Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Kenia | Kenia is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 05-01-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Kenia weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Kenia mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Kenia

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Kenia. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Benodigde documenten voor uw reis naar kenia

De volgende documenten heeft u nodig om naar Kenia te reizen:

  • een geldig visum (u dient een online visum aan te vragen). Na aankomst is het verplicht een geprinte versie van dit online visum te laten zien;
  • een (Engels) certificaat van volledige vaccinatie voor iedereen vanaf 18 jaar (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst); 
  • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 96 uur voor vertrek (ook voor kinderen vanaf 5 jaar);
  • een online ingevulde register formulier; hierin moet u uw vaccinatiebewijs en negatieve PCR test in uploaden;
  • een ingevulde gezondheidsbescherming formulier (u ontvangt een QR code als bewijs dat u dit formulier heeft ingevuld. Deze code kunt u downloaden en laten zien bij de douane).

Noot: iedereen die voldoet aan bovengenoemde eisen én geen lichaamstemperatuur boven de 37,5 graden Celsius, geen hoestklachten,- benauwdheidsklachten,- en/of andere griepklachten heeft, hoeft na aankomst in Kenia niet in quarantaie. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Kenia reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Kenia en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen tijdens uw reis in Kenia 

  • Het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

  • Cafés zijn tot 19:00 uur geopend en restaurants tot 21:00 uur. 

Terugkeer naar Nederland

Voor vertrek uit Kenia moet u een PCR-test afnemen en een 'Trusted Travel Code' aanmaken. U dient een account aan te maken en uw negatieve testresultaat te uploaden. U ontvangt een 'TT-code' via sms en/of e-mail die u bij vertrek dient te laten zien. De kosten van deze test bedragen USD 35 (voor eigen rekening).

 

Bij aankomst in Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Kenia, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht