Menu

Actueel reisadvies India | India is open voor toeristen

1/12/21

* Laatste update: 05-12-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van India weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door India mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.

kruiden op markt in India

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor India. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van India is grotendeels geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar India

  • een geldig e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen);
  • een geldig paspoort;
  • Per 21 november 2022 wordt er geen onderscheid meer gemaakt in gevaccineerde- en niet (volledig)gevaccineerde reizigers die naar India reizen. We raden u aan om uw bewijs van vaccinatie, indien in uw bezit wel mee te nemen op reis.

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor India geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. 

Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen na aankomst in India

Na aankomst wordt u gescreend en dient u de benodigde documenten aan te tonen bij de de immigratiecontrole. Het kan voorkomen dat er bij sommige vluchten willekeurig wordt getest. U moet hieraan meewerken. De passagiers die in de steekproef vallen, mogen de luchthaven na afname van de PCR-test verlaten.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een negatieve PCR test aan te tonen. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij helpen u graag verder met het samenstellen van een rondreis naar India. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.terug naar het nieuwsoverzicht