Menu

Everest Trekking

19-daagse kennismaking met Nepal, inclusief een trekking in de Everest regio. U maakt eerst kennis met de hoofdstad Kathmandu en geniet er van het kleurrijke straatleven. Na een korte binnenlandse vlucht naar Lukla maakt u een 14-daagse trekking door het gebergte in de Mount Everest regio. In de indrukwekkende Himalaya beleeft u een grote verscheidenheid aan flora en fauna, mooie watervallen , vriendelijke bevolking en uiteraard fantastische vergezichten. Uiteraard is verlenging of aanpassing van deze reis mogelijk.

Reisduur: 18 dagen

Kathmandu - Everest regio - Mount Everest Base Camp - Patan

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Everest Trekking inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • rustige start met een aantal dagen in Kathmandu aan het begin van de reis. Zo kunt u eerst bijkomen van de vliegreis en zich voorbereiden op de volgende dagen.
 • begeleiding tijdens de trekking een professionele gids
 • inclusief de diensten van dragers
 • trekking met uw eigen gezelschap, zodat u kunt rusten wanneer u dit wilt en in uw eigen tempo kan lopen.
 • afsluiting van de reis in het minder hectische Patan
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Vlaggetjes Everest mountain, Himalaya - Tibet - China - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kathmandu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging in Nepal. Deze zal u vervolgens naar u hotel in de stad brengen waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U kunt bijvoorbeeld de stad vast op eigen gelegenheid verkennen.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kathmandu
Vandaag bezoekt u samen met uw gids enkele bezienswaardigheden in Kathmandu en omgeving. U begint de tour bij de Pashupatinath Tempel. Dit is een van de heiligste Hindoe tempels ter wereld. Het huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Niet-Hindoes mogen de tempel niet in, maar ook zonder het heiligdom te betreden krijgt u een goed beeld van de gebedsrituelen. In Pashupatinath kunt u tevens de traditionele lijkverbrandingen aan de oevers van de heilige Bagmati rivier aanschouwen. De gids brengt u vervolgens naar het nabij gelegen Bodhanath (Boedha), op ongeveer 6 kilometer ten oosten van Kathmandu. Met een hoogte van 35 meter is het de grootste stoepa van de Vallei. Ook hier vindt u de vier geschilderde ogen van de Boeddha. In deze omgeving liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken. Het is tevens een belangrijk pelgrimsoord. In de middag bezoekt u Bhaktapur. Bhaktapur is één van de drie koningssteden (de andere twee zijn Kathmandu en Patan). Het is gelegen op ongeveer 13 kilometer ten oosten van Kathmandu. Uiteraard bezoekt u ook hier het Durbar Square. Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu maar biedt minder tempels dan Patan. De meeste tempels op dit plein zijn gebouwd in de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer, lijkt het een groot openluchtmuseum. Een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort mag niet ontbreken. Na dit bezoek wordt u terug gebracht naar uw hotel in Kathmandu.
Dag 3 Kathmandu - Lukla - Phakding (2640 m)
Deze morgen wordt u na het ontbijt vroeg naar de luchthaven van Kathmandu gebracht. Hier checkt u in op de korte binnenlandse vlucht naar Lukla. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de sherpa (berggids) en dragers die u de komende dagen zullen begeleiden. De trekking begint dan ook meteen. Na een gemakkelijke wandeling van een uur komt u op de hoofdroute richting de Mount Everest. U wandelt door prachtige bossen in circa drie uur via het dorpje Ghat naar Phakding waar u de eerste overnachting heeft van de trekking.
Dag 4 Phakding - Namche (3450 m)
Na het ontbijt gaat de trektocht verder. Nadat u de lange hangbrug over de Bhotekoshi bent overgestoken loopt u circa twee uur door het prachtige landschap. Onderweg loopt u door typische Nepalese dorpjes waar u hartelijk wordt verwelkomd door de lokale bevolking. U komt aan in Jorsele waar zich de toegangspoort tot het Everest National Park bevindt. Hier worden uw vergunningen gecheckt (inclusief, door PANGEA Travel geregeld). Nadat u de toegangspoort bent gepasseerd gaat het pad steil naar beneden naar de lange hangbrug over de Dudh Koshi. Nadat u bent overgestoken is het een kleine drie uur lopen naar de volgende overnachtingsplek in Namche. Vanuit het teahouse waar u overnacht kunt u voor het eerst genieten van het indrukwekkende uitzicht op de Mount Everest.
Dag 5 Namche (3450 m)
Vandaag heeft u een acclimatisatiedag, om de kans op hoogteziekte te verkleinen. Terwijl uw lichaam went aan de hoogte, kunt u uitrusten en bijkomen van tocht tot nu toe. Optioneel kunt u een excursie maken naar een nabij gelegen Khumjung dorp. Hier kunt u kennis maken met de lokale bevolking en haar gebruiken.

Tip: bezoek het Sherpa Museum in Namche Bazaar.
Dag 6 Namche - Tengboche (3860 m)
U verlaat Namche en loopt vandaag naar Tengboche. De wandeltocht loopt van Ghoi Gang naar de basis van Kyanjuma. Hier gaat het wandelpad weer naar de rivier die per hangbrug wordt overgestoken. Nadat u door een aantal kleine dorpen bent gelopen komt u aan in Phungi Tenga. Hier vandaan wandelt u bergopwaarts naar Tengboche. U loopt over een iets breder pad waarbij u grote kans heeft op het zien van fazanten, herten en wilde geiten. Aan het einde van de klim bergopwaarts wordt u verwelkomd door een Kani. Dit is een geboogde entree waarop verschillende goden en verschijningen van Boeddha zijn geschilderd. De boog is er voor om de mensen die de poort passeren te reinigen van kwade geesten voordat ze het heilige gebied betreden. U vervolgt uw wandeling nog circa drie uur voordat u in Tengboche aankomt voor de overnachting. Onderweg zult een van de beste uitzichten hebben op niet alleen de Mount Everest maar tevens op de Himalayareuzen Amadablam, de Nuptse, de Lhotse, de Thamserku en de Kangi Tenga.
Dag 7 Tengboche - Pheriche (4280 m)
De dag begint met een flinke wandeling bergopwaarts. Het pad wordt steeds steiler terwijl u door het prachtige beboste landschap loopt. U passeert enkele overnachtingplekken van andere wandelaars waarna u aankomt in Pangboche. Dit dorp van Sherpa's staat bekend om haar klooster. Er wordt namelijk gefluisterd dat er in het klooster een scalp en vingers van een Yeti, ofwel verschrikkelijke sneeuwman, liggen. Na Pangboche vervolgt het pad haar weg door de velden en bossen waarna u in circa drie uur Pheriche bereikt. Hier overnacht u wederom in een theehuis.
Dag 8 Pheriche (4280 m)
Vandaag heeft u wederom een acclimatisatiedag, om optimaal te wennen aan de hoogte. Om de acclimatisatie nog verder te bevorderen kunt u vandaag een wandeling maken naar een iets hoger punt, om wederom te overnachten in Pheriche. U heeft vandaag volop de tijd om te ontspannen en te genieten van de omgeving en uiteraard het indrukwekkende uitzicht.
Dag 9 Pheriche - Lobuche (4940 m)
Wanneer u Pheriche verlaat loopt het pad door een prachtige brede vallei. Vervolgens verlaat u via een klein zijpad de vallei richting een hangbrug. Het pad gaat naar Dingboche, waar u een volgende brug oversteekt. Na Dingboche gaat het omhoog en komt u op de volgende hoogvlakte terecht bij Tukla. Na dit dorp wordt de trekking een stuk moeilijker doordat het volgende deel vrij steil is. In circa twee uur bereikt u Lobuche voor de overnachting. Na alle inspanning van vandaag zult u heerlijk slapen.
Dag 10 Lobuche - Kalapatthar (5545 m) - Gorakshep (5170m)
Vandaag staat de langste dag op het programma. Het kan vandaag tot acht uur duren voordat u op uw overnachtingsplek bent. De tocht van Lobuche naar Gorakshep duurt vier uur waarbij u geleidelijk naar boven klimt. Het tweede deel van de tocht vandaag is een stuk zwaarder. Voordat u aankomt in Kalapatthar heeft u drie uur steil omhoog gelopen. Ademen zal dan ook zwaar zijn tijdens dit deel van de tocht. Kalapatthar is gelegen op de bodem van de Pumori vallei. Vanuit deze vallei heeft u een panoramisch uitzicht op de toppen in de Mount Everest regio. Aan het einde van dag loopt u in een uur naar beneden naar Gorakshep voor de overnachting.
Dag 11 Gorakshep - Everest Base Camp - Lobuche (5400 m)
Vandaag bereikt u het doel van de tocht, de voet van de Mount Everest. U loopt hoofdzakelijk langs yak paden. Onderweg komt u tevens langs de immense Khumbu gletsjer. Bij aankomst in Mount Everest Base Camp heeft u gelegenheid om uit te rusten en kennis te maken met de klimmers van over de gehele wereld. Vervolgens loopt u terug naar Lobuche voor de overnachting.
Dag 12 Lobuche - Dingboche (4310 m)
Deze dag loopt u terug van Lobuche naar Dingboche waarbij u overnacht in een theehuis. Een tocht van circa vier uur.
Dag 13 Dingboche - Tengboche (3860 m)
In vijf uur loopt u vandaag van Dingboche naar Tengboche.
Dag 14 Tengboche - Namche (3450 m)
Na het ontbijt verlaat u de Tengboche en arriveert u na circa vijf uur in Namche.
Dag 15 Namche - Phakding (2640 m)
Vandaag loopt u in crica vijf uur terug naar Phakding voor uw overnachting. U passeert wederom de poort van het nationale park.
Dag 16 Phakding - Lukla (2850 m)
Het laatste deel van de trekking staat vandaag op het programma. In circa vier uur loopt u weer naar in Lukla.
Dag 17 Patan
Met een gids gaat u vanmorgen op pad langs de hoogtepunten van Patan, met name gelegen op het Durbar Square. Het Durbar Square van Patan heeft minder te lijden heeft gehad onder de aardbeving van 2015 dan het Durbar Square van Kathmandu. Er is veel bedrijvigheid op straat en er hangt een prettige, gemoedelijke sfeer. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt zich te buiten gaan aan souvenirs of nog een laatste keer een bordje dampende momo's halen. Als u Kathmandu nog even in wilt, dan is dat slechts een kort ritje met de taxi.
Dag 18 Patan - Kathmandu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u vandaag nog vrije tijd in Patan. Optioneel verzorgen we een vlucht boven de Himalaya (ca. 1 uur). Deze tour wordt gedeeld met andere reizigers. Het is een fantastische afsluiting van de rondreis! U wordt naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Kathmandu - Lukla v.v
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma (tijdens de trekking zijn de maaltijden vegetarisch)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde trekking met bijbehorende conservation fee
 • trekking met begeleiding door een deskundige Engelssprekende sherpa (gids) plus verzekeringen
 • dragers tijdens de trekking plus hun verzekeringen (1 drager per 2 personen draagt 25kg)
 • Trekkers' Information Management System (TIMS) fee
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Nepal, ca. € 57,50 pp via de ambassade of 40 USD pp op de luchthaven (in beide gevallen voor vertrek aanvragen)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • evt. vroege incheck /  late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
 • slaapzak en donsjack
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kathmandu Guest House - Kathmandu
incl. ontbijt
Het Kathmandu Guesthouse is een leuke accommodatie die populair is bij veel reizigers. Van bergwandelaars tot stadsbezoekers en van jong tot oud, dit guesthouse biedt voor elk wat wils. Juist door de mix van verschillende gasten hangt er een prettige sfeer. Het Kathmandu Guesthouse is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogtepunten van de stad, door de goede ligging in de gezellige maar toeristische wijk Thamel. Voor een rustig dagje is het ook goed mogelijk om te genieten in de heerlijke binnentuin, het knusse restaurant of de kleine winkeltjes. De kamers in het guesthouse zijn mooi ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die u mag verwachten.

Teahouse (eenvoudig) - Trekking
incl. ontbijt, lunch en diner
Een Teahouse in Nepal is een eenvoudige overnachtingsplek die doorgaans gerund wordt door een lokale familie. Veel Teahouses zijn te vinden langs populaire trekkingroutes rondom de Himalayas. De eigenaar van een Teahouse doet er alles aan om hun gasten een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden. Teahouses vindt u op diverse locaties en verschillen per plaats. Het ene Teahouse beschikt over kamers die voorzien zijn van een privébadkamer en het andere Teahouse biedt kamers met gedeelde badkamerfaciliteiten aan. Net als de Teahouses zelf zijn ook de badkamers van eenvoudige aard (enkele badkamers beschikken over een hurktoilet). Warm water is tevens niet altijd aanwezig en wordt in sommige gevallen aangeboden tegen een vergoeding (USD 4 – 6). Handdoeken dient u zelf mee te nemen. In de kamers treft u in de meeste gevallen bedden aan met een stevig, houten frame en comfortabele matrassen. Dekens zijn niet altijd aanwezig in de kamers waardoor het handig kan zijn om een slaapzak mee te nemen. U kunt een slaapzak van thuis meenemen of tijdens de trekking huren. Eetzalen zijn eenvoudig, maar schoon en worden verwarmd door kachels. Vegetarische maaltijden zijn inclusief gedurende de trekking en vleesmaaltijden kunnen, indien aanwezig, tegen een vergoeding genuttigd worden in de Teahouses. Echter, hoe hoger u komt tijdens een trekking, des te minder vlees er aanwezig is in de Teahouses.

Lalit Heritage Home - Patan
incl. ontbijt
Lalit Heritage Home is één van onze aanraders in Patan. Bijzonder aan deze accommodatie, in guesthouse stijl, is dat het gerund wordt door een lokale familie. Zij zorgen voor een warm en vriendelijk welkom en staan altijd voor u klaar. De familie spreekt goed Engels en als u informatie wilt hebben over de omgeving dan geven zij dit maar al te graag. Overige pluspunten zijn de locatie en het dakterras. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Patan Durbar Square; het centrale plein in Patan. Alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand. De circa 15 kamers zijn eenvoudig ingericht (zonder tv en airco), maar er is wel Wi-Fi aanwezig. Lalit Heritage Home is daarom met name geschikt voor reizigers die niet al te veel luxe verwachten. Maar iedereen zal zich hier direct thuis voelen door de gastvrije familie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »