Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Dubai | Dubai is open voor toeristen

22/3/21

* Laatste update: 15-12-2021

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Dubai weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Dubai mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

​​​Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

Dubai uitzicht - skyline

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Dubai. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. 

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. De kleurcode voor Dubai (en ook Abu Dhabi) is door de Nederlandse overheid op geel gezet. Verzekeringen bieden dekking bij een 'geel' reisadvies.

Maatregelen voor uw vertrek naar Dubai

 • Voor vertrek dient u een Engelse of Arabische non-covid verklaring in bezit te hebben van een negatieve PCR test. De PCR test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek. Anderen testen (zoals een sneltest) worden niet geaccepteerd in Dubai. Kinderen onder de 12 of passagiers met een matige tot ernstige handicap uitgezonderd. Zij hoeven geen verplichte PCR test af te leggen (tenzij de luchtvaartmaatschappij of het land van herkomst anders bepaald).

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Dubai geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen na aankomst in Dubai

 • Momenteel hoeft u na aankomst in Dubai geen tweede PCR test te ondergaan op de luchthaven (passagiers uit Nederland, België en Duitsland staan niet op de ‘oranje lijst’). Op de website van Emirates wordt deze lijst regelmatig geüpdatet. Passagiers uit landen die wel op deze lijst staan moeten na aankomst een tweede PCR test ondergaan én in quarantaine blijven (ten minste tot de testuitslag bekend is).
   
 • Let op: volg, indien u via Dubai overstapt, ook de regels op van uw eindbestemming.

Maatregelen tijdens de reis in Dubai

 • het houden van 2 meter afstand is de norm (behalve voor kinderen onder de zes jaar);
   
 • het dragen van een mondmasker in openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is verplicht;
   
 • Hotels, restaurants, cafés, toeristische attracties en dergelijke zijn open mits er aan de twee meter afstand regel kan worden voldaan. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Dubai, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht