Menu

Natuurreis Nepal

Dompel uzelf onder in de rijke natuur van Nepal. In deze 18-daagse reis maakt u kennis met de drie belangrijkste Nationale Parken in Nepal: het Bardia National Park, het Chitwan National Park en het Koshi Tappu Wildlife Reserve. Nadat u bent aangekomen op de luchthaven van Kathmandu blijft u hier een aantal nachten om te acclimatiseren. U bezoekt enkele culturele hoogtepunten en een belangrijke vogelspotlocatie in de Kathmandu Vallei. Vervolgens bezoekt u de parken Bardia en Chitwan, waar de dagen volledig in het teken staan van het spotten van wildlife. Als laatste bezoekt u het Koshi Tappu Wildlife Reserve in het verre oosten van Nepal, voordat u terug keert naar de Kathmandu-vallei voor een bezoek aan de koningsstad Patan.

Reisduur: 18 dagen

Kathmandu - Bardia - Chitwan - Koshi Tappu - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Natuurreis Nepal inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • zeer complete en verzorgde reis; weinig bijkomende kosten
 • inclusief alle wildlife activiteiten, overnachtingen en alle maaltijden in de Nationale Parken
 • verblijf o.b.v. volpension tijdens het verblijf bij Bardia, Chitwan en Koshi Tappu Wildlife Reserve
 • inclusief de diensten van een privé chauffeur, zodat u zelf kunt bepalen waar u onderweg stopt
 • rustig einde van de reis in de koningsstad Patan
bekijk meer

Dag tot daginklappen

tijgers in Bardia - Bardia - Nepal - foto: Lokale agent
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoetempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het eigenlijke heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Boudhanath (Bodnath). Met een hoogte van 35 meter is dit de grootste stoepa van de Vallei. In de omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken en tevens is het een belangrijk pelgrimsoord. Tot slot gaat u naar het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein') van Kathmandu. Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. U bezoekt onder andere de Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren.

Tip: zoekt u een leuk restaurant? Ga eten bij het Thamel House restaurant, gelegen in de wijk Thamel. Het restaurant is sfeervol en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. ‘s Avonds vinden er traditionele optredens plaats tijdens het eten.
Dag 3 Kathmandu - Nepalgunj
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor de lokale vliegreis naar Nepalgunj. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht. U bezoekt de komende dagen het Royal Bardia National Park, dat door de afgelegen locatie maar weinig wordt bezocht. Daardoor is dit schitterende natuurgebied heerlijk rustig. Er komen wilde olifanten, neushoorns, herten en krokodillen voor. Ook leven er meer dan 250 vogelsoorten, waaronder de zeldzame baardtrap en de saruskraanvogel, met een opvallend rode kop. Voor natuurliefhebbers die echt iets bijzonders willen doen is een bezoek aan Bardia een absoluut hoogtepunt! Na aankomst in de lodge is de rest van de dag ter vrije besteding.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 4 Royal Bardia National Park
Vroeg in de ochtend maakt u een tour door het park. Hierna keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt. Vervolgens gaat u op zoek naar tijgers en de vele vogelsoorten. Wie weet ziet u nog de Bengaalse tijger. Tijdens deze jungle trekking komt u vele soorten zoogdieren en vogels tegen. De lunch neemt u vandaag mee.
Dag 5 Royal Bardia National Park
Na het ontbijt maakt u een safari per 4WD door het Royal Bardia National Park. Vervolgens staat een raftingtocht op het programma. Tijdens de tocht worden diverse stops gemaakt en gaat u al wandelend dieper de jungle in om de wilde dieren te spotten. De lunch wordt vandaag meegenomen.
Dag 6 Royal Bardia National Park
Ook vandaag staat compleet in het teken van activiteiten in het Royal Bardia National Park. U kunt kiezen uit verschillende activiteiten. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de jungle en ga op zoek naar wilde olifanten of breng een bezoek aan het bezoekerscentrum en het Crocodile Breeding Center. Ook het Tharu Cultural Museum is interessant om te bezoeken. Hier leert u meer over de Tharu bevolkingsgroep, die in deze regio goed vertegenwoordigd is. Optioneel kunt u 's avonds bij het diner genieten van een Tharu dansvoorstelling door de lokale bevolking.
Dag 7 Royal Bardia National Park
Vroeg in de ochtend gaat u op zoek naar vogels. Bardia kent meer dan maarliefst 250 vogelsoorten. Vervolgens is de rest van de dag ter vrije besteding. Ook kunt u een boottocht maken over de Karnali River waarbij u op zoek gaat naar de zeldzame zoetwaterdolfijnen.
Dag 8 Royal Bardia National Park - Chitwan National Park
U reist vandaag in circa 8 a 9 uur door naar het Chitwan National Park. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op ongeveer 180 km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 540 verschillende soorten vogels. Onderweg zal er een lunchstop gemaakt worden. U verblijft vier nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er een 'briefing' gepland. ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele Tharu dansvoorstelling van de lokale bevolking. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park.
Dag 9 Chitwan National Park
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). Na het ontbijt bezoekt u een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep . Hierna keert u terug naar uw hotel en geniet nog van een zonsondergang. ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele dansvoorstelling van de Tharu bevolkingsgroep of een film kijken over het Chitwan National Park.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 10 Chitwan National Park
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een tocht per kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt u diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Hierna maakt u nog een wandeling van ca. 3 uur. Vervolgens keert u terug naar het hotel voor de lunch. In de namiddag maakt u een safari. Wellicht spot u al neushoorns! 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 11 Chitwan National Park
Ook vandaag staat compleet in het teken van activiteiten in het Chitwan National Park. Nadat u vroeg bent gewekt gaat u op zoek naar de vele vogelsoorten die het park rjk is. Onderweg brengt u een kort bezoek aan het National Park Museum. Na de lunch brengt u een bezoek aan Bees Hazaar Taal (twenty thousand lakes). U kunt het gebied per jeep of per fiets verkennen. Rondom deze meren leven veel vogels en met een beetje geluk spot u zelfs krokodillen.
Dag 12 Chitwan National Park - Koshi Tappu Wildlife Reserve
Vandaag vertrekt u naar het Koshi Tappu Wildlife Reserve. In 1976 werd dit wildreservaat opgericht om de wilde buffels in Nepal te beschermen. Inmiddels is het wildreservaat één van de beste plekken in Azië waar u vogels kunt spotten; er zijn al meer dan 490 vogelsoorten geteld, waaronder de moerasfrankolijn, een fazantachtige. Na aankomst bij uw tented camp volgt een korte introductie. 's Avonds volgt u een presentatie bij waar u meer te weten komt over de geschiedenis van het wildreservaat.
Dag 13 Koshi Tappu Wildlife Reserve
De gehele dag staat in het teken van het Koshi Tappu Wildlife Reserve. Per boot en 4WD gaat u op zoek naar moeraskrokodillen, vogels, herten, mangoesten, waterbuffels, de nijlgau (een grote antilope), de Ganges dolfijn, de viskat, de goudjakhals, civetkat of het stekelvarken. De ene dag zal u meer geluk hebben dan de andere, maar hopelijk lukt het om een aantal van deze dieren te vinden. Na een bezoek aan de uitkijktoren wordt u terug gebracht naar de overnachtingslocatie.
Dag 14 Koshi Tappu Wildlife Reserve
Ook vandaag brengt u de gehele dag door in het Koshi Tappu Wildlife Reserve. Koshi Tappu is vooral populair onder vogelaars, maar naast vogels vindt u in het reservaat bijvoorbeeld ook de laatste 100 arna’s (een wilde buffel soort met lange puntige hoorns), wilde zwijnen, herten, hertzwijnen, de Nijlgau (ookwel 'Blue Bull'), Ganges dolfijnen en gaviaalkrokodillen. Deze krokodillen hebben een en opmerkelijk lange, smalle bek en veel dunne tanden, welke handig zijn bij het vangen van vis. Tijgers en neushoorns komen in Koshi Tappu niet voor.
Dag 15 Koshi Tappu Wildlife Reserve - Patan
In de vroege ochtend kunt u nog een wandeling maken. Samen met een ervaren gids gaat u op pad om diverse vogels te zoeken. U verlaat het wildreservaat en reist per auto met privéchauffeur naar Patan, één van de drie koningssteden, op een steenworp afstand van Kathmandu. Het is een lange rit van ongeveer 9-10 uur. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur uiteraard diverse stops maken.

Noot: de rit van Koshi Tappu naar Kathmandu wordt uiteraard zo aangenaam mogelijk gemaakt, door geregeld te stoppen. Als u toch opziet tegen de lange rit, kunt u ook terugvliegen naar Kathmandu. Meerprijs op aanvraag.
Dag 16 Patan
Na het ontbijt reist u naar Fulchowki, dit is de meest populaire vogelspotlocatie in de vallei. Er komen ca. 265 soorten vogels voor. U maakt vandaag een wandeling naar Godawari aan de voet van Phulchowki, de hoogste berg van de vallei (2760 m). In Godawari kunt u genieten van het prachtige uitzicht en de mooie landschappen. In de omgeving leven vele soorten vlinders en vogels. Met geluk ziet u eekhoorns, marters of zelfs luipaarden! Vervolgens brengt u een bezoek aan Royal Botanical Garden. Na het bezoek keert terug naar Patan.
Dag 17 Patan
Dag ter vrije besteding in Patan. Hier is het minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.
Dag 18 Patan - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Het grootste gedeelte van de dag is ter vrije besteding. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis! Aan het einde van de dag wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor de vliegreis naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • lokale vliegreis Kathmandu - Nepalgunj
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • activiteiten in het Koshi Tappu Wildlife Reserve
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal, ca. € 57,50 pp via ambassade of 40 USD pp op de luchthaven (in beide gevallen voor vertrek aanvragen)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Yatri Suites & Spa - Kathmandu
incl. ontbijt
Het Yatri is een nieuw modern hotel in de levendige toeristenwijk Thamel, Kathmandu. Er zijn 61 kamers, die allemaal nieuw en netjes ogen. Voor mensen die van moderne hotels houden en graag dichtbij de actie willen zitten, is het Yatri een goede keuze; in hartje Thamel met bars, restaurants en winkels op een steenworp afstand. Nadeel van deze centrale ligging is dat het Yatri, zoals vrijwel alle hotels in Thamel, geen buitenruimte of zwembad heeft.

Bardia Wildlife Resort - Bardia NP
incl. alle maaltijden
Aan een zijarm van de Karnali-rivier, exact tegenover Bardia National Park, ligt het Bardia Wildlife Resort.
Hier kom je gelijk in de juiste jungle-stemming door de rijke vegetatie in de tuin en de cottages die zijn uitgevoerd in de stijl van de lokale Tharu bevolking. De eigenaars hebben zelf jarenlange ervaring als gidsen in het park, dus al uw vragen kunt u bij deze enthousiastelingen kwijt. Bovendien wordt dit praatje vergezeld door een maaltje van Nepalese gerechten bereid uit organisch geproduceerde ingrediënten. Als het aan ons ligt, is het Bardia Wildlife Resort zeker de beste keuze voor verkenning van Bardia National Park.

Rhino Residency Resort - Chitwan NP
incl. ontbijt, lunch en diner
Gelegen aan het hek van het Chitwan National Park in een klein dorpje. Het resort is ruim opgezet en heeft een grote tuin. Het hoofdgebouw is gebouwd in lodge stijl met veel lokale materialen en heeft een ruim restaurant en bar op de eerste verdieping. De kamers zijn ook ruim. Er zijn meerdere ronde gebouwen te vinden in de tuin waar zich acht kamers in bevinden. Alle acht kamers hebben dus een taartpunt uit het gehele gebouw met op het kleinste punt de badkamer. De kamers hebben airco, ventilator en een eigen veranda. Het Rhino Residency resort is verder een van de weinige resorts bij Chitwan die beschikt over een zwembad in de regio. Iets wat met name in het hete seizoen een must is.

Koshi Camp - Koshi Tappu
incl. ontbijt, lunch en diner
Geheel in stijl met de omgeving biedt het Koshi Camp accommodatie in stevige ingerichte tenten, met daaroverheen een grote overkapping van natuurlijke materialen. Luxe vindt u hier niet, maar het is de perfecte plek om te genieten van al het moois dat Koshi Tappu Wildlife Reserve te bieden heeft. Vanaf het eigen terrasje bij uw tent ziet u al talloze vogelsoorten de revue passeren.
De tenten hebben twee gescheiden bedden, beschikken over elektriciteit en hebben elk een eigen badkamer met warm water, dus echt afzien is het ook weer niet.

Lalit Heritage Home - Patan
incl. ontbijt
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »