Menu

Actueel reisadvies Kenia | Kenia is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 12-05-2023

De grenzen van Kenia zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en lees welke inreisregels er momenteel gelden. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Reisadvies Kenia

De reisadviezen voor Kenia zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Kenia is grotendeels geel. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar kenia

Voor een reis naar Kenia hebt u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na vertrek uit Kenia);
  • een ingevulde gezondheidsbescherming formulier (u ontvangt een QR-code als bewijs dat u dit formulier heeft ingevuld. Deze code kunt u downloaden en laten zien bij de douane);

  • een reisverzekering met COVID-19 dekking. Dit is niet verplicht, maar het wordt aanbevolen.

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel hebt u voor Kenia geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan kunt u het vaccinatiebewijs eventueel meenemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken. Als u de stappen doorloopt, krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. 

na aankomst in kenia

Na aankomst in Kenia kunt u het volgende verwachten:

  • er kan een gezondheidsscreening plaatsvinden (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
  • passagiers die arriveren met griepsverschijnselen dienen een passenger locator form in te vullen via het online 'Jitenge' platform. Zij dienen ook op eigen kosten een Covid-19 antigen test te ondergaan na aankomst;
     
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.

tijdens de reis in Kenia

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet nodig om een PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie; hier kunt u per land zien wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen, zoals vaccinatiebewijzen of negatieve testuitslagen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag verder met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Kenia. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht