Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Botswana| Botswana is open voor toeristen

15/4/21
* Laatste update: 08-07-2021

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reizen naar Botswana

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Botswana, onder welke voorwaarden u naar Botswana mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Reisadvies Botswana

Botswana is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Botswana weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Botswana mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

Botswana heeft via COVAX vaccinaties geleverd gekregen. De bedoeling is dat tegen het eind van 2021 ongeveer 20 procent van de bevolking is gevaccineerd. Daarna is het nog mogelijk om meer doses te verkrijgen en zo het gevaccineerde percentage te vergroten.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Botswana . Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Botswana wordt versoepeld vanuit Nederland.

algemene maatregelen voor uw vertrek naar Botswana 

  • Bij aankomst in Botswana bent u verplicht een negatieve PCR test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur vanaf het moment dat u daadwerkelijk getest bent.  Daarnaast wordt er ook een sneltest afgenomen bij aankomst, deze is gratis. Mocht de uitslag positief zijn, dan moet u op eigen kosten in quarantaine.

  • Het is niet verplicht maar het wordt sterk aangeraden om een Internationale dekkende reisverzekering af te sluiten.

Algemene maatregelen na aankomst in Botswana 

  • Bij aankomst in Botswana ondergaat u een sneltest (gratis). Als deze positief is dan moet u op eigen kosten in quarantaine. Is deze negatief, dan hoeft u niet in quarantaine. 

Algemene maatregelen tijdens uw reis in Botswana 

  • Het dragen van een mondmasker en het houden van 2 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

  • Reizen binnen verschillende districiten in Botswana is toegestaan. Het is wel mogelijk dat u wordt gevraagd naar een negatief test resultaat, uw paspoort en accommodatie reservering.

  • Er is een avondklok geldend van 22:00 tot 4:00. Het is wel toegestaan binnen dit tijdsbestek om naar de luchthaven te gaan voor uw terugvlucht of om na aankomst naar uw accommodatie te reizen. Op voorwaarde dat u geldige reserveringen / vliegtickets kunt laten zien.

Algemene maatregelen bij vertrek uit Botswana 

  • Bij vertrek uit Botswana is het niet verplicht om opnieuw een negatieve PCR test te laten zien. Luchtvaartmaatschappijen kunnen andere eisen stellen, informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. KLM bijvoorbeeld, vereist wel een negatieve testuitslag. Meestal ontvangt u binnen 24 uur uw testuitslag in Botswana.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Botswana , voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht