Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Kenia | Kenia is open voor toeristen

15/4/21
* Laatste update: 16-07-2021 Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Check altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reizen naar Kenia

Op deze pagina leest u actuele informatie over het reisadvies naar Kenia , onder welke voorwaarden u naar Kenia mag reizen en eventuele (quarantaine) maatregelen ter plaatse.

Reisadvies Kenia

Kenia is open voor toeristen

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Kenia weer beperkt open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Kenia mogelijk te maken.

Vaccinatieplannen

De eerste miljoen doses van Astra Zeneca zijn in maart 2021 geleverd. Er is nog geen officieel vaccinatie programma beschikbaar. Hier volgt later meer informatie over.


Vooralsnog wachten we op groen licht van de Nederlandse overheid om te reizen naar Kenia . Op dit moment geldt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, maar wij zijn als reisorganisatie voorzichtig positief dat in de loop van 2021 het reisadvies voor Kenia wordt versoepeld vanuit Nederland.

 

Maatregelen voor uw vertrek naar Kenia 

 • Bij aankomst in Kenia bent u verplicht een negatieve PCR test te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur vanaf het moment dat u daadwerkelijk getest bent.  Kinderen onder de 5 jaar zijn hiervan uitgezonderd.

 • U dient een online visum aan te vragen voor uw vertrek naar Kenia. Bij aankomst is het verplicht een geprinte versie van dit online visum te laten zien. Het visum kunt u aanvragen via de volgende link -->  Visum Kenia

 • Het is verplicht een gezondheidsbescherming formulier in te vullen voor aankomst in Kenia. U ontvangt een QR code als bewijs dat u dit formulier heeft ingevuld. Deze code kunt u downloaden en laten zien bij de douane. Dit formulier is te vinden via de volgende link --> Gezondheidsformulier Kenia

Maatregelen na aankomst in Kenia 

Het is niet voor iedereen verplicht om in quarantaine te gaan na aankomst. Iedereen die aan de volgende vereisten voldoet hoeft niet in quarantaine:

 • Een lichaamstemperatuur  niet hoger dan 37,5 graden Celsius,
 • Geen hoestklachten,
 • Geen koortsklachten,
 • Geen benauwdheidsklachten
 • Geen overige verkoudheidsklachten
 • Een geldige negatieve PCR Test, niet ouder dan 96 uur sinds het testmoment

Er wordt ook onderscheidt gemaakt tussen lage en hoge risico landen. Als het land vanwaar u vertrekt onder een hoog risico land valt bent u verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan. Deze lijst van risico landen kunt u vinden via de volgende link             --> Risicolanden Kenia

Maatregelen tijdens uw reis in Kenia 

 • Het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm. In openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

 • Restaurants, cafés en hotels zijn open en hier gelden geen restricties. Op de 1,5 meter regel na. 

 • Er is een landelijke avondklok geldend van 22:00 tot 4:00 uur. Het is niet toegestaan uw hotel te verlaten binnen dit tijdsbestek. De avondklok is verlengd tot juli 2021, verdere informatie volgt hierover. Het is wel toegestaan binnen dit tijdsbestek om naar de luchthaven te gaan voor uw terugvlucht of om na aankomst naar uw accommodatie te reizen. Op voorwaarde dat u geldige reserveringen / vliegtickets kunt laten zien.

 • De lokale bevolking die werkzaam is in de toerisme sector zijn gevaccineerd. Denk hierbij aan: chauffeurs, gidsen, hotelmedewerkers enz. 

Maatregelen bij vertrek uit Kenia 

 • Mocht de eindbestemming of de luchtvaartmaatschappij een negatieve PCR test vereisen dan kan dit geregeld worden via de website van Trusted Travel. Het testresultaat wordt per SMS of Email naar u verzonden. U ontvangt een code die u kunt laten zien bij vertrek uit Kenia. De kosten van deze test bedragen USD 35.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Kenia , voor later dit jaar of volgend jaar.  Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.terug naar het nieuwsoverzicht