Menu

Actueel reisadvies Cambodja | Cambodja is open voor toeristen c

13/12/21

* Laatste update: 06-04-2023

De grenzen van Cambodja zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en lees welke inreisregels er momenteel gelden. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

 Cambodja - Reisadviespagina

De reisadviezen voor Cambodja zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Cambodja is geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Cambodja

Voor een reis naar Cambodja hebt u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na aankomst in Cambodja);
  • een reisverzekering met COVID-19 dekking. Dit is niet verplicht, maar het wordt sterk aangeraden in geval van nood.

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel hebt u voor Cambodja geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan kunt u het vaccinatiebewijs eventueel meenemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken. Als u de stappen doorloopt, krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

na aankomst in Cambodja

Na aankomst in Cambodja kunt u het volgende verwachten:

  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten;
  • u dient bij de immigratie een VOA aan te schaffen (Visa on Arrival). Deze kost ca. USD 30,- per persoon, via contante betaling. Ook moet u één pasfoto inleveren. Het visum is 30 dagen geldig. 

tijdens de reis in cambodja

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie; hier kunt u per land zien wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen, zoals vaccinatiebewijzen of negatieve testuitslagen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag verder met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Cambodja. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht