Menu

Actueel reisadvies Botswana| Botswana is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 13-10-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Botswana weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Botswana mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Botswana

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Botswana. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Botswana is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten.  Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor Botswana

Momenteel gelden er voor Botswana geen reisristricties. Een PCR-test is voorafgaand aan uw reis naar Botswana is niet meer nodig. Iedereen is welkom, ongeacht uw vaccinatiestatus.

Let op: In de buurlanden kunnen andere inreisregels gelden. Bezoekt u bijvoorbeeld ook de Victoria Falls, dan gelden de inreisregels voor Zimbabwe en/of Zambia. 

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Botswana geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

Maatregelen tijdens de reis in Botswana

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen t.a.v. het dragen van een mondkapje, social distancing en hygiëne. Het dragen van een mondkapje is optioneel. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen van een rondreis naar Botswana. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht