Menu

Actueel reisadvies Hong Kong | Hong Kong is open voor zakenreizigers

13/3/21
* Laatste update: 10-01-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Hong Kong weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Hong Kong mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadviespagina - Hong Kong

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Hong Kong. Sinds half februari 2022 zijn de reisadviezen weer herstelt naar de oorspronkelijke situatie en is corona niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Hong Kong is geel. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

BENODIGDE DOCUMENTEN VOOR UW REIS NAAR Hong Kong

U heeft de volgende documenten nodig voor een reis naar Hong Kong:

 • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig na vertrek uit Hong Kong);
 • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie voor iedereen van 12 jaar en ouder (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 
 • een ingevulde gezondheidsverklaring (download en bewaar de QR-code die u hierna krijgt);
   
 • een bewijs van een negatieve antigeen-sneltest, die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek (deze dient u tevens te uploaden in de gezondheidsverklaring).

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Hong Kong reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Hong Kong en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Na aankomst in Hong Kong

Na aankomst in Hong Kong kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

Op dit moment werkt Hong Kong met een TEST & GO systeem. Bij aankomst in Hong Kong wordt er een PCR-test afgenomen en vervolgens reist u naar uw accommodatie. U wacht de uitslag hier af. 

Hierna volgt er een 3-daagse medische toezicht, waarin het is toegestaan om naar buiten te gaan. Er gelden wel een aantal beperkingen:

 • u heeft wel toegang tot plekken waar een mondmasker is vereist (zoals openbaar vervoer, winkelcentra en supermarkten);
   
 • u heeft geen toegang tot plekken waar een mondmasker niet is vereist (zoals restaurants en bars).

Na deze drie dagen is het toegestaan om volledig vrij te reizen en houdt u zichzelf nog vier dagen in de gaten. Gedurende deze periode van totaal zeven dagen is dagelijks testen verplicht. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Hong Kong, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht