Menu

5 tips die jouw Azie- of Afrikareis uniek maken!

19/2/16

 

Onze specialisten zijn veel op reis. Tijdens zo'n trip ontdekken zij steeds weer nieuwe accommodaties, leuke activiteiten en andere bijzonderheden. Deze bijzonderheden hebben we op onze nieuwe website beter zichtbaar gemaakt door ze als tip op de relevante pagina's te tonen. Heeft u zelf nog een leuke tip, dan horen wij dat graag! Wij hebben alvast enkele tips van onze specialisten verzameld. Doe er uw voordeel mee!

 

Een andere kijk op de backwaters van India : vanuit een homestay op Emerald Isle

De gebruikelijke manier om de backwaters van Kerala te verkennen is vanaf een houseboat. Doorgaans duurt zo’n tocht twee dagen, met één overnachting aan boord.

Emerrald Isle, Indiaachtertuin emerald isle

Voor wie dat niet genoeg is, en wie nader wil kennismaken met het leven in de backwaters, is een verblijf in de homestay op Emerald Isle aan te raden. Als u aanmeert bij het eiland, ontvangt de hartelijke familie u in het prachtige oude gebouw aan de waterkant. Hier, en in een nieuwer bijgebouw, bevinden zich de gastenkamers. De kamers sluiten met kolossale vuistdikke oude deuren, die karakteristiek piepen en kraken, en beschikken allemaal over een eigen badkamer, de meeste zelfs met een binnen- én een buitendouche.

U kunt er heerlijk slenteren over slofpaadjes langs het water, langs kleine huizen en rijstvelden.

Het is een heerlijke plek om te ontspannen en een boek te lezen in één van de vele zitjes in de grote tuin. En voor wie nóg meer ontspanning wil, worden er ayurvedische behandelingen en massages aangeboden. U kunt er heerlijk slenteren over slofpaadjes langs het water, langs kleine huizen en rijstvelden. U ziet kinderen in uniform in kolonne over een bruggetje naar een ander eiland lopen, naar school. De vrouwen doen de was en de vaat langs de waterkant en kletsen dat het een lieve lust is. De mannen gaan uit vissen, en wellicht ziet u ze nog oefenen voor de jaarlijkse snakeboat-race, met tientallen mannen in één lange, smalle boot. De race is dé happening van het jaar in de backwaters; de mannen van het winnende team zijn een jaar lang de helden van de regio.

 snakeboat race

’s Avonds is het eten wat de pot schaft op Emerald Isle, maar dat is geen straf; de tafel staat vol met Zuid-Indiase heerlijkheden.

*Fotograaf: Aravindan Rajaram.

Deze unieke homestay is opgenomen in Kerala & Zuid-IndiaZuid India, natuur en strand.

 

Fietstocht nabij Lake Manyara National Park in Tanzania

Een leuke afwisseling met gamedrives in Tanzania is het maken van een fietstocht nabij het Lake Manyara National Park van circa drie uur. U legt een gemakkelijke fietstocht af door de Great Rift Valley, nabij het lokale dorpje Mto Wa Mbu. Eenmaal aangekomen in het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en hun tradities.

Nabij de oever van het meer spot u met een beetje geluk nog dieren. Al fietsend maakt u kennis met het lokale leven en ervaart u de schoonheid van de natuur!

Fietsen bij Lake Manyara National Park, Tanzania

Optioneel kunt u hier een lunch nemen, die wordt bereid door de lokale bevolking.

Tijdens de fietstocht fietst u door de bossen en langs plantages. Nabij de oever van het meer spot u met een beetje geluk nog dieren. Al fietsend maakt u kennis met het lokale leven en ervaart u de schoonheid van de natuur!

 

 

Verblijf in een Private Game Reserve in Zuid-Afrika

Het bekendste park van Zuid-Afrika is het Kruger. Hier kunt u met uw huurauto op pad of tegen een meerprijs op excursie (per 10 of 20 seater safariwagen). Overnachtingen zijn in eenvoudige, vaak grootschalige rest camps, en de verzorging is o.b.v. logies. Kruger kan door haar populariteit soms druk zijn.

verblijf in een Private Game Reserve. De lodges zijn kleinschalig en het is rustiger omdat zelf rijden niet is toegestaan.

Een tip van onze reisspecialist Zuid-Afrika, is een verblijf in een Private Game Reserve. De lodges zijn kleinschalig en het is hier rustiger omdat zelf rijden niet is toegestaan. De maaltijden en twee gamedrives per dag zijn inbegrepen. De gamedrives zijn in open jeeps (meestal 6  voor personen). 

Safari in private game reserveHoewel de gamedrives aanvankelijk duurder lijken, bent u aan het einde van de streep vaak niet veel meer geld kwijt in vergelijking tot Kruger. Daar betaalt u namelijk een hogere entree, zijn de maaltijden niet inclusief en geldt er een toeslag voor georganiseerde gamedrives.

Overnachtingsmogelijkheden zijn o.a. Mohlabetsi en Nthambo Tree Camp

 

Op de fiets door Bangkok!

Fietsen in Chinatown Bangkok, . fotograaf: Arun KatiyarVraag onze Thailand reisspecialisten wat de leukste manier is om Bangkok te verkennen en het antwoord zal eenduidig zijn: per fiets!

PANGEA Travel kan verschillende fietstours verzorgen, allemaal even bijzonder! U start in de levendige wijk Chinatown waar u smalle straatjes, marktjes en tempels passeert. Per boot steekt u vervolgens de Chao Phraya rivier over naar het Thonburi district. Hier gaat de fietstocht verder waarbij u wordt meegenomen terug in de tijd, ver van alle wolkenkrabbers in de stad.

zwaai vooral naar de vriendelijke bevolking; u krijgt er een welgemeende lach voor terug!

Maak kennis met de rustige, groene kant van Bangkok en zwaai vooral naar de vriendelijke bevolking; u krijgt er een welgemeende lach voor terug!  Daarnaast komt u op plekken die u normaal als toerist niet ziet. Kortom; een unieke en onvergetelijke belevenis! In o.a. de Familiereis Thailand en de Huwelijksreis Thailand hebben we een fietstour opgenomen, maar we kunnen dit uiteraard aan elke reis toevoegen. 

Fotograaf: Arun Katiyar

Leuke restaurants in Luang Prabang, Laos

Luang Prabang is een van de meest charmante steden van Azië. Het voelt eigenlijk meer aan als een dorp, dat is namelijk de sfeer die er in de ontspannen stad hangt. Het is hier alleen al een genot door de autovrije straten te slenteren en de avond af te sluiten als een echte Laotiaan: heerlijk niets doen aan de Mekong met een koude “Beerlao”. Een andere mogelijkheid is te genieten van het uitgebreide aanbod aan eetgelegenheden. Wat volgt zijn 2 sfeervolle restaurants in deze bijzondere bestemming: 

Het is hier alleen al een genot door de autovrije straten te slenteren en de avond af te sluiten als een echte Laotiaan: heerlijk niets doen aan de Mekong met een koude “Beerlao”.

- Dyen Sabai: bent u in Luang Prabang op zoek naar traditioneel Laotiaans eten, in een ontspannen setting tussen rijke vegetatie, gelegen aan de Mekong? Ga dan Sindad eten bij Dyen Sabai. Sindad is de traditioneel Laotiaanse barbecue. Het personeel spreekt er goed Engels en geeft u uitleg over het eten.

- Khaiphaen: wilt u tijdens uw reis de ontwikkeling van kansarme jongeren uit minderheidsgroepen stimuleren en ondertussen zeer smakelijk Laotiaans eten? Schuif dan aan bij Khaiphaen, waar het personeel door uw komst naast training om te kunnen functioneren in de horeca, ook dagelijks Engelse les zal krijgen!terug naar het nieuwsoverzicht