Menu

Aandacht voor Myanmar, Zuid-Afrika & Sumatra

13/8/21

Aandacht voor Myanmar, Zuid-Afrika & Sumatra

Nieuwsbrief juliBeste reiziger,

Ondertussen zitten we al ruim 1,5 jaar in de Covid-19 crisis. Niemand had dit zien aankomen toen in februari 2020 de eerste besmetting in Nederland opdook. Langzaam krabbelen we omhoog en zien we licht aan het einde van de tunnel.

Toch is er voor sommige landen nog lang geen einde in zicht. Waar wij in Nederland blij mogen zijn met een sociaal vangnet en overheidssteun, kunnen andere landen daar alleen van dromen. We willen daarom nu uw aandacht vragen voor de situatie in twee van onze geliefde bestemmingen: Myanmar en Zuid-Afrika.

Myanmar kampt niet alleen met de Covid-19 pandemie maar heeft daarbovenop een militaire staatsgreep te verduren waardoor de bevolking in angst leeft. In Zuid-Afrika zijn veel mensen hun baan verloren, met plunderingen tot gevolg en veel kinderen kunnen niet meer naar school.

Daarnaast is er een persoonlijke situatie die ons aan het hart gaat. Een van onze vaste chauffeurs in Sumatra kampt met financiële problemen door zijn gezondheidssituatie. Indonesië is, net zoals veel van onze bestemmingen, erg afhankelijk van inkomsten uit toerisme. Zonder toerisme is er simpelweg geen geld voor eten, schoolgeld, zorg, etc.

Wij voelen ons als reisorganisatie sterk betrokken bij onze lokale partners. Daarom hebben wij als collega’s besloten om naast privé donaties ook een deel van onze personeelspot aan deze 3 doelen te schenken. In deze nieuwsbrief bieden we u ook de mogelijkheid een bijdrage te doen en deze doelen te steunen.

Wij vinden het een mooi gebaar om een steentje kunnen bijdragen. Helpt u ons mee?

                                                                                                                                                       

                       Militaire staatsgreep in Myanmar

nieuwsbrief Juli

Sinds de militaire staatsgreep van 01 februari jl. hebben vele demonstraties plaatsgevonden in Myanmar. Het leger treedt hard op tegen demonstranten en vele (willekeurige) mensen zijn opgepakt of hebben de strijd niet overleefd. De wil van het volk om tegen het leger op te staan, groeit nog steeds met de dag. Deze wilskracht is zeer moedig en dapper te noemen. Toch lijkt de wereld haast vergeten hoe penibel de situatie is in Myanmar. Water en voedsel zijn schaars, scholen zitten dicht, geldautomaten zijn niet operationeel, luchthavens zijn gesloten, er zijn dagelijks bombardementen en vele burgers zijn ondergedoken. Onder de bevolking heerst grote angst en verdriet. De democratie is momenteel ver te zoeken.

We kunnen de bevolking helpen door ze financieel te steunen. Het steunprogramma 'Adopt a Family' van onze lokale partner wil de aandacht weer vestigen op de mensen die het écht nodig hebben. Deze campagne zorgt ervoor dat gezinnen in Myanmar worden voorzien in hun eerste levensbehoeften. Met iedere €100 kan de organisatie een gezin van 4 mensen een maand lang voorzien van water en voedsel. Mocht u iets kunnen missen, via deze link kunt u direct doneren. Onder vermelding van ‘Hulp Myanmar’ kunt u dan het desbetreffende bedrag overmaken. Wij zorgen ervoor dat het in één keer wordt overgemaakt. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u tevens onze bankgegevens. 

                     Hoge werkeloosheid in Zuid-Afrika

nieuwsbrief juli  In Zuid-Afrika werkt gemiddeld 1 op de 20 mensen in de toerisme branche. Met het wegvallen van deze inkomsten door de Covid-19 crisis zijn er bij veel mensen financiële problemen ontstaan. Veel mensen zijn hun baan verloren en daardoor is het nu nog moeilijker om hun kinderen een goed bestaan en onderwijs te bieden. Wij hebben van onze lokale agent vernomen dat er in enkele steden chaos is ontstaan en er veel plunderingen hebben plaats gevonden. Deze beelden waren schokkend om te zien maar zijn echter wel de werkelijkheid voor de bevolking.

Samen met onze lokale partner hebben wij een organisatie gevonden die de belangen van kwetsbare kinderen behartigt. Zij ondersteunen deze kinderen met materialen die nodig zijn om onderwijs te kunnen volgen. Denk hierbij aan schooluniformen, rugtassen en boeken. Voor ons hier in Nederland is het volgen van onderwijs een basisrecht, helaas is dit niet overal zo het geval. Door deze organisatie te steunen draagt u bij aan goed onderwijs voor de kinderen in Zuid-Afrika. Via deze link kunt u direct doneren. Onder vermelding van ‘Hulp Zuid-Afrika’ kunt u dan het desbetreffende bedrag overmaken. Wij zorgen ervoor dat het in één keer wordt overgemaakt. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u tevens onze bankgegevens. 

 

                                Steun onze chauffeur: Zul

Nieuwsbericht - ZUL

Waar we met bovengenoemde projecten hopelijk voor veel gezinnen een verschil kunnen maken is deze situatie persoonlijker. Onze lokale partner in Sumatra heeft ons laten weten dat een van hun chauffeurs ernstig ziek is geworden waardoor zijn been geamputeerd moest worden. Door de Covid-19 crisis heeft chauffeur Zul al 1,5 jaar niet meer kunnen werken. Nu mist hij de middelen om de ziekenhuis kosten te betalen, laat staan een buffer voor de toekomst te kunnen opbouwen. Zijn werk als chauffeur zal hij niet meer uit kunnen voeren. Wij hebben vaak persoonlijk met hem gereisd en veel van onze klanten hebben ook met Zul gereisd, daarom raakt dit bericht ons zo. We willen chauffeur Zul komende tijd uit zijn financiële zorgen helpen. We willen dat hij een kans krijgt te herstellen en weer voor zichzelf en zijn gezin kan zorgen. Via deze link kunt u direct doneren. Onder vermelding van ‘Hulp Sumatra’ kunt u dan het desbetreffende bedrag overmaken. Wij zorgen ervoor dat het in één keer wordt overgemaakt. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u tevens onze bankgegevens. 

PANGEA Travel BV
Bankgegevens NL61 ABNA 0826 0286 67
Graag onder vermelding van 'Hulp Zuid-Afrika', 'Hulp Myanmar' of 'Hulp Sumatra' terug naar het nieuwsoverzicht