Menu

Actueel reisadvies Madagaskar| Madagaskaris open voor toeristen

9/2/21

* Laatste update: 30-08-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Madagaskar weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Madagaskar mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Reisadvies - Madagaskar

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Madagaskar. Sinds half februari 2022 zijn de reisadviezen weer herstelt naar de oorspronkelijke situatie en is corona niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Madagaskar is geel. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar madagaskar

Momenteel gelden er voor Madagaskar geen reisristricties. Een PCR-test is voorafgaand aan uw reis of na aankomst in Madagaskar niet meer nodig. Iedereen is welkom, ongeacht uw vaccinatiestatus.

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor Madagaskar geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Madagaskar, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. terug naar het nieuwsoverzicht