Menu

Actueel reisadvies Kenia | Kenia is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 26-09-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Kenia weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Kenia mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Kenia

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Kenia. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Kenia is grotendeels geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar kenia

De volgende documenten heeft u nodig om naar Kenia te reizen:

 • een geldig visum (u dient een online visum aan te vragen);
 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);
 • ongevaccineerde reizigers, dienen in bezit te zijn van een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.
 • een online ingevulde register formulier (hier moet u uw vaccinatiebewijs of testbewijs in uploaden);
 • een ingevulde gezondheidsbescherming formulier (u ontvangt een QR-code als bewijs dat u dit formulier heeft ingevuld. Deze code kunt u downloaden en laten zien bij de douane).

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 12 jaar hoeven geen PCR-test of vaccinatiecertificaat aan te tonen na aankomst;

Maatregelen na aankomst in Kenia

Het volgende kunt u verwachten na aankomst:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten (o.a. geprinte versie van het visum);
 • reizigers die arriveren zonder bewijs van vaccinatie of negatieve PCR test dienen op eigen kosten (USD 30)  een sneltest te ondergaan (m.u.v. kinderen onder de 12 jaar).
 • passagiers die arriveren met griepsverschijnselen dienen een passenger locator form in te vullen via het online 'Jitenge' platform. Zij dienen ook op eigen kosten een PCR test te ondergaan na aankomst. 

Hierna mag u vrij reizen door Kenia. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Kenia reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Kenia en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen tijdens uw reis in Kenia 

 • Het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is niet verplicht, in openbare ruimtes echter, wordt dit wel aangeraden. Voor vluchten met light aircraft in Kenia is het verzoek om wel een mondkapje te dragen. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Kenia, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht