Menu

Actueel reisadvies Indonesië | Indonesië is open voor toeristen

1/3/22

* Laatste update: 12-04-2023

De grenzen van Indonesië zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en lees welke inreisregels er momenteel gelden. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Bali - Indonesië

De reisadviezen voor Indonesië zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Indonesië is geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Indonesië

Voor een reis naar Indonesië hebt u de volgende documenten nodig:

 • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Indonesië);
   
 • een VOA (Visa On Arrival) is bij aankomst op de luchthaven verkrijgbaar;
 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie voor iedereen boven de 18 jaar (2 vaccinaties - de laatste vaccinatie moet minstens 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);
   
 • een COVID-19 verzekeringspolis met een dekking van tenminste $25.000; 
   
 • downloaden van de PeduliLindungi app en uw vaccinatiebewijzen uploaden. Vervolgens ontvangt u een QR-code die u tijdens de reis nodig hebt

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. Zij volgen de testvoorwaarden die gelden voor hun meerderjarige reisgenoot.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Indonesië reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Indonesië en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

na aankomst in Indonesië

Na aankomst in Indonesië kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt in de terminal een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij het gezondheidscontrole punt wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten (o.a.  certificaat van van vaccinatie);
   
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

Noot: indien u niet (volledig) gevaccineerd bent (2 vaccins) of wanneer u symptomen vertoont van COVID19, dient u na aankomst een PCR-test te ondergaan. 

Niet gevaccineerde reizigers

Bij niet gevaccineerde reizigers wordt na aankomst een PCR-test afgenomen, gevolgd door een quarantaine van 5 dagen. Op dag 4 van de quarantaine wordt opnieuw een PCR-test afgenomen. Bij een negatieve uitslag mag u verder reizen door Indonesië.

tijdens de reis in Indonesië

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie; hier kunt u per land zien wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen, zoals vaccinatiebewijzen of negatieve testuitslagen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag verder met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Indonesië. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht