Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies India | India is open voor toeristen

1/12/21

* Laatste update: 05-01-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van India weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door India mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

kruiden op markt in India

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor India. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar India

  • een geldig e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen);
  • een geldig paspoort;
  • een ingevulde Self Declaration Form (vooraf online in te vullen);
  • een Engelse certificaat van volledige vaccinatie (indien u volledig gevaccineerd bent); 
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. 

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor India geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

volledig gevaccineerde reizigers

Volledig gevaccineerde reizigers die niet uit een risicoland komen hoeven bij aankomst in India in principe geen PCR test te ondergaan. Bij 5% van de passagiers wordt wél een test afgenomen. U dient hier aan mee te werken. Als de test negatief is, bent u vrij om te reizen door geheel India zonder restricties. Wel dient u ten minste 14 dagen uw gezondheid in de gaten te houden en bij klachten te laten testen.

Noot: kinderen onder de vijf jaar hoeven zich vooraf gaand aan de reis en na aankomst in India niet te laten testen (let op: uw luchtvaartmaatschappij kan anders bepalen!). Mochten ze symptomen hebben van het coronavirus, dan is testen na aankomst wél verplicht.

Op de website van de Nederlandse ambassade staat een lijst vermeld met hoog risicolanden. Op dit moment is Nederland geen risicoland.

niet gevaccineerde reizigers

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent gelden dezelfde regels als wanneer u uit een hoog risicoland komt: na aankomst dient u zich te laten testen en zeven dagen in quarantaine te gaan (op eigen kosten). Op de 8e dag laat u zich nogmaals te laten testen en als deze test negatief is, mag u verder reizen. De zeven dagen daarna dient u uw gezondheid in de gaten te houden en bij klachten te laten testen.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs zijn. 

 

U hoeft na thuiskomst niet in quarantaine.  Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar India, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaardenterug naar het nieuwsoverzicht