Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Botswana| Botswana is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 17-12-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Botswana weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Botswana mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Botswana

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Botswana. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor botswana

  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek;

  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 

  • het is niet verplicht, maar het wordt sterk aangeraden om een Internationale dekkende reisverzekering af te sluiten.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Botswana reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Botswana en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

maatregelen tijdens de reis in Botswana 

  • Na aankomst in Botswana ondergaat u een sneltest (gratis). Als deze positief is dan moet u op eigen kosten in quarantaine. Is deze negatief, dan hoeft u niet in quarantaine. 

  • Het dragen van een mondmasker en het houden van 2 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

  • Reizen binnen verschillende districiten in Botswana is toegestaan. Het is wel mogelijk dat u wordt gevraagd naar een negatief test resultaat, uw paspoort en accommodatie reservering.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het verplicht om op de luchthaven van Botswana een negatieve PCR test aan te tonen van maximaal 72 uur oud voor vertrek (ook als u gevaccineerd bent). Er zijn verschillende test faciliteiten in Botswana. Meestal ontvangt u binnen 24 uur uw testuitslag.

 

Bij aankomst in Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Botswana, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht