Menu

Actueel reisadvies Botswana| Botswana is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 05-04-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Botswana weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Botswana mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Botswana

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Botswana. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Botswana is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten.  Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor Botswana

De volgende documenten heeft u nodig om naar Botswana te reizen:

  • een Engels certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst - een booster is niet verplicht);
  • ongevaccineerde reizigers dienen in bezit te zijn van een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.
  • het is niet verplicht, maar het wordt sterk aangeraden om een internationale dekkende reisverzekering af te sluiten.

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

  • kinderen onder de 12 jaar hoeven geen PCR-test of vaccinatiecertificaat aan te kunnen tonen na aankomst;

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Botswana reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Botswana en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen na aankomst in Botswana

  • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten;
  • ongevaccineerde reizigers dienen na aankomst een PCR-test of sneltest te ondergaan (de overheid is nog in overleg welke van de twee dit gaat worden). 

Hierna mag u vrij reizen door Botswana.

Maatregelen tijdens de reis in Botswana

  • het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm;
  • het dragen van een mondmasker in openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is verplicht.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Botswana, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht