Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Kenia | Kenia is open voor toeristen

15/4/21

* Laatste update: 05-10-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Kenia weer beperkt open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Kenia mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies Kenia

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Botswana. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

De eerste miljoen doses van Astra Zeneca zijn in maart 2021 geleverd. Er is nog geen officieel vaccinatie programma beschikbaar. Hier volgt later meer informatie over.

Maatregelen voor uw vertrek naar Kenia 

 • Bij aankomst in Kenia bent u verplicht een negatieve PCR test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur vanaf het moment dat u daadwerkelijk getest bent.  Kinderen onder de 5 jaar zijn hiervan uitgezonderd.

 • U dient een online visum aan te vragen voor uw vertrek naar Kenia. Bij aankomst is het verplicht een geprinte versie van dit online visum te laten zien.  

 • Het is verplicht een gezondheidsbescherming formulier in te vullen voor aankomst in Kenia. U ontvangt een QR code als bewijs dat u dit formulier heeft ingevuld. Deze code kunt u downloaden en laten zien bij de douane. 

Maatregelen na aankomst in Kenia 

Het is niet voor iedereen verplicht om in quarantaine te gaan na aankomst. Iedereen die aan de volgende vereisten voldoet hoeft niet in quarantaine:

 • Een lichaamstemperatuur  niet hoger dan 37,5 graden Celsius,
 • Geen hoestklachten,
 • Geen koortsklachten,
 • Geen benauwdheidsklachten
 • Geen overige verkoudheidsklachten
 • Een geldige negatieve PCR Test, niet ouder dan 96 uur sinds het testmoment

Er wordt ook onderscheidt gemaakt tussen lage en hoge risico landen. Als het land vanwaar u vertrekt onder een hoog risico land valt bent u verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan. 

Maatregelen tijdens uw reis in Kenia 

 • Het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

 • Restaurants, cafés en hotels zijn open en hier gelden geen restricties. Op de 1,5 meter regel na. 

 • Er is een landelijke avondklok geldend van 22:00 tot 4:00 uur. Het is niet toegestaan uw hotel te verlaten binnen dit tijdsbestek. De avondklok is verlengd tot juli 2021, verdere informatie volgt hierover. Het is wel toegestaan binnen dit tijdsbestek om naar de luchthaven te gaan voor uw terugvlucht of om na aankomst naar uw accommodatie te reizen. Op voorwaarde dat u geldige reserveringen / vliegtickets kunt laten zien.

 • De lokale bevolking die werkzaam is in de toerisme sector zijn gevaccineerd. Denk hierbij aan: chauffeurs, gidsen, hotelmedewerkers enz. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs zijn. 

Een negatief testbewijs kan geregeld worden via de website van Trusted Travel. Het testresultaat wordt per SMS of Email naar u verzonden. U ontvangt een code die u kunt laten zien bij vertrek uit Kenia. De kosten van deze test bedragen USD 35.

 

U hoeft na thuiskomst niet in quarantaine.  Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij. 

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Kenia, voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht