Menu

Nepal Highlights

Alle hoogtepunten in één reis: Koningssteden, natuurpark Chitwan én een korte Himalaya-trekking. Hiermee beleeft u het mooiste wat Nepal te bieden heeft in slechts twee weken. We starten de reis met een uitgebreid bezoek aan de koningssteden Kathmandu en Bhaktapur, waar u vele bouwwerken treft die voorkomen op de Werelderfgoedlijst. Via het weinig bezochte charmante Bandipur reist u naar Pokhara, aan de voet van de machtige Annapurna's. Hier maakt u een driedaagse trekking op niet al te grote hoogte (niet boven 2000m), met niet al te lange dagafstanden, maar wél met het avontuurlijke gevoel van een Himalayatrekking: prachtig zicht op de besneeuwde pieken, de heuvels met rijstakkers, de dorpjes van de Gurung-bevolking en overnachtingen in berglodges. De Machhapuchhre is tijdens deze trek telkens te zien. De perfecte tocht voor iedereen die weinig tijd heeft, maar toch het trekkinggevoel wil krijgen. Tot slot staat een bezoek aan het Chitwan Nationaal Park op het programma, waar u verschillende excursies maakt. Wellicht spot u wel een neushoorn! We eindigen de reis in de rustigere derde koningsstad, Patan.

Reisduur: 12 dagen

Kathmandu - Bandipur - Pokhara - trekking - Chitwan - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Nepal Highlights inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • alle hoogtepunten in één reis: koningssteden, trekking én natuurpark
 • inclusief een bezoek aan het weinig bezochte Bandipur
 • inclusief alle entreegelden
 • korte trekking op privé basis met overnachtingen in teahouses
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Man met vlag op Durbar Square, Kathmandu - Kathmandu - Nepal - foto: Mieke Arendsen
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijkomen van de vliegreis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoetempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het eigenlijke heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Boudhanath (Bodnath). Met een hoogte van 35 meter is dit de grootste stoepa van de Vallei. In de omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken en tevens is het een belangrijk pelgrimsoord. Vervolgens bezoekt u Bhaktapur, dat één van de drie Koningssteden is (de andere twee zijn Kathmandu en Patan). Het is gelegen op ongeveer13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar heeft minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken.

Tip : Midden in de wijk Thamel kunt u bij het Himalayan Buddhist Meditation Centre (HBMC) dagelijks gratis deelnemen aan meditatiesessies.
Dag 3 Kathmandu
Vandaag gaat u wederom met de gids op stap om de bezienswaardigheden van de Kathmandu vallei te verkennen. Als eerste gaat u naar het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein') van Kathmandu. Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. U bezoekt onder andere de Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens vertrekt u naar de Kathmandu Vallei. Op ongeveer 2 kilometer ten westen van het centrum ligt Swayambhunath, oftewel de Apentempel. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en zeker het meest indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van de Boeddha geschilderd. Vanaf de top heeft u een fraai zicht op de hoofdstad. De laatste stop is in Kirtipur. Dit is een relatief onbekend en rustig stadje onder de rook van de hoofdstad. In vroegere tijden was dit een zwaar verdedigde ommuurde stad en een mini-koninkrijk. Van de oude stadsmuur, met maar liefst 12 poorten, is niet veel meer over. De stad heeft een aantal belangrijke tempels waaronder de Cilandchu Vihara en de Bagh Bhairab. Omdat de stad is gebouwd op een heuvel heeft u een prachtig uitzicht over Kathmandu en de omgeving.
Dag 4 Kathmandu - Bandipur
's Morgens staat de chauffeur u op te wachten voor de rit naar Bandipur (reken op een rit van vijf uur), een prettig stadje dat vaak door toeristen wordt overgeslagen. Ten onrechte, zoals u zult ontdekken, als u 's middags zelf deze plaats gaat verkennen. Het is een schilderachtig traditioneel Newari stadje waar nauwelijks verkeer is; heerlijk om wat rond te struinen, dus. U kunt er zien hoe de Newar bevolkingsgroep leeft en u heeft bovendien zicht op de pieken Dhaulagiri (8167m) en Manaslu (8162) en de Langtang-regio vanaf een gezellig terrasje.
Dag 5 Bandipur - Pokhara
Wat dacht u van een wandeling naar de Siddha Gufa Grot ? Deze grot ligt op ongeveer een uur bergafwaarts lopen van Bandipur. Er wordt gezegd dat dit de grootste grot van zuidelijk Azië is. Binnen zijn prachtige stalagmieten en stalactieten te vinden. Wanneer u vervolgens nog een half uur verder naar beneden loopt, stuit u op een grote weg. In overleg met uw chauffeur kunt u hier worden opgehaald. Hij brengt u in twee à drie uur naar Pokhara, waar u in de middag aankomt bij het hotel. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u daar even lekker ontspannen, maar u kunt ook vast op ontdekking langs het Phewa-meer. Dankzij dit meer dankt Pokhara haar bijnaam 'Spiegel van de Himalaya'.
Dag 6 Pokhara
Vandaag gaat u met uw gids op verkenning in Pokhara. Allereerst staat het Phewa Lake op het programma. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Er zijn diverse activiteiten op/rondom het meer mogelijk, zoals: boottochtjes (één uur boothuur is inbegrepen), fietsen, wandelen of een bezoek aan lokale dorpjes. In het meer bevindt zich tevens een eilandje met daarop de heilige Barahi Mandi tempel die u kunt bezoeken. Na het bezoek aan het meer rijdt u naar de David's watervallen (ook bekend als Patale Chango of Devi Falls) en de grot Gupteshwore Mahadev. De tour wordt afgesloten in Pokhara zelf. In het oude deel van de stad bezoekt u de Bindhyabasini tempel.
Dag 7 Pokhara - Phedi - Damphus
Vandaag start u met de trekking in het voorgebergte van de Annapurna's. Per auto wordt u in een half uurtje naar het startpunt Phedi gebracht, waar het avontuur begint. De tocht van vandaag, naar het Gurung-dorp Damphus is te lopen in 2-3 uurtjes, maar u loopt met uw eigen gids, dus u mag er gerust ook langer over doen. De route voert over een geleidelijk stijgend pad, en veel stenen treden. Onderweg heeft u zicht op het dal en de rijstterrassen en rodondendronbossen en passeert u passeert boeren die op het land aan het werk zijn; een leuk inkijkje in het leven op het platteland. Damphus (1770m) is een vrij groot dorp van de Gurung bevolkingsgroep waar ook wat kleine winkeltjes met de basics aanwezig zijn, en veel guesthouses en teahouses (allemaal eenvoudig). Als u geluk heeft, is er nog voldoende (warm) water voor een douche, maar het kan ook zijn dat u dat even zult moeten uitstellen.

Noot: U wandelt met een rugzak met de spullen die u voor deze twee overnachtingen nodig heeft. Overige bagage kunt u achterlaten en ontvangt u aan het einde weer terug. Eventueel kunnen we ook (tegen een meerprijs) een drager voor u organiseren.
Dag 8 Damphus - Australian Camp
Wederom een mooie wandeldag van ongeveer 3 tot 4 uur. Vanuit Damphus stijgt het pad eerst geleidelijk tot Pothana (1890m). Over dit stuk zult u ongeveer 2 uur doen. Hierna keert u zuidwestwaarts voor de laatste etappe van vandaag, door de bossen naar het Australian Base Camp, gelegen op een bergkam (2232m). Hiervandaan heeft u een adembenemend zicht over de toppen van de Hiunchuli, Macchupuchhre, Lamjung Himal, Poon Hill, Dhaulaghiri, Tukuche, Dhamphus en Nilgiri. De perfecte plek om van het uitzicht te genieten.
Dag 9 Australian Camp - Naudanda - Chitwan NP
Het loont de moeite om vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de Himlayareuzen. Vanuit het Australian Camp heeft u vrijwel rondom zicht op de Himalayaketen. Na een stevig ontbijt gaat u weer op pad. De laatste dag van de trekking bestaat uit de afdaling naar Naudanda (1592m) via een jungle trail. Dit zal 2 tot 3 uur duren. Nadat u hier de lunch heeft gebruikt is het tijd voor een nieuw avontuur! De chauffeur brengt u vandaag naar het Chitwan National Park. Hier komt u 's middags aan. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op ca. 180km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 450 verschillende soorten vogels. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er eerst een 'briefing' gepland. Daarna bezoekt u met een gids het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele Tharu dansvoorstelling. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park.

Noot: de activiteiten in Chitwan zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 10 Chitwan NP
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari, omdat 's morgens de meeste vogels actief zijn. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ca. één uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch stapt u in een open jeep voor een safari door het woud. Na een kookles in het Tharu dorp -een erg leuke ervaring- staat er wederom wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.
Dag 11 Chitwan NP - Patan
Uw chauffeur brengt u vandaag naar Patan, dat ook één van de drie koningssteden is, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.

NB: reken vandaag op een lange rit van tussen de 5 en 7 uur, afhankelijk van de drukte van het verkeer en de toestand van de weg. Ziet u hier tegenop, dan kunnen we tegen een meerprijs ook een vlucht verzorgen van het nabij gelegen Bharatpur naar Kathmandu. Informeer naar de mogelijkheden.
Dag 12 Patan - Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u vandaag nog vrije tijd in Patan. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. één uur) in een klein vliegtuigje. Deze tour is op indeling met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis, en u zult zeker uw ogen uitkijken! U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Nepal, ca. € 42,50 pp via consulaat of 25 USD pp op luchthaven (beide voor vertrek aanvragen)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • evt vroege incheck / late uitcheck
 • overige maaltijden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Moonlight Kathmandu - Kathmandu
incl. ontbijt
Indien u op zoek bent naar de levendigheid van een bruisend centrum, maar toch ook wilt genieten van een oase van rust, dan is Hotel Moonlight (3*) een goede optie. De accommodatie ligt aan de rand van de toeristische wijk Thamel. U overnacht in één van de 46 standaard kamers of in één van de kamers met tussendeur, ideaal voor families. Als gast van het hotel kunt u in de binnentuin tot rust komen en nagenieten van uw dag, onder het genot van een drankje. Het hotel beschikt over een restaurant, maar u kunt natuurlijk ook culinair dineren een één van de vele restaurants in de wijk. Hotel Moonlight biedt een goede prijs/kwaliteitverhouding in Kathmandu.

Bandipur Village Resort - Bandipur
incl. ontbijt
In een oud gebouw in Bandipur is het Bandipur Village Resort (2-3*) gevestigd. De 10 eenvoudige kamers, waarvan een aantal met een mooi uitzicht op de heuvels van de Himalaya, beschikken over een badkamer en een televisie (géén airco). In het restaurant heeft u gratis Wi-Fi en in de tuin kunt u heerlijk tot rust komen. De accommodatie bevindt zich in een voorstraatje van de hoofdstraat en ligt op een ideale loopafstand van de bezienswaardigheden. Het Bandipur Village Resort is wat ons betreft de beste 'low budget' optie in Bandipur. Het is een prima keuze voor een (vrienden/studenten-) groep of voor stellen die meer waarde hechten aan de omgeving dan aan luxe.

Tuki Resort - Pokhara
incl. ontbijt
Tuki Resort is een modern hotel, gunstig gelegen in Lakeside, Pokhara. De kamers hebben een moderne uitstraling door hoge plafonds en grote ramen, en komen daardoor ruim en licht over. Het behulpzame personeel doet er alles aan om het u naar de zin te maken. Veel kamers hebben een balkon of een soort mini-serre; fijn voor die Himalaya-vergezichten in de vroege ochtend!
Er is geen zwembad aanwezig.

Rhino Residency Resort - Chitwan NP
incl. ontbijt, lunch en diner
Gelegen aan het hek van het Chitwan National Park in een klein dorpje. Het resort is ruim opgezet en heeft een grote tuin. Het hoofdgebouw is gebouwd in lodge stijl met veel lokale materialen en heeft een ruim restaurant en bar op de eerste verdieping. De kamers zijn ook ruim. Er zijn meerdere ronde gebouwen te vinden in de tuin waar zich acht kamers in bevinden. Alle acht kamers hebben dus een taartpunt uit het gehele gebouw met op het kleinste punt de badkamer. De kamers hebben airco, ventilator en een eigen veranda. Het Rhino Residency resort is verder een van de weinige resorts bij Chitwan die beschikt over een zwembad in de regio. Iets wat met name in het hete seizoen een must is.

Lalit Heritage Home - Patan
incl. ontbijt
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »