Menu

Actueel reisadvies Kenia | Kenia is open voor toeristen

15/4/21

De grenzen van Kenia zijn geopend, reizigers worden van harte welkom geheten. Bekijk hier het actueel reisadvies en inreisregels die er momenteel gelden.

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kan dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Reisadvies Kenia

Het reisadvies voor Kenia is op dit moment grotendeels geel wat betekent dat u kunt reizen naar deze bestemming. Naar de oranje en rode gebieden in het land worden door ons geen reizen uitgevoerd. De veiligheidssituatie kan veranderen. Houd daarom het reisadvies in de gaten.

Benodigde documenten voor uw reis naar kenia

Voor een reis naar Kenia hebt u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig na vertrek uit Kenia);

na aankomst in kenia

Na aankomst in Kenia kunt u het volgende verwachten:

  • er kan een gezondheidsscreening plaatsvinden (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
     
  • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten.
     
  • passagiers die arriveren met griepsverschijnselen dienen een passenger locator form in te vullen via het online 'Jitenge' platform. Zij dienen ook op eigen kosten een Covidtest te ondergaan na aankomst.

tijdens de reis in Kenia

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

  • blijf waakzaam en volg de plaatselijke richtlijnen m.b.t. het eventueel dragen van een mondkapje, de social distancing en hygiëne op.

Er zijn op dit moment geen restricties meer ten aanzien van COVID die van invloed kunnen zijn op uw terugreis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

We helpen u graag verder met het samenstellen van uw reis naar Kenia. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht