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt zich te buiten gaan aan souvenirs of nog een laatste keer een bordje dampende momo's halen. Als u Kathmandu nog even in wilt, dan is dat slechts een kort ritje met de taxi.
Dag 14 Patan - Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u nog vrije tijd in Patan. U wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • binnenlandse vlucht Bhairahawa - Kathmandu
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vliegreizen Amsterdam - Kathmandu en v.v. (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal, ca. € 42,50 pp voor 15 dagen (voor vertrek via ambassade aanvragen)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kathmandu Guest House - Kathmandu
incl. ontbijt
Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.

Hotel Heritage - Bhaktapur
incl. ontbijt, lunch en diner
Hotel Heritage is het eerste hotel in Bhaktapur dat erin is geslaagd een brug te slaan tussen traditionele stijl van het interieur en modern comfort. Ieder deel van het hotel kent een rijke geschiedenis en heeft een eigen verhaal. Wat wij zo bijzonder aan het hotel vinden is dat er voor diverse delen van het hotel bouwafval van het koninklijke paleis is gebruikt. Nu moet u niet schrikken bij het woord ‘bouwafval’, want de ontwerpers hebben de materialen omgetoverd tot prachtige gevels en stenen vloeren, wat zorgt voor een unieke entrée. Tevens zijn sommige meubels gemaakt van meer dan 200 jaar oude houtsoorten. Alles samen zorgt dit voor een uniek en gezellig geheel, vól karakter. De ruime kamers beschikken over moderne voorzieningen zoals een eigentijdse badkamer en gratis wifi. Op het terras kunt u heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. In de twee tuinen, met name in de Kumari tuin, kunt u even tot rust komen en uw ervaringen rustig laten bezinken.

The Old Inn - Bandipur
incl. ontbijt
Bij het zien van deze accommodatie hadden wij meteen het gevoel dat we terug in de tijd gingen, op een positieve manier! De naam zegt het al: Old Inn. Een leuke en eenvoudige accommodatie met een perfecte ligging met uitzicht op de bergen, midden in het centrum van Bandipur. De accommodatie ligt aan een autovrije straat, waardoor het er rustig is en u geen last heeft van toeterende auto’s en brommers. Het interieur wordt gekenmerkt door veel lokaal handwerk, met een bijna middeleeuwse schwung. Naast het interieur en de uitstraling van de accommodatie, zorgt de aardige gastheer voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Afhankelijk van uw kamer deelt u de douche met andere reizigers. De kamers en faciliteiten van Old Inn zijn eenvoudig, maar schoon.

Temple Tree Resort & Spa Pokhara - Pokhara
incl. ontbijt
Het Temple Tree hotel in Phokara is een prachtige accommodatie vlakbij de hoofdstraat Lakeside. In het hotel wordt de traditionele Nepalese cultuur gecombineerd met de gemakken van de Westerse wereld. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk verblijf met de nodige luxe. In totaal zijn er vijftig kamers aanwezig, die van alle gemakken zijn voorzien. Tijdens het verblijf kan op het hele terrein gebruik gemaakt worden van gratis wifi. Daarnaast beschikt het hotel over een mooi eigen zwembad, wat in Nepal niet altijd vanzelfsprekend is. Hier kunt u na een lange dag heerlijk ontspannen of een verfrissende duik nemen. Ook beschikt het hotel over twee restaurants en een bar waar tot in de late uurtjes kan worden gegeten of geborreld. Het Temple Tree hotel is een heerlijke accommodatie en de ideale plek om te ontspannen. Met name na een lange reis of een trekking in de bergen biedt dit hotel alles aan om weer even helemaal bij te komen.

Hotel Srinagar - Tansen
incl. ontbijt
Tansen loopt niet over van de briljante accommodaties, en Hotel Srinagar is van de aanwezige hotels de beste keuze. Het biedt 34 eenvoudige kamers, sommige met zicht op de bergen en sommige met zicht op de stad. De voorzieningen zijn wat je kunt verwachten van een driesterrenhotel. Het personeel is uiterst vriendelijk, en geen moeite is ze teveel.
Vanwege de hoge ligging kan het zelfs in de zomer 's morgens frisjes zijn. Voordeel van de hoge ligging is wel dat je er uit de drukte bent en een beter uitzicht hebt.

Hotel Buddha Maya Garden - Lumbini
incl. ontbijt
De beste keuze in Lumbini. De serene sfeer van de Lumbini World Heritage Gardens is goed doorgetrokken in de ruime tuin van dit hotel. Via een magistrale trap bereikt u enkele van de 70 kamers, die behoorlijk ruim zijn. De meeste komen uit op een gemeenschappelijke galerij met zicht op de tuin vol vogels. Met vijf minuten wandelen bent u bij de belangrijkste tempels van pelgrimsoord Lumbini.
Er is een restaurant en een zwembad aanwezig.

Lalit Heritage Home - Patan
incl. ontbijt
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »