Menu

Luxe reis Nepal - Annapurna

Vanuit de beste en mooiste hotels van het land verkent u de vele bezienswaardigheden van de drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur. U aanschouwt de adembenemende pieken van de Himalaya-kanjers vanuit Dhulikhel en Pokhara, en maakt safari's in Chitwan. Wie weet spot u wel een neushoorn! Om het echte Himalaya-gevoel te krijgen maakt u een korte trekking in het Annapurna-gebied. U verblijft hierbij twee nachten in de comfortabele Ker & Downey lodges. En als kers op de taart: een rondvlucht over de Himalaya. Het mooiste van Nepal gecombineerd in één prachtige reis!

U reist met privéchauffeur en meereizende deskundige Engelssprekende gids. Zodoende hoeft u zich nergens zorgen over te maken, kunt u stoppen waar en wanneer u maar wilt, en kunt u volledig genieten van het reizen in dit prachtige land. De beste reisperiode is het voorjaar en het najaar.

Reisduur: 14 dagen

Kathmandu - Patan - Dhulikhel - Bhaktapur - Chitwan NP - Pokhara - Annapurna's

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe reis Nepal - Annapurna inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • meereizende Engelssprekende gids: veilig en vertrouwd
 • inclusief spectaculaire Himalaya-rondvlucht
 • inclusief binnenlandse vlucht Pokhara-Kathmandu om vele autokilometers te besparen
 • in korte tijd tóch dat echte trekking-gevoel
 • koningssteden, bergtoppen en jungle in één reis
 • verblijf in de beste hotels en comfortabele trekkinglodges
 • veel inclusief: ter plekke weinig kosten
bekijk meer

Dag tot daginklappen

diner bij zwembad Barahi Jungle Lodge in Chitwan - Barahi Jungle Lodge - Nepal - foto: Barahi Jungle Lodge
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen. U verblijft in het stijlvolle icoon Dwarika's, één van de mooiste hotels die Nepal rijk is.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu & Patan
Vandaag gaat u met uw gids op stap om de bezienswaardigheden van de Kathmandu vallei te verkennen. Als eerste gaat u naar het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein') van Kathmandu. Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. U bezoekt onder andere de Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens vertrekt u naar de Kathmandu Vallei. Op ongeveer 2 kilometer ten westen van het centrum ligt Swayambhunath, oftewel de Apentempel. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en zeker het meest indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van de Boeddha geschilderd. Vanaf de top heeft u een fraai zicht op de hoofdstad.
Tot slot brengt u een bezoek aan Patan, dat ook één van de drie koningssteden is, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u souvenirs wilt kopen.
Dag 3 Kathmandu - Dhulikhel
Vanmorgen bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoetempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het eigenlijke heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Boudhanath (Bodnath). Met een hoogte van 35 meter is dit de grootste stoepa van de Vallei. In de omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken en tevens is het een belangrijk pelgrimsoord.
Hierna gaat u de auto in en wordt u naar Dhulikel gebracht, op 1600m hoogte. Dit middeleeuwse stadje staat bekend om haar houtsnijwerk, maar vooral om het adembenemende uitzicht over de Himalaya-keten en de valleien eromheen.
Dag 4 Dhulikhel - Bhaktapur
Wie vandaag vroeg uit de veren gaat, wordt doorgaans beloond door een prachtige zonsopgang. 's Morgens is het vaak nog helder en heeft u goed zicht op de felle kleuren die de Himalayatoppen aannemen.
Hierna wordt u naar Bhaktapur gebracht, één van de drie Koningssteden is (de andere twee zijn Kathmandu en Patan). Het is gelegen op ongeveer13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar heeft minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken
Dag 5 Bhaktapur - Chitwan NP
In ongeveer 6 uur wordt u van Bhaktapur naar Chitwan gebracht. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op ongeveer 180 km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 540 verschillende soorten vogels. Onderweg zal er een lunchstop gemaakt worden. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er een 'briefing' gepland en gaat u met een gids op pad in het dorp, eventueel gedeeld met andere gasten van het hotel. U leert hier meer over de levenswijze van de lokale Tharu bevolkingsgroep.
Dag 6 Chitwan – 2e dag
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ca. 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt u diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch bezoekt u het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.
Dag 7 Chitwan NP - Pokhara
's Morgens kunt u nog een korte wandeling in de jungle maken of een vogelexcursie maken, alvorens in de auto te stappen voor de rit naar Pokhara (4 tot 5 uur rijden). Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u daar even lekker ontspannen, maar u kunt ook vast op ontdekking langs het Phewa-meer. Dankzij dit meer dankt Pokhara haar bijnaam 'Spiegel van de Himalaya'. Pokhara is een van de grootste steden van Nepal. De stad is vooral bekend bij toeristen als start- en eindpunt bij trekkings in het nabij gelegen Annapurna gebergte. Ook de pieken van de Dhaulagiri en Manaslu gebergtes zijn vanuit de stad, bij helder weer, goed te zien. Alle drie de gebergtes behoren tot de hoogste van de wereld met een hoogste piek van boven de 8000 meter. Een imposant gezicht, temeer daar Pokhara zelf niet zo hoog gelegen is (op het laagste punt 800 meter boven zeeniveau).
Dag 8 Pokhara - Sarangkot en tour
Vroeg in de ochtend bezoekt u Sarangkot dat op slechts een uur rijden van Pokhara ligt. Sarangkot ligt op een hoogte van 1590 meter en biedt prachtige uitzichten tijdens de zonsopkomst en zonsondergang. U wordt afgezet bij een nabijgelegen toren waar u kunt genieten van de adembenemende zonsopgang. Na het bezoek wandelt u bergafwaarts naar Pokhara (of u wordt desgewenst gebracht door uw chauffeur). Na terugkeer en Pokhara gaat u verder op verkenning met uw gids. U bezoekt onder andere David's watervallen (ook bekend als Patale Chango of Devi Falls) en de Seti Kloof. De tour wordt afgesloten in het oude deel van Pokhara waar u de Bindhyabasini tempel bezoekt. Hiervandaan heeft u een mooi uitzicht.

Tip: Het uitzichtpunt bij Sarangkot is populair onder toeristen. U heeft een beter uitzicht vanaf het dakterras van een van de omliggende restaurants, bijvoorbeeld Sarangkot Fordays restaurant. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u rustig van het uitzicht genieten.
Dag 9 Pokhara - Nayapul
Vandaag start het volgende avontuur. Samen met de gids en drager(s) wordt u in ongeveer een uurtje naar Nayapul gebracht, het startpunt van de trekking. De wandeling voert over een bergkam in de uitlopers van de Annapurna's. Hiervandaan kijkt u majesteitelijk uit over de Pokhara-vallei. Het pad daalt dan tot u op 1450 meter hoogte de Gurung Lodge bereikt. Deze lodge is gebouwd in de stijl van een traditioneel Nepalees dorp. Elke kamer heeft een spectaculair uitzicht over de vallei en de omliggende bergen. De wandelduur is ongeveer 4 uur.
Na de lunch bezoekt u het dorpje Tanchok. Een van de huizen is omgetoverd tot klein museum. Hier komt u meer te weten over de levenswijze in een traditioneel dorp.
Dag 10 Majgaon - Patlekhet - Pothana
Verder voert de trekking vandaag, door het weinig bezochte dorp Patlekhet. Onderweg komt u door subtropisch woud, met orchideeën, rhododendrons en magnolia's. Bij het dorp Pothana zult u Tibetaanse handelaren tegenkomen die souvenirtjes verkopen. Na ongeveer 4 uur lopen bereikt u op 1525 meter de Basanta Lodge, die net als uw onderkomen van gisteren behoort tot de Ker & Downey lodges.
Als u nog zin heeft, kunt u na de lunch nog een wandeling maken door het oude dorp Dhampus. Maar u kunt natuurlijk ook ontspannen bij de lodge. Hiervandaan heeft u bij helder weer zicht op de complete Annapurna-keten: een pláátje!
Dag 11 Damphus - Phedi trek - Pokhara
Het loont de moeite om vandaag vroeg op te staan. 's Morgens is het vaak helder en de kleuren van de opgaande zon over de Annapurna's is werkelijk betoverend. Na het ontbijt volgt u de bergkam en daalt af langs beboste hellingen en terrasvormige akkers, tot u op de bodem van de vallei aankomt (op 1000 meter). In een half uurtje wordt u per auto naar Pokhara gebracht. Hier neemt u weer intrek in het u al bekende hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Tip: In Pokhara kunt u terecht bij Seeing Hands voor een ontspannende massage na de trekking. Seeing Hands Nepal is een liefdadigheidsinstelling, welke blinde jongeren opleidt tot masseur.
Dag 12 Pokhara - Kathmandu
Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Pokhara. Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven gebracht voor de korte binnenlandse vlucht naar Kathmandu. Dit bespaart u een lange terugrit met de auto. Aangekomen in Kathmandu, wordt u van de luchthaven opgehaald en naar het u al bekende comfortabele hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 13 Kathmandu
Vanochtend verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. één uur) in een klein vliegtuigje. Deze vlucht is op indeling met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis, en u zult zeker uw ogen uitkijken! De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, zodat u bijvoorbeeld nog souvenirtjes kunt inslaan.
Dag 14 Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u vandaag nog vrije tijd in Kathmandu. U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • alle maaltijden conform programma
 • binnenlandse vlucht Pokhara - Kathmandu
 • rondvlucht Himalaya (in klein internationaal gezelschap)
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle genoemde activiteiten in & bij Chitwan Nationaal Park (in klein internationaal gezelschap
 • begeleiding door een meereizende deskundige Engelssprekende gids tijdens de gehele reis
 • diensten van 1 drager (max 25 kilo per drager) tijdens de trekking
 • accommodatie, maaltijden, verzekering en uitrusting van gids en drager(s) tijdens de trekking
 • Trekkers' Information Management System (TIMS) trekking registratie
 • park fee Chitwan Nationaal Park
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Nepal, ca. €42,50 pp via consulaat of 25USD pp op de luchthaven (in beide gevallen voor vertrek aanvragen)
 • overige entreegelden
 • overige maaltijden (lunch en diner in Kathmandu, Bhaktapur en Pokara en lunch in Dhulikhel)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Dwarika's Hotel - Kathmandu
Gelegen op circa 10 minuten van de bezienswaardigheden Boudhnath en Pasphupatinath bevindt zich het enige heritage hotel van Kathmandu. Een erg mooi ingericht hotel met antieke meubelen en versieringen in de algemene ruimtes. De kamers zijn zeer sfeervol en groot. Het heeft een algemeen restaurant en een typisch Nepalees restaurant. Dit restaurant is in de traditionele stijl ingericht en wordt ook veel gebruikt voor een typisch nepalese avond met zang en dans. Verder heeft het een zwembad en, zeker voor een hotel, erg mooie bar. Doordat er slechts 80 kamers zijn is de service zeer persoonlijk. Een van de mooiste hotels van het land.

The Dwarika's Resort - Dhulikhel
Met haar adembenemende zicht over de Himalayaketens, prachtige kamers en uitstekende service is Dwarika's Resort absoluut het neusje van de zalm van accommodaties in Dhulikhel. Als u hier te gast bent, wordt u ondergedompeld in alle luxe en vergaapt u zich vanaf het ruime terras of vanuit de infinity pool aan het zicht over de bergtoppen. Er is een spa-complex aanwezig waar tal van behandelingen mogelijk zijn. En ook de inwendige mens komt hier niets tekort: het hotel beschikt over een uitstekende keuken. Zoveel mogelijk werkt men hier met lokaal geproduceerde ingrediënten.

Hotel Heritage - Bhaktapur
Hotel Heritage is het eerste hotel in Bhaktapur dat erin is geslaagd een brug te slaan tussen traditionele stijl van het interieur en modern comfort. Ieder deel van het hotel kent een rijke geschiedenis en heeft een eigen verhaal. Wat wij zo bijzonder aan het hotel vinden is dat er voor diverse delen van het hotel bouwafval van het koninklijke paleis is gebruikt. Nu moet u niet schrikken bij het woord ‘bouwafval’, want de ontwerpers hebben de materialen omgetoverd tot prachtige gevels en stenen vloeren, wat zorgt voor een unieke entrée. Tevens zijn sommige meubels gemaakt van meer dan 200 jaar oude houtsoorten. Alles samen zorgt dit voor een uniek en gezellig geheel, vól karakter. De ruime kamers beschikken over moderne voorzieningen zoals een eigentijdse badkamer en gratis wifi. Op het terras kunt u heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. In de twee tuinen, met name in de Kumari tuin, kunt u even tot rust komen en uw ervaringen rustig laten bezinken.

Barahi Jungle Lodge - Chitwan NP
De Barahi Jungle Lodge behoort zonder twijfel tot de crème de la crème van accommodaties bij Chitwan Nationaal Park. De lodge biedt alle luxe gemakken zoals een zwembad en een spa zonder het kleinschalige karakter van een echte jungle lodge te verliezen. De kamers ogen als de typische lokale lemen hutjes maar zijn van binnen van alle gemakken voorzien. De ligging aan de rivier is buitengewoon mooi en er zijn vele fijne plekjes om te ontspannen. En uiteraard wordt er een breed scala aan jungle-activiteiten en culturele programma's aangeboden. Voor wie van sfeervolle luxe houdt, is dit een goede keuze.

Temple Tree Resort & Spa Pokhara - Pokhara
Het Temple Tree hotel in Phokara is een prachtige accommodatie vlakbij de hoofdstraat Lakeside. In het hotel wordt de traditionele Nepalese cultuur gecombineerd met de gemakken van de Westerse wereld. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk verblijf met de nodige luxe. In totaal zijn er vijftig kamers aanwezig, die van alle gemakken zijn voorzien. Tijdens het verblijf kan op het hele terrein gebruik gemaakt worden van gratis wifi. Daarnaast beschikt het hotel over een mooi eigen zwembad, wat in Nepal niet altijd vanzelfsprekend is. Hier kunt u na een lange dag heerlijk ontspannen of een verfrissende duik nemen. Ook beschikt het hotel over twee restaurants en een bar waar tot in de late uurtjes kan worden gegeten of geborreld. Het Temple Tree hotel is een heerlijke accommodatie en de ideale plek om te ontspannen. Met name na een lange reis of een trekking in de bergen biedt dit hotel alles aan om weer even helemaal bij te komen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »