Menu

Highlights Nepal & Annapurna Trekking

Wilt u kennis maken met de Koningssteden en de mooiste natuur van Nepal? Genieten van een prachtige zonsopkomst over de Himalaya? Tijdens deze rondreis kunt u op een comfortabele manier Nepal ontdekken. Naast een bezoek aan de steden Kathmandu en Pokhara gaat u in het Chitwan National Park op zoek naar 'wildlife'. Het is mogelijk dat u oog in oog komt te staan met een neushoorn! Tijdens de reis maakt u tevens een 7-daagse trekking in het Annapurna gebergte. Hier maakt u kennis met het prachtige natuurschoon van de Himalaya en de gastvrije bevolking van Nepal.

Reisduur: 16 dagen

Kathmandu - Chitwan National Park - Bandipur - Pokhara - Annapurna trekking - Poon Hill - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Highlights Nepal & Annapurna Trekking inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • goede combinatie van cultuur, natuur en een sportieve uitdaging.
 • vervoer op basis van een auto met privé chauffeur
 • tijdens de excursies heeft u de beschikking over een Engelstalige gids
 • met een stop in het charmante Bandipur
 • tijdens de trekking wordt u begeleid door een deskundige sherpa (berggids) en dragers. Tijdens de trekking kunt u zelf aangeven wanneer u wilt stoppen en in welk tempo u wilt lopen, dit is het voordeel van een individuele reis!
 • gekozen voor een einde in Naya Pool in plaats van er te starten, zodat u niet achter de menigte aanloopt.
 • bezoek aan het verrassende Newari stadje Bandipur en einde van de reis in het rustigere Patan
bekijk meer

Dag tot daginklappen

voorzijde Old Inn Bandipur 3 - Old Inn Bandipur - Nepal
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Kathmandu wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar een middenklasse hotel in de stad gebracht. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw rondreis. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht(en).

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u deze ochtend het Durbar Square (letterlijk: 'paleizen plein'). Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste attractie van Kathmandu. Op het plein staan vele religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. U bezoekt onder andere de Kumari Bahal, de thuisbasis van de levende kindgodin Kumari. In de aardbeving van 2015 zijn enkele prachtige gebouwen verwoest en velen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zullen nog lang duren. Vervolgens vertrekt u naar de Kathmandu Vallei. Op ongeveer 2 kilometer ten westen van het centrum ligt Swayambhunath, oftewel de Apentempel. Dit is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei en zeker het meest indrukwekkend. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van de Boeddha geschilderd. Vanaf de top heeft u een fraai zicht op de hoofdstad. In de middag bezoekt u Bhaktapur, dat één van de drie Koningssteden is (de andere twee zijn Kathmandu en Patan). Het is gelegen op ongeveer13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar heeft minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken.
Dag 3 Kathmandu - Chitwan National Park
U reist vandaag in circa vijf uur naar het Chitwan National Park. Dit oudste nationale park van Nepal ligt op circa180km ten zuidwesten van Kathmandu. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 930km2. In 1984 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de rijke flora en fauna. Zo komt hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger voor. Daarnaast leven er in het park ook luipaarden, wilde zwijnen, olifanten, slangen, antilopen, apen, miereneters, hyena’s, krokodillen, Ganges dolfijnen en ca. 450 verschillende soorten vogels. U verblijft twee nachten in een mooie lodge, gelegen net buiten de ingang van het park. Na aankomst staat er eerst een 'briefing' en de lunch gepland. Daarna maakt u uw eerste safari. Wellicht spot u al neushoorns! ’s Avonds bij het diner kunt u genieten van een traditionele Tharu dansvoorstelling van de lokale bevolking. Ook kunt u een film kijken over het Chitwan National Park.

Noot: de activiteiten zijn in een klein internationaal gezelschap. Activiteiten kunnen per dag wisselen, u krijgt het dagprogramma ter plaatse.
Dag 4 Chitwan National Park
Er staan vandaag diverse activiteiten in het Chitwan National Park gepland (inclusief). In de vroege ochtend wordt u gewekt voor een wandelsafari. U wordt hierbij begeleid door een deskundige ranger. Na ca. 1 uur keert u terug naar het resort voor het ontbijt. Daarna neemt u plaats in een kano en zakt u langzaam de Rapti rivier af. Vanuit de kano kunt diverse vogelsoorten en krokodillen, zoals de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil, spotten. Met wat geluk ziet u tevens wild naar de waterkant komen om te drinken. Na de lunch bezoekt u het National Park Visitor's Centre en een lokaal dorpje. Hier leert u alles over de tradities en leefwijze van de Tharu bevolkingsgroep. 's Avonds staat er wederom een gezamenlijk diner, met voorstellingen, gepland.
Dag 5 Chitwan National Park - Bandipur
's Ochtends kunt u eventueel deelnemen aan een ochtendsafari. Na het ontbijt verlaat u het park en rijdt in circa drie uur verder naar Bandipur, een prettig autovrij stadje dat vaak door toeristen wordt overgeslagen. Ten onrechte, zoals u zult ontdekken als u 's middags zelf deze plaats gaat verkennen. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de Sidh grot. Deze grot ligt op ongeveer drie uur bergafwaarts lopen van Bandipur. Er wordt gezegd dat dit de grootste grot van Zuidelijk Azië is. Binnen zijn prachtige stalagmieten en stalactieten te vinden. Wanneer u vervolgens nog een half uur verder naar beneden loopt, stuit u op een grote weg. In overleg met uw chauffeur kan u hier worden opgehaald.

Tip: probeer in Nepal eens momo's, deze kunt u in vrijwel elk Nepalees restaurant vinden. Het zijn kleine deegrolletjes met kip of varkensvlees erin geserveerd met een heerlijk gekruid sausje om te dippen.
Dag 6 Bandipur - Pokhara
U rijdt in ongeveer twee uur naar Pokhara, een van de grootste steden van Nepal. De stad is vooral bekend bij toeristen als start- en eindpunt bij trekkings in het nabij gelegen Annapurna gebergte. Ook de pieken van de Dhaulagiri en Manaslu gebergtes zijn vanuit de stad, bij helder weer, goed te zien. Alle drie de gebergtes behoren tot de hoogste van de wereld met een hoogste piek van boven de 8000 meter. Een imposant gezicht, temeer daar Pokhara zelf niet zo hoog gelegen is (op het laagste punt 800 meter boven zeeniveau). De komende nacht verblijft u in Lakeside of Damside, de meest populaire en leukste buurten van de stad. In de namiddag maakt u een boottocht over het Phewa meer. Het is het op één na grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Na het diner maakt u kennis met de gids die u de komende dagen tijdens de trekking zal begeleiden.

Tip: volg een yoga-les onder leiding van een Nepalese yogi; vraag naar de mogelijkheden!
Dag 7 Pokhara - Phedi - Dhampus (1650m)
Vandaag start uw 7-daagse trekking in de Himalaya. Na het ontbijt rijdt u eerst in 45 minuten naar Suikhet Phedi, gelegen op 1130 meter hoogte. Hier wordt u verwelkomd door uw gids / sherpa en de dragers die u de komende dagen zullen begeleiden tijdens uw trektocht. De wandeling begint meteen met een stuk bergopwaarts. U volgt de Yangri Stream waarbij u uiteindelijk in het dorp Atam aankomt, gelegen bovenop het eerste plateau. Daarna verder in westelijke richting, door Henjakot, met als einddoel: Dhampus. Hier heeft u de eerste overnachting. Vanuit uw eenvoudige accommodatie heeft u een prachtig uitzicht op Mount Machhapuchhre en Mount Annapurna South.
Dag 8 Dhampus - Landrung (1646m)
Samen met uw begeleiders nuttigt u het ontbijt, waarna de trekking verder gaat. De route brengt u vandaag door het prachtige Nepalese landschap waarbij u onderweg kennis maakt met de lokale bevolking. U passeert verschillende dorpjes waar u hartelijk wordt verwelkomd door de kinderen. U begint vandaag met een circa één uur durende wandeling naar een bergpas gelegen op 2160 meter hoogte. Na de pas daalt u geleidelijk af naar Ghatte Khola waar u een lunch heeft. Na de lunch loopt u verder naar beneden, richting Landrung, gelegen aan de Modi rivier. Hier staat uw overnachting gepland.
Dag 9 Landrung - Ghandrung (1951m)
De dag begint met een wandeling bergafwaarts, naar de Modi rivier. Hier vandaan wandelt u vervolgens twee uur lang een steiler pad op richting Ghandrung. Dit pittoreske dorpje is een prachtige overnachtingsplek. Het is een dorp van de Gurung bevolking die bekend staan om hun gastvrijheid. U zult zich hier zeker thuis voelen. Vanuit uw eenvoudige accommodatie heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende toppen, waaronder de Annapurna South en de Himchuli.
Dag 10 Ghandrung - Ghorepani (2855m)
Vandaag staat er een langere tocht op het programma. Na het ontbijt wandelt u in circa acht uur naar Ghorepani. De eerste vier uur loopt u door dichte bossen en rododendrons, waarna u Tadapani bereikt. Hier vandaan is het circa twee uur wandelen naar Deurali (via Bhainse Kharka). Het laatste gedeelte is bergafwaarts. Overnachting is in Ghorepani. Dit is de thuisbasis van de Magar bevolking; de grootste etnische bevolkingsgroep in Nepal.
Dag 11 Ghorepani & Poon Hill (3193m)
Deze ochtend staat u vroeg op voor een wandeling naar Poon Hill; misschien wel het bekendste uitzichtpunt van Nepal! Poon Hill is gelegen op 3193 meter hoogte; een klim van circa één uur vanaf Ghorepani. De klim en het vroege opstaan worden beloond met een fantastische zonsopkomst. Geniet van het spectaculaire uitzicht. U ziet niet alleen het Annapurna gebergte maar ook Mount Dhaulagiri en Mount Manaslu. Beide bergen zijn hoger dan 8000 meter, en respectievelijk de zevende en achtste hoogste berg ter wereld! Nadat u terug bent in Ghorepani heeft u de rest van de dag om te ontspannen en te genieten.
Dag 12 Ghorepani - Birethani (1050m)
De route van vandaag gaat helemaal bergafwaarts. Via een stenen trap gaat de tocht vandaag van 2855 meter hoogte naar 1050 meter hoogte. U loopt via Banthani naar Ulleri. Ook in deze regio is de Magar bevolking woonachtig. Zij komen oorspronkelijk uit Tibet en zijn erg vakkundig met hout en steen. Met een prachtig uitzicht op de vallei volgt u de trap verder naar beneden. Via de Bhurungdi rivier wandelt u naar Birethani. Hier heeft u de laatste overnachting in een eenvoudige lodge.
Dag 13 Birethani - Naya Pool - Pokhara
Na het ontbijt staat het laatste gedeelte van uw Himalaya-trekking op het programma. Het is nog ongeveer één uur wandelen naar het eindpunt Nayapool. Hier staat uw chauffeur klaar. Nadat u afscheid heeft genomen van uw sherpa en dragers wordt u in circa twee uur terug gebracht naar Pokhara. U heeft hier opnieuw één overnachting. Na incheck kunt u even ontspannen en bijkomen van de afgelopen dagen.
Dag 14 Pokhara - Patan
Deze ochtend bezoekt u samen met uw privégids de bekendste bezienswaardigheden van Pokhara. In het oude deel van de stad vindt u de tempels Bindhyabasini en Bhimsen. Ook bezichtigt u de Devi watervallen (ook bekend als Patale Chango of David's Falls). Ook maakt u een boottochtje op het Phewa meer. Dan gaat u de auto in voor de rit naar Patan, dat ook één van de drie koningssteden is, gelegen op 2 kilometer ten zuiden van Kathmandu en tegenwoordig zo goed als vastgegroeid aan Kathmandu. Het is er minder druk en hectisch dan in Kathmandu zelf, vandaar dat we ervoor kiezen om de reis hier te eindigen.

Noot: als u opziet tegen de lange autorit (reken op zeker 6 uur), dan kunnen we ook een korte binnenlandse vlucht boeken van Pokhara naar Kathmandu. Hierna is het nog een kort ritje naar Patan. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 15 Patan
Vandaag heeft u nog de tijd om Patan te verkennen. Eerst doet u dat met een Engelssprekende gids, maar later is er ook nog tijd om zelf op pad te gaan. Als u Kathmandu nog in wilt, is dat een kort ritje met een taxi. Patan heeft net als Kathmandu een Durbar Square, dat minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. Ook zijn er vele winkeltjes en handwerkplaatsen zodat u er goed kunt slagen als u nog souvenirs wilt kopen.
Dag 16 Patan - Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u nog vrije tijd in Patan. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis! U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma (tijdens de trekking zijn de maaltijden vegetarisch)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • genoemde trekking met bijbehorende conservation fee
 • alle safari activiteiten Chitwan National Park met bijbehorende entreegelden
 • trekking met begeleiding door een deskundige Engelssprekende sherpa (gids) plus verzekeringen
 • dragers voor tijdens de trekking plus verzekeringen voor hen (een drager per 2 personen, max 25 kg)
 • gebruik slaapzak (graag bij boeking aangeven)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal, ca. € 57,50 pp voor 30 dagen of 40USD pp op de luchthaven (in beide gevallen voor vertrek aanvragen)
 • overige entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kathmandu Guest House - Kathmandu
incl. ontbijt
Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.

Rhino Residency Resort - Chitwan NP
incl. ontbijt, lunch en diner
Gelegen aan het hek van het Chitwan National Park in een klein dorpje. Het resort is ruim opgezet en heeft een grote tuin. Het hoofdgebouw is gebouwd in lodge stijl met veel lokale materialen en heeft een ruim restaurant en bar op de eerste verdieping. De kamers zijn ook ruim. Er zijn meerdere ronde gebouwen te vinden in de tuin waar zich acht kamers in bevinden. Alle acht kamers hebben dus een taartpunt uit het gehele gebouw met op het kleinste punt de badkamer. De kamers hebben airco, ventilator en een eigen veranda. Het Rhino Residency resort is verder een van de weinige resorts bij Chitwan die beschikt over een zwembad in de regio. Iets wat met name in het hete seizoen een must is.

The Old Inn - Bandipur
incl. ontbijt
Bij het zien van deze accommodatie hadden wij meteen het gevoel dat we terug in de tijd gingen, op een positieve manier! De naam zegt het al: Old Inn. Een leuke en eenvoudige accommodatie met een perfecte ligging met uitzicht op de bergen, midden in het centrum van Bandipur. De accommodatie ligt aan een autovrije straat, waardoor het er rustig is en u geen last heeft van toeterende auto’s en brommers. Het interieur wordt gekenmerkt door veel lokaal handwerk, met een bijna middeleeuwse schwung. Naast het interieur en de uitstraling van de accommodatie, zorgt de aardige gastheer voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Afhankelijk van uw kamer deelt u de douche met andere reizigers. De kamers en faciliteiten van Old Inn zijn eenvoudig, maar schoon.

Mount Kailash Resort - Pokhara
incl. ontbijt
Mt Kailash is een middenklasse accommodatie in Pokhara. Grote pré is de ligging direct aan het Phewa meer, op loopafstand van de restaurants en winkeltjes. Als klap op de vuurpijl beschikt het als één van de weinige hotels in Pokhara over een zwembad in een prettige tuin. Op warme dagen toch best fijn!
De 51 kamers zijn ruim en netjes, en enkele bieden bergzicht. Weer andere hebben een privé balkon.
Voor wie dichtbij de reuring wil zitten en een middenklasse hotel met zwembad zoekt is dit een goede keuze.

Teahouse (eenvoudig) - Trekking
incl. ontbijt, lunch en diner
Een Teahouse in Nepal is een eenvoudige overnachtingsplek die doorgaans gerund wordt door een lokale familie. Veel Teahouses zijn te vinden langs populaire trekkingroutes rondom de Himalayas. De eigenaar van een Teahouse doet er alles aan om hun gasten een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden. Teahouses vindt u op diverse locaties en verschillen per plaats. Het ene Teahouse beschikt over kamers die voorzien zijn van een privébadkamer en het andere Teahouse biedt kamers met gedeelde badkamerfaciliteiten aan. Net als de Teahouses zelf zijn ook de badkamers van eenvoudige aard (enkele badkamers beschikken over een hurktoilet). Warm water is tevens niet altijd aanwezig en wordt in sommige gevallen aangeboden tegen een vergoeding (USD 4 – 6). Handdoeken dient u zelf mee te nemen. In de kamers treft u in de meeste gevallen bedden aan met een stevig, houten frame en comfortabele matrassen. Dekens zijn niet altijd aanwezig in de kamers waardoor het handig kan zijn om een slaapzak mee te nemen. U kunt een slaapzak van thuis meenemen of tijdens de trekking huren. Eetzalen zijn eenvoudig, maar schoon en worden verwarmd door kachels. Vegetarische maaltijden zijn inclusief gedurende de trekking en vleesmaaltijden kunnen, indien aanwezig, tegen een vergoeding genuttigd worden in de Teahouses. Echter, hoe hoger u komt tijdens een trekking, des te minder vlees er aanwezig is in de Teahouses.

Lalit Heritage Home - Patan
incl. ontbijt
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »