Menu

Actueel reisadvies Filipijnen | Filipijnen is open voor toeristen

1/2/22

* Laatste update: 06-03-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van de Filipijnen weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door de Filipijnen mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

reisadvies-pagina-Filipijnen.png

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor de Filipijnen. De reisadviezen zijn hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van de Filipijnen is grotendeels geel. Inmiddels zijn al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar de filipijnen

Conform de huidige informatie die we hebben, heeft u de volgende documenten nodig om naar de Filipijnen te reizen: 

Gevaccineerde reizigers zijn welkom in de Filipijnen. Er wordt een onderscheid gemaakt in:

 • volledig gevaccineerde reizigers: reizigers die volledig zijn gevaccineerd (2 vaccinaties of één vaccinatie waarbij één dosis genoeg is);
 • niet (volledig) gevaccineerde reizigers: reizigers die één vaccinatie hebben gehad (voor vaccins waar minimaal twee vaccinaties nodig zijn) of niet gevaccineerd zijn.
Volledig gevaccineerde reizigers

Indien u volledig bent gevaccineerd, zijn de volgende documenten nodig voor een reis naar de Filipijnen:

 • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie 
 • U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar de Filipijnen reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot de Filipijnen en dit dient u dus geprint bij u te hebben.
Niet volledig gevaccineerde reizigers

Indien u niet volledig bent gevaccineerd, zijn de volgende documenten nodig voor een reis naar de Filipijnen:

 • reizigers van 15 jaar en ouder moeten een Engelse non-COVID verklaring van een negatieve antigeen-sneltest kunnen voorleggen, die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek. Dit moet in een erkende instelling worden afgenomen. 
 • reizigers jonger dan 15 jaar die niet gevaccineerd zijn volgen de COVID-19 richtlijnen en protocollen van hun ouders die met hen meereizen

Kunt u één van deze verklaringen niet voorleggen bij aankomst op de Filipijnen? Dan moet u zich op de luchthaven laten testen en meewerken met de lokale autoriteiten. Wanneer u positief test op COVID-19, moet u verplicht vijf dagen in quarantaine in een door de Filipijnse overheid aangewezen hotel. Deze kosten zijn voor eigen rekening. 

Overige documenten

Naast bovenstaande documenten dienen (alle reizigers) ook te zorgen voor:

 • een paspoort die tenminste nog 6 maanden na aankomst op de Filipijnen geldig is;
   
 • gratis registratie via de eTravel Registration. Dit is mogelijk vanaf 3 dagen voor vertrek. Voor het registreren heeft u naast bovenstaande documenten ook een boekingsbevestiging van uw hotels en retour vliegticket nodig. Na registratie ontvangt u een QR-code, deze dient u mee te nemen naar de Filipijnen (zowel digitaal als geprint);
 • een COVID-19 reisverzekering. Dit is niet verplicht, maar het wordt sterk aangeraden in geval van nood. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar de Filipijnen reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot de Filipijnen en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Na aankomst op de Filipijnen

Na aankomst op de luchthaven kunt u het volgende verwachten:

 • bij het 'Bureau of Quarantaine' wordt uw vaccinatiebewijs en 'eTravel Registration' QR-code gecontroleerd;
   
 • bij het 'Bureau of Immigration' wordt uw paspoort en reisdocumenten gecontroleerd.

Hierna bent u vrij om de luchthaven te verlaten en kan uw rondreis door de Filipijnen starten. Wel wordt er gevraagd om de eerste 7 dagen na aankomst op de Filipijnen uw gezondheid in de gaten te houden en bij klachten dit te melden aan de lokale authoriteiten. Per eiland/regio kunnen de maatregelen verschillen, een overzicht vindt u hier.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar de Filipijnen. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht