Menu

Actueel reisadvies Japan | Japan is open voor toeristen

8/6/22

* Laatste update: 20-02-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Japan weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Japan mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Mount Fuji - Japan

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Japan. De reisadviezen zijn hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Japan is grotendeels groen. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar japan

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Japan : 

 • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig na vertrek uit Japan);
 • een Engels of Japans bewijs van volledige vaccinatie (ten minste 3 doses**), of:
   
 • reizigers met twee doses vaccin of minder hebben een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test nodig, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar Japan;
   
 • niet verplicht, maar wel aan te raden: een verzekering die medische kosten dekt;
 • registratie via Visit Japan Web. Zonder deze registratie kunt u geweigerd worden op de vlucht. 

** Een (1) dosis Jansen-vaccin telt als 2 vaccinaties.

Noot: bovenstaande regels gelden ook voor kinderen. 

Noot: indien u de laatste 14 dagen in een ander land bent geweest, is het mogelijk dat bovenstaande inreisregels veranderen. Neem hiervoor contact op met de ambassade in Den Haag

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Japan reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Japan en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen na aankomst in Japan

Na aankomst in Japan kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten (Engels certificaat van volledige vaccinatie óf een Engelse non-covid verklaring).

Hierna mag u vrij reizen door Japan.  

Maatregelen tijdens de reis in Japan

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • in Japan wordt verwacht dat u in openbare ruimtes een mondkapje draagt;
   
 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
   
 • houd zo veel mogelijk afstand van elkaar en vermijd drukke plekken. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.
 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Japan, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht