Laatste nieuws

Old Delhi fietsexcursie - India

18/5/17

Een waanzinnig enerverende excursie: per fiets door de oude ommuurde stad Sjahjahanabad, beter bekend als Old Delhi. Met een klein groepje en een deskundige gids gaat u ’s morgens in alle vroegte op pad om de hectiek van het stadsverkeer zoveel mogelijk te omzeilen. De kenners brengen u op plekjes waar u anders nooit zou komen en u leert Old Delhi van een heel andere kant kennen. De tocht is dus zeker ook interessant voor mensen die Delhi al eens hebben gezien, of voor mensen die zelf een beetje wegwijs willen worden in de chaos die Old Delhi heet.Fietstocht Old Dehli

De actieve excursie duurt ongeveer vier uur en voert u onder andere langs highlights als de vrijdagsmoskee (Jama Masjid) en de bazaarwijk Chandni Chowk. Op dit vroege uur zijn de meeste winkels nog dicht en kun je er dus te fiets doorheen. Alleen de zoetwarenverkopers zijn al in actie, de kruidenverkopers en het deel waar bloemen en vers brood worden verkocht. Na een kijkje in een typische prachtige haveli (herenhuis) wordt het tijd voor een stevig ontbijt in een regionaal restaurantje. Hierna volgt nog een kort ritje naar het stadshuis en terug naar het startpunt.

Fietstocht Old DehliFietstocht Old Dehli

Fietstocht Old Dehli

Bekijk de India reizen.

De fietstour valt ondermeer op te nemen in: Gouden Driehoek & RanthamboreHoogtepunten Noord- en Zuid-India en Klassiek India & Nepal.

 terug naar het nieuwsoverzicht