Menu

Actueel reisadvies India | India is open voor toeristen

1/12/21

De grenzen van India zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en inreisregels die er momenteel gelden. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

kruiden op markt in India

Het reisadvies voor India is op dit moment grotendeels geel wat betekent dat u kunt reizen naar deze bestemming. Een deel van het land is oranje of rood, met name in de grensgebieden. De veiligheidssituatie kan veranderen. Houd daarom het reisadvies in de gaten.

Benodigde documenten voor uw reis naar India

Voor een reis naar India hebt u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig na vertrek uit India);

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

Momenteel hebt u voor India geen vaccinatiebewijs nodig. Bent u wel in het bezit van een vaccinatiebewijs, dan is het is verstandig om uw vaccinatiebewijzen op papier mee te nemen. De overheid van India verwacht dat iedereen volledig gevaccineerd is. U kunt uw vaccincatiegegevens opvragen via Mijn RIVM of bij de zorgverlener die de vaccinaties heeft gezet. Per 1 juli 2023 is het ministerie van VWS gestopt met het uitgeven van internationale digitale certificaten in de CoronaCheck-app.

na aankomst in India

Na aankomst in India kunt u het volgende verwachten:

  • er kan een gezondheidsscreening plaats vinden (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
     
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

tijdens de reis in India

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Er zijn op dit moment geen restricties meer ten aanzien van COVID die van invloed kunnen zijn op uw terugreis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

We helpen u graag verder met het samenstellen en boeken van uw rondreis naar India. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht