Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Hong Kong | Hong Kong is open voor zakenreizigers

13/3/21
* Laatste update: 01-04-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Hong Kong weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Hong Kong mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadviespagina - Hong Kong

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Hong Kong. Sinds half februari 2022 zijn de reisadviezen weer herstelt naar de oorspronkelijke situatie en is corona niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Cambodja is geel. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

BENODIGDE DOCUMENTEN VOOR UW REIS NAAR Hong Kong

U heeft de volgende documenten nodig voor een reis naar Hong Kong (deze dient u bij check-in en na aankomst aan te kunnen tonen):

  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 
  • een reserverginsbevestiging van uw quarantaine hotel
  • een reserveringsbevestiging van alle transfers binnen Hong Kong 
  • na aankomst op de luchthaven dient u een negatieve PCR-test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 48-uur vanaf het test-moment. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Cambodja reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Cambodja en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Na aankomst in Hong Kong

Er geldt een quarantaineplicht van 14 dagen na aankomst in Hong Kong. U verblijft in een vooraf geboekt Quarantaine hotel waarna u naar 14 dagen, uit quarantaine mag. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het vanaf 23 maart niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Hong Kong, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht