Nepal

Nepal reizen

“We willen met een groep vrienden op reis naar Nepal. De toppen van de Himalaya hoeven we niet te beklimmen, maar een flinke trekking mag er wel in zitten. We willen Nepal beleven: de bergen, maar ook het land en de mensen.”

Tijdens een reis door Nepal mag een bezoek aan de Koningsstad Kathmandu niet ontbreken. Bezoek zeker Nepal's belangrijkste Hindoetempel Pashupatinath. De stoepa Bodnath is het symbool van Nepal, met de mysterieuze ogen van de Boeddha. In de Kathmanduvallei liggen ook de overige twee Koningssteden, Patan en Bhaktapur. Deze zijn dus makkelijk te combineren in een reis. Het Chitwan National Park is rijk aan flora en fauna. Er leven tal van vogelsoorten, vlinders en zoogdieren, waaronder de Bengaalse tijger. En staat een trekking op uw wensenlijstje voor Nepal? Start dan in Pokhara, de uitvalsbasis voor prachtige wandelingen en meerdaagse trekkings in de Annapurna, of in Lukla, uitvalsbasis voor het Everestgebied. Alle reizen kunnen we op maat aanpassen als u bijvoorbeeld meer comfort of een grotere adrenalinerush wilt.

Reiservaringen
Nepal

 • “een van de mooiste reizen die we gemaakt hebben”

  lees meer
  -
  Judith, Jeroen, Mirjam en Martin
 • “Onze reis was echt fantastisch!”

  lees meer
  -
  Fam. Witte
 • “Bedankt voor het organiseren van een erg leuke reis door Nepal.”

  lees meer
  -
  Mevr. Stienstra

Hoe zit het met de opgelopen schade in Nepal?

Mieke geeft reisadvies voor het inmiddels weer goed te bereizen Nepal. Ook geeft ze een update? over de aardbevingsschade. Lees meer>>

Tip: maak kennis met de boeddhistische leer in Kathmandu

Wilt u kennismaken met de boeddhistische leer of een meditatiecursus volgen? Dit kan ik het klooster Kopan in Kathmandu. Ook kunt u in de wijk Bodhanath boeddhistische diensten bezoeken aan het einde van de middag en daarna dineren in een van de restaurantjes rondom stoepa.